Какъв ще е ефекта без ламбда сонда ?
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
67 мнения
• Страница 3 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
- matey13
- Потребител
-
- Кара: 318I E36
Re: Какъв ще е ефекта без ламбда сонда ?
Колега можеш да си замериш ламбдата с мултицет. Махаш маншона на ламбдата и ще видиш клемите. Черния е минус, сивия е захранващ 12V а другите два са обратния ток към ECU-то. При студена ламда обратния ток 4V като загрее започва да се променя посроянно и варира около 1.5V до 3V. Ако си остане 4V или по-малко от 1.5V вече можеш да си мислиш за друга ламбда.
- DA HUSTLA
- младши ентусиаст
-
- Кара: e46 330ci ZHP
- Мечтае да кара: без значение к'во е63
fedoracore написа:lady-killer написа:грешката натрупана от ламбда сиондата се чисти като се откачи акумулатора за известно време
не ми се вярва
100% става - пробвано е при мен
... 'cause pussy is pussy and baby you're pussy for life
- kiril_m
- Потребител
-
- Кара: BMW E36 318TDS
моята кола като я взех беше без сонда и гореше 20лв - 40-45км.
купих си една втора ръка от колега от форума, за да видя какъв ще е ефекта и разхода падна на 20лв- 75-80км. градско с доста ръчкане.
слагай нова и ще оправи горенето.
купих си една втора ръка от колега от форума, за да видя какъв ще е ефекта и разхода падна на 20лв- 75-80км. градско с доста ръчкане.
слагай нова и ще оправи горенето.
- vanka7a
- ентусиаст
-
- Кара: E36 318iS; Е46 320Cd; E92 335i
- Мечтае да кара: На хубави и гладки пътища...
Ефекта ще е голям разход 

- DirtySouth
- старши ентусиаст
-
- Кара: E36 Coupe 328i , Е36 Sedan 316i
- Мечтае да кара: E36 M3 , E30 M3 , E31 850csi и все такива гадни стари кочини
Вчера я откачих за малко и за 6 километра изгори 4 литра и веднага си я закачих обратно
Тея дни ще тествам с читава сонда и ще споделя ефекта 

I'm slowly drifting

Smoocki написа:Бате Сашо написа:Какъв ще е ефекта без ламбда сонда ?
ще качи разхода сериозно, ще изпадне в авариен режим и ще си даде данни които най-вероятно са били зададени или последна средна стойност..... при всички положения ще е гадно като ефект върху джоба ти.
това ама изобщо не е така имам познати на който съм откачвал сонди на м52 и на самия мен на м50то и да ти кажа по скоро разхода пада понеже при прецакана сонда колата или работи на прекалено богато или на прекалено бедно .
При мен даже хвърляше бели калбаци от суровия бензин ,а не пипа нито антифриз нито масло.
стига сме се хващали за думата буквално, ако колата ти е харчела 18 като си махнал сондата станало по добре защото последните коректни данни на компютъра ти са били точно каквото е било необходимо след като си я изключил. Говорех принципно и твоето е случай 1 на 100

Глупака е глупак, защото не знае че е тъп...
- Smoocki
- старши ентусиаст
-
- Кара: 600 коня с умивна на лицето
- Мечтае да кара: всичко бързо на четири гуми
- Детайли за колата: Garrett 3582
DirtySouth написа:Вчера я откачих за малко и за 6 километра изгори 4 литра и веднага си я закачих обратноТея дни ще тествам с читава сонда и ще споделя ефекта
Не гледай по-големия борд .В крайна сметка направи диагностика вместо да гадаеме
Бате Сашо написа:Smoocki написа:Бате Сашо написа:Какъв ще е ефекта без ламбда сонда ?
ще качи разхода сериозно, ще изпадне в авариен режим и ще си даде данни които най-вероятно са били зададени или последна средна стойност..... при всички положения ще е гадно като ефект върху джоба ти.
това ама изобщо не е така имам познати на който съм откачвал сонди на м52 и на самия мен на м50то и да ти кажа по скоро разхода пада понеже при прецакана сонда колата или работи на прекалено богато или на прекалено бедно .
При мен даже хвърляше бели калбаци от суровия бензин ,а не пипа нито антифриз нито масло.
стига сме се хващали за думата буквално, ако колата ти е харчела 18 като си махнал сондата станало по добре защото последните коректни данни на компютъра ти са били точно каквото е било необходимо след като си я изключил. Говорех принципно и твоето е случай 1 на 100всяко правило си има изключения, но си мисля че конкретният случай не става въпрос за едно от тях.
Така е

- Boyadjiev
- старши ентусиаст
-
- Кара: е36 Турбо?! любима, е39 28-ца бате
- Мечтае да кара: е36 с осмак
- Детайли за колата: Най-много върви 28мицата от всичко.
Wanna be 1.5 bar.
Чакайте бе момчета, с 20лв ( 9,2 литра ) 70км. не е ли нормален разход, за какви развалени ламбди говорите
Това си е точно 13/100 и не виждам защо ви навява на развалени чаркове това разход 

Уважавай другия, независимо каква кола кара.
- DA HUSTLA
- младши ентусиаст
-
- Кара: e46 330ci ZHP
- Мечтае да кара: без значение к'во е63
е то 13 е нормален разход , но когато минеш с 20 лв 60 км и то нормално към пенсионерско каране ( до 2500-3000 об/мин) , мисля че е завишен щото тва си е 15+ разход
... 'cause pussy is pussy and baby you're pussy for life
именно
Smoocki 

Глупака е глупак, защото не знае че е тъп...
- ///MapTo
-
-
- Кара: акцизни М-паркети от острова
- Мечтае да кара: много неща
Boyadjiev написа:Чакайте бе момчета, с 20лв ( 9,2 литра ) 70км. не е ли нормален разход, за какви развалени ламбди говоритеТова си е точно 13/100 и не виждам защо ви навява на развалени чаркове това разход
М52Б20 зимата с зверски ръчки не ми е давал 13/100 пък какво възприемаш ти за нормален разход незнам

- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
///MapTo написа:Boyadjiev написа:Чакайте бе момчета, с 20лв ( 9,2 литра ) 70км. не е ли нормален разход, за какви развалени ламбди говоритеТова си е точно 13/100 и не виждам защо ви навява на развалени чаркове това разход
М52Б20 зимата с зверски ръчки не ми е давал 13/100 пък какво възприемаш ти за нормален разход незнам
тебе те знаем, дава ти 4.5/100 с кик даун

You said: "Time will change!" What if it changes you?
- buny_boy11
- младши ентусиаст
-
- Кара: E36 M40 1.8 metan
Сьс скьсани кабели на ламбда сондата за 1000км при скорост 100-130кмч ми даде разход 7-7,5л.
- Boyadjiev
- старши ентусиаст
-
- Кара: е36 Турбо?! любима, е39 28-ца бате
- Мечтае да кара: е36 с осмак
- Детайли за колата: Най-много върви 28мицата от всичко.
Wanna be 1.5 bar.
///MapTo написа:Boyadjiev написа:Чакайте бе момчета, с 20лв ( 9,2 литра ) 70км. не е ли нормален разход, за какви развалени ламбди говоритеТова си е точно 13/100 и не виждам защо ви навява на развалени чаркове това разход
Предполагам че ти липсва достатъчно агресия към десния педал и за това си толкова икономичен

Уважавай другия, независимо каква кола кара.
- ///MapTo
-
-
- Кара: акцизни М-паркети от острова
- Мечтае да кара: много неща
vicho написа:тебе те знаем, дава ти 4.5/100 с кик даун![]()
Аре аре и ти тежиш колко мен 60кг с дрехите...като се научиш да си караш колата по икономайзер,не по километраж,ще видиш колко чудеса се постигат

67 мнения
• Страница 3 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5