Изкарване на 3.5мм аудио жак?

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 730д
Мечтае да кара: космически кораб Сатурн 5

Re: Изкарване на 3.5мм аудио жак?

Мнение от Пресиян Василев » 15 Дек 2009, 20:55

im0tep написа:А колеги,как стои въпроса с захранването на тези МП3 плеъри? На батерии ли са или може някак си да се захранва от колата? :roll:

Аз си бях вьрзал телефона.Свиреше перфектно
083.jpg
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Диагностиката не е гледане на телевизия !
Бензина служи за измиване на дизелови части.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 330Ci
Мечтае да кара: M3
Детайли за колата: Mtech, Manual, Black Sapphire

Мнение от DoesNot » 12 Яну 2010, 3:59

Сега ако някой обясни как става и за Е46 Business касетофон на Philips цена няма да има :D
http://bgcaraudio.com/uplimg/mb_b08505a ... ainpic.jpg

Потребител
Аватар
Кара: BMW 318i (E46)

Мнение от giordani » 26 Яну 2010, 16:18

DoesNot написа:Сега ако някой обясни как става и за Е46 Business касетофон на Philips цена няма да има :D
http://bgcaraudio.com/uplimg/mb_b08505a ... ainpic.jpg

Да, да....ако знае някой да споделя.....

Потребител
Аватар

Мнение от nedevg » 13 Апр 2010, 21:21

прочетох всичките 11 страници и никъде не видях за 16:9 снимки ако може някой да постне ще е мн добре. Благодаря предварително.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: и БМВ кара
Мечтае да кара: по А-8

Мнение от toncho83 » 28 Апр 2010, 11:13

http://www.freenet-homepage.de/roehrenr ... everse.pdf

На немски е,но според мен е мн лесно обяснено!Отнася се за модела само с reverce na филипс.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Каквото запали

Мнение от NAPSTERS » 29 Апр 2010, 21:12

nedevg написа:прочетох всичките 11 страници и никъде не видях за 16:9 снимки ако може някой да постне ще е мн добре. Благодаря предварително.

http://www.bimmerboard.com/forums/posts/444674 при 16:9 и при 4:3 е аналогично
когато умен човек спори с глупак, спорят двама глупаци.
http://www.vbox7.com/play:a44cbadb
Изображение
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 530D

Мнение от Ivo_Borisov » 09 Май 2010, 12:39

Колеги отдавна се каня да сложа снимки на това как съм вкарал в интериора екстрата МР3, няма излишни кабели а се включва директно към буксата.
Изображение
Изображение
Извинявам се за недоброто качество на снимките!
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от alex_vratsa » 22 Май 2010, 0:31

Описвам изкарването на аудиожак на БМВ реверс- Филипс 22DC595/23, дано да свърши работа на някого. Демонтира се касетофона. Демонтира се механиката. Намирате първия усилвател на сигнала от магнитните глави- ТЕА0676. Към изхода на усилвателя- крака 1 и 16 запоявате кондензатори 1-10 микрофарада, ако са електролитни с плюса към платката. Предпочетох да подам сигнала към изхода по следните причини: Входния усилвател усилва сигнали от порядъка на 1-10 миливолта, има еквилайзер с времеконстанта от 120 микросекунди за нормална и 70 микросекунди за хромдиоксидна лента, има подмагнитващи токове на входа и предположих че възможността да се претовари, да внесе шум и да промени отношението ниски/високи честоти е голяма. Освен това има 4 входа за двете двойки глави, а предпочитам да няма значение касета 1 или 2 ще свири :-) За минуса на кондензаторите се запояват кабелите като се внимава връхчето на жака да бъде на извод 1 на чипа/ляв канал/. Окъсява се реленцето описано по-напред във форума. Това осигурява захранване на предусилвателите, без това окъсяване няма да чувате звук. Окъсяват се жътия и оранжевия проводник на релето което се вижда на снимката. Така няма да изписва че няма касета. Аз съм ги окъсил на редовия куплунг, който се намира отляво на механиката/като гледате касетофона откъм лицевия панел/. Броени от панела назад са окъсени 7и8 /жълт и оранжев/ и 5и9/зелен и кафяв,кафявия и червения са съединени/ . При изваден куплунг се натиска в отвора металната щипчица и се изважда зеления проводник. Така електромоторчето и механиката няма да въртят излишно. Изолирате го за всеки случай. Сглобявате и се кефите. Установих че сигнала от плеъра е по-слаб от радиото. Не ми се разглобява да пробвам да го подам на входа на чипа, където са главите. Ако някой реши да го направи така, трябва да изключи главите и да окъси двете глави на левия с двете глави на десния канал, за да не се чуди после защо не свири. Успех!!!! Впрочем, с изненада установих че краен усилвател е един единствен чип tda7375, който при тази конфигурация осигурява 4х7 вата при 14,4 волта. На платката е предвидено за още един, но.... Баси икономията дето са направили, разочарован съм. Единствената причина да държа тая щайга в колата си е че пасва на пейзажа.
Последна промяна alex_vratsa на 26 Фев 2011, 16:09, променена общо 1 път

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E39 520i Touring
Мечтае да кара: BMW

Мнение от sashozmeq » 27 Сеп 2010, 0:30

Здрвейте, бях тръгнал да правя нещо различно (това е друга тема), но в крайна сметка си изкарах AUX вход от касетофона. Тук ще дам моето решение на задачата (става въпрос за Business RDS касетофон, но спокойно може да се приложи и за другите модели касетофони).

Сигнала от главата на касетофона минава през пред-усилвател (БА3430FS за Business RDS), след това минва през Dolby Noise Reduction System (система за определен вид шумоподтискане - HA12161FP за Business RDS). От там звуковия сигнал влиза в интегралана схема (TEA6320), която регулира ниски/високи честоти и баланса.

Прочитайки темата до тук, видях че колегите вкарват AUX сигнала на входа на HA12161FP. Това ми се струва излишно, тъй като тази интегрална схема служи за подтискане на определен вид шум и внася изкривявания. Другото което не ми хареса на предложените до тук решения е това, че не се прекъсва изхода на пред-усилвателя (това води до излишни шумове и дори може да доведе до изместване на работната точка на крайните усилватели и изкривявания). Проследих изхода от схемата за шумоподтискане и установих, че пътеките водещи към схемата, регулираща баланса и честотите, излизат на площадки за рейка. Това ми се видя перфектното място на което мога да вкарам AUX сигнала. Разбира се, прекъснах пътеките, идващи от шумоподтискащата схема, за да нямам излишни шумове, пък и никога няма да сложа касетка и даже махнах цялата механика на касетофона. :)
Сложих последователно на AUX входа и защитни резисторчета от по 2 килоома (за всеки случай). Вътре в касетофона сложих и един стабилизатор на 5 волта и си изкарах УСБ захранване (да не ми се изтощава батерията на мп3 плеъра).

Купих си и шкафче с капаче (това което стои до подлакътника) и там изкарах кабелите (УСБ захранването и AUX входа). Тъй като бях с касеткодържател там, взех му осветлението и го сложих в шкафчето. :)
Никога не карай по-бързо, от колкото твоят ангел-хранител може да лети.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от sashozmeq » 27 Сеп 2010, 0:34

Допълнителни снимки.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от sashozmeq » 27 Сеп 2010, 0:44

Допълнителни снимки.

Резултата е: при празен вход - никакви шумове и кристален звук при свирене на мп3 плеър. Ако не се използва AUX входа, кабелите са перфектно прикрити в шкафчето.

Надявам се да съм бил полезен. :)

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 330i

Мнение от ico83 » 28 Сеп 2010, 11:21

днес и аз мисля да поразглобя малко да видя какво ще направя с това кабелче
и искам да попитам някои дали е изкарвал чинчове за допълнителен усилвател от касетофон BMW REVERSE RDS

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от ico83 » 28 Сеп 2010, 16:32

ето моя касетофон отвътре незнам защо само има разлика в цветовете на нещата вътре

а тази букса за какво е

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от sashozmeq » 29 Сеп 2010, 7:19

ico83 написа:... а тази букса за какво е

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от ico83 » 29 Сеп 2010, 9:17

sashozmeq написа:
ico83 написа:... а тази букса за какво е

да разбирам ли че мога да управлявам чейнджър
но пък нямам бутона MODE

ПредишнаСледваща

Назад към E39