ПОМОЩ!!!ТУ ВЪРВИ,ТУ НЕ ЩЕ???

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Потребител
Аватар

ПОМОЩ!!!ТУ ВЪРВИ,ТУ НЕ ЩЕ???

Мнение от HEOPS » 07 Сеп 2010, 22:56

Здравейте колеги!!!Имам проблем с моята Е46,318ЦИ,143 коня!Проблема е,че когато иска върви добре и гладко,а после без причина все едно става друга кола!Променя си звука,започва да тресе някак си,като и подам не тръгва,а се чуди и глъхне и все едно половината коне са умрели!УЖАС!!!Няколко пъти ходя на диагностика на различни места,но нищо,всеки път едно и също т.е. колата е супер и не дава грешка никъде!ПОМАГАЙТЕ!!!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 530xi
Мечтае да кара: S65 Lorinser

Re: ПОМОЩ!!!ТУ ВЪРВИ,ТУ НЕ ЩЕ???

Мнение от Mitko195 » 08 Сеп 2010, 0:19

Ми дебитомер може да е, и за него се прави тест...Като го откачиш и ако тръгне колата е от него...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: the real 5er
Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe

Мнение от Dirty M5 driveR » 08 Сеп 2010, 15:02

Пробвай теста с дебитомера, както ти е обяснил колегата. Друго, за което се сещам аз са датчик колянов или разпределителен вал, но щом казваш, че на диагностиката не излиза нищо, се пробвай да намериш от приятел или познат, и да видиш как ще се държи колата. Успех!

Потребител
Аватар

Мнение от HEOPS » 18 Сеп 2010, 20:45

пробваха ми и дебитомера и той е 6!Сложих отделно докато тестваха моя,нов и пак същата работа!Ужас!Как да тествам тези датчици на валовете???

Фен на тройките
Аватар
Кара: Колите да палят и работят!
Мечтае да кара: ;)
Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)

Мнение от Dimitroff » 19 Сеп 2010, 10:15

Имай в предвид, че дебитомерите имат нужда от адаптация (обучение), за да работят както трябва!
Това в случай, че номера на твоя и новия се различава разбира се.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 320i
Мечтае да кара: БМВ и в отвъдното!
Детайли за колата: Мууудна красавица, но си го изкарвам на служебната

Мнение от titto » 19 Сеп 2010, 19:56

Лош бензин, стар горивен (или въздушен)филтър, мн.неща може да са...!Ако си от София що не отидеш до Ясен на Ст.гара да я види-ГАРАНЦИЯ ще открие проблема!?
Изображение
--------------------------------------------------------------------------------------------
Е12-M535i;Е30-318;Е34 Touring 525 TDS;Е36-318iS;Е46 320i
"FWD е като жена с малки ци.и-върши работа, но няма КЕФ...!!!"

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е36 купе

Мнение от Yanko Petrov » 19 Сеп 2010, 20:03

HEOPS написа:Здравейте колеги!!!Имам проблем с моята Е46,318ЦИ,143 коня!Проблема е,че когато иска върви добре и гладко,а после без причина все едно става друга кола!Променя си звука,започва да тресе някак си,като и подам не тръгва,а се чуди и глъхне и все едно половината коне са умрели!УЖАС!!!Няколко пъти ходя на диагностика на различни места,но нищо,всеки път едно и също т.е. колата е супер и не дава грешка никъде!ПОМАГАЙТЕ!!!

Как са ти кабелите на свещите? Имах същите симптоми и беше точно от кабел.. Верно,че за е36 става въпрос,но симптомите бяха абсолютно същите - променяше си звука,глъхнеше,тресеше се цялата кола и мощността падаше рязко.При мен беше много малко нацепен кабела на 2ри цилиндър долу при лулата,огледай ги хубаво всичките,може и от това да е :yes:

Назад към E46