Акумулатор профилактика
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
60 мнения
• Страница 1 от 4 • 1, 2, 3, 4
Акумулатор профилактика
Здравейте колеги
Никъде във форума не успях да намеря някой да препоръча сервиз за профилактика на акумулатори. Все още съм с оригиналния акумулатор (този, който е от завода), но малко мъчно пали. Онзи ден беше паднал и когато взех ток от друг запали от рас. Идеята ми е да проверя да не би да трябва да се сервизира и по този начин да му удължа живота още някоя друга годинка. Казват, че оригиналните акумулатори са най-яките. Мисълта ми е ако някой знае някой кадърен сервиз или майстор или колега от форума, който прави такива замервания и профилактики да даде кординати за връзка.
Лека и безаварийна
Никъде във форума не успях да намеря някой да препоръча сервиз за профилактика на акумулатори. Все още съм с оригиналния акумулатор (този, който е от завода), но малко мъчно пали. Онзи ден беше паднал и когато взех ток от друг запали от рас. Идеята ми е да проверя да не би да трябва да се сервизира и по този начин да му удължа живота още някоя друга годинка. Казват, че оригиналните акумулатори са най-яките. Мисълта ми е ако някой знае някой кадърен сервиз или майстор или колега от форума, който прави такива замервания и профилактики да даде кординати за връзка.
Лека и безаварийна
- Archangel
- старши ентусиаст
-
- Кара: N42B20 с ръкавици
- Мечтае да кара: Spitfire
Re: Акумулатор профилактика
Оригиналните акумулатори са необслужваеми, колега.
Rainbow shaker,
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Stormbringer coming down,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Stormbringer coming down,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..
- Mitko195
- младши ентусиаст
-
- Кара: 530xi
- Мечтае да кара: S65 Lorinser
Щом сега пада, като застудее вече задължително ще имаш нужда от нов. Профилактика за оригинален - не знам обслужваем ли е, не е ли...но според мен най-добре нов 

- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
- Кара: е30 чат-пат
- Мечтае да кара: варел
- Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
Не се занимавай да правиш квото и да е
тръгне ли веднъш да пада ше въртиш ше сучеш и пак ще си купиш нов
ама през това време ще изхабиш сумати нерви
гледай докато удължаваш живота на акумулатора да не си скъсиш твоя
оригинален или не на БМВ пак някой им ги прави
един хубав (скъп) акумулатор и си ти
мисля че имаше писано за марките и опит на колеги - сърч
тръгне ли веднъш да пада ше въртиш ше сучеш и пак ще си купиш нов
ама през това време ще изхабиш сумати нерви
гледай докато удължаваш живота на акумулатора да не си скъсиш твоя

оригинален или не на БМВ пак някой им ги прави
един хубав (скъп) акумулатор и си ти
мисля че имаше писано за марките и опит на колеги - сърч

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...
Ясно значи си трябва нов. Следваща позиция в разходната книга на БМВ-то - акумулатор.
Благодаря Ви за бързите отговори.

Благодаря Ви за бързите отговори.
- The Edge
- младши ентусиаст
-
- Кара: тъжно друга марка :(
- Мечтае да кара: Пак BMW
Колега, на ул. "Невестина скала" има едни добри акумулаторджии, който по-миналата зима буквално ми съживиха от небитието един 6 годишен акумулатор. Батерията си беше тотално заминала, но след като провериха клетките, сипваха там киселини, течности и т.н и след 2 дена ми го дадоха като нов. Сега на Е46цата също съм с оригиналния и като го гледам подозирам, че не подлежи на манипулации
. Все пак мястото се намира - бул. България посока Бояна, последната пресечка преди Тодор Каблешков - Невестина скала
P.S : те там са 3ма с побелели коси и вид на алкохолици
, но хората си вършат добре работата ..

P.S : те там са 3ма с побелели коси и вид на алкохолици

моята преди година и половина не беше палена няколко месеца и естествено акумулатора беше паднал.
Купих аз нов (за когото пробно съм описал дефектите му тук
) и занесох стария оригинален акумулатор да го видят все пак дали става нещо от него. Онзи го отвори някак и каза че започнал да почернява и е бил за изхвърляне. Но пък новият акумулатор ми създаде такива проблеми, че се наложи да го върна оригиналния за проба.
От тогава карам без никакви проблеми, ще видим дали ще избута и тази зима
Купих аз нов (за когото пробно съм описал дефектите му тук

От тогава карам без никакви проблеми, ще видим дали ще избута и тази зима

- shark1986
- младши ентусиаст
-
- Кара: 320д Е46 136к.с
- Мечтае да кара: BMW F10
Stivi86 написа:Здравейте колеги
Лека и безаварийна
Колега не се занимавай със глупости а си вземи един акомулатор на BOSCH Silver 100Аh ако си на дизел много по добър е от оригиналния!Стартовия му ток е над 720А има и резервен ток към допълнителните комсумативи на колата!Аз съм със такъв и зимата когато температурите бяха -25-30градуса сутринта ми пале от раз!Така че го хвърли тоя стар акумолатор!Малко е скъпичко но си заслужава защото му дават и три години гаранция не като на другите две!

- Dimitroff
- Фен на тройките
-
- Кара: Колите да палят и работят!
- Мечтае да кара: ;)
- Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)
На колегата над мен ще му кажа само 1.
Оригиналните акумулатори на БМВ издържат 10+ години.
Афтърмаркет акумулаторите издържат...2-3...до 4 годинки...сам си направи сметката...
Оригиналните акумулатори на БМВ издържат 10+ години.
Афтърмаркет акумулаторите издържат...2-3...до 4 годинки...сам си направи сметката...
- Alexi
- старши ентусиаст
-
- Кара: буретата да пресъхват
оригиналния е към 600 лв в Дару ,според мен за тая цена трябва да издържа поне 15-18 години 

- scipo
- младши ентусиаст
-
- Кара: нормално
Alexi написа:оригиналния е към 600 лв в Дару ,според мен за тая цена трябва да издържа поне 15-18 години
зависи! слабия акумулатор е 280лв (72аН), а 85аН беше около 380лв по спомени...
- Alexi
- старши ентусиаст
-
- Кара: буретата да пресъхват
те са си коригирали цените
но акумулаторите БМВ са няколко вида ако е гелов е по скъп

- rve
- ///Мтусиаст
-
- Кара: ///М3 и още нещо
Моята си е с оригиналния, вече 8 годишен, 80Аh. При инспекцията в Дару ми казаха, че е за смяна, но аз си го карам по състояние. Досега ми направи номер само веднъж посред лято - не бях я палил 10 дена, запали от раз, но сгреших, че не я покарах малко да позареди ами само като я изкарах от гаража да я мия и я угасих, като оставих музиката да работи. Е след половин час не можа да запали. Свалих акумулатора, индикаторът му беше черен, т.е. "за зареждане". Оставих го цяла нощ да се зарежда и на сутринта индикаторът беше зелен, т.е. "акумулатора зареден". От тогава няма проблеми, но колата я карам всеки ден. Ще го търкалям докато застудее.
здр колеги
Вземам у4астие по темата ,защото и аз се сбл1сках с този проблем за акумулатора.
Имам БМВ 320 Д 99 год с оригиналния акумулатор. (80 А)
Все още държи - но мин зима видях 4е окото му не свети -ре6их 4е е за смяна ве4е.
Поразпитах и след консултация с хора занимаващи се с батерии -направих следното:
Свалих акумулатора и въпреки 4е е сухо зареден и НЕОБСЛУЖВАЕМ ( изрязах лепенката в1рху тапите му ,развих ги и долях дестилирана вода до необходимото ниво за да запазя клетките живи)
- заредих акумулатора 24 часа с зарядното
- направих един доста д1л1г преход с колата (поне за мен де
) Варна -Айтос - Варна
После цяла зима без грижи.
Съвет: Не си изхв1рляйте старите оригинални акумулатори , доста здрави са ,а и с малко профилактика ще издържат още доста време или поне и да си купите др стария може да го д1ржите в мазата (зареден) 4е не се знае на как1в боклук ще попаднете
поздрави

Вземам у4астие по темата ,защото и аз се сбл1сках с този проблем за акумулатора.
Имам БМВ 320 Д 99 год с оригиналния акумулатор. (80 А)
Все още държи - но мин зима видях 4е окото му не свети -ре6их 4е е за смяна ве4е.
Поразпитах и след консултация с хора занимаващи се с батерии -направих следното:
Свалих акумулатора и въпреки 4е е сухо зареден и НЕОБСЛУЖВАЕМ ( изрязах лепенката в1рху тапите му ,развих ги и долях дестилирана вода до необходимото ниво за да запазя клетките живи)
- заредих акумулатора 24 часа с зарядното
- направих един доста д1л1г преход с колата (поне за мен де

После цяла зима без грижи.
Съвет: Не си изхв1рляйте старите оригинални акумулатори , доста здрави са ,а и с малко профилактика ще издържат още доста време или поне и да си купите др стария може да го д1ржите в мазата (зареден) 4е не се знае на как1в боклук ще попаднете
поздрави
60 мнения
• Страница 1 от 4 • 1, 2, 3, 4