проблем с airbag
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
19 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
проблем с airbag
Колеги имам проблем с еърбега на бмв е46, като дам на контакт неми свети лампичката за еърбега.Мисля си, че щом не светва при контакт, значи не работи.Ходих на майстор и ми каза, че има грешка в закопчалките на коланите,еърбега на дясната седалка и модула.Като се сменят ще се оправи ли?Има ли вероятност да са манали лампичката на таблово?
- Dimitroff
- Фен на тройките
-
- Кара: Колите да палят и работят!
- Мечтае да кара: ;)
- Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)
Re: проблем с airbag
Най-напред направи тест на таблото - ако не знаеш как - потърси с търсачката - има писано много.
Виж дали ще светне
Виж дали ще светне

- shark1986
- младши ентусиаст
-
- Кара: 320д Е46 136к.с
- Мечтае да кара: BMW F10
На мен пък постоянно ми свети лампичката за аирбега.Това е знак,че нещо не е наред със него.

- Dimitroff
- Фен на тройките
-
- Kalinski
- младши ентусиаст
-
- Кара: 320dA+чип
- Мечтае да кара: черно М6
shark1986 написа:На мен пък постоянно ми свети лампичката за аирбега.Това е знак,че нещо не е наред със него.
Може би просто има някаква грешка и трябва да ти я изчистят. А щом има... според мен е твърде вероятно при евентуален удар ( недай си боже ) да не се отвори аирбега.
Dimitroff написа:Най-напред направи тест на таблото - ако не знаеш как - потърси с търсачката - има писано много.
Виж дали ще светне
Направих теста но не светна.

И моята лампа свети за еърбега от няколко дена.
Забелязах, че първоначално ту светеше ту не, беше свързано, с това дали има якой на дясната седалка или не
и при някакво разместване на нея, като че ли се оправяше /т.е. спираше да свети/
От два дена обаче свети постоянно, четох я с компа /щу пусна съобщението утре/
трия и веднага се появява.
Забелязах, че първоначално ту светеше ту не, беше свързано, с това дали има якой на дясната седалка или не
и при някакво разместване на нея, като че ли се оправяше /т.е. спираше да свети/
- Dimitroff
- Фен на тройките
-
aleksnlnl написа:Dimitroff написа:Най-напред направи тест на таблото - ако не знаеш как - потърси с търсачката - има писано много.
Виж дали ще светне
Направих теста но не светна.При теста и лампичката на абс не светн а като дам н контакт си светва и си работи абс.
Имаш предвид АSC/DSC предполагам

nikolae написа:И моята лампа свети за еърбега от няколко дена.
Повечето Е46 преди фейса имат проблем с "кантара" на пасажерската седалка.
Датчик под седалката струващ по спомен ... доста, който обаче се шунтира за 2-3 лева.
Има писано доста - потърси с търсачката.

Dimitroff написа:aleksnlnl написа:Dimitroff написа:Най-напред направи тест на таблото - ако не знаеш как - потърси с търсачката - има писано много.
Виж дали ще светне
Направих теста но не светна.При теста и лампичката на абс не светн а като дам н контакт си светва и си работи абс.
Имаш предвид АSC/DSC предполагам...не съм убеден, че светва при тест...но пък би трябвало!
nikolae написа:И моята лампа свети за еърбега от няколко дена.
Повечето Е46 преди фейса имат проблем с "кантара" на пасажерската седалка.
Датчик под седалката струващ по спомен ... доста, който обаче се шунтира за 2-3 лева.
Има писано доста - потърси с търсачката.
възможно ли е от датчик да не свети лампичката?
- Dimitroff
- Фен на тройките
-
Не.
Един колега съвсем скоро ми показа табло...със смола върху диода за бег-а...нашите търговци по автокъщите така решават проблеми

Един колега съвсем скоро ми показа табло...със смола върху диода за бег-а...нашите търговци по автокъщите така решават проблеми

Dimitroff написа:Не.
Един колега съвсем скоро ми показа табло...със смола върху диода за бег-а...нашите търговци по автокъщите така решават проблеми![]()
Лесно ли се сваля таблото?БМВ-то го купих от един мароканец в холандия и всичко е .

- Dimitroff
- Фен на тройките
-
Ясна работата
Или дъвка или смола...или направо изтръгнат диод
Ето как се сваля таблото - ниииищо сложно няма - гарантирам ти!
http://www.youtube.com/watch?v=dYuZDDAtm2I

Или дъвка или смола...или направо изтръгнат диод

- VRPerformance
- ентусиаст
-
- Кара: Дизели
ами нормално,все пак е46-ци се продават на цените за е36...а точно колата на колегата е замаскираната по типично джамбазки начин,колкото да я купи някой...ма те после си идват на цената 

aleksnlnl написа:Dimitroff написа:Не.
Един колега съвсем скоро ми показа табло...със смола върху диода за бег-а...нашите търговци по автокъщите така решават проблеми![]()
Лесно ли се сваля таблото?БМВ-то го купих от един мароканец в холандия и всичко е .
Да много лесно, има два болта, развиваш ги, но преди това дръпни кормилото напред, да не ти пречи!
Ето това ще ти свърши работа

Упс, сега видях, че колега ти е пратил същия клип, нищо здраве да е

VRPerformance написа:ами нормално,все пак е46-ци се продават на цените за е36...а точно колата на колегата е замаскираната по типично джамбазки начин,колкото да я купи някой...ма те после си идват на цената
За първи път купувам бмв и не съм обърнал внимание като я видях ми хареса закарах е до един гараж казаха ми че е добре поддържана и затова я купих.Зимах е на нормална цена.
Dimitroff написа:Ясна работата![]()
Или дъвка или смола...или направо изтръгнат диод![]()
Колеги свалих таблото и видях сложили са на два диода дунапренчета едното е на течността на чистачките и на airbag лампичката.
Казанчето на чистачките е пълно от какво може да е а за airbag ще го закача на компютъра другата седмица да видим какво ще покаже.
Ето и една снимка на маскировката

19 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2