Акумулатор профилактика

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

нафтения
Аватар
Кара: го на спомени
Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3

Re: Акумулатор профилактика

Мнение от Zagy » 10 Сеп 2010, 23:49

Е сега ще ме карате и мен да гледам с какъв акумулатор съм :conf: имам колата от година и половина, но никога не съм го поглеждал, пущината...
Si non confectus, non reficiat.

///Мтусиаст
Аватар
Кара: ///М3 и още нещо

Мнение от rve » 11 Сеп 2010, 0:10

Аз все си мисля, че ще ме изкара и зимата при положение, че я карам всеки ден, а и като се има предвид, че ще "спи" в подземен гараж.

А доколко може да се вярва на този индикатор:
- зелено - акумулаторът е зареден
- черно - акумулаторът е за зареждане
- жълто - акумулаторът е за смяна

В смисъл, за да се стигне до жълтата индикация трябва или да е стояла много дълго или да не ще да се зарежда. Т.е. при (почти) ежедневна употреба би трябвало да не стига до там и просто ако пада много бързо в един момент ти писва и взимаш нов. Дори и да взема нов тази зима, стария ще си го запазя.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E46 318i 98
Мечтае да кара: Електромобил...

Мнение от vavilon » 11 Сеп 2010, 10:35

Zagy написа:Е сега ще ме карате и мен да гледам с какъв акумулатор съм :conf: имам колата от година и половина, но никога не съм го поглеждал, пущината...

:OT: Ма ти имаш ли изобщо акумолатор? :mhihi:
Моя, си показва черничко вече 1,5г. И лекинко е обслужван, заради музиката...

Потребител
Аватар

Мнение от Stivi86 » 13 Сеп 2010, 8:58

Може да е малко глупав въпрос но къде се намира този индикатор който свети жълто, черно, зелено и т.н.??????????

///Мтусиаст
Аватар
Кара: ///М3 и още нещо

Мнение от rve » 13 Сеп 2010, 22:39

На самия акумулатор, отгоре едно кръгло стъкълце. До него има стикер с пояснение за цвета му. И той не свети, а в зависимост от заряда на акумулатора придобива съответния оттенък. Като ми падна моя и беше черно като катран. След като го заредих пак чернееше, но със зелен оттенък.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е90

Мнение от majstorapetkov » 14 Сеп 2010, 9:27

Stivi86 написа:Може да е малко глупав въпрос но къде се намира този индикатор който свети жълто, черно, зелено и т.н.??????????

Може и да нямаш такъв индикатор ако ти е по- нов акумулатора(на новите вече не слагат) или ако е обслужваем т.е. с тапа на всяка клетка за доливане и проверка.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 320dA+чип
Мечтае да кара: черно М6

Мнение от Kalinski » 19 Сеп 2010, 2:10

shark1986 написа:
Stivi86 написа:Здравейте колеги

Никъде във форума не успях да намеря някой да препоръча сервиз за профилактика на акумулатори. Все още съм с оригиналния акумулатор (този, който е от завода), но малко мъчно пали. Онзи ден беше паднал и когато взех ток от друг запали от рас. Идеята ми е да проверя да не би да трябва да се сервизира и по този начин да му удължа живота още някоя друга годинка. Казват, че оригиналните акумулатори са най-яките. Мисълта ми е ако някой знае някой кадърен сервиз или майстор или колега от форума, който прави такива замервания и профилактики да даде кординати за връзка.

Лека и безаварийна

Колега не се занимавай със глупости а си вземи един акомулатор на BOSCH Silver 100Аh ако си на дизел много по добър е от оригиналния!Стартовия му ток е над 720А има и резервен ток към допълнителните комсумативи на колата!Аз съм със такъв и зимата когато температурите бяха -25-30градуса сутринта ми пале от раз!Така че го хвърли тоя стар акумолатор!Малко е скъпичко но си заслужава защото му дават и три години гаранция не като на другите две! :yes:

Аз от 7-8 месеца съм с BOSCH Silver 100Аh и за момента съм много доволен. Малко зор видях понеже е по-дълъг ама влезе :mhihi: Зимата бях закъсал тук до вкъщи в огромна пряспа сняг .Температурата според бордовия беше -19, а не бях палил колата 3 дена. Подгрях на 2 пъти и чак тогава завъртях ключа. Запали още на първото развъртане - на секундата (все пак нов нормално ). Но мисълта ми беше , че поне за момента съм адски доволен. 3г гаранция. Струваше около 290лв.

Що нерви хабих със стария (80тка). Уж го съживих както другите са писали по горе . И така докато 1 ден не ме остави насред пътя без ток. Карах с часове. Угасих колата и след 20 мин не можах да запаля поради липса на ток. Добре, че имах кабели.Който няма го съветвам да си купи - вършат работа в тежки моменти. Вкиснах се накрая и си купих Боша. Стария отиде в металекса.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 530xi
Мечтае да кара: S65 Lorinser

Мнение от Mitko195 » 19 Сеп 2010, 23:36

100А не са ли ти много? Дали успява да го зареди напълно алтернатора, щото съм чувал, че ако една батерия не се зарежда до пълния си капацитет животът й се скъсява драстично...А за 20d 136 по спомен е 80А акумулаторът...не ме изяждайте ако съм объркал, но си мисля, че беше толкова ;)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 320dA+чип
Мечтае да кара: черно М6

Мнение от Kalinski » 19 Сеп 2010, 23:42

Преди да ми попълнят гаранцията се правят замервания и казаха , че ако не се зарежда достатъчно (има си норми) няма да ми я попълнят именно заради това което ти каза - ако не се зарежда достатъчно му се скъсява живота.

Направиха необходимите замервания и ми попълниха гаранцията след това :)
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 330cd

Мнение от unikalen88 » 20 Сеп 2010, 9:11

мисля че няма проблем 100 ампера,аз съм с такъв вече 1 година и половина и не е мръднал
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е36 323i / 97'

Мнение от Drum » 20 Сеп 2010, 10:34

2.5 г карах със 100А (Varta) след като смених оригиналния на 320d, не съм имал никакви грижи !

ентусиаст
Аватар
Кара: на бира и кебапчета
Мечтае да кара: М6-ца кабрио

Мнение от alexsch » 20 Сеп 2010, 11:07

оригиналния е обслужваем. под лепенките има капачета- от там се налива ДЕСТИЛИРАНА вода. необходимо е да се проверява веднъж-дваж годишно защото водата си се изпарява.
огромно знаечие има и дали колата седи на топло в гараж или на студа вън. студа е убиец на акомулатори! съкращава им живота в пъти....
my mods:
tv function; lumbar support; front pdc; xenon fogs; harmon kardon audio; webasto park heater with gsm remote; rear power sun blind; rear camera; AC Schnitzer exhaust muffler; DVB-T tunner

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46 318i '99г.

Мнение от yellowsubmarine » 22 Сеп 2010, 17:34

Колеги, колата ми (е46 318i 118коня) е с 50 Ач акумулатор и сега ще го сменявам с нов, мисля 74Ач. Ще има ли проблеми със зареждането от алтернатора или да се насоча към 60 Ач? :roll:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е90

Мнение от majstorapetkov » 22 Сеп 2010, 18:13

Няма смисъл да слагаш толкова голям. По- скъп ще е, по- голям и по- тежък. По каталог го дават 50Ah, 55Ah или 60Ah е достатъчен и има и запас дори.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46 318i '99г.

Мнение от yellowsubmarine » 22 Сеп 2010, 18:42

majstorapetkov написа:Няма смисъл да слагаш толкова голям. По- скъп ще е, по- голям и по- тежък. По каталог го дават 50Ah, 55Ah или 60Ah е достатъчен и има и запас дори.

:bchug:
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към E46