Проблем с вдигането на стъклата с ключа на Е46

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Фен на тройките
Аватар
Кара: Колите да палят и работят!
Мечтае да кара: ;)
Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)

Re: Проблем с вдигането на стъклата с ключа на Е46

Мнение от Dimitroff » 29 Юни 2010, 15:44

На сбирката - развитие нямаше...

Скоро имам път към Пловдив...Милен го лъжа 1 година, че ще пием кафе...та може да я закачим, за да се види къде е проблема (то...за едни проблем - за други желана екстра :mhihi: )

Аватар
Кара: Другите да му завиждат.....
Мечтае да кара: Самолет и Петролен танкер
Детайли за колата: MNOGO BARZA

Мнение от milennyc » 29 Юни 2010, 16:10

Аз не мога да го бъгна .... както каза Димитрофф за едни бъг за други желязна екстра :yes:. Но пак ела и да видим кво ще е ....

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 320dA 525xd

Мнение от pazokolarov » 29 Юни 2010, 16:13

Дъждът малко обърка плановете. Ако колегата все още е навит да я закачим на ДИС-а, да пише кога ще му е удобно, да измислим нещо по въпроса.
Изображение
ИзображениеИзображение

Фен на тройките
Аватар

Мнение от Dimitroff » 29 Юни 2010, 16:21

Mилене, поне кафе ще пием...другото не е задължително :yes:
Пацо - когато си свободен ти - аз съм с много "шавлива" програма през седмицата :yes: (и с теб ще взема да пия 1 кафе, че 2 думи не успяхме да си обелим на срещата от толкова дим и пържоли) :D

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW e90 320d

Мнение от Isys » 12 Сеп 2010, 0:44

:help: Хора я дайте съвет,така значи колата е е46 99 год. Купих я скоро ключа е от стария не е ромбовидния и нямам друг ключ,само един е,та централното на него не работи имам друго централно мета систем се казва без аларма само дистанционно за отключване и заключване,а ключа които имам става за паленето и за ключалката на багажника,но не отваря предната лява ключалка,но въроса е някои ако знае как да оправя централното на оргиналния ключ да работи,как да оправя ключалката на вратата да я отварям с ключа и дали ще мога като заключвам да се вдигат прозорците или ако не мога да оправя оргиналния ключ поне с това другото дистанционно как да направя да се вдигат прозорците автоматично като заключа колата. :help: помогнете някои ако знае...

Фен на тройките
Аватар

Мнение от Dimitroff » 12 Сеп 2010, 8:45

Ключалката ти е сменяна, но не е "пренаредена" за твоя ключ.
Ключа ти трябва да се инициализира - това е единия вариант да не отключва, другия е релето в GM модула (намира се зад жапката в една бяла пластмасова кутия с 3 букси на гърба).

След инициализация би трябвало да се оправи заключването и отключването с оригиналния ключ, а също и вдигането и свалянето на стъклата от него.(ако не стане - тогава смяна на релето) - единия вариант е безплатен, другия ефтин...късметлия си :mhihi:

За ключалката ти казах - трябва ти авто-ключар, за да я пренареди (ако си от София - пиши 1 ЛС да ти кажа къде да отидеш)

Има писано по темата - ползвай търсачката.

П.с. Добре дошъл във форума. 8)

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
Кара: е30 чат-пат
Мечтае да кара: варел
Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Мнение от K_Ilkov » 12 Сеп 2010, 16:44

А за вдигането на прозорците с едно цъкане нещо развитие?

Или само Димитров ще си остане богопомазан :mhihi:
Изображение

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.

...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: купета

Мнение от vassil_bk » 12 Сеп 2010, 17:22

А на мойто купе, като задържа бутона за заключване, затваря само предните джамове. Малките задните си остават отворени... Това така ли трябва да е?!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E46,330D,300 bhp
Мечтае да кара: 535 D

Мнение от викентии70 » 12 Сеп 2010, 23:35

Здр.,колеги!Виждам,повечето се познавате и си се закачате,но темата така си и остава!Ще кажа за моята кола как ползвам този вид екстра /мисля,чес се казва "комфорт"/.Ако са свалени прозорците и заключа колата,като задържа бутона на заключване,се вдигат:първо предните,а задните тръгват да се затварят след около 1 секунда.Ако искам да ги отворя,задържам копчето за отключване,като първо тръгват предните и след 1 сек задните прозорци.Забелязах,че ако натисна по-силно копчето за заключване-нищо не се случва /няма реакция от страна на прозорците/.Тогава си помислих,че и аз трябва да търся помощ или от форума,или от някой по-"импотентен" от Варна Карс /те щяха,най вероятно,да ми сменят 2-те врати или ключа,или купето/.Сетих се да пробвам с различна сила,упражнена върху бутона.Та натискам толкова,че да се заключи и след това продължавам със същата сила да натискам бутона за заключване /или отключване/-работи безотказно.Ако натисна малко по-силно,не се вдигат /свалят/ прозорците.След това обширно обяснение,имам въпрос:и при вас ли е така или моя ключ е тръгнал да се разваля?И ако е почти развален,къде във Варна мога да си направя ключ /без Варна Карс!!!,че не ми се дават 150.00 лв/?
Ако вече трети ден не ти се работи,значи е сряда!

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
Кара: е30 чат-пат
Мечтае да кара: варел
Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Мнение от K_Ilkov » 12 Сеп 2010, 23:48

Бих казал че поведението при мен е същото
като не съм забелязал разлика от силата на натиск
имам три ключа и трите се държат така
Изображение

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.

...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 320dA 525xd

Мнение от pazokolarov » 13 Сеп 2010, 0:29

викентии70 написа:...

Колега, силата на натискане няма занчение. Както и при джойстиците на електронните игри - кокото и силно да натискаш бутоните, колата (примерно) нито върви по-бързо, нито завива повече :mhihi:
Това си е нормалното поведение на прозорците.

vassil_bk написа:А на мойто купе, като задържа бутона за заключване, затваря само предните джамове. Малките задните си остават отворени... Това така ли трябва да е?!

Това е нарочно така, защото за тях нямаш анти-трап суич, за разлика от седана и комбито. При теб за задните стъкла комфортната функция се активира само ако завъртиш и задържиш (при отключване/заключване) ключа в ключалката ( за да наблюдаваш дали няма затиснеш нечии пръсти).
Изображение
ИзображениеИзображение

Предишна

Назад към E46