някои да обясни за тези"пеперудки" на 320д
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
- Dimitroff
- Фен на тройките
-
- Кара: Колите да палят и работят!
- Мечтае да кара: ;)
- Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)
Re: някои да обясни за тези"пеперудки" на 320д
Първо - линка ти не работи.
Второ - клапите затварят и при отнемане на газта...особено при висока скорост и високи обороти - мотора създава вакуум при затворено положение на клапите...което спомага за доста бързата умора на материала...та този вакуум на първо място + нагара като допълнение рано или късно им виждат сметката!
Ос-та ВИНАГИ е здрава - късат се самите пеперуди...
Равносметката е :
Минимум 1000лева за мотора...максимума може да е няколко пъти по 1000!
Второ - клапите затварят и при отнемане на газта...особено при висока скорост и високи обороти - мотора създава вакуум при затворено положение на клапите...което спомага за доста бързата умора на материала...та този вакуум на първо място + нагара като допълнение рано или късно им виждат сметката!
Ос-та ВИНАГИ е здрава - късат се самите пеперуди...
Равносметката е :
Минимум 1000лева за мотора...максимума може да е няколко пъти по 1000!
Съжалявам за линка - ето актуален - http://shop.ebay.co.uk/i.html?_nkw=swir ... m270.l1311
Колкото до това, че клапите се затварят при отнемането на газта - не го знаех - благодаря за инфото.
Колкото до това, че клапите се затварят при отнемането на газта - не го знаех - благодаря за инфото.
- ///M_Martin
- Любимец на Кралицата
-
- Кара: F85 X5M , Race ///M GTR V10 S85
- Мечтае да кара: M3 CSL
Това е малко "по-лъскав" вариянт на нашият в БГ и си мисля че е напълно излишен
- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
Между другото в един английски форум бях гледал снимки точно на счупена ос - троши се точно там, където е дупчицата за горното болтче, което крепи пластината (пеперудката). Та чудото на въпросната снимка не беше влязло в цилиндъра точно заради присъствието на оста - според автора насекомото се закачило някъде по пътя колектор-клапан и не направило никаква мизерия. Човека просто го извадил и отрязал останалите.
Ама късметлия, а?
Ама късметлия, а?

Si non confectus, non reficiat.
Здравейте BMW приятели ...
Аз съм жена, датски, който има къща близо до Ямбол и са просто имам BMW 330 XD 2002 г. с HK 184 ... да използвам Google Translate да четете форума така че моля да ме извините за езикови грешки ...
така се започва ...
Когато си купих колата, не е знаел за проблемите с завъртете клапи (пеперуди) Мисля, че на 184 HK не ги има, но аз изглежда, тъй като тя е автоматична аз имам този проблем също и ... Аз със сигурност не искам тях да взриви на мотора ...
Така че реших да ги отстраните, и търся механик или гараж BMW да си свършат работата ...
Ще оценявам ако може да препоръча човек или място да си свършат работата ... за предпочитане с лице или гараж, че знае за проблема и какво да направя, за да ги премахнете ... и може би знае малко по чужд език, английски или немски език в крайна сметка да организира работата по поща и Google Translate ...
Всички препоръки? Не е задължително в близост до Ямбол, тъй като няма гараж BMW тук, аз знам ... но ще бъде надеждна и да се използва с друга услуга на колата ...
Надявам се за вашата помощ и извинете ме, ако съм написал грешно място ....
Hi BMW friends …
I am an Danish woman that has a house near Yambol and have just got a BMW 330 xd 2002 with the 184 hk … I use google translate to read your forum so please excuse me for language faults…
here it goes…
When I bought the car I was not aware of the problems with swirl flaps (butterflies) I thought the 184 hk did not have them, but I seems, as it is an automatic I have this problem too and… I certainly don’t want them to blow the motor …
So I have decided to remove them, and am looking for a mechanic or a BMW garage to do the job …
I will appreciate if you could recommend a person or place to do the job… preferable with a person or garage that knows about the problem and what to do to remove them … and maybe knows a bit foreign language English or German eventually arrange the job via mail and google translate…
Any recommendations? Not necessarily close to Yambol as there is no BMW garage here I know of …but would be reliable also to use with other service on the car…
Hope for your help and excuse me if I have posted a wrong place ….
Аз съм жена, датски, който има къща близо до Ямбол и са просто имам BMW 330 XD 2002 г. с HK 184 ... да използвам Google Translate да четете форума така че моля да ме извините за езикови грешки ...
така се започва ...
Когато си купих колата, не е знаел за проблемите с завъртете клапи (пеперуди) Мисля, че на 184 HK не ги има, но аз изглежда, тъй като тя е автоматична аз имам този проблем също и ... Аз със сигурност не искам тях да взриви на мотора ...
Така че реших да ги отстраните, и търся механик или гараж BMW да си свършат работата ...
Ще оценявам ако може да препоръча човек или място да си свършат работата ... за предпочитане с лице или гараж, че знае за проблема и какво да направя, за да ги премахнете ... и може би знае малко по чужд език, английски или немски език в крайна сметка да организира работата по поща и Google Translate ...
Всички препоръки? Не е задължително в близост до Ямбол, тъй като няма гараж BMW тук, аз знам ... но ще бъде надеждна и да се използва с друга услуга на колата ...
Надявам се за вашата помощ и извинете ме, ако съм написал грешно място ....
Hi BMW friends …
I am an Danish woman that has a house near Yambol and have just got a BMW 330 xd 2002 with the 184 hk … I use google translate to read your forum so please excuse me for language faults…
here it goes…
When I bought the car I was not aware of the problems with swirl flaps (butterflies) I thought the 184 hk did not have them, but I seems, as it is an automatic I have this problem too and… I certainly don’t want them to blow the motor …
So I have decided to remove them, and am looking for a mechanic or a BMW garage to do the job …
I will appreciate if you could recommend a person or place to do the job… preferable with a person or garage that knows about the problem and what to do to remove them … and maybe knows a bit foreign language English or German eventually arrange the job via mail and google translate…
Any recommendations? Not necessarily close to Yambol as there is no BMW garage here I know of …but would be reliable also to use with other service on the car…
Hope for your help and excuse me if I have posted a wrong place ….
- katronski_br
- ентусиаст
-
- Кара: с кеф...
- Мечтае да кара: МИГ29
- Детайли за колата: Е90 бензин 129 к.с. 2007.
Хайде давайте там в БГ сега имате поле и възможност за изява а не само да пишете по форумите.
Помогнете на жената да си махне пеперудките.
Аз за съжалеие не съм в БГ и не мога да помогна, извинявам се за което, иначе на драго сърце бих го направил.
но смятам че има хора които биха дали недно рамо на колежката.
Помогнете на жената да си махне пеперудките.
Аз за съжалеие не съм в БГ и не мога да помогна, извинявам се за което, иначе на драго сърце бих го направил.
но смятам че има хора които биха дали недно рамо на колежката.
В началото бе самолетен двигател..... и Господ каза: ''Нека бъде BMW''
До момента няма препоръки в България за този ремонт и предстоящата инспекция / сервиз на моя BMW 330 ...?
So far no recommendations in Bulgaria for this repair work and the upcoming inspection/service on my BMW 330 …?
So far no recommendations in Bulgaria for this repair work and the upcoming inspection/service on my BMW 330 …?
- Dimitroff
- Фен на тройките
-
Jytte написа:До момента няма препоръки в България за този ремонт и предстоящата инспекция / сервиз на моя BMW 330 ...?
Айде, бе колегите от Ямбол или околията!!
Обърнете внимание на колежката.
Към авторката на поста:
Ремонта в никакъв случай не е нито скъп, нито сложен!
Предлагам ти да си принтираш какво точно искаш да бъде премахнато от темата за пеперудите на колектора и да отидеш в някой ... нормално изглеждащ сервиз в Ямбол (не в някое гаражче) с листовете и човек (твой познат), който говори поне малко английски...
похвално е че уцелила дори и темата с гугъл
дайте някой свестен майстор в Ямбол, не е кой знае какъв ремонт

дайте някой свестен майстор в Ямбол, не е кой знае какъв ремонт
Аз не съм намерил всмукателен колектор номера на части за 330 г
11 61 7 789 329
Нов тип с подобрена завъртете клапа
11-61-7-792-019
Старият тип, без да разклаща flab но не и за автоматична
Така че, ако нищо не идва тук, аз ще имат нов всмукателен колектор поставени на услугата BMW в Пловдив или Бургас, описани на bmw.bg
Мога ли да си представите по-стар датски жена обясни на български как да се реши проблема. Мисля, че предпочитат да поръчате нови
I have found intake manifold part numbers for 330 d
11 61 7 789 329
New type with improved swirl flap
11-61-7-792-019
Old type without swirl flab but not for automatic
So if nothing comes up here I will have a new intake manifold fitted at BMW service in Plovdiv or Burgas listed on bmw.bg
Can you Imagine an older Danish woman explain in Bulgarian how to fix the problem. I think I prefer to order a new
11 61 7 789 329
Нов тип с подобрена завъртете клапа
11-61-7-792-019
Старият тип, без да разклаща flab но не и за автоматична
Така че, ако нищо не идва тук, аз ще имат нов всмукателен колектор поставени на услугата BMW в Пловдив или Бургас, описани на bmw.bg
Мога ли да си представите по-стар датски жена обясни на български как да се реши проблема. Мисля, че предпочитат да поръчате нови

I have found intake manifold part numbers for 330 d
11 61 7 789 329
New type with improved swirl flap
11-61-7-792-019
Old type without swirl flab but not for automatic
So if nothing comes up here I will have a new intake manifold fitted at BMW service in Plovdiv or Burgas listed on bmw.bg
Can you Imagine an older Danish woman explain in Bulgarian how to fix the problem. I think I prefer to order a new

- Dimitroff
- Фен на тройките
-
go to good service in Yambol and called me on the phone - I'll talk to mechanics in order to explain what exactly you want to be done and it will ask for final price.
00359886402011 !
Мамка му...писмения английски никога не ми е бил силна страна
00359886402011 !

Мамка му...писмения английски никога не ми е бил силна страна

- katronski_br
- ентусиаст
-
- Кара: с кеф...
- Мечтае да кара: МИГ29
- Детайли за колата: Е90 бензин 129 к.с. 2007.
браво браво браво
ето за това говорим , наистина се гордея че съм българин
няма толкова отзивчив народ. наистина

ето за това говорим , наистина се гордея че съм българин
няма толкова отзивчив народ. наистина

В началото бе самолетен двигател..... и Господ каза: ''Нека бъде BMW''
- Luki Junior
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e46 N46B20
I am sorry at the moment I am not in Bulgaria, so I can't help you much. I can only tell you that you don't need to buy new intake-manifold. You only need to remove the swirl-flaps, clean the manifold from scaling and burnt diesel particles (because of the EGR activity, which circulates exhaust gases back in the manifold for re-combustion) and and replace the intake manifold sealing. It's not an expensive or long procedure. Why don't you make a trip to Sofia, I think there are some Repair-shops here on the forum that offer such procedure. I can dig up some information from the forum and send them in a private message (As long as you are willing to go to Sofia, where most forumers live, and maybe help you with communication.).
пс. Извинявам се че пиша на английски.
пс. Извинявам се че пиша на английски.
Мога да карам до София, както добре.
Така че би било полезно ...
I can drive to Sofia as well.
So that would be helpful...
Така че би било полезно ...

I can drive to Sofia as well.
So that would be helpful...

- Dimitroff
- Фен на тройките
-
I see no reason to drive to Sofia for removal of valves ...
I can point you to the service in Plovdiv.
I can point you to a workshop in Stara Zagora.
I can point you to a workshop in Harmanli (most close to you).
Work is the same in all sets, but I think it is unnecessary to drive 500 km from Yambol to Sofia and back ...
Think about it and call the phone that I gave (0886402011) - (that's me Dimitroff) to tell me where you want to remove the valves.
On Saturday I will be 20 kilometers from Harmanli - can I save time in service and being there when you arrive!
I can point you to the service in Plovdiv.
I can point you to a workshop in Stara Zagora.
I can point you to a workshop in Harmanli (most close to you).
Work is the same in all sets, but I think it is unnecessary to drive 500 km from Yambol to Sofia and back ...
Think about it and call the phone that I gave (0886402011) - (that's me Dimitroff) to tell me where you want to remove the valves.
On Saturday I will be 20 kilometers from Harmanli - can I save time in service and being there when you arrive!