Подгряващи Свещи-Проблем

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e46 320d
Мечтае да кара: neshto nad 400HP

Подгряващи Свещи-Проблем

Мнение от hades40 » 23 Сеп 2010, 20:42

Здравейте колеги, да питам дали има някакъв начин и метод да си проверя коя подгряваща свещ е изгоряла и коя не, за да не сменям здрави свещи,освен ако не се налага разбирасе.Ще сам ви много благодарен да кажете някои тънкост за тестване на свещите.
Което не ме убива, ме прави по силен!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: G05 xdrive 40i
Мечтае да кара: трезвен

Re: Подгряващи Свещи-Проблем

Мнение от S7 » 23 Сеп 2010, 21:51

един съвет от мене една да е заминала сменяй всички!Аз така смених 2 и след нямаше и месец си заминаха и другите 2.Иначе смъкваш всяка по отделно с 2 кабелчета на акумулатора ги мериш,мисля + беше на резбата горе а другото се закача преди зоната на загряване :roll: трябва да стане червено поне над средата ако не сменяй че малко живот им остава.И помни задалжително сменяй и 4-те!

Любимец на Кралицата
Аватар
Кара: F85 X5M , Race ///M GTR V10 S85
Мечтае да кара: M3 CSL

Мнение от ///M_Martin » 24 Сеп 2010, 0:52

По-цивилизован начин е на диагностика и ако си ДДЕ4 ти показва на кой цилиндър е проблема ;)

ентусиаст
Аватар
Кара: Дизели

Мнение от VRPerformance » 24 Сеп 2010, 3:23

martin_g60 написа:По-цивилизован начин е на диагностика и ако си ДДЕ4 ти показва на кой цилиндър е проблема ;)
ДДЕ4 е на коли преди фейса е46,е39,там не показва на кой цилиндър е,ДД5 е след фейса и там вече показва на кой цилиндър е,за старите цивилизован начин за проверка е с уред за измерване на ток!но много често дефектиралата част е релето за подгрева,а в някой случай и релето и свещите :)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: тъжно друга марка :(
Мечтае да кара: Пак BMW

Мнение от The Edge » 24 Сеп 2010, 19:17

Колега, сменяй и четирите ... даваш още 50 лв. отгоре и забравяш за случая .... че пак вадене не си е работа
Иначе и аз се чудех дали излизат коя точно е изпушила и колегата Dimitroff ме светна - "Glow Plug и номер на цилиндъра излиза с DIS когато е СВЕЩ (пример glow plug cilinder 3)" Изобщо ДИС-а ако работи с правилното задклавиатурно устройство :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e46 320d
Мечтае да кара: neshto nad 400HP

Мнение от hades40 » 25 Сеп 2010, 0:13

колеги,благодаря за мненията, реших да сменя всичките подгряващи свещи, но както каза колегата"дай още 50 лв и забрави за случая" да ама не, на мене 1 свещ ми струва 23 евро без ДДС и без намалението за сервиза " което ми даде един приятел" такаче около 100 евро общо, ще ми ги доставят във вторкин или сряда от магазин на БМВ, благодаря за всичко.
Желаяви безавариино шофиране!
Което не ме убива, ме прави по силен!

Назад към E46