Отново въпрос за генерацията на 525цата...
Модератор: Технически модератори
			14 мнения
			 • Страница 1 от 1

- BULL3T
- ентусиаст
- 

- Кара: е34 m50b25 turbo;е46 330xi
- Мечтае да кара: Skyline R34 GT-R
Отново въпрос за генерацията на 525цата...
Здравеите колеги.
Имам разни идеи за генерацията на е34ката, ще купувам тия дни средно крайно гърнета и тръби от 750ил е32,Въпроса ми е какво да правя с изпускателни колектори и от тях до средното гърне? тръби неръждавейка? За колектора мисля че от М3 е36 става перфектно?
			Имам разни идеи за генерацията на е34ката, ще купувам тия дни средно крайно гърнета и тръби от 750ил е32,Въпроса ми е какво да правя с изпускателни колектори и от тях до средното гърне? тръби неръждавейка? За колектора мисля че от М3 е36 става перфектно?

"На мене Ауди не ми харесва, предпочитам СОНИ"
- methanol
- Бобо Дебелия
- 

- Кара: E30/E36/E34
Re: Отново въпрос за генерацията на 525цата...
Едва ли някой ще свали колекторите от М3, освен ако мотора е шчупен лошо, и пак трудно ще се докопаш до тях   Има разплетени колектори м/у 300 и 500лв помисли за някакъв такъв вариант. А защо са ти гърнета от 750
  Има разплетени колектори м/у 300 и 500лв помисли за някакъв такъв вариант. А защо са ти гърнета от 750  

Има разплетени колектори м/у 300 и 500лв помисли за някакъв такъв вариант. А защо са ти гърнета от 750
- BULL3T
- ентусиаст
- 

methanol написа:Едва ли някой ще свали колекторите от М3, освен ако мотора е шчупен лошо, и пак трудно ще се докопаш до тяхИма разплетени колектори м/у 300 и 500лв помисли за някакъв такъв вариант. А защо са ти гърнета от 750
На 76 мм са и звука е много готин от тях, целта е да направя генерацията широка,но същевремено не искам права тръба от край до край.

- lariii
- кандидат ентусиаст
- 

- Кара: X5
Колега , с тръба резонатор и някакво спортно гърне звука е невероятен , ако мора е м50.Лично съм го изпитал на мойто м50б25 

-------------------------------------
Ако замълчиш ще постигнеш две неща:
1. Можеш да научиш много.2. Никой няма да разбере колко си тъп.
- BULL3T
- ентусиаст
- 

lariii написа:Колега , с тръба резонатор и някакво спортно гърне звука е невероятен , ако мора е м50.Лично съм го изпитал на мойто м50б25
Не бучи ли много?

- lariii
- кандидат ентусиаст
- 

- Кара: X5
За мен лично не е много шумно , звукът е добър и колата според мен се отпушва и тръгва малко повече.Само извън градско е малко неприятно м/у 2500 и 3000 оборота , получава се резунанс и звукът е глух и дразнещ.
			-------------------------------------
- BULL3T
- ентусиаст
- 

lariii написа:За мен лично не е много шумно , звукът е добър и колата според мен се отпушва и тръгва малко повече.Само извън градско е малко неприятно м/у 2500 и 3000 оборота , получава се резунанс и звукът е глух и дразнещ.
Мене точно това ме дразни в правата генерация,този резонанс ме вбесява!
 За това мисля че с 750ковите гърнета звука ще готин а колата тиха когато не искам да и давам газ.
 За това мисля че с 750ковите гърнета звука ще готин а колата тиха когато не искам да и давам газ.А някакви идей за колекторите?

- slavianko
- старши ентусиаст
- 

- Кара: Караше E34 528i turbo
Като си сложиш средното и крайното гърне няма да имаш резонанс. А като ще правиш нещо то го направи като хората. Прекарай си тръби на ф76 от до и да знаеш че си си свършил работата. Другото е компромис.  Отделно ако ще слагаш изпускатели от М3 задължително ще тябва да се преправя връзката.  Те пасват към главата но към тръбите не. Имай също в предвид че такива под 4-500лв трудно се намират но ти ги препоръчвам пред правеняците. М-ковите наистина са с равни дължини. Супер много леки са и ... Абе М-кови са си   

И не ги увивай с нищо щото за една година щи изгорят

oxam написа:В един момент проблемът не е в мощността а в гарнитурата между седалката и волана.
- BULL3T
- ентусиаст
- 

slavianko написа:Като си сложиш средното и крайното гърне няма да имаш резонанс. А като ще правиш нещо то го направи като хората. Прекарай си тръби на ф76 от до и да знаеш че си си свършил работата. Другото е компромис. Отделно ако ще слагаш изпускатели от М3 задължително ще тябва да се преправя връзката. Те пасват към главата но към тръбите не. Имай също в предвид че такива под 4-500лв трудно се намират но ти ги препоръчвам пред правеняците. М-ковите наистина са с равни дължини. Супер много леки са и ... Абе М-кови са си
Славянко благодаря ти много брат!
 Трябва да черпя все някога!
 Трябва да черпя все някога!  

нали ти показах на 36цата, че е с хедерси и си пасват перфие...  

друг е въпроса, че назад ще е труд и творчество

друг е въпроса, че назад ще е труд и творчество

Упомена!Одере!Сдържам!Учуден! ВанОс! ПрУжина! АкУмулатор! СемеринГ! АУспУх! КлапАн! РезервОар! ГаЗ! ФорУм! ОбрЪч! КУпувам! ВрЪЗка! БОбина! ЛосТче! КаРбУратор! ИталиАнски! ГрадУс

- TheKiller
- младши ентусиаст
- 

- Кара: '99 E46 318i
- Детайли за колата: M43B19TU
Защо ти е по голям диаметър на тръбата ако няма доработки по мотора да попитам аз? Ако прекалиш с широкия диаметър нали знаеш,че ефекта само ще е отрицателен откъм мощност 

/// 6>4

- slavianko
- старши ентусиаст
- 

- Кара: Караше E34 528i turbo
Защото оригиналната е доста спъната. Особенно там където от две става една заради ламбд сондата. А на 2.5л няма да му е прекалено със 76ммTheKiller написа:Защо ти е по голям диаметър на тръбата ако няма доработки по мотора да попитам аз? Ако прекалиш с широкия диаметър нали знаеш,че ефекта само ще е отрицателен откъм мощност
oxam написа:В един момент проблемът не е в мощността а в гарнитурата между седалката и волана.
- BULL3T
- ентусиаст
- 

TheKiller написа:Защо ти е по голям диаметър на тръбата ако няма доработки по мотора да попитам аз? Ако прекалиш с широкия диаметър нали знаеш,че ефекта само ще е отрицателен откъм мощност
Ето ти отговора,да не говорим,колко е смотан оригиналния изпускател за м50б25,много запушва колата. А й няма да остане сток за дълго време тая кола,следващата стъпка ще са валове.
slavianko написа:Защото оригиналната е доста спъната. Особенно там където от две става една заради ламбд сондата. А на 2.5л няма да му е прекалено със 76ммTheKiller написа:Защо ти е по голям диаметър на тръбата ако няма доработки по мотора да попитам аз? Ако прекалиш с широкия диаметър нали знаеш,че ефекта само ще е отрицателен откъм мощност

- TheKiller
- младши ентусиаст
- 

- Кара: '99 E46 318i
- Детайли за колата: M43B19TU
			14 мнения
			 • Страница 1 от 1