Какъв ще е ефекта без ламбда сонда ?
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
67 мнения
• Страница 4 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
- ръб
- младши ентусиаст
-
- Кара: E63 650i
Re: Какъв ще е ефекта без ламбда сонда ?
как ще ми кажете, че с 9 литра бензин минавате 80км и това било 13/100 ????? ей само това не разбирам, щото аз с 20 лева (9.1литра) минавам 80км, като имам в тях поне 10-11 завоя с вратите и тук таме сръчкване, и това всичкото с ОТКАЧЕНА ламбда на М42Б18
- Boyadjiev
- старши ентусиаст
-
- Кара: е36 Турбо?! любима, е39 28-ца бате
- Мечтае да кара: е36 с осмак
- Детайли за колата: Най-много върви 28мицата от всичко.
Wanna be 1.5 bar.
ръб написа:как ще ми кажете, че с 9 литра бензин минавате 80км и това било 13/100 ????? ей само това не разбирам, щото аз с 20 лева (9.1литра) минавам 80км, като имам в тях поне 10-11 завоя с вратите и тук таме сръчкване, и това всичкото с ОТКАЧЕНА ламбда на М42Б18
Веднага ще ти кажа брат

Уважавай другия, независимо каква кола кара.
- ръб
- младши ентусиаст
-
е*аси Софията 

- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
ръб написа:е*аси Софията
ебаси, не ебаси ...
сутрин като тръгнеш за работа в 8:15 и в 9:00 тъкмо стигнеш и това за 7км (все едно ходиш пеша), смятай!
вечер - същото.

п.с. не вярвам, че в Габрово ходиш до работа за 45 минути, защото аз лично във Враца за 6км ходя за 6-7 минути без да карам бързо

You said: "Time will change!" What if it changes you?
- ръб
- младши ентусиаст
-
10 до 15 мин ми е пътя (10 събота и неделя, останалото пон.-петък)
ами успех ви пожелавам тогава
до колегата със заглавието - откачи я - все пак е само 1 букса и ще разбереш какъв е ефекта най-точно, вместо да питаш
ами успех ви пожелавам тогава

до колегата със заглавието - откачи я - все пак е само 1 букса и ще разбереш какъв е ефекта най-точно, вместо да питаш

- ares2
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е30Е36Е39E34<---E63E65
някои може ли да ми каже на М42 али ще заработи сонда от М40? или да не опитвам?
- vanka7a
- ентусиаст
-
- Кара: E36 318iS; Е46 320Cd; E92 335i
- Мечтае да кара: На хубави и гладки пътища...
ares2 написа:някои може ли да ми каже на М42 али ще заработи сонда от М40? или да не опитвам?
За какво ли са всичките тези номера на частите, след като спокойно може да се слагат части от други двигатели

Разбира се, че за М42 ще вземеш ламбда за М42, ако сложиш от М40 няма да стане това, което очакваш

- ares2
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е30Е36Е39E34<---E63E65
очаквах го.. но
все пак исках да попитам и тук... имам няколко от М40... проклета работа

- ///MapTo
-
-
- Кара: акцизни М-паркети от острова
- Мечтае да кара: много неща
Зависи какво е М40-то 
Ако е 318-ка ще стане...в realoem.com има една опция под въвеждането на вин да въведеш парт номер и да видиш от каква кола можеш да търсиш частта,тъй че напълно Е ВЪЗМОЖНО да излозваш ламба от М40Б18

Ако е 318-ка ще стане...в realoem.com има една опция под въвеждането на вин да въведеш парт номер и да видиш от каква кола можеш да търсиш частта,тъй че напълно Е ВЪЗМОЖНО да излозваш ламба от М40Б18

- Smoocki
- старши ентусиаст
-
- Кара: 600 коня с умивна на лицето
- Мечтае да кара: всичко бързо на четири гуми
- Детайли за колата: Garrett 3582
да ако е от 318/316 ка м40 или от м42 318ис ще стане понеже дължината на кабелите е еднаква .
То ще стане и от М50б25/20 без ванус но със удължаване на кабела
То ще стане и от М50б25/20 без ванус но със удължаване на кабела

- ///MapTo
-
-
- Кара: акцизни М-паркети от острова
- Мечтае да кара: много неща
от 316-ка нестава,пробвано е и в реалоем ги дават различни и буксата на самите сонди е различна...
- Smoocki
- старши ентусиаст
-
- Кара: 600 коня с умивна на лицето
- Мечтае да кара: всичко бързо на четири гуми
- Детайли за колата: Garrett 3582
///MapTo написа:от 316-ка нестава,пробвано е и в реалоем ги дават различни и буксата на самите сонди е различна...
е нали е бош елекроника уж

vanka7a написа:ares2 написа:някои може ли да ми каже на М42 али ще заработи сонда от М40? или да не опитвам?
За какво ли са всичките тези номера на частите, след като спокойно може да се слагат части от други двигатели![]()
Разбира се, че за М42 ще вземеш ламбда за М42, ако сложиш от М40 няма да стане това, което очакваш
Струва ми се, че доста често пишеш как стоят нещата на теория или според твоята лична логика. Специално в този случай грешиш и сонда от други модели, дори от друга марка автомобили би му свършила работа точно колкото и сонда от м42.
Просто ламбда сондите са няколко типа (3-4) и купиш ли си от типа, който се използва при твоя автомобил... Сондата ще работи отлично... Разликите (и оттам многото налични part номера) идват от дължина на кабели, различия в буксите и т.н., а не от разлики в самата сонда.
- metodi80
- старши ентусиаст
-
DirtySouth написа:Колата ми харчи адски много и се съмнявам с ламбдата понеже е няква измекярска ... та дали ще свали разхода ако я разкарам или ще е същото ? Нямам менене на обороти и тн
Отговора на този въпрос е относителен ....
Ще се опитам да обясня максимално ясно :
С ЛАМБДА (L) се оценява до колко реалната горивна смес се различава от оптималната.
При L = 1 (тоест оптимална смес или 14,7кг гориво към 1кг въздух - 14.7:1), имаме максимален баланс м/у разход на гориво и мощност на двигателя.
При L<1 ( L=0.85 - 0.95) , бензиновите двигатели имат максимална мощност , но малко по-висок разход , тъй като сместа е леко обогатена (5-15% по-малко възудх). На това значение на L съответства напрежение около и над 0.65 волта .
При L>1 (L=1.1- 1.3) , мощността на бензинов двигател пада ,но е най-икономичен , тъй като сместа е обеднена (10-20% повече въздух). На това значение на L съотвества напрежение около и под 0.25 волта.
При L>1.3 заповчат пропуски в запалването (сместа спира да се възпламенява).
Така , за да разбереш дали колата ще харчи повече , ако махнеш сондата, трябва да направиш следното :
Мериш напрежението на "информационния" кабел м/у сондатат и компа.
-Ако в момента има напрежение от порядъка и над 0.65 волта (тоест L<= 0.9 - богата смес) , то при премахване на сондатата , разхода леко ще намалее , но и мощността ще падне , тъй като компютъра влиза в авариен режим , при което започва да работи по усреднени параметри (които съответсват на евентуално подавано от сондатата 0.45-0.5 волта - L= 1).
-Ако в момента има напрежение около и под 0.25 волта (тоест L>=1.1-1.3 -бедна смес), то при премахване на сондата , разхода ще нарастне.
-Ако в момента има напрежение от 0.45-0.5 волта , то няма да има никаква разлика при премахване на сондатата (защото реално компютъра или вече е в авариен режим , или сондатат подава напрежение като при авариен режим...).
Цитираните са постоянни стойности на напреженията (теост , когато при мерене напрежението не се мени .... Ако напрежението се мени в някакъв интервал , то реално сондата работи , но примерно е ленива и за това усещаш повишен разход , в този случай премахването на сондатата със сигурност ще ти даде по -голям разход.)
За да се види дали сондата е ленива трябва да се види времето на фронта при бедна и богата смес :
време на фронта при бедна смес - 250 мили секунди
време на фронта при богата смес - 450 мили секунди
Надявам се стана ясно , че не може категорично да се каже дали ще е по-висок или по- нисък разхода,ако се свали сондатата , без преди това да се види как работи тя в момента.
да извинявате ма да си попитам
от м52б28ТУ(от е46 там са 2 горе ламбди и 2 там кадето са на м52б20то ) на м52б20
от м52б28ТУ(от е46 там са 2 горе ламбди и 2 там кадето са на м52б20то ) на м52б20
“All the power in the world won't make you fast at the Ring.“
67 мнения
• Страница 4 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5