Интересен въпрос за лайтмодула?

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '12 BMW F10
Мечтае да кара: самолет

Re: Интересен въпрос за лайтмодула?

Мнение от oci » 11 Сеп 2010, 0:33

badsharki написа:
oci написа:.......

Пича ти е напаснал ВИН-овете, но след това трябва и малко прекодиране, за да го разпознава коректно ДИС-а. В момента ДИС-а ти вижда таблото с едно кодиране и с едни екстри, а в лайт модула савсем други екстри и затова изкарва тази грешка.
Едно елементарно прекодиране, с обикновенни кабели и софт, ще ти реши проблема. :)

Диса го имам и когато тръгна да го прекодирам стига до адтоматично кодиране и ме връща в диагностиката зариди грешката която си е перманентно там а именно за грешно кодиране на еерrom това което установява е че като влезна в информацията на таблото ми дава данните от другата кола 320-99 година а моята е 316 -2000 г. и от там ми е целия проблем освен Вина има още два года мисля, че са SN И VN и именно в тях се крие информацията за колата та ако тях ги направя да са като за моя вин ще стане работа но не знам от къде да ги взема нито в лайта ги има нито знам къде да ги търся.
Моето табло го нямам така си купих колата с това табло иначе щеше да е лесно щях с диса да пренеса данните на това табло и готово но сега не знам от къде да търся тези два кода.

некъв ентусиаст
Аватар
Кара: F02 750iL

Мнение от Ilko Ivanov » 11 Сеп 2010, 1:06

oci написа:
badsharki написа:
oci написа:.......

Пича ти е напаснал ВИН-овете, но след това трябва и малко прекодиране, за да го разпознава коректно ДИС-а. В момента ДИС-а ти вижда таблото с едно кодиране и с едни екстри, а в лайт модула савсем други екстри и затова изкарва тази грешка.
Едно елементарно прекодиране, с обикновенни кабели и софт, ще ти реши проблема. :)

Диса го имам и когато тръгна да го прекодирам стига до адтоматично кодиране и ме връща в диагностиката зариди грешката която си е перманентно там а именно за грешно кодиране на еерrom това което установява е че като влезна в информацията на таблото ми дава данните от другата кола 320-99 година а моята е 316 -2000 г. и от там ми е целия проблем освен Вина има още два года мисля, че са SN И VN и именно в тях се крие информацията за колата та ако тях ги направя да са като за моя вин ще стане работа но не знам от къде да ги взема нито в лайта ги има нито знам къде да ги търся.
Моето табло го нямам така си купих колата с това табло иначе щеше да е лесно щях с диса да пренеса данните на това табло и готово но сега не знам от къде да търся тези два кода.

Със NCS - expert можеш да си извадиш твоите SN и VN от EWS-a или от LCM-a и да ги вкараш в таблото ;)

ентусиаст
Аватар
Кара: F11 530xd

Мнение от badsharki » 11 Сеп 2010, 9:15

Ilko Ivanov написа:Със NCS - expert можеш да си извадиш твоите SN и VN от EWS-a или от LCM-a и да ги вкараш в таблото ;)

Илко нямаш ли си друга работа, сега ще завалят въпросите за NCS-a. :mhihi:
@oci пиши едно ЛС или направо ми звънни, и ще го сборим това табло. ;)

некъв ентусиаст
Аватар
Кара: F02 750iL

Мнение от Ilko Ivanov » 11 Сеп 2010, 10:02

badsharki написа:
Ilko Ivanov написа:Със NCS - expert можеш да си извадиш твоите SN и VN от EWS-a или от LCM-a и да ги вкараш в таблото ;)

:mhihi: Първо обаче трябва да промените VIN- номера.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от oci » 12 Сеп 2010, 0:05

Ilko Ivanov написа:
badsharki написа:

:mhihi: Първо обаче трябва да промените VIN- номера.

Вина съм го променил с програматор сега трябва да сменя само SN и VN, ще пробвам с експерта и ще пиша.

Аватар
Кара: Бързо
Мечтае да кара: М3 Е92

Мнение от ludia » 12 Сеп 2010, 9:36

Като сборите таблото, пишете че и аз трябва да сменям моето понеже не работи оборотомера в големите жеги (незнам защо).
Изображение
БМВ не е нито най-бързата кола, нито най-луксозната, сигурно не и най-красивата, тя е просто НАЙ-ДОБРАТА!

http://clip4e.com/play.php?id=45143

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: е46М е87 118и е90 x5 3sd
Мечтае да кара: X6 G power
Детайли за колата: Повече горят от колкото вървят
БензинМаслоВода

Мнение от culio » 12 Сеп 2010, 15:13

успех
диагностика на всичко не е таина
винаги готов за помощ

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от oci » 13 Сеп 2010, 21:02

Със NCS - expert можеш да си извадиш твоите SN и VN от EWS-a или от LCM-a и да ги вкараш в таблото ;)[/quote]

Как мога да ги проверя с ескперта, че моя е от Склад 66 и е на немски и ми е тъмна индия.
Дайте малко насоки как да подкарам експерта и да взема данните който ми трябват т.е VN и SN от Лайт модула и да ги вкарам в таблото.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 14 Сеп 2010, 10:48

На нов лайт модул налага ли се толкова галимации?

Аватар
Кара: Другите да му завиждат.....
Мечтае да кара: Самолет и Петролен танкер
Детайли за колата: MNOGO BARZA

Мнение от milennyc » 14 Сеп 2010, 11:00

oci написа:Със NCS - expert можеш да си извадиш твоите SN и VN от EWS-a или от LCM-a и да ги вкараш в таблото ;)

Как мога да ги проверя с ескперта, че моя е от Склад 66 и е на немски и ми е тъмна индия.
Дайте малко насоки как да подкарам експерта и да взема данните който ми трябват т.е VN и SN от Лайт модула и да ги вкарам в таблото.[/quote]

Сложи си старя и ги вземи с ДИС-а, после с този който ползваш сега пак с ДИС можеш да ги промениш. Само че с рекодинг а не с ретрофит! То си пита дали това ти е VN, SN, VIN.... така че пробвай

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от oci » 14 Сеп 2010, 11:09

milennyc написа:
oci написа:Със NCS - expert можеш да си извадиш твоите SN и VN от EWS-a или от LCM-a и да ги вкараш в таблото ;)

Дайте малко насоки как да подкарам експерта и да взема данните който ми трябват т.е VN и SN от Лайт модула и да ги вкарам в таблото.

Сложи си старя и ги вземи с ДИС-а, после с този който ползваш сега пак с ДИС можеш да ги промениш. Само че с рекодинг а не с ретрофит! То си пита дали това ти е VN, SN, VIN.... така че пробвай[/quote]

Проблема е че нямам старото табло така я взех колата иначе ако го имах с Диса е най-лесно сега ми е проблема да намеря тези кодове за да ги вкарам в таблото.
Разбрах от колегата Se7ven, че има лепенка някъде в купето на която ги пише но аз такава не съм срещал.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E46 318i 98
Мечтае да кара: Електромобил...

Мнение от vavilon » 14 Сеп 2010, 11:09

:bowdown: :yes:

ентусиаст
Аватар
Кара: F11 530xd

Мнение от badsharki » 14 Сеп 2010, 11:51

oci написа:Проблема е че нямам старото табло така я взех колата иначе ако го имах с Диса е най-лесно сега ми е проблема да намеря тези кодове за да ги вкарам в таблото.
Разбрах от колегата Se7ven, че има лепенка някъде в купето на която ги пише но аз такава не съм срещал.

При Е46 ZCS-a се пази в таблото и LSZ (модула на светлините). :idea:
ZCS също може да получиш при всеки дилър на БМВ срещу VIN и талона на колата. :idea:

Е46 няма лепенка (стикер) със ZCS, само старите модели имат такава (Е36, Е34, Е32 etc., като при Е39 е премахната от '99г.) :!:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E46 318i 98
Мечтае да кара: Електромобил...

Мнение от vavilon » 28 Окт 2010, 10:32

Такамм, благодарение на колегата Se7ven :bowdown: :bowdown: :bowdown: вече имам програмиран лайт модул, респективно и дневни светлини. Лайт модулът и таблото ми са с изравнени километри, години и най вече без грешки :D .
Още един път огромно благодаря на всички които се включиха в дискусията :wave:

Аватар
Кара: Бързо
Мечтае да кара: М3 Е92

Мнение от ludia » 28 Окт 2010, 11:07

Колегата Se7ven е найстина един от най-точните хора и дори и да не може да направи нещо винаги дава адекватен съвет и пак ти помага :yes:
Изображение
БМВ не е нито най-бързата кола, нито най-луксозната, сигурно не и най-красивата, тя е просто НАЙ-ДОБРАТА!

http://clip4e.com/play.php?id=45143

ПредишнаСледваща

Назад към E46