ОБРАТНА НАФТА!!!
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
51 мнения
• Страница 3 от 4 • 1, 2, 3, 4
- S7
- старши ентусиаст
-
- Кара: G05 xdrive 40i
- Мечтае да кара: трезвен
Re: ОБРАТНА НАФТА!!!
определено няма друг майстор като твоя,което ме води до мисълта че вече е време да го смениш!Както ти казах и аз го имах този проблем на предната кола и се оказа точно от маркучита за обратната нафта,дюзичките дето влизат в двигателя,така че не мисля че трябва да се игнорира този факт,а и се започва точно от там да се търси проблема мисля аз и чак накрая да се мисли за помпа.
- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
Проблема е, че за да имаш пълен достъп до маркучетата трябва да се свалят колекторите, а това си е мръсна работа - ако майстора е от по-мързеливите може просто да се наведе с едно фенерче и да се "опита" да погледне маркучетата. А ако ги е гледал така това не е гаранция, че те са наред... от личен опит говоря.
Si non confectus, non reficiat.
- DoesNot
- младши ентусиаст
-
- Кара: 330Ci
- Мечтае да кара: M3
- Детайли за колата: Mtech, Manual, Black Sapphire
Zagy написа:Проблема е, че за да имаш пълен достъп до маркучетата трябва да се свалят колекторите, а това си е мръсна работа - ако майстора е от по-мързеливите може просто да се наведе с едно фенерче и да се "опита" да погледне маркучетата. А ако ги е гледал така това не е гаранция, че те са наред... от личен опит говоря.
Напротив не се свалят колектори, сваля се само капака над двигателя и е хубаво да се сменят всички маркучета. На бащата на опела беше точно такъв проблема и се оказа сцепено маркуче за обратната нафта

- Zagy
- нафтения
-
- shark1986
- младши ентусиаст
-
- Кара: 320д Е46 136к.с
- Мечтае да кара: BMW F10
Zagy написа:Проблема е, че за да имаш пълен достъп до маркучетата трябва да се свалят колекторите, а това си е мръсна работа - ако майстора е от по-мързеливите може просто да се наведе с едно фенерче и да се "опита" да погледне маркучетата. А ако ги е гледал така това не е гаранция, че те са наред... от личен опит говоря.
Колеги най накрая накарах майстора да махне корите на двигателя и да погледне по подробно тия маркучета.Смени там някакви работи на маркучетата а едното маркуче беше сплескано и малко мокро!Но ми каза че не е било спукано и вероятноста да е от него проблема е била малка!И така ми каза пак да я пробвам да я оставя за 2-3дена и ако пак ми направи така последно остава да сменим помпата в резарвоара!Викам майсторе ако сменим помпата ще се оправи ли?!?Тогава нямало начин да не се оправи!!!

- S7
- старши ентусиаст
-
А сопоред мене няма начин точно този майстор да ти оправи колата 

- milennyc
-
-
- Кара: Другите да му завиждат.....
- Мечтае да кара: Самолет и Петролен танкер
- Детайли за колата: MNOGO BARZA
S7 написа:А сопоред мене няма начин точно този майстор да ти оправи колата

Mоже и да има начин по метода на изключването след 2-3000лв. за ремонт

- S7
- старши ентусиаст
-
То както е тръгнало shark1986 колата ще смени но не и майстора 

- shark1986
- младши ентусиаст
-
S7 написа:То както е тръгнало shark1986 колата ще смени но не и майстора
Колеги вие какво си мислите че не съм обикалял за други майстори ли!?Всеки който види колата и дига рамене.И ме пращат или в София в Супер Дизел или в Пловдив!А и още не съм пробвал да я оставя за 2-3 дена,може пък проблема да се е оправил след като майстора я отвори и разчовърка тук там.Иначе поразпитах и ми казаха че самата помпа имало някакво клапанче и голяма вероятност имало да е от него и нямало смисъл да сменям помпата(която струва 418лв.) майстора е друг и да видим дали поне той ще се наеме да свали помпата

- milennyc
-
-
Кое струва 418лв.? Ти ще ги стигнеш тези 2-3000лв.

- shark1986
- младши ентусиаст
-
milennyc написа:Кое струва 418лв.? Ти ще ги стигнеш тези 2-3000лв.![]()
Помпата в резервоара!Викам му нали беше здрава,а той ми каза че деференциалното налягане било слабо и не може да подкачва!

- Zagy
- нафтения
-
Що ли си мисля, че той "деференциално" те клеца?
Ако помпата качва нафта, значи си е наред...

Si non confectus, non reficiat.
- milennyc
-
-
shark1986 написа:milennyc написа:Кое струва 418лв.? Ти ще ги стигнеш тези 2-3000лв.![]()
Помпата в резервоара!Викам му нали беше здрава,а той ми каза че деференциалното налягане било слабо и не може да подкачва!
Колега тези те взимат за малоумен ..... не се сърди ама това на какво прилича, 418лв. да не ти го продава с топлата вода на апартамента ?! Колегата Заги ти го каза вече

- S7
- старши ентусиаст
-
shark1986 ти явно си мазохист
колко човека трябва да ти кажат че не е това човека който ще ти свърши работата сменяй майстора или си приготви сериозна сума за отстраняването на проблема така както е тръгнало може скоро и да се окаже че ти е пробит двигателя и се излива нафтата от там
Смени този талантлив майстор!!!!

Смени този талантлив майстор!!!!
- shark1986
- младши ентусиаст
-
milennyc написа:shark1986 написа:milennyc написа:Кое струва 418лв.? Ти ще ги стигнеш тези 2-3000лв.![]()
Колега тези те взимат за малоумен ..... не се сърди ама това на какво прилича, 418лв. да не ти го продава с топлата вода на апартамента ?! Колегата Заги ти го каза вече
Колко струва тогава една помпа щом тоя нещо иска да ме прекара?Нали я отворихме и нямаше никакви течове и щом помпата е наред тогава какво остава?Къде се връща тая нафта в резервоара ли или изтича в някоя черна дупка да го еба?

51 мнения
• Страница 3 от 4 • 1, 2, 3, 4