Конусовиден филтър K&N на 318is М44 ?
Модератор: bum_bum
24 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- In_Memoriam
- ентусиаст
-
- Детайли за колата: - F10 535i LCI RWD daily
- V8 project... loading
Конусовиден филтър K&N на 318is М44 ?
Здравейте колеги
Отдавна се каня да си направя регистрация във форума и най-накрая го направих.
Решил съм сега през летните дни да пипна малко IS-ката ( спортен филтър, генерация и чип ), но поради финансови причини ще ги слагам през някакви интервали от време
Та затова съм решил 1-во да бъде спортния филтър, като най-евтината модификация от 3-те (оттук следва и 1-вия ми въпрос...) Има ли значение последователността на монтажа им ? Коя смятате, че трябва да бъде 1-вата модификация и защо ?
2-рият ми въпрос е свързан със спортния филтър. Насочил съм се към филтрите на K&N поради доброто им отношение цена/качество, но забелязах че имат много модели конусовидни филтри и не знам кой от тях е оптималното решение. Може ли да ми препоръчате някой конкретен модел до 150 лева ? И също така по скъпите ( видях че има и над 200 лв ) с какво са по добри от другите ?
Ако някой до момента се е занимавал с монтирането на такъв филтър на този двигател ще съм благодарен ако сподели опита си с мен и да ми покаже как точно филтъра е изолиран от топлия въздух ( ще се радвам ако постнете някоя снимчица
)

Решил съм сега през летните дни да пипна малко IS-ката ( спортен филтър, генерация и чип ), но поради финансови причини ще ги слагам през някакви интервали от време

2-рият ми въпрос е свързан със спортния филтър. Насочил съм се към филтрите на K&N поради доброто им отношение цена/качество, но забелязах че имат много модели конусовидни филтри и не знам кой от тях е оптималното решение. Може ли да ми препоръчате някой конкретен модел до 150 лева ? И също така по скъпите ( видях че има и над 200 лв ) с какво са по добри от другите ?
Ако някой до момента се е занимавал с монтирането на такъв филтър на този двигател ще съм благодарен ако сподели опита си с мен и да ми покаже как точно филтъра е изолиран от топлия въздух ( ще се радвам ако постнете някоя снимчица

- Nukem
- старши ентусиаст
-
- Кара: e36 318is M44
- Мечтае да кара: камаро.
Re: Конусовиден филтър K&N на 318is М44 ?
Пиши л.с на McClane той е с такъв на М44 да ти прати снимки, че е некоректно аз да пускам снимки от неговата кола!
Германеца кадет бутне друг не може да бутне така!!!
- In_Memoriam
- ентусиаст
-
- V8 project... loading
Писах му, но очаквам още мнения по темата
Дори някой ако е правил подобно нещо на M42, ще ми бъде от полза 

По принцип чип се слага последно, след като промениш каквото искаш по двигателя, защото чипът е промяна на софтуера с такъв по-оптимизиран за възможностите на мотора. А ако сложиш чип и след това правиш промени по двигателя, трябва да ходиш на препрограмиране, което струва почти колкото чипа. Това в случай че ходиш в сервиз с дино да ти настроят чипа, а не си го поръчваш от нета
. Късмет в начинането колега 

- Jim Beam
- младши ентусиаст
-
- Кара: конджул
Ако дебитомера е 70мм виж 5131 и 4500 моделите. Вече не знам как стоят нещата с тръбите за свързаване
- ръб
- младши ентусиаст
-
- Кара: E63 650i
аз сложих конус на м42 без топлоизолация (все още поради липса на средства) и съм доволен от ефекта. може би защото бях с няква малка кутия преди т'ва ли незнам, но сега респонса на газта е малко по-добър, на място се изрязва МАЛКО по-бърже (но осезаемо), а звука - който го кефи да се кефи, мен не ме бърка (иначе грухти да)
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
ами, на м42 - чип с изместен прекъсвач до 7500 оборота, генерация, филтъра е някакъв Green Twister, който ако съдя по цената и това, което четох в чуждестранни форуми е дoста читав, лек маховик...
това е филтъра
http://www.greenfilters.co.uk/Green_Fil ... _info.html
резултата - нищо особено с две думи...
сток 20-ки ги бия на 17-ки, но не е някакво геройство общо взето.
сбирай парици за 2.8, аз много съм го намразил това недоносче
това е филтъра
http://www.greenfilters.co.uk/Green_Fil ... _info.html
резултата - нищо особено с две думи...
сток 20-ки ги бия на 17-ки, но не е някакво геройство общо взето.
сбирай парици за 2.8, аз много съм го намразил това недоносче

Последна промяна vladye на 10 Авг 2010, 12:01, променена общо 1 път
virtue and tranquillity
- ръб
- младши ентусиаст
-
Другия вариянт, който съм избрал аз - събирай пари или за турбо или за компресор. В края може да ти излезе малко по-скъпо от това да сложиш 2.5 или 2.8, но ще има повече пауър и ще е по-весело
Друго си е да ти съска и да усещаш бууста как ти чупи врата
Аз лично искам компресор за да няма лаг (взел съм я за дрифт)
Предполагам до към 2000лв ще можеш да се вместиш с части 2ра ръка и свой труд

Предполагам до към 2000лв ще можеш да се вместиш с части 2ра ръка и свой труд

- In_Memoriam
- ентусиаст
-
- V8 project... loading
Много занимавка колега
Искам да си остане атмосферка колата ( варианта със смяната на двигателя ми допада ), и все пак не искам да мисля само са силов тунинг ами ще я правя красавица
не че сега не е, но един M-пакет добре ще и дойде
... благодаря за компетентните отговори на всички 

- Kregec
- ентусиаст
-
- Кара: БМВ Е34 М50Б20
- Мечтае да кара: М....power
Колега искам да споделя нещо за тея конуси! Всеки си има предпочитания и интереси. До преди два месеца карах Е36 М43Б16 компак. В началото когато го вземах бях много супер щаслив и си мислех, че много върви. В последствие ми се прояси картинката, че сепак не е толкова бърз. Започнах дамисля варянти конуси да слагам да сменям карантия, турбо компресори п...и майни абе квото се сетиш. Отидох и сложих един чип и горе долу нещата мръднаха ама много малко, стана малко по- будна в ниските и до там. Парите все не стигаха за това което искам. Най накрая реших, че няма смисъл да сменям двигатели и да си тровя живота, и хабя парите да събуждам мъртвеца от гроба. Сега от два месеца карам Е34 М50Б20 честно разликата е огромна. Вземах Е34-та с конусовиден филтър монтиран, честно казано по- голяма повърня няма никъде. Това е моето мнение, ако ще е спортен филтър ще е панелен но не и конус. Колата нямаше ни една кора в двигателя, нито кутията на нормалния филтър. Поръчах си кутия и всички кори и тоя конус ще го засиля с 300 към казана. От него няма никакъв смисъл даже напротив, колата е по- мудна и гори повече от колкото трябва. Това е моето мнение и съм решил да и върна почти оригиналния вид. Замислил съм за по- нантъка да и бодна един М-паркет и така. Така че колега за да засилиш колата ти трябва нещо повече от филтри чипове и генераци. Примерно колегата Оги от Плевен вкара един камион пари в двигатела си М43Б16 и накрая и бодна М52Б23 и е много доволен. Така че преди да харчих пари помисли дали ще имаш полза от това. Не искам да те разубеждавам, просто ти разказах накрадко моето мнение по въпроса!
Успех!
Успех!
- ръб
- младши ентусиаст
-
Щом казваш колега...аз лично съм много доволен след направата на термо щит
Панела в кутията си беше ебати удушената история
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- ръб
- младши ентусиаст
-
И аз си го мисля от известно време насам

- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
спортен филтър, генерация и чип
не е ли по-добре да додадеш тези и пари и да се метнеш на 323ка (разликата с 320 е огромна) . Ще имаш по-добрия звук , който явно искаш , но наистина звук а не пръдня на евтина генерация , пък и в тея кризави години може би и без доплащане да вземеш 323ка .
- Kregec
- ентусиаст
-
- Кара: БМВ Е34 М50Б20
- Мечтае да кара: М....power
ръб написа:Щом казваш колега...аз лично съм много доволен след направата на термо щит
Такааа колега към теб специално. Браво за това което си направил но не мислиш ли, че не всеки мисли кате теб. Аз лично разкарах тоя конус и си сложих кутиата с новиа филтър. Смея да твърдя, че и работата на двигателя се подобри драстично даже много. Работи по добре и по леко но това си е мое мнение. Щом немеца го е измислил така така трябва да е бъде. Ако ще се слага спортен ще е панелен за кутията но такива конуси не благодаря!
Лек ден на всички!
24 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2