Сервизна акция от Дарукар

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E46 Touring/Е46 Coupe/ X3
Мечтае да кара: new BMW

Re: Сервизна акция от Дарукар

Мнение от BAHKATA_TDI » 11 Сеп 2010, 13:16

За скъпите части, за скъпото обслужване е разбираемо от гледната точка на Дару кар. Ако разходите по подръжката на сервиза на "Бачо Кольо" и частите от магазина на "Бай Марин" са едни, за Дару кар са в пъти по голями. И те гледат да изкарват пари.
Друг е въпроса, че вече колите не са като едно време - демек "здрави", вече всичко е "боклук", та дори и БМВ се излагат, купуваш си една колица за 60-70 хиляди лева и започват да те убеждават, че повредата не е гаранционна, че е консуматив и т.н.
А още по глупавото е, че като си купуваш въпросната колица за 60-70 хиляди лева ти казват като ти връчват ключовете, че ти е празен резервоара и да ходиш да си я заредиш.
Това е БГ.
И още дълги години ще е така.

нафтения
Аватар
Кара: го на спомени
Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3

Мнение от Zagy » 11 Сеп 2010, 13:43

Ето малко по темата от Е39 подфорума:

viewtopic.php?f=35&t=218732

Забележете, че в документа е написано ОТТЕЧКА (правилното е УТЕЧКА) :D
Последна промяна Zagy на 13 Сеп 2010, 18:44, променена общо 1 път
Si non confectus, non reficiat.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 530xi
Мечтае да кара: S65 Lorinser

Мнение от Mitko195 » 12 Сеп 2010, 21:56

Дару не е ли само официален сервиз? Все си мисля, че в София официален представител на BMW e Камор?
Въпрос към DaruCar- защо чистачките за е46 в Камор са 55лв, a при вас близо 100лв? Не са ли еднакви BMW AG продуктите, които се предлагат и двата сервиза?
Номенклатурен номер : 61617039253
Описание : WISCHBLATT FAHRERSEITE
Ед.цена (с ДДС) : 51.71 BGN
Няма наличност
Дару Кар АД си запазва право за промени в цените
Номенклатурен номер : 61617004901
Описание : WISCHBLATT BEIFAHRERSEITE
Ед.цена (с ДДС) : 47.16 BGN
Няма наличност

Едно предложение от мен- пуснете анкета във форума ''Бихте ли закупили оригинални BMW ххх на цена ххх ? '', конкретно за e46 чистачки с цена 50лв (не вярвам да нямате печалба на тази цена). Сега е точният сезон за такава промоция и можете да сметнете дали няма да реализирате по-голяма печалба от мащаба на продажбите, вместо от високата цена. Използвайте капацитета на форума- това е чудесен канал за BTL маркетинг от ваша страна и много добра възможност за нас- потребителите да използваме оригинални резервни части и да поддържаме добра комуникация с оторизиран BMW сервиз :yes:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Nikolay86 » 12 Сеп 2010, 23:40

Тия чистачки и аз съм ги тествал за 100кинта.. :mhihi: (някаква специална разработка на БМВ АГ)

Колеги знаете ли какво забелязвам пък аз..Марката БМВ се свързва със адски скъпата подръжка.И в всеки сервиз вече те гледат,като "шейх"едва ли не,понеже караш 10г.кола :dunno: И всеки ти казва-'"Дару Кар-иди там да видиш.."
Колеги от "Дару Кар" в тоя форум има много ентусиасти,който карат БМВ,не защото са милионери,а от любов към марката.И всеки един от тези ентусиасти,вярвам,че оценява вашия професионализъм и качеството на вашите части и услуги.Също съм сигурен,че ако съобразите икономическата ситуация в България(не в Германия или някъде другаде)и коригирате цените на частите и труда във вашият сервиз,ще се радвате на много нови клиенти!Лично аз с удоволствие съм ползвал вашите услуги и бих ги ползвал и за в бъдеще,но без да се претеснявам,че за няколко дребни неща,ще ми вземете 50% от стойноста на колата ми :yes:

П.П.По-добре да имаш 10 000 клиента от колкото 2000,така мисля аз поне..

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 330cd

Мнение от unikalen88 » 13 Сеп 2010, 9:00

Nikolay86 написа:Тия чистачки и аз съм ги тествал за 100кинта.. :mhihi: (някаква специална разработка на БМВ АГ)

Колеги знаете ли какво забелязвам пък аз..Марката БМВ се свързва със адски скъпата подръжка.И в всеки сервиз вече те гледат,като "шейх"едва ли не,понеже караш 10г.кола :dunno: И всеки ти казва-'"Дару Кар-иди там да видиш.."
Колеги от "Дару Кар" в тоя форум има много ентусиасти,който карат БМВ,не защото са милионери,а от любов към марката.И всеки един от тези ентусиасти,вярвам,че оценява вашия професионализъм и качеството на вашите части и услуги.Също съм сигурен,че ако съобразите икономическата ситуация в България(не в Германия или някъде другаде)и коригирате цените на частите и труда във вашият сервиз,ще се радвате на много нови клиенти!Лично аз с удоволствие съм ползвал вашите услуги и бих ги ползвал и за в бъдеще,но без да се претеснявам,че за няколко дребни неща,ще ми вземете 50% от стойноста на колата ми :yes:

П.П.По-добре да имаш 10 000 клиента от колкото 2000,така мисля аз поне..

напъно те подкрепям,ако цените се оправят и аз бих посетил сервиза,но сега ти режат главата с брадвата :driving:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 13 Сеп 2010, 10:02

чшш,това да не е баница,знаеш ли какви опашки ше станат пред дарукар,ще им се отвори работа...
Схемата в българия е следната-почти на всякъде се работи с максимални надценки,така от едно нещо се печели 300% и работата е 30 пъти по-малко,ако намалят цените ще печелят някакви си мижави 30 %,ама ще бачкат по цял ден

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от DaruCar » 13 Сеп 2010, 18:11

Здравейте колеги,

Както виждам, темата за резервните части е доста актуална, и са се насъбрали доста мнения за изминалите два дни, ще се постарая да отговоря на всички, ако съм пропуснал нещо, моля да ме извините.

Първо темата за цените. Както казах вече, доставните цени на частите се определят от производителя. За съжаление ние се водим страна от Европейския съюз, и за нас са валидни цените като в останалите страни членки, независимо от факта, че в България средната работна заплата е може би най-ниската в целия съюз. За съжаление не Дару Кар определя ценовата политика на БМВ АГ. Цените на труда - да, съгласен съм, че цените са по-високи в сравнение с по-малките неоторизирани сервизи, но моля имайте предвид факта, че в тези цени влизат индиректно разходите за специализиран инструмент, оборудване, обучения на персонала - все разходи, които един гаражен сервиз няма. Да не говорим, че тези разходи са идентични с тези в Германия, но не мисля, че ще намерите оторизиран сервиз в Германия, който да работи на 30 евро/час. В контекста на автомобили на 5+ години проблематиката ни е известна и се работи по въпроса, както и по темата за корпоративни и постоянни клиенти. Но ми се иска да не изпреварваме събитията, когато има нещо конкретно, ще се постарая да бъде качена своевременно във форума.

Не знам защо сте останали с впечатление за арогантен и агресивен тон от моя страна. Напротив, аз винаги съм бил привърженик на диалога и съм се старал да представям възможно най-обективно фактите от гледна точка на фирмата ни. В този ред на мисли ще помоля и останалите участници във форума да спазват добрия тон, за да има конструктивен диалог, мисля, че форумите са място за размяна на мисли и мнения, а не на нападки и обиди. В този ред на мисли държа да отбележа, че единствено аз изразявам мнение от името на Дару Кар в този форум, това че някои е споделил положителен опит от нас да се вижда опит за агитация от мен под друго име или мои колеги, е доста пресилено…

Не изключвам възможността определени части да се предлагат на по-ниски цени от други дилъри в страната и чужбина. Според мен обаче тук става въпрос за разпродажба на залежали складови наличности. В това отношение според мен Дару Кар е оптимално коректен към своите клиенти, давайки им възможност онлайн да проверят наличността на дадена част и цената на този артикул по актуална ценова листа. В същото време, ежемесечно на началната страница на нашия сайт се публикува актуализиран списък с преоценени стоки.

По отношение на конкретната част за Е46:
Справка за част
Номенклатурен номер : 21207575556
Описание : АТ-СЪЕДИНИТЕЛ
Ед.цена (с ДДС) : 504.00 BGN
Няма наличност

В този ред на мисли, когато се цитират справки от нашата система мисля че е коректно да се цитира и справка за дадения от вас пример. Иначе всичко добива доста спекулативен характер…
BMW Service
Оторизиран сервиз

тел. +359 2 960 16 23
http://www.darucar.bg

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 330d CBR 600RR
Мечтае да кара: F82 ,S1000RR

Мнение от xerial » 13 Сеп 2010, 21:44

@ Дару Кар

Спечелете ме като клиент като ми смените свещите безболезнено на нормална цена :D

* Безболезнено - без да се сваля глава :mhihi:

За един оторизиран или по-скоро вече неоторозиран сервиз или вече и аз незнам какви са схемите , не би трябвало да бъде проблем , елементарна смяна на подгревни свещи ....
Изображение Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Mitko195 » 13 Сеп 2010, 23:56

:OT: Ако нещо стане с цените и аз ще дойда за свещи :D

Фен на тройките
Аватар
Кара: Колите да палят и работят!
Мечтае да кара: ;)
Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)

Мнение от Dimitroff » 14 Сеп 2010, 7:23

Много хора ще си оправят колите в Дару Кар...само цените ЗА ТРУД да не са толкова ненормално високи и да не сменят крушка на фар 40 минути...или крушка на стоп за над 30 минути :lol:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E46 318i 98
Мечтае да кара: Електромобил...

Мнение от vavilon » 14 Сеп 2010, 8:47

DaruCar написа:Да не говорим, че тези разходи са идентични с тези в Германия, но не мисля, че ще намерите оторизиран сервиз в Германия, който да работи на 30 евро/час.

Няма начин и да мислим, Вие пък не мислете, че всички са със бюджет, както в Германия!!! Германия среден доход на човек 4000 и нагоре евро, България среден доход на човек 300-1000 евро. За съжеление това е реалноста тук. Нищо против нямам цените Ви. Но, ако се нагодите по БГ стандарта резултатите ще са налице :yes: . Да не се повтарям, но тук не е Германия и ние сме с Български манталитет!
Поздрави.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 14 Сеп 2010, 9:44

Изразявам и скептицизъм отностно цените за които се говори в мнението на колегата от Дарукар а именно че цените на частите които се продават от дарукар,мкар и сродните са по-скъпи отколкото в италия да се вземат от оторизираният дилър че дори и има разлики от справката на реалоем...
Колеги,как си обяснявате факта че мога да си поръчам от германия оригиналните части на цени далеч по-ниски от вашите,говорим само за оригиналните,моля не се криите зад името на голяма компания с име и представителство на голяма марка,не мисля че вашите механици взимат заплати над 3000 лева или всеки месец са на обучение в германия,а един добър механик в неоторизиран сервиз взима минимум 1200 лева , защото очевидно по някакъв начин ви куца мениджънта,подържам и тойота в оторизираният серзиз на марката и там далеч не са такива цените а съм длъжен да споделя че е също доста сериозна марка,преди време имах и крайслер вояджер която се подържа от балкан стар,цените и там не са като вашите,това разбира се е мое мнение,естествено че ако имахте цени които отговарят на стандарта на които сме,сигурен съм че нямаше да има един колега които да отиде в различен сервиз от оторизираният на марката!!!
п/п
Имате и цени които даже са еднакви с тези на свободният пазар,предполагам че именно това са "преотценените и залежали" стоки...
Поздрави и успешен ден

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Mitko195 » 15 Сеп 2010, 19:27

Колеги, стига сме ги дъвкали за цените, че да не вземе да се уплаши колегата DaruCar и да спре да влиза :D
Но сте прави де-Daru- намалете си цените до нормални и приемливи такива, категоризирайте ги и по година на производството ако щете, доволни ще останат много хора..и от дару, и от BMW AG и най-важното- ние- собствениците на BMW :yes:

Слави
Аватар

Мнение от © » 15 Сеп 2010, 19:33

колко струва един час в момента?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Nikolay86 » 15 Сеп 2010, 20:18

© написа:колко струва един час в момента?

Мисля около 50-60лв.

П.П.А мен ми е интересно,как се формират цените?Защото последно за труд на смяна на масло и филтри за около час работа ми взехте за труд 90-100лв. :dunno: Друк път също съм заглеждал,че цената на труда не съответсва с часовете,който са отделени за отстряняване на проблема по-колата.Та ако може колеги от ''Дару Кар"да обясните на час ли се плаща,ако да по колко точно..или според някаква ваша преценка?

ПредишнаСледваща

Назад към E46