.
Модератор: Общи модератори
- err0r
- Мечтае за Z3 M Coupe
-
- Кара: '99 530dА Touring
Re: Интересна ситуалция (кой е с предимство)
Тоя, дето си прави десния завой. Принципно такъв път с предимство се счита, че автомобилът на снимката, си се движи направо. Другият също е с предимство, но спрямо навлизащите в кръстовището от пътя без предимство.

- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
err0r написа:Тоя, дето си прави десния завой. Принципно такъв път с предимство се счита, че автомобилът на снимката, си се движи направо. Другият също е с предимство, но спрямо навлизащите в кръстовището от пътя без предимство.

vld написа:err0r написа:Тоя, дето си прави десния завой. Принципно такъв път с предимство се счита, че автомобилът на снимката, си се движи направо. Другият също е с предимство, но спрямо навлизащите в кръстовището от пътя без предимство.
И няма какво повече да се коментира
Само една корекция. При тази ситуация автомобила, който ще прави десния завой, задължително трябва да включи десен мигач. Не може да се счита, че автомобила се движи направо, защото минава през кръстовище, в което прави завой.
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
Не е длъжен, защото се движи по път с предимство и не променя посоката си на движение, тоест остава си по главния път.

vld написа:err0r написа:Тоя, дето си прави десния завой. Принципно такъв път с предимство се счита, че автомобилът на снимката, си се движи направо. Другият също е с предимство, но спрямо навлизащите в кръстовището от пътя без предимство.
И няма какво повече да се коментира
+1
- err0r
- Мечтае за Z3 M Coupe
-
- Кара: '99 530dА Touring
vld написа:Не е длъжен, защото се движи по път с предимство и не променя посоката си на движение, тоест остава си по главния път.
True.
Аз като разправям, че ни трябва на всички по един опреснителен, не ми вярвате.

vld написа:Не е длъжен, защото се движи по път с предимство и не променя посоката си на движение, тоест остава си по главния път.
err0r написа:vld написа:Не е длъжен, защото се движи по път с предимство и не променя посоката си на движение, тоест остава си по главния път.
True.
Аз като разправям, че ни трябва на всички по един опреснителен, не ми вярвате.
Пример: Имаш горепосоченото кръстовище и си в сивия автомобил, караш без мигач. На къде ще отидеш? На дясно по главния път или направо? Ако си надясно и не пуснеш мигач твоя дясно стоящ ще трябва да те изчака, защото току виж си решил да караш направо. (получава се задръстване или лек инцидент).
Последна промяна bmw325tds на 05 Окт 2010, 12:22, променена общо 3 пъти
- jordanov
- кандидат ентусиаст
-
Ситуацията е елементарна, не интересна ... и пешеходец ще я реши тази "задачка". Направо не е истина, че има шофьори, които се чудят в такъв момент и ако се уцелят 2-ма такива на едно място в реална такава ситуация ... ето го задръстването 

Последна промяна jordanov на 05 Окт 2010, 12:22, променена общо 1 път
- Convertible
- ентусиаст
-
- Кара: head turner и екзотики
- Детайли за колата: .... `90 E30`08 E61 `08 Z4
ex `00 E39

"Всеки истински BMW ентусиаст рано или късно си купува Е30"
и печели награди с него
Convertible написа:vld написа:Не е длъжен, защото се движи по път с предимство и не променя посоката си на движение, тоест остава си по главния път.
според мен трябва, за да стане ясно на всички на къде отиваш. завиваш на кръстовище, дали е на път с предимство или не, не това определя дали да се дава мигач.
А пък според мен ако продължава направо трябва да подаде ляв мигач, защото напуска пътя с предимство . Ако си продължава на дясно, не е нужно ... поне така си мисля аз, да каже някой по запознат

- Convertible
- ентусиаст
-
- Кара: head turner и екзотики
- Детайли за колата: .... `90 E30`08 E61 `08 Z4
ex `00 E39
dimithur написа:Convertible написа:vld написа:Не е длъжен, защото се движи по път с предимство и не променя посоката си на движение, тоест остава си по главния път.
според мен трябва, за да стане ясно на всички на къде отиваш. завиваш на кръстовище, дали е на път с предимство или не, не това определя дали да се дава мигач.
А пък според мен ако продължава направо трябва да подаде ляв мигач, защото напуска пътя с предимство . Ако си продължава на дясно, не е нужно ... поне така си мисля аз, да каже някой по запознат
тва добре си мислиш, обаче ако има и наляво в кръстовището тогава кво правим?

"Всеки истински BMW ентусиаст рано или късно си купува Е30"
и печели награди с него
dimithur написа:Convertible написа:vld написа:Не е длъжен, защото се движи по път с предимство и не променя посоката си на движение, тоест остава си по главния път.
То хубаво мислиш, но ако има и пресечка на ляво, какво правим?
В единия случй на дясно без мигач в другия с мигач? Нещо каша става => затова винаги с вкючен мигач!
Последна промяна bmw325tds на 05 Окт 2010, 12:38, променена общо 1 път
Re: Интересна ситуация (кой е с предимство)
мигача според мен трябва да се пусне не е излишно.защото не знаеш дали отсрещния е с купена или подарена книжка.
Ако говорим за провинция, питай Хемингуей ...
- jordanov
- кандидат ентусиаст
-
Convertible написа:dimithur написа:Convertible написа:vld написа:Не е длъжен, защото се движи по път с предимство и не променя посоката си на движение, тоест остава си по главния път.
тва добре си мислиш, обаче ако има и наляво в кръстовището тогава кво правим?
Абе ако продължавате направо не давате мигач, ако завивате надясно давате десен мигач, и ако завивате наляво давате ляв. К'во общо има пътя с мигача, даже в листовките и правилника се води пътепоказател ... при отклоняване от посоката на движение трябва да се предупредят другите участници накъде отивате ...