.

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: '07 E91 335i

Re: Интересна ситуация (кой е с предимство)

Мнение от Maverick_VS » 08 Окт 2010, 16:42

err0r написа:
Maverick_VS написа:А, ДЕ :idea: :!: Ама те колегите знаят правилника и ги "боли фара" за останалите участници в движението :censored: ! Изречението на колегата изчерпи всичко по темата! Успех на всички с "войната по пътищата" :mhihi:

Е я съм си пуснал "ксенончето в халогенките" бе. :wave: Що спориш, като не си прав? ;)

За кое не съм прав, я ме светни :roll: ?! Някъде да видя да съм казал, че задължително и по закон трябва да се даде мигач ?! Та пак питам - за кое не съм прав, за колегиалността към останалите участници в движението ли ?! Дам може и да съм балък и да не съм прав за нея - но нищо, аз ще продължа да си бъда балък и да давам мигачи в подобни ситуации ;)!
Последна промяна Maverick_VS на 08 Окт 2010, 16:47, променена общо 1 път

Мечтае за Z3 M Coupe
Аватар
Кара: '99 530dА Touring

Мнение от err0r » 08 Окт 2010, 16:46

А какви са знаците при влизане в кръговото и когато вече си вътре? Кой кога е с предимство?
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E34TDS , CL 500, Е65

Мнение от klintan66 » 08 Окт 2010, 16:54

err0r написа:А какви са знаците при влизане в кръговото и когато вече си вътре? Кой кога е с предимство?

При влизане от четирите посоки всички бяха с предимство . Но в действителност хората си знаеха ,кой е главния път и не спазваха знаците . Това беше неуспешен опит за регулиране на едно от най натоварените кръстовища в Пазарджик .

Островчето на кръга беше ...голяма тракторна гума :mhihi: .
Хора, които много говорят, и не ви става ясно от първото изречение какво искат да кажат, обикновено искат пари, искат да ви излъжат или поне да ви заблудят !

Мечтае за Z3 M Coupe
Аватар
Кара: '99 530dА Touring

Мнение от err0r » 08 Окт 2010, 16:59

Сещам се за това кръгово, даваха го по телевизията май. :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: звездомобил

Мнение от M2PR » 08 Окт 2010, 17:05

ш' припадам с тая тема вече, честно... :mhihi:

@ pampo , 1во по повод на ония завой на картинката - моя е грешката, вече ги омешах :mhihi: но ! пак - това ти е главния път (90те градуса), пък на около 45 градуса има друг път, който не е с предимство, та общо взето пак можеш с мигача да ме залъжеш, че ще хващаш по 45-градусовия.

Maverick_VS написа:... при ситуацията от снимката от първото мнение..

Ако си беше направил труда да изчетеш всички коментари за конкретната сигурация, нямаше да ги задаваш тия въпроси, чието разискване се приключи още преди 5-6 страници..
Малко не на време и не на място се включваш...

:OT:
pampo написа: В случая аз и още доста колеги сме разбрали, че когато правиш десен завой на кръстовище независимо от това дали пътя е с предимство или не, трябва да дадем мигач, защото правим завой, променяме посоката на движение. Ти и другия отбор сте разбрали, че когато пътя с предимство прави завой на кръстовище не променяте посоката си на движение, един вид не завивате. От тези 2 тълкувания произлизат 18 страници спор. Така че спрете да се правите на големите майстори и да ни пращате да си връщаме книжките

Оп оп, сбърка малко тука, друг ни прати да си връщаме книжките... не "вас", а "нас".. не следиш темата! :mhihi:

klintan66 написа:Нова задача - Мога да влезна в кръгово и да излезна по права линия .Да дам ли мигач при излизане или не ?

Да, трябва, 220%. :arrow:
err0r написа:Сравнението ти с кръговото няма аболютно нищо общо в това, дето си дал тука. За кръговото се дава мигач, защото там са по 2-3-5 ленти с трафик и ти правиш престрояваници разни. Също така и се дава мигач, защото излизането от кръговото е промяна в посоката на движение. Ако си караш в кръговото можеш да си въртиш 24 часа без да си дал мигач в най-вътрешната лента.
АПНИ, БАБА, 'АПНИ

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от klintan66 » 08 Окт 2010, 17:23

Да, трябва, 220%. :arrow:

Защо ,нали карам по права линия ?
Хора, които много говорят, и не ви става ясно от първото изречение какво искат да кажат, обикновено искат пари, искат да ви излъжат или поне да ви заблудят !

Е46нтусиаст
Е46нтусиаст
Аватар
Кара: M3 E46
Мечтае да кара: M3 E46
Детайли за колата: BMW E46 M3 '03 - Carbon Black & Manual Gearbox

Мнение от Runnaway » 08 Окт 2010, 17:35

LiTtLeRoCk написа:Никъде в закона не е спомената,че като си на път с предимство и продължаваш да се движиш по него,но той променя своята посока на ляво или на дясно,не е задължително да се подаде светлинен сигнал ФАКТ!
Никъде в закона и правилника,не е упоменато някъде,че като се движиш по път с предимство,а пътя променя променя своята посока,но ти продължаваш да се движиш по него,че те задължава да подадеш светлинен сигнал ФАКТ!

НО в правилника и закона е упоменато,и то много добре,че завоя е вид МАНЕВРА,а преди започването на всяка маневра се подава светлинен сигнал ЗАДЪЛЖИТЕЛНО,ФАКТ!
В крайна сметка колеги,вие държите на неща които не са упоменати в правилника и закона,НО не се съобразявате с неща които са описани и то много ясно.
И говоря в конкретния случай,къде имаме кръстовище,вие правите завой,завоя е маневра,подаването на светлинен сигнал е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО,това изрично е упоменато в правилника,ако искате го спазвайте,ако искате не,това си е лично ваш избор.

Покажете ми цитат в,който подаването на светлинен сигнал,не е задължително!Не са нужни нападки,или обиди,всеки може да защити казаното от него,но с извадки от правилника и закона,защото ние малко или много,правилно или не, се водим по него.

Извадих закона. Около 4 пъти цитирах разни членове и алинеи.. файда нямаше. Дано се вслушат малко в думите ти.
"Съборът" >>> ЦЪК!
"Поредният работен ден" - до Част 7 >>> ЦЪК!
"Разходката" >>> ЦЪК!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от M2PR » 08 Окт 2010, 17:41

klintan66 написа:Да, трябва, 220%. :arrow:

Защо ,нали карам по права линия ?

Когато решиш да излзиаш от кръговото подаваш сигнал на хората, за да разберат, че го правиш. Ако не - стой и си се върти цял ден :)
АПНИ, БАБА, 'АПНИ

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от jordanov » 08 Окт 2010, 17:56

Вече ми се драйфа от тази "тема", то дори не е една "тема". Те са много "теми" и казуси тук и всеки си има негово си "правилно-българско" решение по темата/казуса. То не беха кръгови, главни пътища със завои, завои без главни пътища, мигачи по подбалканския ... Имам чувството, че тази вечер ще е заключена вече. Може да почнем това да дискутираме, то се видя че 2-ма на едно мнение по един казус в тоя форум няма. :bchug:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от M2PR » 08 Окт 2010, 18:02

jordanov написа:Вече ми се драйфа от тази "тема", то дори не е една "тема". Те са много "теми" и казуси тук и всеки си има негово си "правилно-българско" решение по темата/казуса. То не беха кръгови, главни пътища със завои, завои без главни пътища, мигачи по подбалканския ... Имам чувството, че тази вечер ще е заключена вече. Може да почнем това да дискутираме, то се видя че 2-ма на едно мнение по един казус в тоя форум няма. :bchug:

Така е, прав си.
И по-добре да я заключат (пък може и временно), че в следващите дни включването ми ще е възпрепятствано, и не може туко така нещо да ми убегне! :mhihi:

Карайте със здраве; с мигачи или без - по усмотрение на всеки, и само без малоумщини, за каквито иде реч в цитата в подписа ми :bchug:
АПНИ, БАБА, 'АПНИ

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от klintan66 » 08 Окт 2010, 18:36

М2РR,
хич не четеш . На практика кръгово няма . И колата се движи по права линия . За какво да давам мигач ? Така другите участници ще помислят ,че завивам надясно а аз карам направо !!!

Става дума за грешка ,която беше отстранена ...
И после -а то беше грешка ,давайте мигач в закона го пише !Или не, не давайте -главен път е !

Няма да те цитирам но доказваш нещо в което не вярваш .

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: Bugatti Veyron

Мнение от bau.bg » 08 Окт 2010, 18:55

При движение по път с предимство обозначев с пътен знак /ккакто е на снимката/ дори пътя да завива..... надясно или наляво - НЕ Е необходимо да се сигнализира чрез подаване на мигач тъй като водача продължава по пътя с предимство.
Използването на мигач е когато искате да извършите определена маневра с която останалите участници в движението трябва да бъдат информирани.
В случай ако искате да завиете надясно по улица по която не продължава пътя с предимство то задължително трябва да подадете десен мигач.....
ШОФИРАЙ ЖАДЕН, ОСТАВИ ЕДИН ПОЛИЦАЙ ГЛАДЕН !!!

Аватар
Кара: ги да ядат грудки

Мнение от dimithur » 08 Окт 2010, 20:45

Ae, вие верно ли тука 20 страници още се препирате за тея мигачи :kuku: :mhihi: :mhihi: :mhihi:
в една зверилница толерантност е равно на смърт
Н.Хайтов
http://www.youtube.com/watch?v=o7oVw72Bc4Y

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от jordanov » 08 Окт 2010, 20:47

Научих още нещо от тази тема - Молов и Явор нямат достъп до интернет от 2 дена поне ... :mhihi:

ентусиаст
Аватар
Кара: '07 E91 335i

Мнение от Maverick_VS » 08 Окт 2010, 20:57

jordanov написа:Научих още нещо от тази тема - Молов и Явор нямат достъп до интернет от 2 дена поне ... :mhihi:

Що бе - получава се хубава дискусия, що да я заключват :winky. Най-малкото се разбра стила на каране на някои от колегите :mhihi:

пп. Може би само трябва да се преименува на "Път с предимство - и се'а к'во пра'им?" :mhihi: :mhihi:
Последна промяна Maverick_VS на 08 Окт 2010, 21:00, променена общо 1 път

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата