някои да обясни за тези"пеперудки" на 320д

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Потребител
Аватар

Re: някои да обясни за тези"пеперудки" на 320д

Мнение от Jytte » 30 Сеп 2010, 22:20

Много благодаря за вашия вид оферта Dimitroff :)

Имах ч. сега с предложение в непосредствена близост до мястото, където живея ... така че може би аз съм на път, за да разберете нещо тук ...

Thanks a lot for your kind offer Dimitroff :)
I have had a pm now with a suggestion very close to where I live… so maybe I am on the way to find out something here…

Фен на тройките
Аватар
Кара: Колите да палят и работят!
Мечтае да кара: ;)
Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)

Мнение от Dimitroff » 01 Окт 2010, 6:18

:yes:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 320dA 525xd

Мнение от pazokolarov » 02 Окт 2010, 0:12

:OT: Ашколсун, бре ингилизи! Упрайхти най-сетни ж'ната :mhihi:
(туйна ка ли ша съ транслейтни с гугулу? :mhihi: )
Изображение
ИзображениеИзображение

Потребител
Аватар

Мнение от Jytte » 02 Окт 2010, 15:17

Свършена работа и бъгове отстранени ... :D
Диагностика без никакви проблеми ... и колата се движи добра :yes:

Job done and the bugs removed… :D
Diagnostic with no faults … and the car is driving perfect :yes:

Фен на тройките
Аватар

Мнение от Dimitroff » 03 Окт 2010, 18:18

:lalala: :driving: :yes:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 '02 530d

Мнение от LUCIFER'S » 05 Окт 2010, 8:53

:clap: :clap: :clap: още едно БМВ се отърва от " злокобната участ " Dimitroff жалко само дето не можа твоето да опазиш....
Fortuna fortes metuit, ignavos premit.

Фен на тройките
Аватар

Мнение от Dimitroff » 05 Окт 2010, 12:20

При мен поне пораженията бяха повече от нищожни - цилиндъра не беше надран - буталото беше едва-едва наранено - нищо друго...но това не ми попречи да обслужа целия мотор, а като прибавим и сумата за ремонт...цената набъбна до 1450 лева :mhihi:

Не е болка за умиране, обаче...като знам, че след 3-4 дни бях запланувал да ги махам и имах уговорка с колега от форума да помага...ме е яд честно да си кажа...не ме дочака шибаната клапа и това си е :mhihi:

Не ми се мисли каква щеше да е цената, ако се беше скъсала в движение или не дай Боже по магистралата...апък ако бяха решили да си ходят повече от една в един и същ момент... :mhihi: :mhihi:

Накратко - МАХАЙТЕ ГИ ! 8)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alexbg77 » 06 Окт 2010, 14:31

Аз ги махнах преди 6 месеца. С автоматик съм и да ви кажа сега като се движа нормално и рязко натисна педала на газта-напр. когато изпреварвам, около 1-2 секунди повече отколкото преди колата нищо не прави. Но това не ме притеснява. Друго нищо не съм забелязал и не съжалявам че съм ги махнал. :yes:

Фен на тройките
Аватар

Мнение от Dimitroff » 06 Окт 2010, 15:42

Това при теб...едва ли е от махането на клапите...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alexbg77 » 06 Окт 2010, 19:52

Dimitroff написа:Това при теб...едва ли е от махането на клапите...

Няма как да не е, защото основното което направих е да махна пеперудите. Освен ако не се получава при анулиране на EGR. Също така свалях и почистих "вечния" филтър на турбото. При махане на пеперудите махнах също и механизма с металната пръчка дето ги отварят и затварят, така или иначе няма да трябват вече.

Потребител
Аватар
Кара: BMW E46 - 320dA -04
Мечтае да кара: BMW M3

Мнение от pavel-m3 » 06 Окт 2010, 20:12

Здравейте колеги. След като прочетох темата реших, че е крайно време и аз да махна лошите "пеперудки". Все още се чудя дали сам да извърша процедурата или да отида при майстор. Бихте ли ми препоръчали на ЛС някой майстор /с координати за връзка/ в Хасково или региона, който разбира от поддръжката на BMW и би извършил грамотно въпросната процедура, а и да направи диагностика на състоянието на колата, защото има някои неща по нея, които ме притесняват? :help:

Фен на тройките
Аватар

Мнение от Dimitroff » 07 Окт 2010, 7:08

Здравей, градски :D
Уточни за къде питаш - гледам, че си от Хасково, но аз лично не си правя там колата...или тук в София или пътувам до Харманли - има едни момчета, който работят с мерак, кадърни са и не вземат скъпо там.

Аватар
Кара: Бързо
Мечтае да кара: М3 Е92

Мнение от ludia » 07 Окт 2010, 9:18

Другата или по-другата седмица съм в Хасково през уйкенда и мога да ти помогна.
Манипулацията е елементарна. Трябва ти Megllio дълга четка за чистене на дълбоки часи (като тоя на рекламата на водка Флирт), трешчотка с рамо и камъни 10,12,13, еврейска звезда, два чифта клещи и това е.
Като време нужно ти е 20мин. да махнеш колекторите 20мин. да махнеш пеперудките и 20мин. да поставиш колектора. Останалото е чистене на гняста в колектора и минимум 2-3 часа оставяне на колектора на топло проветриво място (камера за боядисване или хол с климатик) за да изсъхне хубаво.
Аз процедурата я свърших за 4 часа със съхненето, но деня беше много горещ и изсъхнаха от самосебе си.
Изображение
БМВ не е нито най-бързата кола, нито най-луксозната, сигурно не и най-красивата, тя е просто НАЙ-ДОБРАТА!

http://clip4e.com/play.php?id=45143

Потребител
Аватар

Мнение от pavel-m3 » 07 Окт 2010, 18:56

Благодаря за отговорите колеги. Май ще се опитам да отстраня сам тези "пеперудки", но ми кажете тябва ли да сменя и гарнитурите по него.
Колега Dimitroff, ако може ми изпрати на ЛС координати на тези момчета от Харманли, от работата на които си доволен, за да ги посетя когато имам възможност, че се очертава да сменям някои неща по колата.
Колега Ludia, благодаря :D , ще се възполвам от предложението ти за помощ, а и тъкмо ще се запозная с колега от форума :bchug: . Мисля, че имам необходимите инструменти за "операцията". Пиши ми на ЛС когато имаш яснота точно кой уикенд ще си в Хасково, за да се уговорим.

Потребител
Аватар

Мнение от pavel-m3 » 10 Окт 2010, 11:25

Реших да не отлагам повече и вчера с помощта на брат ми отворихме колектора, за да махна "пеперудките". За мой късмет всички си бяха на място и в доста добро състояние, почти без нагар, но все пак ги махнахме, ръководейки се от снимките и описанията във форума. Единствения проблем беше при свалянето на колектора, когато две от кръглите уплатнения паднаха и едното замалко щеше да влезе в двигателя :banghead: . Почистихме колекторите и ЕГР-а, имаше доста натрупан нагар. След като приключихме, изпробвах как върви колата до Пловдив и обратно :driving: . За сега това което забелязах е, че колата върви по-леко и поема при ускорение доста добре. Може би понеже съм с автоматик, не усещам загуба на мощност в ниските обороти. Най - силно се усеща промяната при движение по инерция, намалял е ефекта на моторното спирачка. Но най - голямата промяна е, че вече определено карам :driving: и спя по-спокойно. :lalala:

ПредишнаСледваща

Назад към E46