ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ ЗА НЕЗНАЕЩИ И НАЧИНАЕЩИ

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E36 320ci
Мечтае да кара: Е36 с F10 с turbo

Re: ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ ЗА НЕЗНАЕЩИ И НАЧИНАЕЩИ

Мнение от Бумърчето » 15 Сеп 2010, 23:28

b2d написа:Някой да каже евтин сервиз за реглаж на задния мост в София

И да попитам, че сега ми казаха за вариант за преправяне на виското, правено и на др коли да върти с оборотите на двигателя и така нямало вариант да загрява повече от него един вид вместо 180лв се дават 50-60лв някакъв лагер и др работи се коригирали... какво мислите?

Въпроса ти е грешен. Пита се къде има качествен срвиз!!! ЩОТО някой може и за една ракия да ти го направи и после R.I.P.
Относно втория въпрос-набий един болт през виското и си готов.
Ама досега никой не запита защо мюнхенското изкуство е измислило "виското"!?!?
Има го и на Мерцедесите-Дали са тъпи германците?!? Ама БЪЛГАРИТЕ сме много печени бе........ те германците прости!
BMW караш па ти е скъпо?!
Карай ЖИГУЛИ и не се пречкай като минават два бъбрека край тебе........ :lol:
Не се впрягай ама истината е такава.
А някой да знае че годините на BMW се броят по ударите по купето (сериозните).........

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Бумърчето » 15 Сеп 2010, 23:46

Колеги някой да ми обясни , че ако прати и снимки - какво представлява М60В30 ако може по подробна информация и дали мога да го сменя с моя 6-так М52В20 и да запазя ASC+Т - че си е златце особенно при сложни метеорологични условия?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 332mxi

Мнение от ogata » 15 Сеп 2010, 23:55

И аз имам няколко въпроса

1. Като се слага шпер от друга кола се сменя само прасенцето с карантийките или целият заден мост ? Друга смяна налага ли се, като кардан например ?
2. От e36 компакт, ще стане ли шпер на 318is купе или на 318i седан ?
3. Как мога да позная дали колата е с верига само като отворя предният капак :mhihi: . Става дума за e36 .
4. Как мога да разбера с кой мотор е колата m42, m43 и т.н ? Пак за е36 става дума.
5. Кой е мотор е препоръчителен за e36 :mhihi:

Мерси :bowdown: :yes:
ИзображениеИзображение
http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 16 Сеп 2010, 7:03

1. Зависи от размера на диференциала. Има малки, големи и още по-големи :mhihi: Зависи и ти с какъв си, в някои случаи сменяш само дифа, в други и полуоски и парче от кардана. В трети направо и целия заден мост.
2. Не
3. Само М20, който го няма в е36 и М40 са с ремък.
4. По година, талон, ВИН, на око и т.н.
5. S50B30 :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ogata » 16 Сеп 2010, 7:26

Добре, мерси за тези отговори и сега хайде ново 10, че мисля първородна немкиня да взимам след като ударим скоро няколко бири в сърцето на бавария на предстоящият празник :yes:

1. Ако мога да избирам между m42, 43 и 44 какво да бъде, щото определено ще е 318i или is - бащата трябва да си каже тежката дума, кой от двама ни ще плаща семестъра и квартирата :mhihi:
2. От това клипче, ако някой може да ми закове секундата и да ми обясни какво всъщност означава предавателното число на диф-а. И като се промени към по-голямо или малко какви промени, къде настъпват. И за да се полза по предназначение дифа, по-голямо или малко трябва да бъде предавателното число :smoke:
3. Да разбирам че трябва да си търся нещо с вече монтиран кардан, че после филма става голЕм, така ли ? :paranoid:
ИзображениеИзображение

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Мнение от vld » 16 Сеп 2010, 9:13

ogata написа:Добре, мерси за тези отговори и сега хайде ново 10, че мисля първородна немкиня да взимам след като ударим скоро няколко бири в сърцето на бавария на предстоящият празник :yes:

1. Ако мога да избирам между m42, 43 и 44 какво да бъде, щото определено ще е 318i или is - бащата трябва да си каже тежката дума, кой от двама ни ще плаща семестъра и квартирата :mhihi:
2. От това клипче, ако някой може да ми закове секундата и да ми обясни какво всъщност означава предавателното число на диф-а. И като се промени към по-голямо или малко какви промени, къде настъпват. И за да се полза по предназначение дифа, по-голямо или малко трябва да бъде предавателното число :smoke:
3. Да разбирам че трябва да си търся нещо с вече монтиран кардан, че после филма става голЕм, така ли ? :paranoid:

1.Която кола е в по добро техническо и оптично състояние!
2.Тук няма смисъл да ти отговарям сега, купи колата покарай малко пък после ще мислиш за промени.(освен това има информация във форума, ако не те мързи ще я намериш и прочетеш).
3. .. ----------------||---------------
Щом от сега си се замислил за дрифт и по екстремно шофиране, по добре се ориентирай към някоя кола с М52Б25/28
Без значение дали е купе, седан, комби или компакт или с други думи 323i или 328i. ;)
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ogata » 16 Сеп 2010, 9:20

За дрифт съм го замислил, ама само за учение и на тоя етап мисля че 140 кончета стигат. По-нататък ще му берем кахъра с по-голям матор и евентуално по-нов модел. :mhihi:
ИзображениеИзображение

Старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vld » 16 Сеп 2010, 9:47

Определено стигат ... за зимата :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ogata » 16 Сеп 2010, 9:59

Е зимата .. особено като има поледица, дори НЕпернишките голфове стават по 300+ коня :help:

Важното е да има желание и човек да почне от някъде, а като почнем да си покриваме разходите за гуми сами ... тогава и на усъвършенстване ще подлежим :mrgreen:

Някакво .exe за проверка на вин има ли, щото не знам къде ще го търся тоя интернет за да му следя модела на мотора. Иначе колата е 95та, за сега съм се засилил да е мИСка...
ИзображениеИзображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E34
Детайли за колата: Комбинезон

Мнение от chino///M » 16 Сеп 2010, 16:53

Извинявам се,че пак задавам същия въпрос,но той отана на задната страница а надали някой ще погледне там пък и никой не ми отговори,та пак да питам на Е36 М40В18 демферните пружини на съединителя ли са или на маховика

Потребител
Аватар

Мнение от MaiNa » 19 Сеп 2010, 11:04

имам следния проблем в градско ми гори към 14-15 на 100 км закачих я на компютър казаха ми че няма никъв проблем ако някой е имал такъв проблем да сподели как го е оправил колата ми е 316i compact 95г

Старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vld » 19 Сеп 2010, 12:36

chino///M написа:Извинявам се,че пак задавам същия въпрос,но той отана на задната страница а надали някой ще погледне там пък и никой не ми отговори,та пак да питам на Е36 М40В18 демферните пружини на съединителя ли са или на маховика

Зависи дали колата е с климатроник или без.
Ако е с климатроник е демпферен махових, ако не е е с обикновен.
Предполагам знаеш за кой маховик какъв съединител се ползва.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Бумърчето » 19 Сеп 2010, 23:57

ogata написа:За дрифт съм го замислил, ама само за учение и на тоя етап мисля че 140 кончета стигат. По-нататък ще му берем кахъра с по-голям матор и евентуално по-нов модел. :mhihi:

Кончетата никога не стигат!!!!!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Бумърчето » 20 Сеп 2010, 0:07

vld написа:
chino///M написа:Извинявам се,че пак задавам същия въпрос,но той отана на задната страница а надали някой ще погледне там пък и никой не ми отговори,та пак да питам на Е36 М40В18 демферните пружини на съединителя ли са или на маховика

Зависи дали колата е с климатроник или без.
Ако е с климатроник е демпферен махових, ако не е е с обикновен.
Предполагам знаеш за кой маховик какъв съединител се ползва.

Отговора е правилен предполагам че колегата се бърка щото и на обикновенния съединител има демпферни пружини на диска пък логиката колкото товариш двигателя толкова демпфери за запазване на трансмисия и колянов вал се поставят щото те го отнасят а до дифа си има идруги демпфери.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Бумърчето » 20 Сеп 2010, 0:20

ogata написа:Е зимата .. особено като има поледица, дори НЕпернишките голфове стават по 300+ коня :help:

Важното е да има желание и човек да почне от някъде, а като почнем да си покриваме разходите за гуми сами ... тогава и на усъвършенстване ще подлежим :mrgreen:

Някакво .exe за проверка на вин има ли, щото не знам къде ще го търся тоя интернет за да му следя модела на мотора. Иначе колата е 95та, за сега съм се засилил да е мИСка...

Да си хвърлиш колата тя е за начинаещи шофьори като искаш нещо елегантно като BMW. Te един golf направиха 600 кончета и той загрявал и се държал както казаха германците като неадекватен на пътя.Закарай го в Перник там ще го вземат докато умре щото там е гробището на golf само че няма да намериш паметни плочи щото не си заслужава.

ПредишнаСледваща

Назад към E36