Демпферна шайба - проверявайте
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
Re: Демпферна шайба - проверявайте
днес дойде шайбата и направо не е за разправяне какъв зор видяхме докато я развием с какво ли не се мъчихме и няма и няма пробвахме с тръба 1.5м с пистолет и нестава накрая разглобихме цялата предница и дръпнахме колата до един сервис за камиони и с голям пистолет дето им развиват гимите я развихме сменихме я и за сега няма проблеми колата стана супер много утихна направо не се чува давидим колко ще изкара

- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
golf gtd написа:днес дойде шайбата и направо не е за разправяне какъв зор видяхме докато я развием с какво ли не се мъчихме и няма и няма пробвахме с тръба 1.5м с пистолет и нестава накрая разглобихме цялата предница и дръпнахме колата до един сервис за камиони и с голям пистолет дето им развиват гимите я развихме сменихме я и за сега няма проблеми колата стана супер много утихна направо не се чува давидим колко ще изкара
ако беше опитал на стартер нямаше да имаш грижи
да колега аз прочетох темата и видях за страртера но момчето което я сваляше каза че е сменял на друга е46 320д и я е развил с стартер и са се скъсали тампоните на двигателя

- oTECa
- младши ентусиаст
-
- Детайли за колата: 320д, 320и, 328и
Аз си играх 2 часа със стартера и закачен на акомулатора токоизправител. Файда никаква. Изстината е в пистолета. Ако не става с малак, разглабяш предницата и я дърпаш до някои вулканизатор за камиони. Там имат голями, яки пистолети и ще я отвият.
- marto853.
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E46 coupe 323ci
- Детайли за колата: Някво купе 2.5
Мдааа и аз съм вече за тук.Днес спирам на ОМВ-то да си взема течност за чистачките и когато тръгнах да паля и оп дрън пляс и айде долу шайбата.Сега се чудя каква да си взема Мейле и ли Шваг.
новият ми номер: 0877787835
- Dimitroff
- Фен на тройките
-
- Кара: Колите да палят и работят!
- Мечтае да кара: ;)
- Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)
- marto853.
- ентусиаст
-
Днес си реших проблема с денферната шайба 250лв шайбата Шваг и 35лв за работа и колата пее. 

- alexsch
- ентусиаст
-
- Кара: на бира и кебапчета
- Мечтае да кара: М6-ца кабрио
....истината е в рамото! приготви си яко гедоре (по желание руско) и тръба към метър- няма начин да не се отвие!
my mods:
tv function; lumbar support; front pdc; xenon fogs; harmon kardon audio; webasto park heater with gsm remote; rear power sun blind; rear camera; AC Schnitzer exhaust muffler; DVB-T tunner
tv function; lumbar support; front pdc; xenon fogs; harmon kardon audio; webasto park heater with gsm remote; rear power sun blind; rear camera; AC Schnitzer exhaust muffler; DVB-T tunner
- marto853.
- ентусиаст
-
- Kalinski
- младши ентусиаст
-
- Кара: 320dA+чип
- Мечтае да кара: черно М6
Човека който смени моята имаше специален инструмент и я свали на 2рия напън демек за няма и минута. Направи ми впечатление, че беше направен от подръчни материали. С него захваща предната част на шайбата за 6-те зъбчета които образуват кръг, като по този начин даржи контра и вече с обикновен ключ развива без проблем отзад (поне това видях докато наблюдавах). Яд ме е, че не снимах инструмента.
Внимавайте с тия тръби и ''чукване на стартер'', че току виж се скъсал болта наистина. И тогава ще стане една...
Естествено и горе описания метод не е гаранция, че няма да се скъса болта. Но поне се намаля риска пък и се развива лесно.
Колкото до избора на марка - по принцип по-добро и издръжливо от оригиналното няма. Ако не ви се дават 492лв.(май толкова беше последно като гледах преди да сменя моята) има най-различни марки. Цените тръгват от 140-150лв. нагоре.
Внимавайте с тия тръби и ''чукване на стартер'', че току виж се скъсал болта наистина. И тогава ще стане една...

Колкото до избора на марка - по принцип по-добро и издръжливо от оригиналното няма. Ако не ви се дават 492лв.(май толкова беше последно като гледах преди да сменя моята) има най-различни марки. Цените тръгват от 140-150лв. нагоре.
- marto853.
- ентусиаст
-
Бате къде ги намираш ти тези цени ,аз под 189лв на Мейле не намерих.
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
marto853. написа:Бате къде ги намираш ти тези цени ,аз под 189лв на Мейле не намерих.
Питай "Лавиатан"
- marto853.
- ентусиаст
-
- S7
- старши ентусиаст
-
- Кара: G05 xdrive 40i
- Мечтае да кара: трезвен
а като падне тази шайба с бутане ли се прибирам или....?
- marto853.
- ентусиаст
-
Мдаа иначе рискуваш да я прегрееш защото няма какво да върти водната помпа.