Изправяне на макферсона
Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори
10 мнения
• Страница 1 от 1
- Stu
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E53 X5 2004
Изправяне на макферсона
Колеги молиа за помощ. Кажете къде може да се направи това нещо (освен в Дару). Премерихме с един приятел и се оказа че на мойто комби капачките са с 1см по-близо от неговите. Колите са ни еднакви. И също като гледаш колата отпред предно ляво колело си е под ъгъл.
Благодаря предварително
Благодаря предварително

оправията, колега, е само рол-бар на бомбетата. Аз моя си го правих при едно майсторче в Банкя, евтино ми взе. иначе за диагностика на предницата ходих на бившия авто полигон между дървеница и студ.град над кръстовището с г.м. димитров, сега е картинг писта, там има едни печени момчета с много модерна апаратура.
Тунинго мъ кефи и изпълва душата ми с тиха радост, умиление и неизкореним апломб!
Разработва се нов форум! www.bimmer-bg.com
kam_tod написа:оправията, колега, е само рол-бар на бомбетата. Аз моя си го правих при едно майсторче в Банкя, евтино ми взе. иначе за диагностика на предницата ходих на бившия авто полигон между дървеница и студ.град над кръстовището с г.м. димитров, сега е картинг писта, там има едни печени момчета с много модерна апаратура.

къде се събира тая тръба под капака като хич няма място??
мога ли да те помоля да пуснеш една снимка как изглежда монтирано и малко повече инфо къде мога да си сложа такава екстра -къде? при кой? колко струва?
мерси
- Stu
- кандидат ентусиаст
-
Ролбара не се ли слага след изправянето!?Въпроса е къде става изправянето. Иначе ролбара при Киро и Явор е разумно да се търси според мен.
- Дилян Пенчев
-
E30 Fanatic!
-
- Кара: Е36 328g
- Мечтае да кара: Е30 Cabrio, Е30 с голям мотор, Е30 М3 SportEvo
Какво изправяне? Искаш да кажеш че гумата ти има страничен наклон... демек леко седи разкрачена всеедно като погледнеш отпред колата ли?
Ако за това говориш няма да можеш да го оправиш
Слагаш ролбар и спираш разкрачването до някъде 
Ако за това говориш няма да можеш да го оправиш

Какво се мъчиш да четеш тука, не пише нищо интересно вече

Пенчев е прав, ама само донякъде... т.е. зависи докъде искаш да стигнеш. Прав е за това, че ако само сложиш рол-бар, шанса да изправиш и двете колелета еднакво не е много голям, въпреки че съществува. За да изправиш двете колелета както са били (и особено при тежък двигател в коша като м21) си трябва майстор-заварчик. Причината за такова разкрачване на макферсоните е поддаването на коша на двигателя - съответно има цепнатини, просвети и т.н. неприятни реалности. Но дори и да оправиш коша, ролбарът е задължителен за такъв тежък двигател, защото: а) ремонтната заварка не е като фабричната, има и умора на метала; б) увисването на коша показва необходимостта от рол-бар (недомисляне от страна на БМВ или не са очаквали, че някой ще кара колата повече от 10 години); в) не се тревожиш за в бъдеще по отношение на сигурността - гумите стъпват на пътя с цялата си площ и имат по-добър контакт, съответно по-добро спиране.
Nick, рол-барът минава зад целия двигател, откъм кората на кабелните магистрали. Малко е труден пътя, но както съм написал, важно е да имаш добър майстор, а по важно е да ти го направят от правилния материал - високо-легирана стомана. И да ти пратя снимка пак ще трябва да ходиш при майстор, който МОЖЕ. А пътя за рол-бара е само един за този двигател. Ако искаш пиши ще ти кажа точно къде аз съм гто правил.
Stu, няма значение кога ще си монтираш ролбар, той се натяга и разтяга в зависимост какво разстояние гониш, не е статичен. Та в този смисъл е най-добре първо да ти го направят и сложат и после да сложиш колата на стенда и в зависимост от параметрите да го настроиш. Къде става това съм писал по-горе.
Успех пичове! Ако някой го интересува още нещо по проблема, ще отговарям с готовност, защото усещам, че това си е проблем при е30-ките.
Nick, рол-барът минава зад целия двигател, откъм кората на кабелните магистрали. Малко е труден пътя, но както съм написал, важно е да имаш добър майстор, а по важно е да ти го направят от правилния материал - високо-легирана стомана. И да ти пратя снимка пак ще трябва да ходиш при майстор, който МОЖЕ. А пътя за рол-бара е само един за този двигател. Ако искаш пиши ще ти кажа точно къде аз съм гто правил.
Stu, няма значение кога ще си монтираш ролбар, той се натяга и разтяга в зависимост какво разстояние гониш, не е статичен. Та в този смисъл е най-добре първо да ти го направят и сложат и после да сложиш колата на стенда и в зависимост от параметрите да го настроиш. Къде става това съм писал по-горе.
Успех пичове! Ако някой го интересува още нещо по проблема, ще отговарям с готовност, защото усещам, че това си е проблем при е30-ките.
Тунинго мъ кефи и изпълва душата ми с тиха радост, умиление и неизкореним апломб!
- ///Явор
- Летящия холандец
-
- Кара: M3E30х2,M3E36х2,M3E92,M5E39х2 и др.
....ялате,пиленца,...при , батко си
....да ви казвам , как става

С ЧАТ НА Л.С. НЕ МИ СЕ ЗАНИМАВА Работно време 10:00-18:00 тел:0887616782
- Stu
- кандидат ентусиаст
-
kam_tod - Благодаря ти много за информацията. А би ли споделил финансово как стоят нещата с ролбара и стенда:)
Благодаря и на всички други
Благодаря и на всички други
На стенда ще ти вземат 20-30 лева.
За изработка на ролбара е много различно, но не се връзвай на цена повече от 50-60 лева. Все пак това е една пръчка желязо с резба (макар че много помага!!!)
За изработка на ролбара е много различно, но не се връзвай на цена повече от 50-60 лева. Все пак това е една пръчка желязо с резба (макар че много помага!!!)

10 мнения
• Страница 1 от 1