Проблем с предно стъкло.

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 540i
Мечтае да кара: Lancia Thesis повече от всякога!

Проблем с предно стъкло.

Мнение от BoBoGTO » 21 Сеп 2010, 19:06

Здравейте.
Оставих колата си за няколко месеца на баща ми и останах без ел. стъкло. Преден, десен прозорец- при сваляне всичко е нормално и 2те степени. Нагоре обаче работи само 2рата степен и то не като автоматична, каквато трябва да бъде, а като първа. Първата степен от време на време работи, а понякога не. Дори и когато проработи, обаче, ако е напълно свален прозореца стига до средата, спира и се връща малко. А някой път ако е на средата, примерно и дам първа степен нагоре той решава, че трябва да слезе надолу и по някое си време му идва акъла и се спира. Или тръгва нагоре спира и тръгва надолу.
Най-лесната работа ще сменя ключовете, но дали проблема е от тях. Точно това спиране, връщане в грешна посока ме притеснява и навежда на мисълта, че може и да не е там или само там проблема.

А още като взех колата задния ляв въобще не работеше. Не работи нито от копчето на конзолата, нито от това на вратата. Когато ги натискам се чува само едно щракане в жабката. Нищо от самата врата или някъде другаде. Да ме насочите къде може да е проблема?

Фен на тройките
Аватар
Кара: Колите да палят и работят!
Мечтае да кара: ;)
Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)

Re: Проблем с предно стъкло.

Мнение от Dimitroff » 21 Сеп 2010, 19:11

Проблема ти е в GM модула, който се намира зад жабката.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от BoBoGTO » 21 Сеп 2010, 21:11

Можете ли да ме упътите към някой, някъде, който се занимава с ремонтирането на модула. Защото след 10 минути четене в нета, когато разбрах какво е това чудо, не ми се вижда евтинко да го сменям цялото.

Фен на тройките
Аватар
Кара: Колите да палят и работят!
Мечтае да кара: ;)
Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)

Мнение от Dimitroff » 21 Сеп 2010, 21:27

Илко Иванов (ако не бъркам първото име) - гледам, че си от Добрич - обърни се към него.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 320dA 525xd

Мнение от pazokolarov » 22 Сеп 2010, 10:39

Ако можеш да пробваш първо с друг изправен ГМ дали всичко ще е на ред, е най-добре.
Но има вероятност да имаш проблем с кабелите. Пробвай когато стават тези ефекти да размърдаш кабелите във гофрирания маркуч между вратата и купето.
Ако колата е претърпявала сериозен удар във врата при предишни собственици и не са оправени кабелите (може да дават на късо някъде), това също би било причина.
Изображение
ИзображениеИзображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от BoBoGTO » 10 Окт 2010, 21:21

Стъклото се оправи. Не е ясно как, обаче. Сменяхме GМ-а не беше от него. Копчетата също си работеха, откачени кабели също нямаше. За сега обаче отново си работи без проблеми. :D

Назад към E46