Помощ за сваляне на виско и монтиране на ел перка
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
35 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
Re: Помощ за сваляне на виско и монтиране на ел перка
Евалата колега
много добре си обяснил всичко,радвам се че има и такива колеги във форума ,вече ми стана ясно горе долу , при първа възможност ще кача и снимки да видите как е станало ако успея ....

много добре си обяснил всичко,радвам се че има и такива колеги във форума ,вече ми стана ясно горе долу , при първа възможност ще кача и снимки да видите как е станало ако успея ....

Много ще съм благодарен ако някои може ли да ми каже само точните номенклатурни номера релетата 13 и 15 от схемата,за да не объркам нещо
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

- metodi80
- старши ентусиаст
-
michi69 написа:Много ще съм благодарен ако някои може ли да ми каже само точните номенклатурни номера релетата 13 и 15 от схемата,за да не объркам нещо
Аз бях обещал , че ще ти ги кажа , извинявам се ..... , отивам да проверя и ще пиша ....
Edit: Реле номер 13 - 61361388911 - лилаво на цвят (високоскоростно)
Реле номер 15 - 61361389105 - жълто на цвят (обикновено)
- hoolie
- Потребител
-
- Кара: служебни кошници
23.8лв чисто нов ,но с 30% намаление,сега само релетата ми остава да намеря и почвам да го слагам.

Колеги знаете ли как е най-добре да направя,да сменя цялата кутия с релета и бушони или има по-лесен начин и мога направо да сложа реле номер 13 и реле номер 15 на местата в моята кутия,защото в моята кутия мястото за монтиране на реле е капсоловано с някаква пластмасова пластина и релетата няма да влезнат в тези гнезда,пробвах да я махна с една отверка,като напъвах яко,но се отказах за да не я счупа силно се надявм под нея да има някакво гнездо за релето и да може да се маха.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

- metodi80
- старши ентусиаст
-
michi69 написа:Колеги знаете ли как е най-добре да направя,да сменя цялата кутия с релета и бушони или има по-лесен начин и мога направо да сложа реле номер 13 и реле номер 15 на местата в моята кутия,защото в моята кутия мястото за монтиране на реле е капсоловано с някаква пластмасова пластина и релетата няма да влезнат в тези гнезда,пробвах да я махна с една отверка,като напъвах яко,но се отказах за да не я счупа силно се надявм под нея да има някакво гнездо за релето и да може да се маха.

Не троши нищо ...

Тези пластмасовите пластини се изкарват (не се трошат). Те имат контра и за да откачиш контрата трябва или да бръкнеш с тънка отверка , или да откачиш капака на кутията и да бръкнеш от вътре , за да можеш да дръпнеш щифтчето , което служи за контра.... След като извадиш пластмасорията , ще ти трябват държачи за релетата .... Ето как изглеждат :

Не знам номенклатурни номера , но когато на мен ми трябваха си ги купих от една морга ....
- Thebimmerfan
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 323ti compact
- Мечтае да кара: M3 E46 CSL; S42B20
Тази модификация някои я правят с прекъсвач (в купето), когато карат по-здраво, а също така в градско включват перката.
"...Родната милиция ни пази..."
Веско Маринов

Веско Маринов
колега как мога да монтирам този прекъсвач,на коя от всичките жици се монтира?

- metodi80
- старши ентусиаст
-
michi69 написа:колега как мога да монтирам този прекъсвач,на коя от всичките жици се монтира?
Според мен прекъсвач в купето трябва да има само ако нещо по стандартната схема куца и не работи както трябва , иначе системата е направена така , че перката си се включва , когато е необходимо ...
П.С. Не се занимавай с прекъсвачи и т.н.
- Thebimmerfan
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 323ti compact
- Мечтае да кара: M3 E46 CSL; S42B20
michi69 написа:колега как мога да монтирам този прекъсвач,на коя от всичките жици се монтира?
Колега, слагаш прекъсвач по веригата и сам преценяваш кога моторът ти има нужда от повече охлаждане - при повече настъпване, градско, жеги и тн. (ако не знаеш на какво трябва да сложиш прекъсвача мисля че би било по-добре да го възложиш на някой дето си вади хляба с това) Не знам дали си струва разправията общо взето, само с това едвали ще спечелиш голяма мощност (ако има някакво повишение в мощността надали диното ще го лови), а рискът да си прегрееш мотора е значителен, че после стават едни...
"...Родната милиция ни пази..."
Веско Маринов

Веско Маринов
Сам явно няма да успея с това начинание, не е толкова трудно но се притеснявам, че може да объркам нещо.
Вмомента търся колега, който е навит да сложи релетата срещу заплащане имам всичко налично освен релетата.
0897516793
Вмомента търся колега, който е навит да сложи релетата срещу заплащане имам всичко налично освен релетата.
0897516793

- Prekysvach
- ентусиаст
-
- Кара: е36 32*<0>5
някой ще ме светне ли каква перка трябва за м52б25 и какви други джаджи ще са нужни имам познати жичкаджий така че и подробна ел схема ще свърши работа
баххх все нямах време и отлагах да сложа тая перка и докъто се осетя радиатора ми протече, купих си нов, оказа се, че и той протече , смехиха ми го хората от bnr и втория нов протече
,баххх казаха ми, че повече няма да ми сменят радиатори
, почнах да ходя на майстори единия ми казва виското ти е заминало другия, че тертмостата и той,но още не е ясно какво е също капачката може да е проблем, защото гуменото й уплътнение се е скапало и може радиаторите да си е наред и че проблема е в колата.
Един майстор също ми каза, че ще е добре ако ще купувам трети нов радиатор да е
радиатора за кола с клима защото е малко по-дълъг
Това е моя радиатор за Е36 M43 316 с виско:
това е радиатора, който е за Е36 M43 316 ,но с климатик :
Естествено втория вариант е и малко по-скъп, по едно време даже се чудиха дали не съм преебал и главата на мотора защото вече 2 пъти бях прегрял мотора, майстора за перката искаше чак след седмица да се занимава с мен и в цялата тая суматоха въпреки перфектната перка и чисто новия датчик който си купих неисках съм без кола още седмица и отидох в магазина и си купих ново виско за 70лв та така си
реших проблема с охлаждането.
Та сега продавам ПЕРФЕКТНА ел.перка за охлаждането ( SIEMENS made in CANADA) с чисто нов датчик за температурата на водата С касова бележка.
датчик-20лв (чисто нов)
ел.перка- 50лв

Един майстор също ми каза, че ще е добре ако ще купувам трети нов радиатор да е
радиатора за кола с клима защото е малко по-дълъг
Това е моя радиатор за Е36 M43 316 с виско:

това е радиатора, който е за Е36 M43 316 ,но с климатик :

Естествено втория вариант е и малко по-скъп, по едно време даже се чудиха дали не съм преебал и главата на мотора защото вече 2 пъти бях прегрял мотора, майстора за перката искаше чак след седмица да се занимава с мен и в цялата тая суматоха въпреки перфектната перка и чисто новия датчик който си купих неисках съм без кола още седмица и отидох в магазина и си купих ново виско за 70лв та така си
реших проблема с охлаждането.
Та сега продавам ПЕРФЕКТНА ел.перка за охлаждането ( SIEMENS made in CANADA) с чисто нов датчик за температурата на водата С касова бележка.
датчик-20лв (чисто нов)
ел.перка- 50лв

35 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3