Пръскалки на фаровете

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: с кеф...
Мечтае да кара: МИГ29
Детайли за колата: Е90 бензин 129 к.с. 2007.

Пръскалки на фаровете

Мнение от katronski_br » 06 Окт 2010, 19:32

Проблемът ми е че си ги имам фабрични и не работят. Смених си помпичката с нова , старата беше счупена и ел моторчето вътре беше раждясало. Сега с новата пак неиска да работи. Усъмних се че не достига ток до нея, за това я свързах към кабелите на помпичката за предното стъкло, и пак нищо. Кажете ако някой знае при какви условия трябва да работи, в смисъл пуснати фарове , или при по продължително пръскане, има ли бушон , кой е той и така нататък....
В началото бе самолетен двигател..... и Господ каза: ''Нека бъде BMW''

старши ентусиаст
Аватар
Кара: само по празници

Re: Пръскалки на фаровете

Мнение от Wolfen » 06 Окт 2010, 19:41

Има реленце ... едно синичко, зад бушоните в жабката. Може да е заминало, не съм сигурен кой е бушона отговорен за пръскалките ... аз първо сменях реленцето, пък то се оказа помпичката. За да стигнеш до релето, трябва да свалиш цялата жабка. (абе жабка ли се пише!? :oops: )

Аватар
Кара: Другите да му завиждат.....
Мечтае да кара: Самолет и Петролен танкер
Детайли за колата: MNOGO BARZA

Мнение от milennyc » 06 Окт 2010, 19:43

При активиране с ДИС :), нали знаете по е46 може да го има като екстра ама да не бачка

ентусиаст
Аватар

Мнение от katronski_br » 06 Окт 2010, 19:49

добре де , а защо тогава не пръскат като им дам ток на помпичката от тази за предното стъкло?

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Wolfen » 06 Окт 2010, 20:04

а чуваш ли помпичката да работи? (може да е нова, ама да не бачка) Да не ти е запушена системата към телескопичните пръскалки?

Фен на тройките
Аватар
Кара: Колите да палят и работят!
Мечтае да кара: ;)
Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)

Мнение от Dimitroff » 06 Окт 2010, 20:17

Работи само при пуснати фарове и то на определени интервали (след известен период може да пръскат пак).
Ако колата ги е нямала от завода - Милен е прав - иска намеса със софтуер.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Wolfen » 06 Окт 2010, 20:20

Ванка, той човека си е казал, че са му фабрични. Написал е още, че слага жиците от помпичката за предното стъкло на помпичката за фаровете и пак не пръска отпред. :winky:
За мен има нещо, което задръства системата или губи налягане и не може да изкава пръскалките навън.

ентусиаст
Аватар

Мнение от katronski_br » 06 Окт 2010, 20:40

абе и аз това предположих но като съм сам и няма как да пръскам отвътре и да проследявам дали има спукано мъркуче или бръмчи. може пък да съм вързал плюса и минуса наобратно и помпичката да върти наобратно и за това да неможе да испомва.

Потребител
Аватар
Кара: BMW 320D - 2002year automat

Мнение от Skaterbg_ » 07 Окт 2010, 14:18

Здравейте, наскоро и аз имах същия проблем с пръскалките на фаровете. Проблемът се оказа, че на казанчето за течност под електромоторчетата има 2(два) филтъра с микроскопична оплетка на мрежата, които бяха се подпушили. Предният собственик на колата, която закупих наскоро от Австрия, се оказа, че бе сипвал доста концентрат, та по мрежата на филтрите се бе образувал филм (като желе) и не можеше течността да преминава през тях към самите пръскалки. Извадихме ги, почистихме ги от образувалото се желе, издухахме ги с въздух и всичко се оправи. Та това се оказа проблема в моя случай. Дано съм бил полезен с информацията.
Изображение

panayotov.georgi

ентусиаст
Аватар

Мнение от katronski_br » 07 Окт 2010, 17:21

Благодаря за информацията колега. Аз цедчиците съм си ги проверил- чисти са. При мен се оказа че са ми запушени маркучетата.
Днес пробвах при разглобени пръскалки да пръскам да видя дали от ''леглата'' им (тръбичките в които влизат) излиза вода, но не излезе нищо. Закачих двете пръскалки на маркучетата на тези за стъклото и пръскаха. Махнах маркучето от пръскалката за фаровете и пръсках а от там излизаше егати струята. Значи проблема ми е някъде по трасето.
Удачно ли е да продухам с компресор?

ШОП
Аватар
Кара: e87lci

Мнение от BMDrago » 07 Окт 2010, 18:59

BMDrago]

Принципа е следния:

пръскалките на фаровете сrаботват когато са включени светлините,на всяко 5 натискане на лостчето,не по-често от 3 минути.Един миещ цикъл включва две впръсквания.Повтарящия цикъл се рестартира с изключване от контакт

Пръскалките се регулират от централния "V" модул,а помпата се захранва от външно реле
Ето го самия модул
Изображение[/quote]

[quote="BMDrago]

Да но на системата са и нужни 7атм.(не съм точно сигурен колко са) за да направи налягане и да избута телескопите,което означава,че трябва по-продължително да държиш натиснат лоста[/quote]

[quote="BMDrago написа:
Свързвате колата с DIS ;) ignition-on ->coding/programing->e46->2retrofit->headlight cleaning system

Изображение

Изображение

[quote="BMDrago]
-Ако работи моторчето,но не пръска вода-сваляш казанчето и чистиш цедката
-Ако не работи моторчето-предпазител или реле

между другото с ДИС можеш да си направиш префектен тест на системата ;)[/quote]

ето я и цялата тема viewtopic.php?f=34&t=141181
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: X5
Мечтае да кара: MX5

Мнение от gido » 07 Окт 2010, 21:17

и аз имах такъв проблем следкато си монтирах тази екстра на колата от кола донор,като монтира6 всичко трябва дасе обезвазду6ат,това става като извади6 посредством издърпване и махане на самите глави от телескопите.трябва водата да доиде на самотек и после ги слага6 пак.ако тече вода на самотек значи проблема ти е електрически.бу6он,реле или модул.
[url=http://forum-lines.ru/]Изображение
[/url]интересное

ентусиаст
Аватар

Мнение от katronski_br » 08 Окт 2010, 2:41

нищо не разбрах..... значи трябва да тече на самотек но ако тече на самотек имам проблем :kuku: :kuku: :kuku:

Потребител
Аватар
Кара: BMW 320D - 2002year automat

Мнение от Skaterbg_ » 08 Окт 2010, 11:02

и аз имах такъв проблем следкато си монтирах тази екстра на колата от кола донор,като монтира6 всичко трябва дасе обезвазду6ат,това става като извади6 посредством издърпване и махане на самите глави от телескопите.трябва водата да доиде на самотек и после ги слага6 пак.ако тече вода на самотек значи проблема ти е електрически.бу6он,реле или модул.

Мисля, че колегата иска да каже, че първо е необходимо да оставиш водата да дойде на самотек до самите глави на телескопите и тогава ги закачаш наново (така се обезвъздушава). А ако след това водата тече на самотек, т.е. пикае, тогава проблема ти е електрически.бу6он,реле или модул. Поне аз така го разбирам. Успех с ремонта колега. :yes:
Изображение

panayotov.georgi

младши ентусиаст
Аватар
Кара: X5
Мечтае да кара: MX5

Мнение от gido » 08 Окт 2010, 21:52

да точно така,вначалото на самотек без да помпи6 или пръска6 от ключа и закача6 главите,зада се обезвъзду6и.
[url=http://forum-lines.ru/]Изображение
[/url]интересное

Следваща

Назад към E46