Споделяне на опит и филтър за картерни газове

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: e46 compact 320td

Споделяне на опит и филтър за картерни газове

Мнение от iv4o9999 » 25 Сеп 2010, 19:11

Пускам темата с идеята да дам малка информация за филтъра за картерни газове на 320тд 150кс . автомобила е компакт от 2001 година с горепосоченият мотор. Един ден ми направи впечатление че колата няма мощност и се изтрелва едва след 3 хил оборота което е доста късно за дизел, другото което ми направи впечатление, че се замисля и когато издуха отведнъш отзад изхвърля огромна димна завеса. Отидох на диагности в сервиз Юве и там закачиха колата на компютъра и след определено пипване тук и там малко аране се оказа че ЕГРа си е изпял песента и вкарва само изгорели газове и ми души возилото което буквално беше като някои атмосферен дизел от 80те изолираха го и промяната беше доста съществена, обаче се усъмниха че филтъра за картерните газове е оригиналния и ми препоръчаха да го сменя. Закарах колата изолираха ЕГРа и извадиха филтъра в този филтър само мене ме нямаше което ме наведе на въпроса че немците не са тези които бяха този филтър беше оригиналният и се сменя на 60хил което зна4и 4е трябва да е сменен още в гаранцията но уви аз го сменям на 180хил. Смених го с някакъв нов от дару кар който бил вечен или нещо такова ми обясниха, сиреч БМВ били поправили грешка с този филтър но това нее важно качих се в колата дадох и газ и все едно не беше тя буквално подскочи, никакво замисляне даваш гас и още от 1500 оборота се изтрелва. Оказа се че през този филтър минавали газове към турбината и именно това душене вдело до чупенето и в един момент дали е така немога да твърдя но мога да твърдя че разликата е уникална. Такаче моя съвет е проверявайте филтъра който се сменя на 60 хил само ми е чудно дали този от дару кар наистина е вечен , чисти ли се или ?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 330d CBR 600RR
Мечтае да кара: F82 ,S1000RR

Re: Споделяне на опит и филтър за картерни газове

Мнение от xerial » 25 Сеп 2010, 19:38

iv4o9999 написа:Пускам темата с идеята да дам малка информация за филтъра за картерни газове на 320тд 150кс . автомобила е компакт от 2001 година с горепосоченият мотор. Един ден ми направи впечатление че колата няма мощност и се изтрелва едва след 3 хил оборота което е доста късно за дизел, другото което ми направи впечатление, че се замисля и когато издуха отведнъш отзад изхвърля огромна димна завеса. Отидох на диагности в сервиз Юве и там закачиха колата на компютъра и след определено пипване тук и там малко аране се оказа че ЕГРа си е изпял песента и вкарва само изгорели газове и ми души возилото което буквално беше като някои атмосферен дизел от 80те изолираха го и промяната беше доста съществена, обаче се усъмниха че филтъра за картерните газове е оригиналния и ми препоръчаха да го сменя. Закарах колата изолираха ЕГРа и извадиха филтъра в този филтър само мене ме нямаше което ме наведе на въпроса че немците не са тези които бяха този филтър беше оригиналният и се сменя на 60хил което зна4и 4е трябва да е сменен още в гаранцията но уви аз го сменям на 180хил. Смених го с някакъв нов от дару кар който бил вечен или нещо такова ми обясниха, сиреч БМВ били поправили грешка с този филтър но това нее важно качих се в колата дадох и газ и все едно не беше тя буквално подскочи, никакво замисляне даваш гас и още от 1500 оборота се изтрелва. Оказа се че през този филтър минавали газове към турбината и именно това душене вдело до чупенето и в един момент дали е така немога да твърдя но мога да твърдя че разликата е уникална. Такаче моя съвет е проверявайте филтъра който се сменя на 60 хил само ми е чудно дали този от дару кар наистина е вечен , чисти ли се или ?

Супер , ама е писано мн по въпроса :yes:
Изображение Изображение

Фен на тройките
Аватар
Кара: Колите да палят и работят!
Мечтае да кара: ;)
Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)

Re: Споделяне на опит и филтър за картерни газове

Мнение от Dimitroff » 25 Сеп 2010, 21:34

Автора...похвално...обаче първо пробвай с търсачката.

Назад към E46