Роди се роди сееееееееееееее
Модератор: bum_bum
70 мнения
• Страница 1 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
- Vasilen
- Доктор на БМВ науките
-
- Кара: 400 коня и едно магаре зад волана
Роди се роди сееееееееееееее
Най-сетне се роди поредния М50 турбо двигател в БГ
След двуседмична борба секретния до момента проект даде първите си резултати, снощи го възпламенихме и тествахме. Невероятно добро ускорение, имах чувството че губя на моменти контрол върху колата, но то може да е продиктувано от това че не съм я карал 2 седмици
За тези които не са запознати става дума за Е34 520 М50В20 без Ванос, турбина Гарет Т3 на 0.4-0.5 бара, сглобката на всички детайли както и направата на допълнителните детайли беше в сервиз Хеед 91.
Използвани бяха консултациите (за което много им благодаря )на ЛудияГСМ, alx, Киро Бавареца (които осигури турбината)
Сагата започна когато изходящите тръби трябваше да излизат настрани от турбината и нямаше място, в Хеед направиха изцяло нов фланец като промениха посоката на излизане право назад, като успяха да вградят оригиналния уест гейт клапан и керамичната втулка. След което изработиха колекторите и ... и ... и .... и много други неща.
Сега се надявам довечера Лудия да ми даде последните неща и да направим една весела вечер на турбо тройката
или както предложи Цене да се кръстим Духалки Squad
До края на седмицата ще отидем и на Дино(завър) стенда да видим и колко коне съм добавил, като магарето по традиция си остава едно, зад волана
Невероятно щастлив съм
Е ето и малко снимки
http://turbo.businessimot.com
След двуседмична борба секретния до момента проект даде първите си резултати, снощи го възпламенихме и тествахме. Невероятно добро ускорение, имах чувството че губя на моменти контрол върху колата, но то може да е продиктувано от това че не съм я карал 2 седмици

За тези които не са запознати става дума за Е34 520 М50В20 без Ванос, турбина Гарет Т3 на 0.4-0.5 бара, сглобката на всички детайли както и направата на допълнителните детайли беше в сервиз Хеед 91.
Използвани бяха консултациите (за което много им благодаря )на ЛудияГСМ, alx, Киро Бавареца (които осигури турбината)
Сагата започна когато изходящите тръби трябваше да излизат настрани от турбината и нямаше място, в Хеед направиха изцяло нов фланец като промениха посоката на излизане право назад, като успяха да вградят оригиналния уест гейт клапан и керамичната втулка. След което изработиха колекторите и ... и ... и .... и много други неща.
Сега се надявам довечера Лудия да ми даде последните неща и да направим една весела вечер на турбо тройката

До края на седмицата ще отидем и на Дино(завър) стенда да видим и колко коне съм добавил, като магарето по традиция си остава едно, зад волана

Невероятно щастлив съм

Е ето и малко снимки
http://turbo.businessimot.com
Последна промяна Vasilen на 29 Ное 2005, 11:46, променена общо 1 път
May the BMW force be with you!
- turboto
- ентусиаст
-
- Кара: E39 530i Touring
- Мечтае да кара: каквато и да е ALPINA
- Детайли за колата: току що излязла от завода! :)
РE: самолетостроенето и БМВ по български!
Ха честито скоро и битурбо с крила...
П.С. Ше дадеш едно кръгче!

П.С. Ше дадеш едно кръгче!

- F-14
- младши ентусиаст
-
я раздуй ако не е тайна повече за тоя проект и най-важното измери я с някой друга кола на вървене...да добия представа за какво иде реч...
ще ти бъда благодарен.
Аз се видях с лудия и видях колко върви бмвто така че за 18ката горе доле ми стана ясно кво вървене прай.ама да видим тоя 6так кво ше напраи
ще ти бъда благодарен.
Аз се видях с лудия и видях колко върви бмвто така че за 18ката горе доле ми стана ясно кво вървене прай.ама да видим тоя 6так кво ше напраи

- THUNDER
- младши ентусиаст
-
- Кара: vRS
Ехеее - ЧЕСТИТ ти турбалан Василене
!! Очаквам резултатите от дино-то
Иии ... дано се нароите повечко в Squad-а

Иии ... дано се нароите повечко в Squad-а

Live and let Die!
- F-14
- младши ентусиаст
-
THUNDER написа:Иии ... дано се нароите повечко в Squad-а![]()
![]()
тез камъни са по мойта градина

забравих и аз :ЧЕСТИТО!
- THUNDER
- младши ентусиаст
-
F-14 написа:THUNDER написа:Иии ... дано се нароите повечко в Squad-а![]()
![]()
тез камъни са по мойта градина![]()
забравих и аз :ЧЕСТИТО!

Live and let Die!
- N.Mihaylovski
- Е30 Fanatic
-
- Кара: Ford Ranger 2019
- Мечтае да кара: corvette c7 zr1
Василене я кажи тука са с каква електроника управляваш или си си е оригиналната 

Пол Роше: „Мощността най-вероятно бе около 1400 к.с., но ние не знаехме точното число, защото динамометърът не можеше да измери повече от 1280 кс”. - BMW 87г. //М3
- Cobra
- Turbo Pilot
-
- Кара: X5 F15 m50d,E30 TURBO
- Мечтае да кара: Това което си карам
Колега Честито!
Голяма радост си е това
Само маншона дали ще издържи така?
Киро може да те посъветва (от УС) как беше при мен борбата
Голяма радост си е това

Само маншона дали ще издържи така?

Киро може да те посъветва (от УС) как беше при мен борбата

- ludiagsm
- старши ентусиаст
-
- Кара: X5 E53
- Мечтае да кара: BMW i8 JET Surf
- Детайли за колата: 3.0i ,с газова уредба :) ,дюзи Баракуда, ел оерка на мястото на Визкосъединителя ,Таблет 10 инча и собстврна аудио система с блутут и суббугер .
Скоро ще има турбинка 1 или 2 :)
A честито и от мене , и като напрвят сервизната гайка на ауспуха да боднем широклентовата сонда и да видим опраа ли се оригиналната електроника не се ли опраа ко стаа със сместа и да видим кой вариянт ще изберем ама на 0,5 бара с натегнато гориво на 4бара на празен ход и леко орязани импулси на дюзите(със смт6
) на празен ход и ниски и обороти требва да излезнат 200+ кончета
)

ludiagsm написа:A честито и от мене , и като напрвят сервизната гайка на ауспуха да боднем широклентовата сонда и да видим опраа ли се оригиналната електроника не се ли опраа ко стаа със сместа и да видим кой вариянт ще изберем ама на 0,5 бара с натегнато гориво на 4бара на празен ход и леко орязани импулси на дюзите(със смт6) на празен ход и ниски и обороти требва да излезнат 200+ кончета
)
Честито и от мен, време беше да излезе и някои Е34 - турбалан

Според мен ако е добре направено всичко трябва да е ~ 220 кончета на вала при 0.4 - 0.5 бара налягане

W201 - 190E
Сега - M103 3.0-12v @ 0.5 бара
Преди - M102 2.5-16v турбо (402м : 13.934 @ 0.5 бара , писта Божурище)
Сега - M103 3.0-12v @ 0.5 бара
Преди - M102 2.5-16v турбо (402м : 13.934 @ 0.5 бара , писта Божурище)
- Vasilen
- Доктор на БМВ науките
-
- Кара: 400 коня и едно магаре зад волана
Scott оригиналната е, след тестовете със широколентовата ламбда сонда ще решим дали така да остане.
F-14 Ще я тествам задължително, имам богат набор от тестови БМВ-та лудия дизелбой
THUNDER Маншона ако не издържи ще го сменя със такъв като този синия
F-14 Ще я тествам задължително, имам богат набор от тестови БМВ-та лудия дизелбой

THUNDER Маншона ако не издържи ще го сменя със такъв като този синия

May the BMW force be with you!
- Cobra
- Turbo Pilot
-
- Кара: X5 F15 m50d,E30 TURBO
- Мечтае да кара: Това което си карам
Щи кажа аз един тъндър,аз ги вавам тия идей,ей
То при мен се разпукваше 1000 пъти,барабар с колектора,ама той вече е яката работа

То при мен се разпукваше 1000 пъти,барабар с колектора,ама той вече е яката работа

- THUNDER
- младши ентусиаст
-
Vasilen написа:...THUNDER Маншона ако не издържи ще го сменя със такъв като този синия...
Ми ОК - аз не съм те питал, ама щом така си решил

Live and let Die!
70 мнения
• Страница 1 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5