Проблем при 318ис!!!
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
25 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Re: Проблем при 318ис!!!
За мененето на обороти сам ще се сетиш ако погледнеш в търсачката. За останалото иди на диагностика.
bum_bum написа:За мененето на обороти сам ще се сетиш ако погледнеш в търсачката. За останалото иди на диагностика.

Глупака е глупак, защото не знае че е тъп...
- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
За да подминава 7000 значи най-вероятно е с чип тунинг. За колебаенето на обороти има много изписано, ползвай търсачката и намери нещо за стъпково моторче (от това най-често мени). И вярно я закарай на една диагностика да се види. За разхода ми идва на ум ламбда сонда, но можем само да гадаем.
а ако е на газ или просто е счупен чипа на таблото ???
Глупака е глупак, защото не знае че е тъп...
- vanka7a
- ентусиаст
-
- Кара: E36 318iS; Е46 320Cd; E92 335i
- Мечтае да кара: На хубави и гладки пътища...
Почисти си стъпковия мотор. За да вдигаш над 7000 об. значи си с чип. Разхода може да идва от него, тъй като явно е доста агресивен, но може и да е от ламбдата - ходи на диагностика 

- beco109
- младши ентусиаст
-
- Кара: Разумно
- Детайли за колата: Измамна
Dirty M5 driveR написа:За да подминава 7000 значи най-вероятно е с чип тунинг. За колебаенето на обороти има много изписано, ползвай търсачката и намери нещо за стъпково моторче (от това най-често мени). И вярно я закарай на една диагностика да се види. За разхода ми идва на ум ламбда сонда, но можем само да гадаем.
Първото нещо за разхода, което ми мина през ума е да има проблем в центровката (ако някой преди време е отварял този мотор и го е зацепил с неточна прецизност). Един колега от форума се беше поболял по колата какво ли не смени: консумативи, кабели, свещи, бубини, компове, датчици и все без резултат. Така че не искам да те плаша преди да отидеш на диагностика но проблема е също вероятен да се крие под капака на клапаните.

- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
beco109 написа:Dirty M5 driveR написа:За да подминава 7000 значи най-вероятно е с чип тунинг. За колебаенето на обороти има много изписано, ползвай търсачката и намери нещо за стъпково моторче (от това най-често мени). И вярно я закарай на една диагностика да се види. За разхода ми идва на ум ламбда сонда, но можем само да гадаем.
Първото нещо за разхода, което ми мина през ума е да има проблем в центровката (ако някой преди време е отварял този мотор и го е зацепил с неточна прецизност). Един колега от форума се беше поболял по колата какво ли не смени: консумативи, кабели, свещи, бубини, компове, датчици и все без резултат. Така че не искам да те плаша преди да отидеш на диагностика но проблема е също вероятен да се крие под капака на клапаните.
колега става въпрос за m42/m44?
- beco109
- младши ентусиаст
-
- Кара: Разумно
- Детайли за колата: Измамна
zBoost написа:beco109 написа:Dirty M5 driveR написа:За да подминава 7000 значи най-вероятно е с чип тунинг. За колебаенето на обороти има много изписано, ползвай търсачката и намери нещо за стъпково моторче (от това най-често мени). И вярно я закарай на една диагностика да се види. За разхода ми идва на ум ламбда сонда, но можем само да гадаем.
Ти май се пообърка нещо да не си мислиш че съм имал навпредвид че става въпрос за C20XE

- ръб
- младши ентусиаст
-
- Кара: E63 650i
От сонда не може да дава такъв голям разход - моята е откачена от 1 месец и си ми гори 11/100 в града, като със здрава до сега не съм карал, да знам колко трябва да е разхода попринцип

- ивчо3
- старши ентусиаст
-
- Кара: 318is, 1995 м42
ръб написа:От сонда не може да дава такъв голям разход - моята е откачена от 1 месец и си ми гори 11/100 в града, като със здрава до сега не съм карал, да знам колко трябва да е разхода попринцип![]()
Че то е нормално с откачен кабел на сондата да ти дава такъв разход, но колата толкова и ще върви, с прецакана сонда ми е давала разход 16 на 100 км, лятно време.
- vanka7a
- ентусиаст
-
- Кара: E36 318iS; Е46 320Cd; E92 335i
- Мечтае да кара: На хубави и гладки пътища...
ръб написа:От сонда не може да дава такъв голям разход - моята е откачена от 1 месец и си ми гори 11/100 в града, като със здрава до сега не съм карал, да знам колко трябва да е разхода попринцип![]()
И до колкото си спомням имаше твоя тема със заглавие: "ИС-а не върви ??? " или се бъркам ?

Към автора на темата: Стъпковот моторче може да е било чистено от някой преди теб. След няколко чистения може вече да няма ефект след чистене. След 3000об. колата забива ли муцуна ? Защото имам съмнение и за дебитомер

- ръб
- младши ентусиаст
-
- Кара: E63 650i
чак такава разлика да даде от ламбда във вървежа ?
иначе именно нея ще поръчвам другиден, само се чудя
Magneti Marelli за 318is за 93лв, универсална NGK за 105лв или на ESP за 318is спец. за 145 лв да поръчам ?

Magneti Marelli за 318is за 93лв, универсална NGK за 105лв или на ESP за 318is спец. за 145 лв да поръчам ?
- raduslaf
- ентусиаст
-
- Кара: f30 340i xdrive MPPSK | e36 316i
ръб написа:чак такава разлика да даде от ламбда във вървежа ?![]()
Лично се убедих в огромното значение на сондата за вървежа на колата и работата на мотора!Качествена диагностика ще разреши проблемите ти.
- DarkS1de
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е39 525d++
- Мечтае да кара: Някоя дърта М-ка :)
vanka7a написа:Почисти си стъпковия мотор. За да вдигаш над 7000 об. значи си с чип. Разхода може да идва от него, тъй като явно е доста агресивен, но може и да е от ламбдата - ходи на диагностика
Моя ИС също е чипосан,минава си 7000 об/мин. но за разхода не ми прави толкова коренна разлика.
- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
beco109 написа:zBoost написа:beco109 написа:Dirty M5 driveR написа:За да подминава 7000 значи най-вероятно е с чип тунинг. За колебаенето на обороти има много изписано, ползвай търсачката и намери нещо за стъпково моторче (от това най-често мени). И вярно я закарай на една диагностика да се види. За разхода ми идва на ум ламбда сонда, но можем само да гадаем.
Ти май се пообърка нещо да не си мислиш че съм имал навпредвид че става въпрос за C20XE
е какво има да и зацепваш тва да не е жигула 1500s. ECU-то си oтговаря затова.
25 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2