Castrol 10W60 и m50b25
Модератор: bum_bum
42 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
- BULL3T
- ентусиаст
-
- Кара: е34 m50b25 turbo;е46 330xi
- Мечтае да кара: Skyline R34 GT-R
Castrol 10W60 и m50b25
Здравеите колеги,
Мисля да сложа такова масло на м50тката защото мисля да я тормозя яко.Въпроса ми е дали си заслужава 200те лева за 6 литра от това масло? И как ще се отрази това масло на тази кола.
Дават го че това масло е като алтернативно и може да се сложи спокойно на този двигател. В момента съм с някакво 10/40 и след малко тормозене днеска почнаха да тракат повдигачи,доста неприятно.
Мисля да сложа такова масло на м50тката защото мисля да я тормозя яко.Въпроса ми е дали си заслужава 200те лева за 6 литра от това масло? И как ще се отрази това масло на тази кола.
Дават го че това масло е като алтернативно и може да се сложи спокойно на този двигател. В момента съм с някакво 10/40 и след малко тормозене днеска почнаха да тракат повдигачи,доста неприятно.

"На мене Ауди не ми харесва, предпочитам СОНИ"
- beco109
- младши ентусиаст
-
- Кара: Разумно
- Детайли за колата: Измамна
Re: Castrol 10W60 и m50b25
Знам че оригиналния кастрол в БГ се намира вече мн трудно. Ако е истиски зато пък да не пробваш
Аз преди да сложа VX1000 се бях навил на Valvoline 10W60, макар и дистрибутора да се калнеше в майка си и баща си че е истинско не му повярвах и не го налях, на тубата нямаше нито къде е бутилирано нито кога, два напълно достатъчни признака да го върна.

- BULL3T
- ентусиаст
-
beco109 написа:Знам че оригиналния кастрол в БГ се намира вече мн трудно. Ако е истиски зато пък да не пробвашАз преди да сложа VX1000 се бях навил на Valvoline 10W60, макар и дистрибутора да се калнеше в майка си и баща си че е истинско не му повярвах и не го налях, на тубата нямаше нито къде е бутилирано нито кога, два напълно достатъчни признака да го върна.
благодаря ти колега това е много важно коетоо ми го казваш,не знаех че кастрола е станал така.
Иначе искам да разбера какво ще направи това масло с двигателя? Какви ще са плюсовите и минусите?

- vankatagsi
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е46 323CI
- Мечтае да кара: E36 M3 evo с валове
Не съм специалист по маслата, но това масло е много по устойчиво на високо натоварване или казано по друг начин - на продължително каране на високи обороти и тормоз. При много мъка нормалото масло се загрява много и става на вода, губи свойствата си и спира да маже елементите както трябва и двигателя започва да го гори. Това е и причината да ти се разтракат повдигачите. Целата на 10в60 е точно да предотврати гореизброените ''неудобства" за двигателя.
Ако ще се кара на много мъка ,това е избора на масло, не е задъжително да е Кастрол, има и други марки, консултирай се с хора които имат пряки впечатления от тях - тези които карат на писта могат да ти дадат най-добри съвети, а тези хора не са безисвестни във форума.
Иначе и на мене на ИС-а, ведниж му направих 5-6 кръга почти изцяло на прекъсвач и ми се разтропаха повдигачите, така че не си първия..
Ако ще се кара на много мъка ,това е избора на масло, не е задъжително да е Кастрол, има и други марки, консултирай се с хора които имат пряки впечатления от тях - тези които карат на писта могат да ти дадат най-добри съвети, а тези хора не са безисвестни във форума.
Иначе и на мене на ИС-а, ведниж му направих 5-6 кръга почти изцяло на прекъсвач и ми се разтропаха повдигачите, така че не си първия..
- BULL3T
- ентусиаст
-
vankatagsi написа:Не съм специалист по маслата, но това масло е много по устойчиво на високо натоварване или казано по друг начин - на продължително каране на високи обороти и тормоз. При много мъка нормалото масло се загрява много и става на вода, губи свойствата си и спира да маже елементите както трябва и двигателя започва да го гори. Това е и причината да ти се разтракат повдигачите. Целата на 10в60 е точно да предотврати гореизброените ''неудобства" за двигателя.
Не разбира се че не съм първия,просто звука от прекрасен шестак се превърна в "чучкета по ламарина"! А аз тази кола си я карам само на изчеждане вече,а и все пак идва зимата а планирам да и скъсам задника на сняг. Така че искам да разбера кое е най-добро за двигателя.
А какви са ви впечатленията от политрон?

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Най-доброто за двигателя е над тия 200лв за които се чудиш
Политрона е добре обсъден тук http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?f=8&t=208939&hilit=%D0%BF%D0%BE%D0%BB%D0%B8%D1%82%D1%80%D0%BE%D0%BD

- стан
- старши ентусиаст
-
- Кара: '94 Opel Corsa B
Карал съм с кастрол edge sport 10w60 от ауто+ и е перфектно масло никакви ядове не ми е създавало.
- BULL3T
- ентусиаст
-
bum_bum написа:Най-доброто за двигателя е над тия 200лв за които се чудишПолитрона е добре обсъден тук http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?f=8&t=208939&hilit=%D0%BF%D0%BE%D0%BB%D0%B8%D1%82%D1%80%D0%BE%D0%BD
Е за колко лева трябва да сипа масло в двигател за 1500 лв? Аз питам за кастрола защото ми се вижда най-добрия варянт съотношение цена качество.

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
Щото казваш, че искаш най-доброто..
За некви по-тънки пари си вземи Яко. Нали уж няма още ментета и не е зле като за евтино масло.
За некви по-тънки пари си вземи Яко. Нали уж няма още ментета и не е зле като за евтино масло.
- deyan-enchev
- старши ентусиаст
-
- Кара: малки котета на задната седалка
- Мечтае да кара: по-леко
- Детайли за колата: Черна скрап
Какво му има на Мотула че никой не го споменава
. тия на Оборище имат сякакви видове в магазина.

Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
Защо пренебрегвате Liqui-Molly? Немски са и са на прилични цени. А и доколкото знам все още нямат ментета...
Si non confectus, non reficiat.
- ///ivanE30
- ентусиаст
-
- Кара: e60 e30 turbo
селения реисинг
+ тва темата ти не е за тук + тва и темата ти в проекти е малко спорна но си има модератори.. 

bedrock city racing
- BULL3T
- ентусиаст
-
bum_bum написа:Щото казваш, че искаш най-доброто..
Колега,аз не мисля че 300 лв с масления филтър са малко пари! Иначе от това което прочетох за политрон почвам да се чудя дали да не сложа него.
Zagy написа:Защо пренебрегвате Liqui-Molly? Немски са и са на прилични цени. А и доколкото знам все още нямат ментета...
Е аз не съм чувал за някакво хай перформанс масло на тях.
Последна промяна BULL3T на 18 Сеп 2010, 12:00, променена общо 1 път

- bmw325ci
- младши ентусиаст
-
- Кара: M50B25,M50B30,S50B30
- Мечтае да кара: M1 Procar
- Детайли за колата: 325i, E36 BTCC Replica, E36 M3
MOTUL 15W50 22лв литър аз такова слагам и съм доволен, пробвал съм и кастрол и тотал, но от мотула съм най-доволен
42 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3