.

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: ваноса да пее одата на радостта

Re: Интересна ситуация (кой е с предимство)

Мнение от Avramov » 06 Окт 2010, 17:57

p0wEr написа:
Avramov написа:ПП: Ние пътища нямаме вие сте седнали да ми спорите за мигачи. Сега ще кажете, че като заобикалям кратерите :censored: по кварталните улички и не само (магистрала Тракия след тунела няма да я коментирам) трябва да подавам светлинен сигнал, защото нали понеже си сменям посоката на движение!
По-добре карай направо на аварийни че от толкова кратери ще ти се счупи ръката :mhihi:

:yes: :bowdown:
Aim to be the best, live with the rest!
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: звездомобил

Мнение от M2PR » 06 Окт 2010, 18:34

Абе камик :mhihi: и аз мога да ти извадя картинка от листовките бе :mhihi: Говоря ти за реално съществуващо такова кръстовище ... иначе ако кажеш - да ти нарисувам, а? :mhihi:

Димитров, в онази мизерия наречена Студентски град не стъпвам и абсолютно нямам идея за кое кръстовище говориш - смао транзитно минавам. Пробвай с друго такова в София?

Доберманчето, може и самолетна писта да е, ти от къде си сигурен? :roll:

В заключение само искам да попитам дървените философи, които се опитват "да ми набиват канчето", за тяхно съжаление неуспешно - някъде в темата видяхте ли дали съм писала конкретно АЗ къде пускам мигачи и къде не? :mhihi:
АПНИ, БАБА, 'АПНИ

ентусиаст
Аватар

Мнение от driver69 » 06 Окт 2010, 18:44

Сивият опит за направа на автомобил е с предимство и трябва да даде десен мигалник. Защо:
Ако не даде мигач, трябва да даде ляв, ако минава напреЖ, което от своя страна задава въпроса какъв мигач трябва да подаде, ако иска да завие наляво? Двоен ляв? Що другият не е с предимство - включва се в главен път.
Не съм чел цялата тема.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46, G20
Мечтае да кара: RS Cosworth
Детайли за колата: M54B22
B48B20

Re: Интересна ситуалция (кой е с предимство)

Мнение от streetz » 06 Окт 2010, 18:45

M2PR написа:Ако ще завиваш надясно, няма нужда от мигач - това все пак е пътя с предимство. Виж ако някой го дава, сигурно иска да се "презастрахова".
Ако ще продължаваш направо, пускаш си ляв мигач, престрояваш се в лява лента, изчакваш тея дето ти идват от дясно (сиреч от пътя с предимство) и си продължаваш...

Бисери, бисери :D По-добре замълчи, че като ти чета глупостите чак яд ме хваща :lol:
Иначе кой е с предимство ли - ами дясностоящия разбира се. В случая, доколкото виждам, това е този, който прави обратния завой :)
The free market is perfect. If anything unexpected happens, bananas are suddenly $47 and you have to sell your blood for firewood.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: звездомобил

Мнение от M2PR » 06 Окт 2010, 18:48

Обоснови се, професоре ;)
АПНИ, БАБА, 'АПНИ

ентусиаст
Аватар

Мнение от driver69 » 06 Окт 2010, 18:54

M2PR написа:Ако ще завиваш надясно, няма нужда от мигач - това все пак е пътя с предимство. Виж ако някой го дава, сигурно иска да се "презастрахова".
Ако ще продължаваш направо, пускаш си ляв мигач, престрояваш се в лява лента, изчакваш тея дето ти идват от дясно (сиреч от пътя с предимство) и си продължаваш...

Ако не даде мигач, трябва да даде ляв, ако минава напреЖ, което от своя страна задава въпроса какъв мигач трябва да подаде, ако иска да завие наляво? Примерно. Интересно ще ми е какъв мигач ще дадеш. Също така дали няма този, който завива наляво от пътя направо да ти влезе във вратата и да започне да ти се радва на мигача.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46, G20
Мечтае да кара: RS Cosworth
Детайли за колата: M54B22
B48B20

Мнение от streetz » 06 Окт 2010, 18:57

Какво има за обосноноване ? ;) Продължаваш напред - без мигач, завиваш дясно/ляво - подаваш съответен мигач. Няма значение дали си на път с предимство или без. Направо се изумявам как може да има хора, които разсъждават като теб :) Даже одеве след работа като се прибирах един "майстор" точно така ми го направи под носа - излизам от път без предимство и чакам идващата отляво кола да мине (беше БМВ между другото - срам), и манячето както си беше засилен намали и си зави надясно без да даже да го докосне тоя мигач. А аз го чакам гея долен да мине.
The free market is perfect. If anything unexpected happens, bananas are suddenly $47 and you have to sell your blood for firewood.

ентусиаст
Аватар
Кара: E36 M52b20 Touring

Мнение от Сондьора » 06 Окт 2010, 19:09

bmw325tds написа:
Сондьора написа:Много народ тряя да оди на проверителен, за тва на цариградско има два знака десен 50км и ляв 80км. Преди орлов мост ше се престроиш.

И къде ги видя тия два знака. И да знаеш, че знак от ляво може да има само ако дублира знак от дясно. Няма как от ляво да има знак 80, а от дясно 50. И да ще се пестроя преди Орлов мост, но понеже не е указно къде е мясното за престрояване мога да се престроя 300м преди кръстовището.

След караулката на орлов мост /или поне така беше/, за знаците нямам спор. Ма за дясно, че нямаш право да изпреварваш си е така.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E34TDS , CL 500, Е65

Мнение от klintan66 » 06 Окт 2010, 19:41

M2PR написа:
LiTtLeRoCk написа:Да ти кажа,не ми дреме дали ме вземаш на сериозно или не!
Това е извадка от правилника,за прилагане на закона за движени по пътищата.

Ще е то маневра?
Чл. 76. "Маневра" е изменение на положението на пътното превозно средство спрямо пътя и останалите участници в движението, като: потегляне, преминаване в съседна пътна лента, завиване и други подобни.

Чл. 77. (1) Водач, който има намерение да извърши маневра, е длъжен да се убеди, че няма забрана за маневрата, че няма да застраши останалите участници в движението и преди да започне маневрата - да подаде своевременно ясен и достатъчен за възприемане сигнал.

В случая си продължаваш по пътя с предимство. Ти си НА него, и продължаваш ПО него.
И не ми се обяснявай повече, че 2 дена за смях стана тука

...и моите уважения .

Давай мигач и спри спора .

Колегата не е станал за смях . Поне за мен .
Някой друг стана с ината си .
Хора, които много говорят, и не ви става ясно от първото изречение какво искат да кажат, обикновено искат пари, искат да ви излъжат или поне да ви заблудят !

Фен на тройките
Аватар
Кара: Колите да палят и работят!
Мечтае да кара: ;)
Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)

Мнение от Dimitroff » 06 Окт 2010, 20:23

M2PR написа:Димитров, в онази мизерия наречена Студентски град не стъпвам и абсолютно нямам идея за кое кръстовище говориш - смао транзитно минавам. Пробвай с друго такова в София?

Дали стъпваш - не знам.
Дали си ходила/стъпвала - убеден съм.

Смятам, че ако ми прочетеш поста още веднъж ще се сетиш къде е въпросното кръстовище...и ще разбереш какво съм имал в предвид.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: го по тъч линията на живота..

Мнение от M3 E92 » 06 Окт 2010, 20:30

Ако Манго Джери изтръгне знака, ще те видя аз кой път е с предимство и кой без :roll:
Всяка сутрин минавам през кръстовище, на което пътят с предимство свива леко вляво, а другите алтернативи са направо и БАШ наляво.. Винаги всички, които ще продължават по пътя с предимство, пускат ляв мигач (пътят, от който идваме, е двулентов - едната лента (дясната) е за направо, а другата (лявата) - за наляво и БАШ ( :lol: ) наляво ;)
Има и още едно кръстовище, T-образно, на което пътят с предимство е по Г. Пътят пак е двулентов, дясна лента за надясно по главния път и лява лента за наляво. Всички, които ще продължават по пътя с предимство, си пускат мигача :roll:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bmw325tds » 06 Окт 2010, 22:42

M3 E92 написа:Ако Манго Джери изтръгне знака, ще те видя аз кой път е с предимство и кой без :roll:...

:mhihi: :mhihi: :mhihi:
Но в случая има знаци и то не малък брой :roll:

ентусиаст
Аватар
Кара: E36 M52b20 Touring

Мнение от Сондьора » 06 Окт 2010, 22:53

ЕмдвЪ перЪ, ако манго е зимал знака за скраБ, още по зле за теб, че тия мигачи ги немаш за нищо... :mhihi:

ШОП
Аватар
Кара: e87lci

Мнение от BMDrago » 06 Окт 2010, 23:21

:кръстещо се човече:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E34 M5 20 JAHRE
Мечтае да кара: E34 520 на метан

Мнение от sixstraight » 06 Окт 2010, 23:32

streetz написа:Какво има за обосноноване ? ;) Продължаваш напред - без мигач, завиваш дясно/ляво - подаваш съответен мигач. Няма значение дали си на път с предимство или без. Направо се изумявам как може да има хора, които разсъждават като теб :) Даже одеве след работа като се прибирах един "майстор" точно така ми го направи под носа - излизам от път без предимство и чакам идващата отляво кола да мине (беше БМВ между другото - срам), и манячето както си беше засилен намали и си зави надясно без да даже да го докосне тоя мигач. А аз го чакам гея долен да мине.

ау голям резил с бмв и да прави така как не го е срам жълто ли беше бмвто те по принцип са най-кротките и стриктни шофиори :dunno:

а колкото до мигача дето спорите с колежката ми той пътя си завива на дясно със или без разклонение ако пускате там мигачи начи трябва и по подбалканската като карате на всеки завой на пътя да пускате мигачи (вероятно ще се преебе лостчето още преди нова загора) а и напоследък съм забелязал че там не пускат мигачи на това кръстовище примерно последните 5 години даже и рейса 77 който минава през въпросното кръстовище
Всички пътища водят към НАДИН :twisted:

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата