Проблем с ментеливия ксенон разпространен навсякъде!
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
15 мнения
• Страница 1 от 1
- Rundev
- младши ентусиаст
-
- Кара: мадамите да крещят :)
Проблем с ментеливия ксенон разпространен навсякъде!
Здравейте колеги,искам да направим една справка защо и как се получават някой тъпотии след поставяне на китайските евтини ксенони масово(за което съм сигурен).Въпросът ми е от приятел нерегистриран във форума със бмв е46 преди фейса.Поне във Сливен ксенона падна на цени доста достъпни(всеки шофьор дори и на Заска би си сложил) и моят приятел реши да си вземе два комплекта от "оранжевата лепенка" от 65 лева за комплект,получи се следното.При поставянето на късите светлини,компютъра на колата започна да подава сигнал за изгорели предни светлини,след включване на ксеноните изчезва сигнализацията,обача ако ги спреш моментално след около 20-тина минути пак показвало изгорели!Защо и как да се отстрани този проблем.Тва по първия въпрос.След поставянето и на халогените от същия ксенон,след стартирането му,компютъра на колата се рестартира всеки път все едно го зануляваш със 21-вото скрито меню за рестарт на таблото.
Отново защо и как?За 65 лева и аз се бях замисли за халогените но след този проблем при колегата,взех да се отказвам от ксенона.Понеже колегата кара през по голямата част от денонощието,на ксенона със "рестарта" така да го кажа,тва не е ли малко кофти или много кофти? Някакви идеи?

- kriso85
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 330d; BMW F25 30d
- Мечтае да кара: BMW M
Re: Проблем с ментеливия ксенон разпространен навсякъде!
Отговора на въпроса си го дал - така е защото струва 65лв.
Вече китайските ксенони (тия масовите) са с електронни баласти, които симулират 55вата и компа не дава грешки.
Но тия грешките са му най-малкия проблем - продават се едни залъгалки (error cancellor) за по 20 лв. и няма да има грешка.
Рестарта на таблото .... незнам как ще се справи с него, но общо взето не-оригиналните-неща правят проблеми. Или кара така или го маха и си връща старото положение.
Едно от решенията е да си сложи ксенон Луксима примерно (там цената е малко по-висока) и да им пили яко докато не му оправят всички кусури.
Другия вариант (аз на него съм заложил) да си поръча от някой колега от форума ксенон, повечето отдавна търгуват и са коректни продавачи и най-важното могат да ти дадат инфо за всеки отделен модел (примерно на Е46 се режат фасунките).
Но като гледам никой не е доволен от ХИД на халогените и аз сериозно се замислям.... може би колегата Стоян7777 може да помогне, защото май само той не се е оплакал и също има ксенон на халогените. Но в САЩ може да са по-качествени нещата
Вече китайските ксенони (тия масовите) са с електронни баласти, които симулират 55вата и компа не дава грешки.
Но тия грешките са му най-малкия проблем - продават се едни залъгалки (error cancellor) за по 20 лв. и няма да има грешка.
Рестарта на таблото .... незнам как ще се справи с него, но общо взето не-оригиналните-неща правят проблеми. Или кара така или го маха и си връща старото положение.
Едно от решенията е да си сложи ксенон Луксима примерно (там цената е малко по-висока) и да им пили яко докато не му оправят всички кусури.
Другия вариант (аз на него съм заложил) да си поръча от някой колега от форума ксенон, повечето отдавна търгуват и са коректни продавачи и най-важното могат да ти дадат инфо за всеки отделен модел (примерно на Е46 се режат фасунките).
Но като гледам никой не е доволен от ХИД на халогените и аз сериозно се замислям.... може би колегата Стоян7777 може да помогне, защото май само той не се е оплакал и също има ксенон на халогените. Но в САЩ може да са по-качествени нещата
"Try not. Do or do not. There is no try" Yoda

- Face
- младши ентусиаст
-
- Кара: 320Д(M47TUD20)
Аз съм с Бош от 1.5г на рефлекторен фар.Не ми е направило впечатление да има някакви 'залагалки',свети доста прилично,а за грешки да не говорим...
само да вметна, че аз съм доволен от ксенона на халогените, свети много силно, а и горе долу е същият цвят като фаровете
единствено полицаите не са доволни
имах проблеми с него единствено заради акумулатора, но тогава и оригиналният ксенон имаше проблеми
купих го от бабуна за доста над 100лв тогава ... това за 65 все едно си купуваш халогенни крушки
ето още една тема за преди фейса http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?f=4&t=166620

имах проблеми с него единствено заради акумулатора, но тогава и оригиналният ксенон имаше проблеми
купих го от бабуна за доста над 100лв тогава ... това за 65 все едно си купуваш халогенни крушки

ето още една тема за преди фейса http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?f=4&t=166620
- Rundev
- младши ентусиаст
-
© написа:само да вметна, че аз съм доволен от ксенона на халогените, свети много силно, а и горе долу е същият цвят като фаровете
Да ясно,тоя проблем в другата тема е доста по често срещан и съм го виждал на доста хора с ментаците,оначе при случая на колегата (с постоянния рестарт на таблото

моето табло се рестартираше от акумолатора т.е. имаше спадове в напрежението
пусни теста с таблото и гледай какво става като се рестартира
пусни теста с таблото и гледай какво става като се рестартира
- Rundev
- младши ентусиаст
-
Пускали сме го много пъти....... ако имаш предвид че акумулатора си отива мисля че беше нов на колегата,едва ли е от него...
не, не че си отива
моя беше нов, но имаше спадове на напрежението - както си е 14.0 изведнъж пада под 10 или още по-малко...
ксенона гасне, а таблото се рестартира
не казвам, че е от акумулатора, но може да потърсиш нещо, от което би могло да спада ако е това ..
моя беше нов, но имаше спадове на напрежението - както си е 14.0 изведнъж пада под 10 или още по-малко...
ксенона гасне, а таблото се рестартира
не казвам, че е от акумулатора, но може да потърсиш нещо, от което би могло да спада ако е това ..
- krasy1982
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e46
- Мечтае да кара: M3
- Детайли за колата: 318 i
Колега по първия ти въпрос има много решения. Едно от тях съм описал в DIY раздела. Ако искаш погледни го. Аз съм го направил по този начин на моята кола. Др вариянт е да се прекодира лайт модула на колата за ксенонови фарове. Относно втория ти въпрос не мога да дам конкретен отговор. Виждал съм този проблем на няколко марки коли различни от бмв. Единия е Голф 4 (2 такива случея) а др Фиат Брава. Само че при тях се получава когато включат дългите. Моето предложение е да се опитате да замасите ксенона директно на купето, както и да увиете кабелите с фолио, но едва ли ще има промяна. Другото което ти предлагам е да сложиш от въпросните устройства за да обират от шока който предизвиква ксенона. Дано съм ти бил полезен. Пиши ако постигнеш нещо ще следя темата с интерес.
Относно колегата който каза за ксенон луксима че няма да прави проблеми не съм съгласен с него, защото едната от колите които видях е с точно такъв ксенон. Не забравяйте че луксима също е китайско менте само че с по голяма реклама в бг
Относно колегата който каза за ксенон луксима че няма да прави проблеми не съм съгласен с него, защото едната от колите които видях е с точно такъв ксенон. Не забравяйте че луксима също е китайско менте само че с по голяма реклама в бг

- Rundev
- младши ентусиаст
-
Първия въпрос ОК колега,там е по лесно,проблема със рестарта на таблото не бил никак хубав за компа.Тои е май по важен за решаване.
Относно Луксима,незнам какви са по народност,обаче аз на доста места чувам само хубави работи за тях.

- kriso85
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 330d; BMW F25 30d
- Мечтае да кара: BMW M
Rundev написа: Относно Луксима,незнам какви са по народност,обаче аз на доста места чувам само хубави работи за тях.
Водят ги някакви италянски, но нали всички знаем от къде идват подобни неща

"Try not. Do or do not. There is no try" Yoda

- Next
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 330D
- Мечтае да кара: ///M power
- Детайли за колата: BMW - Bought My Wife
kriso85 написа:Rundev написа: Относно Луксима,незнам какви са по народност,обаче аз на доста места чувам само хубави работи за тях.
Водят ги някакви италянски, но нали всички знаем от къде идват подобни неща
на Луксима са си Китайски просто Луксима е българската фирма която им купува стоката на китайците им слага тяхното си име луксима си носят отговорност за гаранций ,сервизи и т.н. Луксима си е едни обикновен китайски ксенон като всички останали ксенони който идват то там

- zliat71
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 99"318 I"E-46
- Детайли за колата: E46
- Mapuo
- Потребител
-
- Кара: '96 BMW E39 520i
Здравейте.
Днеска ще си купувам точно китайски от 65 лв. и преди като се консултирах с продавача, той ме светна.
Китайските ксенончета светели на 35 или там някъде
вата, и този спад от 55 на 35, компютрите на някои коли го считали за грешка. Просто се слагало някакво съпротивление да дигне консумацията до нормалната - 55 вата и нямало проблеми.
След 2-3 часа ще пробвам и ако има нещо което съм изпуснал, ще пиша
Днеска ще си купувам точно китайски от 65 лв. и преди като се консултирах с продавача, той ме светна.
Китайските ксенончета светели на 35 или там някъде

След 2-3 часа ще пробвам и ако има нещо което съм изпуснал, ще пиша

15 мнения
• Страница 1 от 1