Интересен въпрос за лайтмодула?

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '12 BMW F10
Мечтае да кара: самолет

Re: Интересен въпрос за лайтмодула?

Мнение от oci » 09 Сеп 2010, 16:28

При мен този проблем си остана имах точка и то защото вина на таблото беше друг и ходих при един колега преди имаше обява в платените f1c мисля му беше ника и той сме и вина но на програматор свали таблото иначе аз пробвах със скенера но не стана сменя се вина на всички модули но без този на таблото и това което направи той е че смени вина с моя и точката изчезна но не влизам в кар и кей мемори с Диса и когато влезна на диагностика в таблото ми изписва грешка incorekt coding eeprom и следователно аз пак му звъня и му обяснявам всичко това и неговия отговор беше че веднъж пипано ли е в паметта на таблото винаги изписва тази грешка и сега когато се опитам да влезна в кар и кей мемори ме връща в диагностика и казва че има тази грешка в таблото и трябва да се отстрани иначе километрите на лайт модула и на таблото ги направих еднакви със скенера и те във лайт модула се променят през 50 км така, че 2,3 км или 20,30 не са от значение.
Та ако някой може да ми каже каква е причината да не влизам в кар и кей мемори да сподели.
П.П пробвах да програмирам таблото на ново, но пак гредан тази грешка ме спира и не може да се програмира.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: е46М е87 118и е90 x5 3sd
Мечтае да кара: X6 G power
Детайли за колата: Повече горят от колкото вървят
БензинМаслоВода

Мнение от culio » 09 Сеп 2010, 16:45

с обикновенна диагностика неможв да се пипа нишо там
има кабли и софт дето с него мога да ти накарам лаита прави каквото искам
мога да му променя километрите годината адаптациитеи т.н
но това става сдруги кабели не с тези за диагностика с тях само се гледа
диагностика на всичко не е таина
винаги готов за помощ

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E46 318i 98
Мечтае да кара: Електромобил...

Мнение от vavilon » 09 Сеп 2010, 17:04

culio написа:с обикновенна диагностика неможв да се пипа нишо там
има кабли и софт дето с него мога да ти накарам лаита прави каквото искам
мога да му променя километрите годината адаптациитеи т.н
но това става сдруги кабели не с тези за диагностика с тях само се гледа

Ами колега, ние това търсим. Човек с знания в тази материя и "успешен" завършек на нашите болежки :yes:

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW X5, Е60, Е30
Мечтае да кара: с талон
Детайли за колата: БМВ

Мнение от Se7ven » 09 Сеп 2010, 17:09

oci написа:При мен този проблем си остана имах точка и то защото вина на таблото беше друг и ходих при един колега преди имаше обява в платените f1c мисля му беше ника и той сме и вина но на програматор свали таблото иначе аз пробвах със скенера но не стана сменя се вина на всички модули но без този на таблото и това което направи той е че смени вина с моя и точката изчезна но не влизам в кар и кей мемори с Диса и когато влезна на диагностика в таблото ми изписва грешка incorekt coding eeprom и следователно аз пак му звъня и му обяснявам всичко това и неговия отговор беше че веднъж пипано ли е в паметта на таблото винаги изписва тази грешка и сега когато се опитам да влезна в кар и кей мемори ме връща в диагностика и казва че има тази грешка в таблото и трябва да се отстрани иначе километрите на лайт модула и на таблото ги направих еднакви със скенера и те във лайт модула се променят през 50 км така, че 2,3 км или 20,30 не са от значение.
Та ако някой може да ми каже каква е причината да не влизам в кар и кей мемори да сподели.
П.П пробвах да програмирам таблото на ново, но пак гредан тази грешка ме спира и не може да се програмира.

Омазал ти е софта на таблото най-вероятно. Или трябва да се качи нов или да се изкопира стария от старото ти табло. Защо си го подменял, таблото?

ентусиаст
Аватар
Кара: F11 530xd

Мнение от badsharki » 09 Сеп 2010, 17:32

oci написа:.......

Пича ти е напаснал ВИН-овете, но след това трябва и малко прекодиране, за да го разпознава коректно ДИС-а. В момента ДИС-а ти вижда таблото с едно кодиране и с едни екстри, а в лайт модула савсем други екстри и затова изкарва тази грешка.
Едно елементарно прекодиране, с обикновенни кабели и софт, ще ти реши проблема. :)

milennyc написа:[п.п. Но има пак едно НО :), има IKE което не може да се "въртят" километрите има определен чип. То се поставя на табла след 2002 г. И тук дърво точката си остава, но програмирането на дневни светлини не трябва да е проблем. Но знам че има колеги който се занимават с табла и ключове, та те ги лекуват :smoke:

Никакъв проблем не е промяната на ВИН-а и километрите на тези табла. С програматори за М35080 е зарито в ebay и като добавиш малко умения с поялника, всичко става. :)

П.С. Да добавя преди някой да реши да пише Л.С., че не предлагам услугата по промяна на ВИН и км на М35080 (таблата след 2001г.).

Слави
Аватар

Мнение от © » 09 Сеп 2010, 17:54

жалко :mhihi:
а ако "сверя" километрите с тези на таблото дали грешката при мен ще изчезне?
между другото не ми работят и сензорите за нивото на фаровете т.е. има грешка и в тях, но не знам дали нещата са свързани

Аватар
Кара: Другите да му завиждат.....
Мечтае да кара: Самолет и Петролен танкер
Детайли за колата: MNOGO BARZA

Мнение от milennyc » 09 Сеп 2010, 18:03

milennyc написа:[п.п. Но има пак едно НО :), има IKE което не може да се "въртят" километрите има определен чип. То се поставя на табла след 2002 г. И тук дърво точката си остава, но програмирането на дневни светлини не трябва да е проблем. Но знам че има колеги който се занимават с табла и ключове, та те ги лекуват :smoke:

Никакъв проблем не е промяната на ВИН-а и километрите на тези табла. С програматори за М35080 е зарито в ebay и като добавиш малко умения с поялника, всичко става. :)

П.С. Да добавя преди някой да реши да пише Л.С., че не предлагам услугата по промяна на ВИН и км на М35080 (таблата след 2001г.).[/quote]

Не съм казал че не може, а аз не мога защото нямам програматор за М35080. Не ми се е налагало. Въртя си ги със скенера и тва е. Ако има голям интерес към тва.... бих си го купил.

кандидат ентусиаст
Аватар
БензинМаслоВода

Мнение от culio » 09 Сеп 2010, 22:17

повечето проблеми и грешки с този модул стават от некачествено превартане на километрите
с програмата за която споменах може да се ресетне и да си актевирате какво искате стига да го има при модела сериино
аз сам от габрово ако мога да помогна с нещо сам насреща
по принцип сам активирам такива функции и не е имало проблеми
винаги готов за помощ

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW X5, Е60, Е30
Мечтае да кара: с талон
Детайли за колата: БМВ

Мнение от Se7ven » 10 Сеп 2010, 8:31

culio написа:повечето проблеми и грешки с този модул стават от некачествено превартане на километрите
с програмата за която споменах може да се ресетне и да си актевирате какво искате стига да го има при модела сериино

Коя е тази толкова дълбоко пазена в тайна програма? Или ако кажеш после трябва да ни :bang: .
Да не е БМВ Скенер 1.4 :?:

Аватар

Мнение от milennyc » 10 Сеп 2010, 8:56

2.0.1 :)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E46 318i 98
Мечтае да кара: Електромобил...

Мнение от vavilon » 10 Сеп 2010, 9:28

Абе ще си кажете вие ама... :mhihi:

ентусиаст
Аватар
Кара: F11 530xd

Мнение от badsharki » 10 Сеп 2010, 10:59

milennyc написа: Въртя си ги със скенера и тва е. Ако има голям интерес към тва.... бих си го купил.

А беше такъв върл противник на скенера ... :mhihi:

Сори за офтопика. :)

Аватар

Мнение от milennyc » 10 Сеп 2010, 14:59

badsharki написа:
milennyc написа: Въртя си ги със скенера и тва е. Ако има голям интерес към тва.... бих си го купил.

А беше такъв върл противник на скенера ... :mhihi:

Сори за офтопика. :)

Хвана ме..... , но ставаше дума за 2.0.1 :yes:

кандидат ентусиаст
Аватар
БензинМаслоВода

Мнение от culio » 10 Сеп 2010, 15:38

Se7ven написа:
culio написа:повечето проблеми и грешки с този модул стават от некачествено превартане на километрите

Коя е тази толкова дълбоко пазена в тайна програма? Или ако кажеш после трябва да ни :bang: .
Да не е БМВ Скенер 1.4 :?:

точно тя е независимо коя версия но трябва да се внимава че може и поразии да стана
винаги готов за помощ

Аватар

Мнение от milennyc » 10 Сеп 2010, 19:44

Колега с каква техника разполагаш? От кога се занимаваш с диагностика? Изглежаш че ги разбираш тези неща?

ПредишнаСледваща

Назад към E46