Осветление във вратите
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
- pazokolarov
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320dA 525xd
Re: Осветление във вратите
vassil_bk написа:Хахаpazokolarov написа:Разкажи по-подробно за мухите, че така е трудно да ти отговори човекАмиии идеята ми е следната:
Ще ми се да добавя червено осветление долу в ъгъла на корите на вратите, което да показва, че съответната врата е отворена. Обаче искам да свети само това, което е на отворената врата. Демек, ако отворя някоя врата, да светне джаджата само дето е на нея. Като я затворя да си угасне веднага. Не го искам да е вързано с централния плафон, защото той свети и при други обстоятелства. Просто ми се ще да разбера борд компа от къде разбира коя врата е отворена като ги показва на малкото дисплейче над кормилото...
Хм.. Не съм се ровил много по проблеблвма, но на прима виста - отварянето на вратите се идицира от рид-контакта в брвата, мисля че минава през ГМ-а и отова в таблото. От таблото няма обратен сигнал.
Утре ще разсъждавам, че ми свършва батерията на лаптопа

- vassil_bk
- младши ентусиаст
-
- Кара: купета
Въййй, много сложно ми се вижда... Аз търсих някакъв прекъсвач на самото купе, който да прекъсва контакт като се отвори вратата и да го натисне после като се затвори, за да върне веригата, ама цъpazokolarov написа: Хм.. Не съм се ровил много по проблеблвма, но на прима виста - отварянето на вратите се идицира от рид-контакта в брвата, мисля че минава през ГМ-а и отова в таблото. От таблото няма обратен сигнал.
Утре ще разсъждавам, че ми свършва батерията на лаптопа

- vassil_bk
- младши ентусиаст
-
Оппаааа, нещо ново
От вън

От вътре:

На тъмно:

От вън
От вътре:
На тъмно:
- pazokolarov
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320dA 525xd
- vassil_bk
- младши ентусиаст
-
Ооо, ама то това ми беше идеята от самото началоpazokolarov написа:...Ако се направи с едно бутонче, подобно на жабката и да свети само като се отвори - вече е друга работа.
Ама евала! Ти направо подлудя с тези диоди![]()

П.П. Май вече трябва да сменя заглавието на темата

- vavilon
- старши ентусиаст
-
- Кара: E46 318i 98
- Мечтае да кара: Електромобил...
Да, може би темата трябва да се казава - "Диодното ми' БМВ"
Иначе, евала за ентусиазма ти и страхотните ти идеи

- Next
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 330D
- Мечтае да кара: ///M power
- Детайли за колата: BMW - Bought My Wife
Някой знае ли в Бургас къде има такъв магазин за електронни елементи и да има в него такива диоди. 

vassil_bk написа::OT: Знам, че не е много за тук, ама не се сдържах... Голямо пробиване и стъргане падна, ама вече стоповете за мъгла светят и от двете страни![]()
Колега да те питам, ток от къде взе за втората лампа, понеже аз го гледах има място за пробиване, за слагане на крушка, но дали има ток + и -, там

И след като си го пробил(там ламаринката) как си захванал крушката, да не излиза

П.С. между другото аз сложих диодни ленти да светят в краката, стана много кадърно и е като оригинално, но не мога да качвам снимки, пише ми файлът е прекалено голям, как ги качвате

- vassil_bk
- младши ентусиаст
-
Не, няма прекаран кабел до там и трябва да се надстави буксата. Аз взех директно от левия стоп, прекарах кабела до десния и с кабелна обувка го щракнах в буксата и всичко заспаbmw20009 написа:Колега да те питам, ток от къде взе за втората лампа, понеже аз го гледах има място за пробиване, за слагане на крушка, но дали има ток + и -, там![]()
И след като си го пробил(там ламаринката) как си захванал крушката, да не излиза![]()
П.С. между другото аз сложих диодни ленти да светят в краката, стана много кадърно и е като оригинално, но не мога да качвам снимки, пише ми файлът е прекалено голям, как ги качвате

Пробиването е много терсене. Поразгледай добре на другата крушка (за задната примерно) как са подгънати ламаринките, за да държат крушката. Има едни канали в които влизат пъпките на крушката, а подгънатите ламаринки ги запушват, за да не излиза крушката. Много хубаво трябва да си направиш сметката как да го резнеш и да не прекаляваш с дупченето, иначе пластиките ще станат къси като ги огънеш и може да не държат. Аз действах с дрелката с малки дупки една до друга и после ги разширявах лека полека.

Снимки, аз лично качвам в някой сайт специално за снимки (http://photo-zona.net/), а тук просто слагам линка

Последна промяна vassil_bk на 18 Окт 2010, 22:22, променена общо 1 път
vassil_bk написа:Не, няма прекаран кабел до там и трябва да се надстави буксата. Аз взех директно от левия стоп, прекарах кабела до десния и с кабелна обувка го щракнах в буксата и всичко заспаbmw20009 написа:Колега да те питам, ток от къде взе за втората лампа, понеже аз го гледах има място за пробиване, за слагане на крушка, но дали има ток + и -, там![]()
И след като си го пробил(там ламаринката) как си захванал крушката, да не излиза![]()
П.С. между другото аз сложих диодни ленти да светят в краката, стана много кадърно и е като оригинално, но не мога да качвам снимки, пише ми файлът е прекалено голям, как ги качвате![]()
Пробиването е много терсене. Поразгледай добре на другата крушка (за задната примерно) как са подгънати ламаринките, за да държат крушката. Има едни канали в които влизат пъпките на крушката, а подгънатите ламаринки ги запушват, за да не излиза крушката. Много хубаво трябва да си направиш сметката как да го резнеш и да не прекаляваш с дупченето, иначе пластиките ще станат къси като ги огънеш и може да не държат. Аз действат с дрелката с малки дупки една до друга и после ги разширявах лека полека.![]()
Снимки, аз лично качвам в някой сайт специално за снимки (http://photo-zona.net/), а тук просто слагам линка
Благодаря за инфото колега, жив и здрав

- StelllsKi
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e46 318i m43
- Мечтае да кара: X6 --- ----
Привет колеги! И аз съм замислил светещи дръжки на вратите но за съжаление нямам плафони в корите на вратите както например има в повечето е 39 ки възможно ли е да има кабелчета във вратите от плафоните за централно осветление на купето и да се спести неприятното прекарване на кабелчета към всяка врата а като цяло ми се иска светодиодите да са свързани с централното осветление така че да светват и изгасват плавно при отключване или заключване на автомобила т.е да светят паралелно с централното осветление.Относно светодиодите мисля да монтирам по 2 смдета на всяка дръжка поръчал съм си такива уж с мощност 3 вата но да видим като ми ги доставят как ще светят а ъгълът им на разпръскване на светлината е 120 градуса т.е не правят точка .Искам да попитам капачките на 3 те дръжки кухи ли са отвътре за шофиорската ще го мислим как да се вгради но първо да дойдат светодиодите Колеги ако има наистина кабелчета от плафоните в сноповете във вратите ще съм много доволен
- vassil_bk
- младши ентусиаст
-
Ехеее, много оптипистично го раздавашStelllsKi написа:...

Капачките на ключалките не са съвсем кухи. Имат едни канали и ниши в тях. Като цяло шофьорската е най-зор, ама се получава. Като ги свалиш и ще видиш какво имам предвид. Ще потърся снимка и ще кача...
Как точно смяташ да ги сложиш тия 2 диода в капачката...?!

- StelllsKi
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e46 318i m43
- Мечтае да кара: X6 --- ----
Ами мисля да ги направя така че да се получи почти като при новите тройки намерих си една зъболекарска машинка със страхотни инстументи към нея с машинката мисля да изрежа правоъгълни отвори отдолу в капачките и да сложа тънък плексиглас а над тях ще сложа двата светодиода като съпротивленията ще са някъде по кабела зад кората на вратата щотото ще слагам и по мощни резистори заради мощните 3 ватови светодиоди за кабелите вече съм сигурен че няма в инсталацията към вратата така че все пак ще се прекарват нови кабели.Като ми дойдат светодиодите ще кача снимки защото струва ми се ще представляват интерес,а междувременно и аз си направих да ми светят и двете светлини за мъгла плюс още едно допълнение сложих крушки с две светлини и на едната светлина си сложих габаритите а на другата светлината за мъгла и се получи едно доста приятно завършване на стопа с дълга червена светлина ами засега това е което съм свършил.Диодите във вратите съм замислил като ги сложа да сменя и говорителите и пищялките на предните врати за да не ги разтварям по 100 пъти че ще започнат да скърцат и пукат при вас забелязват ли се някакви нови шумове след сваляне на корите
- vassil_bk
- младши ентусиаст
-
И аз имах подобна идея за монтирането на диодите, но за съжаление не намерих подходящите инструменти, за да я реализирам. Ето как стана при мен:StelllsKi написа:...
Металното капаче се нанизва в пластмасата, докато щракне засечката. Вътре металното нещо има разни ниши - не е изцяло кухо.
Това със задните светлини наистина е много яко. Предполагам, че е станало както на фейслифта - при тях май светят и малките стопове... Дай някоя снимка, ако имаш, на връзването и на крайния резултат.
По вратите няма никакви поражения, скърцания, тропания и т.н. Моите кори съм ги свалял доста пъти, всичко е точно.