" Пълна гас " ( натискане на педала )
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
44 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
- kelemety
- кандидат ентусиаст
-
Re: " Пълна гас " ( натискане на педала )
LUCIFER'S написа:Ми с Каен турбо на 50 хил км хич не усетих такива неща... да забавя....
направо врата ми пукаше

Може би толкова голямо е ускорението че разликата е минмална, докато една кола 150 коня по можеш да и привикнеш към ускорението и да я усещаш повече.

абе хора мойта е същата,бензин 1.9 118к.с. Дам ли гас до дупка ускорява много плавно,но леко върна ли гаста се усеща в купето промяна,започва да оскърява троино повече,пак като натисна докраи заглъхва,гадно е защото като изпреварвам и насреща като идва кола то инстинктивно човек натиска повече гаста а аз натисна ли до краи тя не върви, защо се получава тъй.
- Dimitroff
- Фен на тройките
-
- Кара: Колите да палят и работят!
- Мечтае да кара: ;)
- Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)
- Mitko195
- младши ентусиаст
-
- Кара: 530xi
- Мечтае да кара: S65 Lorinser
Димитров- ще пък заради дебитомера? Не може да отчете че трябва въздух повече ли, кво ли? Я раздуй
И при мен е така М43б19, а нито мени обороти, нито харчи..върви си даже мн прилично

И при мен е така М43б19, а нито мени обороти, нито харчи..върви си даже мн прилично

- Face
- младши ентусиаст
-
- Кара: 320Д(M47TUD20)
Да споделя и моят опит.
При последното ми пътуване до Гърция(1000км.) ми се случи следното.След няколко стотин километра магистрала,дойде ред на поредният хълм за изкачване(малко по сериозен обаче).И какво,колата нещо се затрудни с наклона,което породи беспокойство у мен имайки предвид,че карам що годе силен автомобил.Опитах да дам повечко газ и взе да се пооправя положението,мислейки си,че съм настъпил почти до края,но съм се лъгал.След като настъпих и още установих,че през цялото време съм подавал газ на 60%,мислейки че съм на 90%.Колата взе да ускорява под рефрена на развъртащото се турбо и се наложи дори да върна газта.Та мисълта ми беше,че съм карал по равното и леки наклони с педала натиснат макс. на 60-70%,в това число и изпреварвания,мислейки си че ползвам максималната мощност на автомобила,но уви...
Рядко натискам педала до край,просто постигам добро ускорение преди тази точка.
При последното ми пътуване до Гърция(1000км.) ми се случи следното.След няколко стотин километра магистрала,дойде ред на поредният хълм за изкачване(малко по сериозен обаче).И какво,колата нещо се затрудни с наклона,което породи беспокойство у мен имайки предвид,че карам що годе силен автомобил.Опитах да дам повечко газ и взе да се пооправя положението,мислейки си,че съм настъпил почти до края,но съм се лъгал.След като настъпих и още установих,че през цялото време съм подавал газ на 60%,мислейки че съм на 90%.Колата взе да ускорява под рефрена на развъртащото се турбо и се наложи дори да върна газта.Та мисълта ми беше,че съм карал по равното и леки наклони с педала натиснат макс. на 60-70%,в това число и изпреварвания,мислейки си че ползвам максималната мощност на автомобила,но уви...
Рядко натискам педала до край,просто постигам добро ускорение преди тази точка.
Я, я , че ми станА интересно за дебиЛомера и к'ви са му симптомите, че да преслушам моя, да не е тръгнАл да си 'оди, да знам дали да го вържа, дан' бяга 

- Dimitroff
- Фен на тройките
-
Ами...аз съм малко скаран с бензинките, но пък имам доста познати из Хасково с бензинови Е36, Е46, Е39...
Скоро се оплакваха няколко, че като дадат пълната газ колата тръгва...но като върнат съвсем малко от газ-та - колата набирала повече...2ма смениха филтри - не се оправи, смениха дебитомер - оправи се.(Е36 и Е39бяха колите...не е по-различно при Е46)
Скоро се оплакваха няколко, че като дадат пълната газ колата тръгва...но като върнат съвсем малко от газ-та - колата набирала повече...2ма смениха филтри - не се оправи, смениха дебитомер - оправи се.(Е36 и Е39бяха колите...не е по-различно при Е46)
- mistyrain
- младши ентусиаст
-
- Кара: F34 320d
- Мечтае да кара: G32
- Детайли за колата: 320d GT B47
Dimitroff, хич не ми харесва как ми започва деня
И при мен го има това и съм бензинка
Но да, и при мен върви повече като е на 90% натиснат педала, а за дебитомер не искам да чувам 

- Dimitroff
- Фен на тройките
-
Що, бе...не е толкова страшно - чистят се.
Заги примерно ги лекува много успешно!
Сега...не казвам, че при всички е от дебитомер - който има съмнения - хваща ДИС-а и гледа живи данни!
Колегата обаче казва следното:
Щом е толкова зле - спокойно може да се хване като се изкара буксата - ако тръгне по-добре колата 100% е дебитомер, ако не тръгне по-добре...ми пак може да е дебитомер, но не е вече 100% сигурно
Заги примерно ги лекува много успешно!
Сега...не казвам, че при всички е от дебитомер - който има съмнения - хваща ДИС-а и гледа живи данни!
Колегата обаче казва следното:
- ако е дебитомер - то той е доста зле!но леко върна ли гаста се усеща в купето промяна,започва да оскурява троино повече,пак като натисна докраи заглъхва
Щом е толкова зле - спокойно може да се хване като се изкара буксата - ако тръгне по-добре колата 100% е дебитомер, ако не тръгне по-добре...ми пак може да е дебитомер, но не е вече 100% сигурно

- mistyrain
- младши ентусиаст
-
xaxaxaxaxa дам така е 
При мен след едно махане на клемите на акумолатора, и то тва беше когато си сложих лостчето за бордовия (благодарение на I.Voykov) тогава почна колата да държи високи обороти 2000 2100. Откачих буксата, но с откачена почнаха да падат оборотите яко, да се вдигат, абе много зле. Огасих, изчаках, запалих със сложена букса на дебитомер и всичко беше нормално. Не съм сигурен дали е дебитомер, но няколко пъти в последния месец си права диагностика с един колега и никаде никакви грешки. Шах съм дали дебита ми е ОК или не. Иначе имам леки помръдвания в оборотите който допринасят за едно много леко но мнооооо дразнещо притрисане.

При мен след едно махане на клемите на акумолатора, и то тва беше когато си сложих лостчето за бордовия (благодарение на I.Voykov) тогава почна колата да държи високи обороти 2000 2100. Откачих буксата, но с откачена почнаха да падат оборотите яко, да се вдигат, абе много зле. Огасих, изчаках, запалих със сложена букса на дебитомер и всичко беше нормално. Не съм сигурен дали е дебитомер, но няколко пъти в последния месец си права диагностика с един колега и никаде никакви грешки. Шах съм дали дебита ми е ОК или не. Иначе имам леки помръдвания в оборотите който допринасят за едно много леко но мнооооо дразнещо притрисане.
- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
mistyrain написа:Dimitroff, хич не ми харесва как ми започва деняИ при мен го има това и съм бензинка
Но да, и при мен върви повече като е на 90% натиснат педала, а за дебитомер не искам да чувам
Ела на сбирката и ще го "преслушам"

Si non confectus, non reficiat.
- kriso85
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 330d; BMW F25 30d
- Мечтае да кара: BMW M
Значи това с пълната газ е хубаво да го провериш , когато си в по-високи обороти.
Примерно от 3500 оборота и даваш цялата газ рязко.
Признак на заминал/заминаващ си дебитомер е и прекъсването когато форсираш колата с припомпване на газта.
Може да пробвате с откачена букса на дебитомера, ако колата се държи по-добре значи е заминал. Но имайте предвид
че когато откачите буксата в паметта се записва грешка, която после трябва да се изчисти с диагностичен софтуер.
И най-сигурния метод си остава разчитане на живите данни с ДИС или друга подобна програма.
Примерно от 3500 оборота и даваш цялата газ рязко.
Признак на заминал/заминаващ си дебитомер е и прекъсването когато форсираш колата с припомпване на газта.
Може да пробвате с откачена букса на дебитомера, ако колата се държи по-добре значи е заминал. Но имайте предвид
че когато откачите буксата в паметта се записва грешка, която после трябва да се изчисти с диагностичен софтуер.
И най-сигурния метод си остава разчитане на живите данни с ДИС или друга подобна програма.
"Try not. Do or do not. There is no try" Yoda

- bad_bad_boy
- младши ентусиаст
-
- Кара: Х5 Е70-3.0D
- Мечтае да кара: BMW X6M
съгласен ! Трябва диагностика в движение! На старото ми Е46 320д-136кс дебитомера беше за смяна и на 2500об. прекъсваше за момент и тръгва, ефекта при пълна газ на 1500об на 3-4 предавка беше, че дебитомера се ошашква и не пуска достатъчно въздух съответно по - малко гориво пуска компа и от там забавя ускорението, след смяна се оправи. Не съм съгласен обаче, че като се настъпи до долу 320д-136/150кс и то от 2000об. и не ускорява, ако е от 1500об да, но на 2000 си дърпа вече/ако всичко е наред по колата/! Може и аз да се бъркам, но това са ми наблюдения от две Е46 320д-136кс. Според мен ако след диагностика всичко е наред-дебитомер, ел.клапан на турбото, помпа следващата и разумна стъпка за решаване на проблема с ускорението в ниските обороти е нов софтуер-чип
ex E36-97"................ ex 525dA-02"-163kc++
ex 330d-00"-184kc......ex 320d-02"-150kc
ex E36-tds-97"...........ex 118d-05"-122kc
ex 320d-99"-136kc......ex 330d-03" - 184kc+
ex 320d-00"-136kc......ex 530dA-05" - 218 kc
ex E83-05"-3.0dA-204kc...ex E90-320i-150kc
E60-530xdA-231kc...ex.E60-530dA-sed-3БР.
now loading pleace wait..............
ex 330d-00"-184kc......ex 320d-02"-150kc
ex E36-tds-97"...........ex 118d-05"-122kc
ex 320d-99"-136kc......ex 330d-03" - 184kc+
ex 320d-00"-136kc......ex 530dA-05" - 218 kc
ex E83-05"-3.0dA-204kc...ex E90-320i-150kc
E60-530xdA-231kc...ex.E60-530dA-sed-3БР.
now loading pleace wait..............
- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
Дебиломер се усеща най-добре, ако между 2200 и 2500 ви прекъсва - почти сигурно е пътник. Обяснявам си го с това, че точно тогава турбото се е напълнило с изгорели газове и се е развъртяло (турбо лага е около 2000об/мин). след 2200 ако почне да кюфка и да се мъчи - значи е време за смяна (или чистене
). В тич обороти турбото вече надува здраво, идва му много въздух, дебиломера не е в ред и се ошашква и незнае къде се намира - дава грешни данни - колата забива и се мъчи.
А относно 1500 оборота и газта до долу - е на 3та или 4та колата няма как да излети от тия обороти - тогава турбото по-скоро пречи, отколкото да помага. Вече след 2200 е друга бира...

А относно 1500 оборота и газта до долу - е на 3та или 4та колата няма как да излети от тия обороти - тогава турбото по-скоро пречи, отколкото да помага. Вече след 2200 е друга бира...

Si non confectus, non reficiat.
- mistyrain
- младши ентусиаст
-
Zagy написа:mistyrain написа:Dimitroff, хич не ми харесва как ми започва деняИ при мен го има това и съм бензинка
Ела на сбирката и ще го "преслушам"
Кога ще ходиш ти за да знам да дойда на 100%?
44 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3