КАТ изпрати 106 хиляди "честитки" за отнети книжки
Модератор: Общи модератори
57 мнения
• Страница 3 от 4 • 1, 2, 3, 4
- kriso85
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 330d; BMW F25 30d
- Мечтае да кара: BMW M
Re: КАТ изпрати 106 хиляди "честитки" за отнети книжки
Колкото и да се криете от камерите ще гризнете дървото
Това, че не си отваряш пощенската кутия нищо не значи - щом е вътре ти е връчено.

Това, че не си отваряш пощенската кутия нищо не значи - щом е вътре ти е връчено.
"Try not. Do or do not. There is no try" Yoda

Време беше! Да изреват селските тарикати.
Тия, дето имат актове за повече пари отколкото струва тунингованата Калибра и не ги плащат - щото само балъците правят така.
Тия, дето нарочно дават на починалия си дядо адреса - мислейки си, че са Джемс Бонд и никой не може да ги намери.
Тия, дето не си купуват гражданска, щото са от село, и знаят, че винетката е само ако ходиш в София.
Тия, дето карат на не повече от 3 промила до диското, щото пътя го знаят и на сън.
Но може би най-много ме радва, че катаджиите ще се повталят малко като останат само на една заплата
И като цяло мисля, че тия камери ще дисциплинират движението
Тия, дето имат актове за повече пари отколкото струва тунингованата Калибра и не ги плащат - щото само балъците правят така.
Тия, дето нарочно дават на починалия си дядо адреса - мислейки си, че са Джемс Бонд и никой не може да ги намери.
Тия, дето не си купуват гражданска, щото са от село, и знаят, че винетката е само ако ходиш в София.
Тия, дето карат на не повече от 3 промила до диското, щото пътя го знаят и на сън.
Но може би най-много ме радва, че катаджиите ще се повталят малко като останат само на една заплата

И като цяло мисля, че тия камери ще дисциплинират движението

- M3 E92
- младши ентусиаст
-
- Кара: го по тъч линията на живота..
Нено Б. написа:Бе аз днес се сетих нещо друго-на кого се праща тази честитка?
В смисъл-омегата я взехме 97-ма и я записахме на майка ми. Аз взех книжка след това, дадоха я на мен, аз-ала-бала с нея, и от години я карам само аз. Майка ми не я е карала от 10г.
Та?
Призовката я връчват на собственика на колата, който е по талон

hoolie написа:Само 15 камери ли има?? А в Пловдив има ли?
ПП един въпрос, ако карам кола която не е моя и ме снимат с камера, ще вземат книжката на собственика нали?
Ще пратят призовката на собственика и ще го попитат кой е карал колата в момента, в който са я снимали

Drum написа:Баща ми на едно отиване и връщане Варна-София го бяха снимали на 2 места. И за двете снимки ченгетата му се обадиха директно на мобилния и го привикаха да му ги връчат. А на един колега му цъфнали в Неделя директно на вратата, идвали за 3-ти път.
Явно тоя път полицията има желание и съответно намира начини
И на мен ми цъфнаха на вратата

- азззз
- младши ентусиаст
-
- Кара: тук там
M3 E92 написа:И на мен ми цъфнаха на врататаСнимката ми е от камерата преди Севлиево - на мястото при двете бензиностанции Петрол, които са една срещу друга - води се с. Малиново
а тази камера защо подяволите не е отбелязана на google maps

alexsch написа:тези правила са за да се пълни бюджета! много ми е чудно дали някой не си зададе въпроса- как със заплата 600 лева чисто може да си платиш подобни глоби? НИКЪДЕ по света няма такова чудо! ами ако си на минималната от 240- кво правим?!? ще седиш без пари 3 месеца- така ли????
а много ми се иска ушевите да си признаят как се правят че не виждат на екраните един определени типове автомобили - например на разни батковци кайените дето газят правилата поголовно....
Доста нагло...
Не знам къде по света си живял да знаеш какво чудо има, ама като имаш проблем с доходите има един много прост отговор на "кво правим??" и той е "Не караш с 31 км над позволеното"
Лесно и просто. Принципно трябваше давността да е 10г. да видим тогава кой е дупе и кой не.
А тея дето са по 6 месеца на Палма Де Майорка и за тва не са си платили трее да ги скубат 5 пъти повече от обикновените.
Между другото ако стана министър на вътрешните работи ще намаля броя на куките 2но и ще им направя заплатите по 4 бона и да излитат при най-малкото съмнение за подкуп. И да видим тогава кой кум, кой сват...
И глобите ще ги направя поне 2ни. А за пиян над 1,2 промила направо излизаш от колата и оставяш документите...
Абе голема сеч щях да направя : )) Ма това никога няма да стане, така че летете ниско и гледайте да не утрепете някой...
Днес попаднах в една доста интересна ситуация, засягаща пряко темата.
Карам си от Благоевград посока Кулата по Е79 и малко преди така наречената "камера на Монцата", застигам доста голяма колона водена от учебна кола, рейсове и т.н. Kолите назад доста дисциплинирано се държаха и си бяха пуснали дистанция.Поглеждам си в огледалото и гледам две патрулки, като първата беше от цивилните и в нея се возеха тия с "големите пагони".Много е важно да отбележа, че и двете патрулки бяха с изключени сигнализации (и звукуви и светлинни).Та точно при въпросната камера, която се намира на завой при това, двете бели возила вкупом започват да изпреварват колоната като беше очевидно, че караха с около 100, а там ограничението е 60 при това за първия съм почти сигурен, че караше поне с такава скорост тъй като той ме застигна доста бързо при мойте 70-80 и продължи да ускорява напред покрай колоната като премина с въпросната скорост пред камерата и се прибра след това.Втората патрулка, нa която дори номера знам, не премина с такава скорост през камерата, а се прибра пред мен точно когато аз бях пред камерата с 60.
Въпросните две патрулни коли караха пред мен и през прохода "Предела" нарушавайки куп правила и изпреварващи доста рисково, при това и в населена места.Като според мен дори съвсем умищлено се гонеха, защото първият не полагаше никакви усилия да кара в пакет с втория, а той от своя страна с цената на доста рискове се стремеше да следва водещата кола.
Предпологам се досещате, че на въпросните господа "чeститка" няма да им дойде
Съжелявам че нямах с какво и как да ги заснема, иначе щеше да има хляб за Господарите
Карам си от Благоевград посока Кулата по Е79 и малко преди така наречената "камера на Монцата", застигам доста голяма колона водена от учебна кола, рейсове и т.н. Kолите назад доста дисциплинирано се държаха и си бяха пуснали дистанция.Поглеждам си в огледалото и гледам две патрулки, като първата беше от цивилните и в нея се возеха тия с "големите пагони".Много е важно да отбележа, че и двете патрулки бяха с изключени сигнализации (и звукуви и светлинни).Та точно при въпросната камера, която се намира на завой при това, двете бели возила вкупом започват да изпреварват колоната като беше очевидно, че караха с около 100, а там ограничението е 60 при това за първия съм почти сигурен, че караше поне с такава скорост тъй като той ме застигна доста бързо при мойте 70-80 и продължи да ускорява напред покрай колоната като премина с въпросната скорост пред камерата и се прибра след това.Втората патрулка, нa която дори номера знам, не премина с такава скорост през камерата, а се прибра пред мен точно когато аз бях пред камерата с 60.
Въпросните две патрулни коли караха пред мен и през прохода "Предела" нарушавайки куп правила и изпреварващи доста рисково, при това и в населена места.Като според мен дори съвсем умищлено се гонеха, защото първият не полагаше никакви усилия да кара в пакет с втория, а той от своя страна с цената на доста рискове се стремеше да следва водещата кола.
Предпологам се досещате, че на въпросните господа "чeститка" няма да им дойде

Съжелявам че нямах с какво и как да ги заснема, иначе щеше да има хляб за Господарите

Drum написа:Ти само се кандидатирай
И няма да го оставят жив, вЕрвай ми

TheDriver написа:Днес попаднах в една доста интересна ситуация, засягаща пряко темата.
Предпологам се досещате, че на въпросните господа "чeститка" няма да им дойде![]()
А пък ние ще се направим, че не забелязахме разните спорни моменти в разказа ти, като например как ти си карал с 80 при ограничение 60, като са карали толкова бързо как си успял да караш зад тях, че да им броиш нарушенията итн.
А може и да им дойде честитка на господата. И те имат шефове, не е като да нямат. Но в момента наистина е по-вероятно да им се размине.
АДМИНИТЕ ДА МЕ БАННАТ ПЕРМАНЕНТНО!!!
Аз и в други постове съм го казвал - не съм изряден и определено често правя нарушения.И да в определения случай карах с около 80 при ограничение 60, освен пред камерата и вероятно често превишавам с около 20-30 ограниченията, освен в населени места, където никога не си позволявам да го правя.
И да карах с тях доста бързо, но за разлика от тях изпреварвах на разрешените места и не в населени места.
Проблемът е, че те демонстрират отношението си към въпросното средство за контрол от лицето на пазители на реда.Защото дори и да не си го признаваме ние "обикновените" водачи/граждани подръжаваме на "тях" полицаите/политиците, съответно при нещо подобно съзнателно или не правилата и за нас преминават в сферата на предписанията, където впрочем отдавна са, но това е друга тема.
И да карах с тях доста бързо, но за разлика от тях изпреварвах на разрешените места и не в населени места.
Проблемът е, че те демонстрират отношението си към въпросното средство за контрол от лицето на пазители на реда.Защото дори и да не си го признаваме ние "обикновените" водачи/граждани подръжаваме на "тях" полицаите/политиците, съответно при нещо подобно съзнателно или не правилата и за нас преминават в сферата на предписанията, където впрочем отдавна са, но това е друга тема.
- alexsch
- ентусиаст
-
- Кара: на бира и кебапчета
- Мечтае да кара: М6-ца кабрио
колега, не е нагло! основен принцип на публичните финанси- поносимост на глоби и налози, т.е. не може като душманин изедник да ти се налагат санкции, които по обективни причини нама как да платиш! а на тия образи неземни, дето си мислят че ключа е във високите санкции, искам да попитам- ако се въведе публично екзекутиране чрез пребиване с камъни на всеки който е превишил с 5 км/ч безумните ограничения- ще се намалят ли жертвите от катастрофи? а и всъщност- целта да се намалят жертвите ли е или НЯКАКВА друга?!
за призовките- призовка се връчва ЛИЧНО! всякакви неща от сорта- пуснах ти я в пощата, пратих ти я по пощенски гълъб, обадих ти се на телефона и т.н. НЕ се зачитат! затова има и призовкари- да разнасят и да дават пред свидете срещу подпис! щото иначе казваш- не е моя тоя подпис! направете графологична експертиза!
за призовките- призовка се връчва ЛИЧНО! всякакви неща от сорта- пуснах ти я в пощата, пратих ти я по пощенски гълъб, обадих ти се на телефона и т.н. НЕ се зачитат! затова има и призовкари- да разнасят и да дават пред свидете срещу подпис! щото иначе казваш- не е моя тоя подпис! направете графологична експертиза!
my mods:
tv function; lumbar support; front pdc; xenon fogs; harmon kardon audio; webasto park heater with gsm remote; rear power sun blind; rear camera; AC Schnitzer exhaust muffler; DVB-T tunner
tv function; lumbar support; front pdc; xenon fogs; harmon kardon audio; webasto park heater with gsm remote; rear power sun blind; rear camera; AC Schnitzer exhaust muffler; DVB-T tunner
Да не пускам нова тема, ето ви тук, да се покефите на малоумнието на КАТ отново
Грешка в системата на КАТ ощетява държавата с милиони
Елементарна грешка в системата на КАТ ощетява държавата с милиони левове несъбрани глоби от шофьори нарушители, информира Money.bg.
Пропускът е свързан с невъзможността КАТ да отписва колите на хора, които са продали своите автомобили. Изцяло се разчита на добрата воля, че новият собственик ще отиде в сградата на пътна полиция и сам ще регистрира новата си кола.
При положение, че това не стане колата продължава да се води на името на стария си собственик и нито той, нито КАТ могат да я отпишат и след това тя да бъда регистрирана на действителния й собственик.
По този начин неизряден шофьор може да прави безнаказано безброй нарушения по пътищата.
Призовките за санкциите идват на името на стария собственик. Той носи договора за покупко-продажба в КАТ, но оттам признават, че са безсилни спрямо тази грешка и нещата продължават постарому.
В такива случаи от КАТ заявяват, че не могат да издирват новия собственик на колата, а самият гражданин трябва да предприеме полицейски действия за довеждането на нарушителя. Естествено това няма как да стане и единственият изход е регистрираните глоби да останат неплатени. Именно това е една от основните причини да не се събират милиони левове от хиляди нарушения по родните пътища в продължение на години.
Столичната полиция е уведомена за тази грешка, но до момента не предлагат решение на проблема. Ако се приеме искането снимката от камерите на КАТ да бъде наказателно постановление, и да се плаща глобата, а чак след това да се обжалва нарушението, ще се стигне до още по-голям хаос и повече несъбрани глоби.
Никой няма да тръгне да плаща санкция за нарушение, извършено от друг шофьор.
http://news.ibox.bg/news/id_1994754925

Грешка в системата на КАТ ощетява държавата с милиони
Елементарна грешка в системата на КАТ ощетява държавата с милиони левове несъбрани глоби от шофьори нарушители, информира Money.bg.
Пропускът е свързан с невъзможността КАТ да отписва колите на хора, които са продали своите автомобили. Изцяло се разчита на добрата воля, че новият собственик ще отиде в сградата на пътна полиция и сам ще регистрира новата си кола.
При положение, че това не стане колата продължава да се води на името на стария си собственик и нито той, нито КАТ могат да я отпишат и след това тя да бъда регистрирана на действителния й собственик.
По този начин неизряден шофьор може да прави безнаказано безброй нарушения по пътищата.
Призовките за санкциите идват на името на стария собственик. Той носи договора за покупко-продажба в КАТ, но оттам признават, че са безсилни спрямо тази грешка и нещата продължават постарому.
В такива случаи от КАТ заявяват, че не могат да издирват новия собственик на колата, а самият гражданин трябва да предприеме полицейски действия за довеждането на нарушителя. Естествено това няма как да стане и единственият изход е регистрираните глоби да останат неплатени. Именно това е една от основните причини да не се събират милиони левове от хиляди нарушения по родните пътища в продължение на години.
Столичната полиция е уведомена за тази грешка, но до момента не предлагат решение на проблема. Ако се приеме искането снимката от камерите на КАТ да бъде наказателно постановление, и да се плаща глобата, а чак след това да се обжалва нарушението, ще се стигне до още по-голям хаос и повече несъбрани глоби.
Никой няма да тръгне да плаща санкция за нарушение, извършено от друг шофьор.
http://news.ibox.bg/news/id_1994754925
- nightdriver
- ентусиаст
-
- Кара: 530da turing
[quote="alexsch"]колега, не е нагло! основен принцип на публичните финанси- поносимост на глоби и налози, т.е. не може като душманин изедник да ти се налагат санкции, които по обективни причини нама как да платиш!
...напълно логично е това ! В една от скандинавските държави , размера на глобата е в зависимост от месечните доходи на нарушитела : дебела заплата - дебела глоба и обратно
...напълно логично е това ! В една от скандинавските държави , размера на глобата е в зависимост от месечните доходи на нарушитела : дебела заплата - дебела глоба и обратно
nightdriver написа:alexsch написа:колега, не е нагло! основен принцип на публичните финанси- поносимост на глоби и налози, т.е. не може като душманин изедник да ти се налагат санкции, които по обективни причини нама как да платиш!
У нас скъпите коли се карат от социално слаби бе

- BMW_RIDER
- младши ентусиаст
-
- Кара: prascho, nervaka i redneckmobil
- Мечтае да кара: "samodelna" kola
alexsch написа:колега, не е нагло! основен принцип на публичните финанси- поносимост на глоби и налози, т.е. не може като душманин изедник да ти се налагат санкции, които по обективни причини нама как да платиш! а на тия образи неземни, дето си мислят че ключа е във високите санкции, искам да попитам- ако се въведе публично екзекутиране чрез пребиване с камъни на всеки който е превишил с 5 км/ч безумните ограничения- ще се намалят ли жертвите от катастрофи? а и всъщност- целта да се намалят жертвите ли е или НЯКАКВА друга?!
Целта никога не е била да се намалят жертвите. От 20 год само вдигат глобите - жертвите не намаляват. Ако погледнем съотношението цена на санкцийте - средна заплата - България е сигурно с едни от най-суровите глоби в Европа. В Европа могат да имат по големи глоби, но и заплатата не е 500 лв. ТРЯБВА ДА СИ МНОГО ТЪП за да мислиш ,че проблема е в стойността на глобите. Има нещо наречено инфраструктура което при нас НЕсъществува и нещо което се нарича корупция на което сигурно сме столица. Има и абсолютно неадекватни и платени шофйорски курсове. И хора които просто не взимат шофирането на сериозно и като се качат в колата мислят на друго место. Това са причинете, нито ниските глоби нито рацери нито скорости и т.н.
А за КАТ е такъв .!. голем
When I'm on that bike, it's just me and God...And He better be holding on
57 мнения
• Страница 3 от 4 • 1, 2, 3, 4