Направи си сам -турбо

Светът на тунинга, за лудите по мощност глави.

Модератор: bum_bum

луд с палатка
Аватар
Кара: Хората да залягат
Детайли за колата: кихащо кабрио

Re: Направи си сам -турбо

Мнение от ТУРБО » 30 Юни 2010, 18:34

Незнам как реши че се посещава тая тема като не е влзано от 2008г. :roll:
Първо турбината ще ти е адски малка и сигурно ще ти надува още на 1000об/мин. и ще ти затапва на 3500-4000!
Второ без електроника и дюзи ще няма да направиш нищо и ще счупиш мотора доста бързо!
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: E36 Touring M50

Мнение от EnthusiasT » 06 Юли 2010, 1:02

Колеги може ли някой точно да ми обясни как се слага този тип боост контролер http://www.topspeed.bg/pic_viewer.php?id=4692 че нещо не ми се врьзва - знам че на т - образното влизат маркуча от компресора и от гейта и поасле отиват кам контролера но остава о6те 1 изход който немога да разбера каде отива...а мога ли да не използвам т образното и направо да варжа компресора кам контолера а изхода сас стрелката кьм гейта ?
Alfa 75 Turbo -- Е36 Touring M50B30++ -- E36 Coupe M50 -- Rover Tomcat 216 coupe

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от bmw 318 is » 11 Юли 2010, 21:21

Да ме извини 1во автора на темата ,че ще му я ползвам за да си задам въпроса тук.Значи слагам турбина на моито ИС .Ще ползвам дюзи от 1.8 м43 ако има значение , със смт6 ще съм .Вече съм си дал всмукателният колектор да ми го направят .Мога ли да ползвам дросел с кръгъл отвор примерно от 20ска за да мога по-лесно да захвана дебитомера ?Колебая се за турбо. Поради неумението да сметна какво турбо ще ми трябва?Има една мисля че Т3 беше пък другата е к26 ще заплюя една от двете значи ще я карам на 0.7 бара или да търся на рафта турбото с най-голяма топла и малко по-малка студена част?За сега колата е само разкачена тепарва започвам.Това е за сега.

ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: E38
Детайли за колата: Седан , 1993 , 1.6 I , М40

Мнение от jakson » 22 Сеп 2010, 15:17

Имам 316ка М40 двг Е36 . Тъй като карам и дизелова кола с турбо , усещам каква е разликата в работата на двигателя когато се включи турбината . Разбира се на бензинов двигател ще е много по-добре да се сложи турбина .

Въпроса ми е следния . Може ли без да пипам нищо по двигателя да сложа по възможно най-лесния начин турбо . Т.е да не разглобявам двигателя и т.н . Виждал съм турбини които се задвижват посредством ремък , задвижван от самия двигател . М40ката ми е с доста висока компресия . Мерил съм я и е 14 атмосфери на всеки цилиндър . Върви перфектно за 1.6 но просто искам да подобря работата на двигателя .

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E90 330d; BMW F25 30d
Мечтае да кара: BMW M

Мнение от kriso85 » 22 Сеп 2010, 16:24

Отварянето на двигателя ще ти е най-малкия проблем при слагането на турбо на атмосферен мотор.
Вместо да питаш такива неща, можеше да прочетеш темите в този раздел, в раздела за Силов Тунинг и в раздела за Проекти. Има няколко турбо проекта и там ще видиш , че въобще не е толкова лесно да се сложи ;)
"Try not. Do or do not. There is no try" Yoda
Изображение

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
Кара: е30 чат-пат
Мечтае да кара: варел
Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Мнение от K_Ilkov » 23 Сеп 2010, 9:47

jakson написа:... Виждал съм турбини които се задвижват посредством ремък , задвижван от самия двигател ...

това е компресор, за което говориш и може би е по-лесния вариант
(доколкото може да се говори за лесно при принудително пълнене :mhihi: )

тоя филм с най-лесното го забрави - Уесно нЕма :mhihi:
Изображение

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.

...

ентусиаст
Аватар

Мнение от jakson » 23 Сеп 2010, 14:46

K_Ilkov написа:
jakson написа:... Виждал съм турбини които се задвижват посредством ремък , задвижван от самия двигател ...

Точно намерих и клипче : http://www.youtube.com/watch?v=8Ikjh18xSEs
за да се изразя по-ясно :) Аз си мислих , ако инсталирам компресор и го свържа с кутията на въздушния филтър , обаче по системата оставя лек отвор за да не е прекалено голямо налягането , дали ще стане ? Все пак аз неискам да постигам някаква уникална мощност , просто понякога нз от какво зависи , но усещам как на двигателя не му стига въздуха . Все 1 карам на смукач . Уж всичко е наред ама ми прави такива номера . Викам си ако му сложа 1на турбинка ще го оправя аз .... :D

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Мнение от K_Ilkov » 23 Сеп 2010, 16:44

:mhihi:

вземи да почетеш малко
Изображение

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.

...

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от uCnaHeTcA » 23 Сеп 2010, 16:58

jakson написа:
K_Ilkov написа:

за да се изразя по-ясно :) Аз си мислих , ако инсталирам компресор и го свържа с кутията на въздушния филтър , обаче по системата оставя лек отвор за да не е прекалено голямо налягането , дали ще стане ? Все пак аз неискам да постигам някаква уникална мощност , просто понякога нз от какво зависи , но усещам как на двигателя не му стига въздуха . Все 1 карам на смукач . Уж всичко е наред ама ми прави такива номера . Викам си ако му сложа 1на турбинка ще го оправя аз .... :D

За нещо такова ли говориш - http://tuning.bg/forum/viewtopic.php?f=8&t=168334 :mhihi: Ако да - това е твоята тема с правилния човек :mhihi:

ентусиаст
Аватар

Мнение от jakson » 23 Сеп 2010, 19:48

Едно време слагаха голяма фуня пред радиатора , която да улавя насрещаидващия въздух , който при висока скорост направо прави налягане от към тънкия край на фунията , от там маркуч и направо в тавата с въздушния филтър . Това съм чувал , че го правят на карбураторни автомобили , говоря за едно време . И имало доста добър ефект . Това го казвам във връзка с линка които ми предоставихте за някакъв които иска да си слага ел.турбина . То хубаво ама при ниски и при високи обороти все 1 дебит ...
Аз нямам претенции , че имам познания в тази област . Просто като се зачетах в темата реших да попитам с надеждата , че ще получа отговор , а не критики ама както и да е ...

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Мнение от K_Ilkov » 24 Сеп 2010, 8:49

Ами аз смятам, че и аз и Крисо ти казахме някой полезни неща
като най-полезното, е че така - слагаме една турбинка да духа не става

а тебе ако те интересува въпроса може да почетеш малко и ще намериш истината за себе си
Изображение

...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E36 320ci
Мечтае да кара: Е36 с F10 с turbo

Мнение от Бумърчето » 24 Окт 2010, 21:09

Абе приятелю кви са тез 100% качване на мощност то става ама с битурокомпресори то може ама това се кара 50- 60 обиколки на Монца например а за кви материали берилиеви бутала цилиндри без ангренаж ами с контролер а колко стотин хиляди станаха абе направи че да дойдем да те гледаме....

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Бумърчето » 24 Окт 2010, 21:20

jakson написа:Едно време слагаха голяма фуня пред радиатора , която да улавя насрещаидващия въздух , който при висока скорост направо прави налягане от към тънкия край на фунията , от там маркуч и направо в тавата с въздушния филтър . Това съм чувал , че го правят на карбураторни автомобили , говоря за едно време . И имало доста добър ефект . Това го казвам във връзка с линка които ми предоставихте за някакъв които иска да си слага ел.турбина . То хубаво ама при ниски и при високи обороти все 1 дебит ...
Аз нямам претенции , че имам познания в тази област . Просто като се зачетах в темата реших да попитам с надеждата , че ще получа отговор , а не критики ама както и да е ...

Ами то и сега го има като ходиш на драг запитал ли си се защо единия фар го няма....например "Камикадзе" сиерата има три бензинови помпи едната за захранване двигателя и турбото втората за спрея NOS и третата за камикадзе добавки 700/800 коня ислед стартовете мотора долу..... Абе примерче давам само па некой да смята парици... :D

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Бумърчето » 24 Окт 2010, 21:31

jakson написа:
K_Ilkov написа:

Налага се да четеш а не да усещаш.Ако искаш да видиш иди на елкондиагностика и там ще разбереш.Това е безплатен съвет.Всеки автомобил е прицизиран останалото е наука ане лаика - чети науката не бълвай лаика!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Бумърчето » 01 Ное 2010, 22:18

Чета от 2008 един детски преразказ на тема "турбо" .Тука само тема "Кой как да дава пари за да си пръсне двигателя."Има си модели и китове за боост - ееее струват парички.......

ПредишнаСледваща

Назад към Tuning