Не държи на скорост
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
69 мнения
• Страница 4 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Re: Не държи на скорост
Ей хора служебната ми дачия от 2001 година на първа изпуска на най-лекия баир ,нали не сравнявате бмв с подобен тип автомобили?Както написах по горе имам е36 и не изпуска дето струва 2к лв. ,а тука коли за над 10к изпускат това не е нормално.

- katronski_br
- ентусиаст
-
- Кара: с кеф...
- Мечтае да кара: МИГ29
- Детайли за колата: Е90 бензин 129 к.с. 2007.
не е нормално да се използва предавка на скоростната кутия за задържане на автомобила на място, това е работа на ръчната спирачка.
В началото бе самолетен двигател..... и Господ каза: ''Нека бъде BMW''
- Rundev
- младши ентусиаст
-
- Кара: мадамите да крещят :)
pazokolarov написа::mhihi:
![]()
Ти добре обясняваш, ама сам ти защо не искаш да разбереш, че след като си платил 12 бона за кола, която би трябвало да струва 18+ (преди 2 години), все ще има някаква сериозна причина за такова намаление?
Има да,колата ми е с десен волан........ нетърси под вола-теле колега.Всичко се сменя с ново и все по скъпото.Няма здраво място тая кола.Тази кола е стойкаджииска,не и здрава,казвал съм го пак го казвам и пак ще го казвам.
- katronski_br
- ентусиаст
-
12 бона? за ЛЕВА ли говорите?
- Rundev
- младши ентусиаст
-
katronski_br написа:12 бона? за ЛЕВА ли говорите?
Не за 12 милиона говорим колега!!! Стига си защитавал тъз фашкия моляти са.
- The Edge
- младши ентусиаст
-
- Кара: тъжно друга марка :(
- Мечтае да кара: Пак BMW
© написа:преди година и половина моята я оставих на първа след подземен гараж
върнах се да заключа вратата, защото не беше с мотор, заключих, обърнах се и видях, че колата ми върви към мен със страшна сила. Удари ме с вратата, която беше отворена и ме вкара обратно в гаража през вратата. Счупи ми бедрото и 6 месеца бях с патерици. После ми казаха, че са я намерили вътре на първа скорост (а вървеше назад)
Не съм имал никога проблеми с колата, но ... точно тогава тръгна
От тогава не съм излизал от нея без да дръпна ръчната![]()
Може би е нормално да не държи на скорост. Старата бензинова Е36-ца никога не е мърдала на каквито и да е наклони
Мисля, че темата се изчерпа още с този коментар и тази изключително злощастна случка на колегата

Дано някой голфаджия не попадне на някой от коментарите тук че

- katronski_br
- ентусиаст
-
Rundev написа:katronski_br написа:12 бона? за ЛЕВА ли говорите?
Не за 12 милиона говорим колега!!! Стига си защитавал тъз фашкия моляти са.
Човече ти добре ли си??? Аз не питам дали говорите за хиляди или милиони. Нещо си се поомешал май?
Не разбрах коя и каква фашкия защитавам?
Ще ми обясниш ли какво всъщност се опита да кажеш МОЛЯ ТИ СЕ
- Rundev
- младши ентусиаст
-
katronski_br написа:Ще ми обясниш ли какво всъщност се опита да кажеш МОЛЯ ТИ СЕ
Естествено приятелю и то е да спреш да си мислиш че караш бентли за 1 милион и тъз същата кочина която я караш или си мечтаеш за нея или каквото и да било т.е. е46 е същата кочина като моята долу пред блока.Това се опитвам да кажа!
П.С.В интерес на истината съм много ядосан на това возило......
- shark1986
- младши ентусиаст
-
- Кара: 320д Е46 136к.с
- Мечтае да кара: BMW F10
Rundev написа:katronski_br написа:Ще ми обясниш ли какво всъщност се опита да кажеш МОЛЯ ТИ СЕ
Естествено приятелю и то е да спреш да си мислиш че караш бентли за 1 милион и тъз същата кочина която я караш или си мечтаеш за нея или каквото и да било т.е. е46 е същата кочина като моята долу пред блока.Това се опитвам да кажа!
Братле виж сега ако ти имаш кочина пред блока си е твой проблем но недей да обиждаш Е46!!!Влизал съм и в други форуми на други марки и там нещата не са много розови!Така ти какво искаш на тия наши прекрасни пътища да не сменяш носачи със това ли те излага колата?Не си ли си помислял че ти си попаднал на несполучлива кола?Това не е гаранция че ако си бил зел друга нямаше да е по зле!Така че хубаво си помисли

- Rundev
- младши ентусиаст
-
shark1986 написа:Rundev написа:katronski_br написа:Ще ми обясниш ли какво всъщност се опита да кажеш МОЛЯ ТИ СЕ
Братле виж сега ако ти имаш кочина пред блока си е твой проблем но недей да обиждаш Е46!!!Влизал съм и в други форуми на други марки и там нещата не са много розови!Така ти какво искаш на тия наши прекрасни пътища да не сменяш носачи със това ли те излага колата?Не си ли си помислял че ти си попаднал на несполучлива кола?Това не е гаранция че ако си бил зел друга нямаше да е по зле!Така че хубаво си помислиАз пак съм много доволен от мойта както и много други!Е разбираемо е да си оцелил някоя жъткана Е46 и сега да те е яд
Няма да споря с промити мозъци братче.Колата ми беше 5 годишна като я взех с пълна сервизна история,чудна.Видях как се разпада и ква подръжка иска,видях на приятелите ми че същите стандартни проблеми имат,всички едни и същи лампи светат.......нямам думи,а ти кьорав ли си да видиш че всички пищат от заводски проблеми и то все едни и същи.Да кажеш да не съм случил на кола хубаво,да кажеш че темата е моя и има двама други хубаво........те всички теми са напълнени с едни и същи проблеми от различни хора момец........тъй че не ми говори не съм случил на кола.
П.С. Не да го обиждам ами дето викаше един познат дето е имал какви ли не бмв-та и накрая мерцедес,"На снимка неща да я вида е46-цата,две години я карах видях за кво става на въпрос"
Въпрос : Знаеш ли коя кола къса заден мост от купето си? Отговор : Никоя,освен е46!
П.С.2 : Понасрах темата на човека да ме прощава както и колегите,иде ми да я насеча с брадвата.При вида на хубавата и муцуна се спирам,но следва и мисълта за калпавата и същност отвътре!
- katronski_br
- ентусиаст
-
а аз пък вобще не говорех дали са кочини или фъшкии. говорех за неправилното им експоатиране.
Отдавна не съм в бг и вчера говорих с един иструктор по кормуване (работещ в една от най големите автошколи с автомобил БМВ) по повод точно тази тема. На човека му потекоха сълзи да се смее като разбра че в БГ се исползва скоростният лост за задържане на автомобила на място. От начало дори не му мина през ума това и ме попита няколко пъти точно за кой лост говоря.
а който смята че са кочини нашите автомобили - ами да си вземат по един Ескорт 86 година (чух че те на баир държали на скорост ама да са 1.8Д) и да се кефят на тази така важна екстра
Отдавна не съм в бг и вчера говорих с един иструктор по кормуване (работещ в една от най големите автошколи с автомобил БМВ) по повод точно тази тема. На човека му потекоха сълзи да се смее като разбра че в БГ се исползва скоростният лост за задържане на автомобила на място. От начало дори не му мина през ума това и ме попита няколко пъти точно за кой лост говоря.
а който смята че са кочини нашите автомобили - ами да си вземат по един Ескорт 86 година (чух че те на баир държали на скорост ама да са 1.8Д) и да се кефят на тази така важна екстра
- titto
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е46 320i
- Мечтае да кара: БМВ и в отвъдното!
- Детайли за колата: Мууудна красавица, но си го изкарвам на служебната
Колега Rundev, какво искаш да кажеш с това -"разпада се"!?Може да е била 5 годишна, но да е Кума Лиса от Горубляне, блестяща-маскирана и пак да и е взето здравето от душманска експлоатация и неподържане!?Важно е как я подържаш, с менте-консумативи ли, или вс.оригинално!Не отричам, че си имат слаби места, но ти с кои марки на твоите приятели я сравни, че ти се вижда, че много и робуваш!??
Късат често май само купетата и то с по яки матори!?
Темата се отплесна и е за ключе вече май!?
Моята за 4 г. още не го е скъсала, ма рядко се праа на рацер пък и нема дУшаRundev написа:Въпрос : Знаеш ли коя кола къса заден мост от купето си? Отговор : Никоя,освен е46!

Темата се отплесна и е за ключе вече май!?

--------------------------------------------------------------------------------------------
Е12-M535i;Е30-318;Е34 Touring 525 TDS;Е36-318iS;Е46 320i
"FWD е като жена с малки ци.и-върши работа, но няма КЕФ...!!!"
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Кола се паркира и винаги се остава на скорост и по желание (аз винаги де) се дърпа ръчна,ръчната спирачка освен за всичко е и направена да държи автомобила и когато е запален,на автоматик също е желателно да се дърпа ръчна...
Е46 само автомобили над 190 коня имат тоя проблем със скъсването на задния мост към купето...
Е46 е най-чупливият автомобил,имах преди години един приятел си взе чисто нова Е46 ца от дарукар и на 45к километра цъфна турбина,от там още неколко неща докато е в гаранция после я продаде,моята като я взех беше сменена цялата ходова част от дилъра в чужбина което е удостоверено в сервизната книжка+водна помпа+съединител+демпферена шайба,15к километра на магистралата в българия цъфна оригиналната сменена водна помпа,на 20к километра цъфна оригиналният съединител,отново изоставен на магистралата,40к смяна на демпферният маховик,сега вече 45к километра чувам че потропват оригинално сменените биелетки(на колата не съм вдигал повече от 140 на магистрала,за бързо каране имам друг автомобил)..иначе за пример тойота авенсис на приятел,същият пробег =само масло
Следващото БМВ ще е или по-стар некой модел-защото са невероятно здрави (имах 525IX Е34 служебно 1996 година,никакви грижи 100к километра) или японска
Е46 само автомобили над 190 коня имат тоя проблем със скъсването на задния мост към купето...
Е46 е най-чупливият автомобил,имах преди години един приятел си взе чисто нова Е46 ца от дарукар и на 45к километра цъфна турбина,от там още неколко неща докато е в гаранция после я продаде,моята като я взех беше сменена цялата ходова част от дилъра в чужбина което е удостоверено в сервизната книжка+водна помпа+съединител+демпферена шайба,15к километра на магистралата в българия цъфна оригиналната сменена водна помпа,на 20к километра цъфна оригиналният съединител,отново изоставен на магистралата,40к смяна на демпферният маховик,сега вече 45к километра чувам че потропват оригинално сменените биелетки(на колата не съм вдигал повече от 140 на магистрала,за бързо каране имам друг автомобил)..иначе за пример тойота авенсис на приятел,същият пробег =само масло
Следващото БМВ ще е или по-стар некой модел-защото са невероятно здрави (имах 525IX Е34 служебно 1996 година,никакви грижи 100к километра) или японска

- titto
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е46 320i
- Мечтае да кара: БМВ и в отвъдното!
- Детайли за колата: Мууудна красавица, но си го изкарвам на служебната
Абе пример и аз мога да дам-Тойота Авенсис на 4 мес.изправи завоя на Ситняково поради преебана рейка и колегата щеше да се пребие, добре, че е карал бавно....и това с проблемите в спирачките дето ги връщаха....!?Е.Димитров написа:..иначе за пример тойота авенсис на приятел,същият пробег =само масло
...
Всичко е до късмет явно, няма значение от марката!

--------------------------------------------------------------------------------------------
Е12-M535i;Е30-318;Е34 Touring 525 TDS;Е36-318iS;Е46 320i
"FWD е като жена с малки ци.и-върши работа, но няма КЕФ...!!!"
- rve
- ///Мтусиаст
-
- Кара: ///М3 и още нещо
Най-добре да се отървем от тия калпави Е46-ци и да яхваме Дачиите и Жигулите.
По темата - аз нямам проблеми с паркирането на наклон, SMG-то си държи стабилно, но за всеки случай при по-големи наклони ползвам невероятната есктра наречена ръчна спирачка. Не виждам каква толкова голяма драма е това. Не знам как е при другите Е46-ци, но при ///М3 за ръчната е характерно "охлабване" на жилото с течение на времето и при мен определено има нужда от натягане, защото хваща на повечко зъби от нормалното.
Това, че не държи на скорост при наклон не е дефект и според BMW. Пише си го в ръководството на потребителя, че оставянето на колата на скорост по наклон може да не достатъчно да я удържи, за това да се дърпа ръчната. Толкоз.
А за ръчната добра профилактика е да се спира с нея например на светофар - при изключена от скорост кола преди спиране плавно се дърпа ръчната, така че колата да спре от нея.
По темата - аз нямам проблеми с паркирането на наклон, SMG-то си държи стабилно, но за всеки случай при по-големи наклони ползвам невероятната есктра наречена ръчна спирачка. Не виждам каква толкова голяма драма е това. Не знам как е при другите Е46-ци, но при ///М3 за ръчната е характерно "охлабване" на жилото с течение на времето и при мен определено има нужда от натягане, защото хваща на повечко зъби от нормалното.
Това, че не държи на скорост при наклон не е дефект и според BMW. Пише си го в ръководството на потребителя, че оставянето на колата на скорост по наклон може да не достатъчно да я удържи, за това да се дърпа ръчната. Толкоз.
А за ръчната добра профилактика е да се спира с нея например на светофар - при изключена от скорост кола преди спиране плавно се дърпа ръчната, така че колата да спре от нея.
69 мнения
• Страница 4 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5