ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ ЗА НЕЗНАЕЩИ И НАЧИНАЕЩИ
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
- vladi_a_i
- костинбродчанин
-
- Кара: е60 530д
- Мечтае да кара: М3 Компакт
- Детайли за колата: Няма много...
Re: ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ ЗА НЕЗНАЕЩИ И НАЧИНАЕЩИ
kokobaroko13 написа:искам да попитам бмв 316 компакт 95г 102коня с два разпределителни вала ли е ?
Погледни на Иска главата колко е голяма и си направи сметка дали си с два..
БМВ и пак БМВ и пак БМВ...БМВ
Да и Не, виждал съм "чупещ" волан на 318ti Individual, швейцарска. Знам, че не е монтиран в България, но въпреки това, не излиза по каталозите. Възможно е да е монтирано в Швейцария в някой местен сервиз като retrofit. Kолата имаше и задни ел.отварящи се стъкла, като на някои Е46-ици.darko1 написа:При всички ли модели на компакт-а не се монтира чупещ волан?
- Yanko Petrov
- младши ентусиаст
-
- Кара: е36 купе
Колеги,колко ампера е динамото на м43б16 ,94г

- Nikito_nn
- ентусиаст
-
- Кара: му се с шпер
Колеги някой случайно да има снимка как стой гума 205/45/17 на джанта 8.5j. Неми се пускаше нова тема, а в нета нещо ненамерих. Искам да добия представа долу горе колко се разпъва гумата, също ако може и с 205/50/17 някой ако има пак на 8.5j.
- Nukem
- старши ентусиаст
-
- Кара: e36 318is M44
- Мечтае да кара: камаро.
Колеги мога ли да сложа тези маркучи на ис-а, въпроса ми е по-точно, има ли разлика в спирачните маркучи на различните е36-ци и по точно 318ис и М3, ако някой знае да пише че не ми се рови в RealOEM-a да сравнявам номера
http://apexengineering.com/astore/index ... ucts_id=30
http://apexengineering.com/astore/index ... ucts_id=30
Германеца кадет бутне друг не може да бутне така!!!
- kokobaroko13
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: bmw е36
izkam da popitam compakt 316i 95g sutrin kato e po studeno i go zapalq durji 1000-1050 gore dolo posle padat na 900 leko padat ka4vat varirat si ama suvsem leki4ko ina4e kato e hubavo vremeto lqtoto si durji 900 padat ka44at leki4ko tova normalno li e

- Nikito_nn
- ентусиаст
-
kokobaroko13 написа:izkam da popitam compakt 316i 95g sutrin kato e po studeno i go zapalq durji 1000-1050 gore dolo posle padat na 900 leko padat ka4vat varirat si ama suvsem leki4ko ina4e kato e hubavo vremeto lqtoto si durji 900 padat ka44at leki4ko tova normalno li e
Принципно е нормално като е по студено времето отначало като запалиш да ти държи по високи обороти и като позагрее да спаднат леко до към 800-900, но това че играят нагоре надолу е от нещо друго ама там вече са много възможностите. Ако не си я ревизирал навреме от към филтри свещи, ступковия мотор ако не си го чистил и т.н. Иначе докато караш как се държи? По енерция като пуснеш? постоянно ли играят или стоят стабилни?

- kokobaroko13
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: bmw е36
zna4i az q imam ot 5 meseca sve6tite mi elonadjiqta kaza 4e sa novi NJK sa smenql sum masli filtri te oba4e stupkoviq motor ne sum go 4istil . prosto kato e studeno za malko za okolo maks 30 ,40 sekundi sa ka4va na 1000 i padat posle 850 .900 i kato zagree se stabilizira na pak murdat +50-50 taka si varirat daje moje i da ne e 50 suvsem malko se murdat ama samo nadolo primer 850-900 ne6to takova mislq 4e stupkoviq motor trqbva da se iz4isti kakto kaza da ma posuvetva6 kak sa 4isti toi 4e ne sum navlqzal se o6te v materiqta na bmw hahah i mersi za vsi4ko batka...

- vladi_a_i
- костинбродчанин
-
kokobaroko13 написа:zna4i az q imam ot 5 meseca sve6tite mi elonadjiqta kaza 4e sa novi NJK sa smenql sum masli filtri te oba4e stupkoviq motor ne sum go 4istil . prosto kato e studeno za malko za okolo maks 30 ,40 sekundi sa ka4va na 1000 i padat posle 850 .900 i kato zagree se stabilizira na pak murdat +50-50 taka si varirat daje moje i da ne e 50 suvsem malko se murdat ama samo nadolo primer 850-900 ne6to takova mislq 4e stupkoviq motor trqbva da se iz4isti kakto kaza da ma posuvetva6 kak sa 4isti toi 4e ne sum navlqzal se o6te v materiqta na bmw hahah i mersi za vsi4ko batka...
Няма и нищо на колата,мойта е по същия начин,това е съвсем нормално да държи по високи обороти когато е студен мотора.Ако си спомняш колите с ръчен смукач-дърпаш да запалиш и подържаш обороти,иначе ще огасне,та електрониката е на същия принцип-само дето не пипаш а караш и не мислиш

Здравейте колеги!Въпроса ми е следния искам да подменя 2та горивни маркуча между колектора и двигателя.Въпрсът ми е има ли някакъв начин за достъп или трябва да се сваля инжекцията или колектора....Става въпрос за 1.8 бензин 93та.Чупихме пръсти с баща ми да ги подменим без да разглабяме утре пак ще се мъчим но исках все пак да попита дали има някакъв по лесен начин.Благодаря предварително!
- Nikito_nn
- ентусиаст
-
Да така е но като загрее не е нормално да мърдат, а колегата точно това казва че мърдат помалко. Ето в тази тема има доста информация със снимки
http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?f=8&t=102059&hilit=%D1%81%D1%82%D1%8A%D0%BF%D0%BA%D0%BE%D0%B2+%D0%BC%D0%BE%D1%82%D0%BE%D1%80

- Yanko Petrov
- младши ентусиаст
-
- Кара: е36 купе
Yanko Petrov написа:Колеги,колко ампера е динамото на м43б16 ,94г![]()

- LiTtLeRoCk
- СТАРШИНАТА НА ФОРУМА
-
- Мечтае да кара: Е38 740IL
Yanko Petrov написа:Yanko Petrov написа:Колеги,колко ампера е динамото на м43б16 ,94г![]()
Погледни на самото динамо,трябва да пише.
Дават 2 варианта: 70А и 80А.Yanko Petrov написа:Колеги,колко ампера е динамото на м43б16 ,94г![]()
http://bmwfans.info/parts/catalog/E36/S ... lternator/
- vladi_a_i
- костинбродчанин
-
Dan_Vn написа:Здравейте колеги!Въпроса ми е следния искам да подменя 2та горивни маркуча между колектора и двигателя.Въпрсът ми е има ли някакъв начин за достъп или трябва да се сваля инжекцията или колектора....Става въпрос за 1.8 бензин 93та.Чупихме пръсти с баща ми да ги подменим без да разглабяме утре пак ще се мъчим но исках все пак да попита дали има някакъв по лесен начин.Благодаря предварително!
Сваляйте инжекциона,така само се мъчите,а и нищо няма да направите..