тема за горивото има ли разлика

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Аватар
Кара: ги да ядат грудки

Re: тема за горивото има ли разлика

Мнение от dimithur » 31 Авг 2010, 8:46

alx написа:чакайте да ви го напиша простичко-

колкото повече аванс- толкова повече мощност.... до колкото няма детонации..

компютъра на всяка кола има зададен максимален аванс за всеки обороти. ако този аванс може да се постигне без детонации с гориво 92 - да му сипеш и 106 - разлика във вървенето няма да има.

ако колата е оборудвана с нок сенсори (микрофон(и) за детонации) и "слуша" и чуе детонации- връща аванса докато престане да чука. повечето такива автомобили имат и брояч на детонациите и ако прескочиш някакво зададено число за някакво късо време аванса се връща перманентно докато датчика за нивото на резервоара не падне под 1/4 - 1/2 и след това се качи до 1/1- демек това е предпазване за сипан лош бензин.

повечето "чип тунери" дръпват напред аванса още малко и си играят с вградения "резерв" на всеки двигател. затова и въпросните тунери казват че трябва да се ползва високооктанов бензин- за да няма детонации които ако просто дръпнат аванса а бензина си остане същия ще е почти сигурно че ще има.

относно сипването на "хубав" бензин и усещането за повече вървене- всеки "нов" бензин има такъв ефект- просто току-що си сипания бензин идва изпод земята и е със по-ниска температура... а по-ниската температура изстудява горивната смес и я прави по-богата на кислород... повече кислород- повече бензин- повече мощност

:yes: И аз се опитвам да обяснявам, че проблема не е в бензина ами в телевизорите (колите) на колегите, ама айде сега като събереме пари и направим тестовете ще видите, че съм прав :mhihi: Аман от конспирациЙ както казах вече :mhihi:
в една зверилница толерантност е равно на смърт
Н.Хайтов
http://www.youtube.com/watch?v=o7oVw72Bc4Y

ентусиаст
Аватар
Кара: само черни класики!!!

Мнение от Pitbull_Germany » 31 Авг 2010, 16:10

bmwe46m3 написа:аз мисля,че 100 октана е по-хубав защото не мисля че биха преебали мутрите с черните джипове :) аххаа
аре някой да проучи нещата за тестовете на бензина ,дали може да се направи нещо по въпроса и какво можем да направим ако ни лъжат

Боли ги фара тях. Нали се сещаш, че петролните босове са с далеч далеч повечко "мускули", отколкото някакъв смотан наркодилър. Да не говорим, че на баш бегачките рядко им сипват такъв бензин. Имам приятел с Ламбо Мурсиелаго, който си намери човек и си му дават чист бенз...демек преди да е стигнал до бензиностанцията.
--------------------------------------------------------
Fuck the Cola, fuck the pizza...all you need is 6 v redica!!!
Хубава кола, която не върви, е като хубава жена, която не прави секс!!!
http://www.metacafe.com/watch/181257/bmw_from_hell_2/

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 01 Сеп 2010, 9:11

alx написа:ако колата е оборудвана с нок сенсори (микрофон(и) за детонации) и "слуша" и чуе детонации- връща аванса докато престане да чука. повечето такива автомобили имат и брояч на детонациите и ако прескочиш някакво зададено число за някакво късо време аванса се връща перманентно докато датчика за нивото на резервоара не падне под 1/4 - 1/2 и след това се качи до 1/1- демек това е предпазване за сипан лош бензин.

Там е работата, че почти всяко бмв от 20 години насам има нок сензори и се обзалагам, че всички караме на върнат аванс.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 01 Сеп 2010, 11:30

според мен се усеща осезаема разлика при голям товар, на ниски обороти, на коли без нок сензори. примерно си бутнал 5та с 40 км/ч. тогава има файда от това, че бензина е високооктанов. и това на износени двигатели. на нови(неизносени коли) не мисля, че съм усещал разлика дори и там.

иначе предполагам, че един изтормозен вече двигател, пълен вътре със сажди, горящ масло тук там, нормално да върви по-добре с по-висок октан из целия диапазон :dunno:
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”

нафтения
Аватар
Кара: го на спомени
Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3

Мнение от Zagy » 08 Сеп 2010, 23:43

alx написа:относно сипването на "хубав" бензин и усещането за повече вървене- всеки "нов" бензин има такъв ефект- просто току-що си сипания бензин идва изпод земята и е със по-ниска температура... а по-ниската температура изстудява горивната смес и я прави по-богата на кислород... повече кислород- повече бензин- повече мощност

В горивната смес участие взима и въздуха, а хладния подземен бензин дали има чак толкова охлаждащо действие, че да ни накара да мислим, че колата върви повече? Дали по-скоро датчиците на колата са "усетили" че е сипано прясно гориво и "ресетват" броячите на детонации и колата тръгва с презумпцията за добро гориво... (не знам дали се изразих ясно :dunno: )?
Si non confectus, non reficiat.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: е36 Турбо?! любима, е39 28-ца бате
Мечтае да кара: е36 с осмак
Детайли за колата: Най-много върви 28мицата от всичко.
Wanna be 1.5 bar.

Мнение от Boyadjiev » 08 Сеп 2010, 23:59

Ако бензина винаги е едно и също качество вървежа на колата е един и същ :yes: Абе не мога да ви разбера, аз ви казвам къде има хубав бензин вие мякате и всеки се чуди от къде да зарежда... интересни хора сте. Така поне за мен ще има повече че и без това свършва бързо :mhihi:
Изображение Изображение Изображение
Уважавай другия, независимо каква кола кара.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 09 Сеп 2010, 0:13

Zagy написа:
alx написа:относно сипването на "хубав" бензин и усещането за повече вървене- всеки "нов" бензин има такъв ефект- просто току-що си сипания бензин идва изпод земята и е със по-ниска температура... а по-ниската температура изстудява горивната смес и я прави по-богата на кислород... повече кислород- повече бензин- повече мощност

В горивната смес участие взима и въздуха, а хладния подземен бензин дали има чак толкова охлаждащо действие, че да ни накара да мислим, че колата върви повече? Дали по-скоро датчиците на колата са "усетили" че е сипано прясно гориво и "ресетват" броячите на детонации и колата тръгва с презумпцията за добро гориво... (не знам дали се изразих ясно :dunno: )?

Е то ко е толкова голяма ползата да вземем да си монтираме по едно радиаторче за охлаждане на горивото от дизелово е46 и ще имаме винаги по-студено гориво.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Кенеф за великани
Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo

Мнение от Zubcho » 09 Сеп 2010, 0:52

bum_bum написа:
Zagy написа:

Е то ко е толкова голяма ползата да вземем да си монтираме по едно радиаторче за охлаждане на горивото от дизелово е46 и ще имаме винаги по-студено гориво.

Тва пък радиаторче къде седи на дизеловото е46. Може и на лично диаграмата или снимката.

Поздрави
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.

Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от steeN » 09 Сеп 2010, 5:53

bum_bum написа:
Zagy написа:

усеща се определено. най-осезаемо е било на магистралата лятото като ми е на свършване бензина и спря да заредя, после има бая разлика. течностите гълтат бая енергия докато се изпаряват, това е и принципна на водната инжекция.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 09 Сеп 2010, 10:03

Във F1 като ползваха кулери за горивото казваха, че всеки 10 градуса по целзий охлаждане дават 0.5% по-висока мощност. Някак си не ми се вижда ефективно :dunno:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 09 Сеп 2010, 11:10

Мисля си аз,какво ще стане ако горивото (бензина) се газира със сифон???

нафтения
Аватар

Мнение от Zagy » 09 Сеп 2010, 12:01

Е.Димитров написа:Мисля си аз,какво ще стане ако горивото (бензина) се газира със сифон???

Бензинада :mhihi:

Иначе поне Е46-ците печки верно си имат кулер за горивото - радиаторчето е грубо 25х15 санта.
steeN написа:усеща се определено. най-осезаемо е било на магистралата лятото като ми е на свършване бензина и спря да заредя, после има бая разлика. течностите гълтат бая енергия докато се изпаряват, това е и принципна на водната инжекция.

Да, метаноловата инжекция е на тоя принцип :yes: - аз поне за чиста водна инжекция не съм чувал :dunno: - течността, която се инжектира е 50% вода и 50% метанолов спирт. Тоя "Флирт" силно охлажда горивовъздушната смес и гаси детонациите - оттам надуването може да е доста по-сериозно.
Последна промяна Zagy на 09 Сеп 2010, 12:05, променена общо 1 път

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 09 Сеп 2010, 12:05

Zagy написа:
Е.Димитров написа:Мисля си аз,какво ще стане ако горивото (бензина) се газира със сифон???

Бензинада :mhihi:

Иначе поне Е46-ците печки верно си имат кулер за горивото - радиаторчето е грубо 25х15 санта.

Малко оффтопик - Е с това радиаторче, като ти свърши горивото и като сипеш после 2-3 акумулатора ще трябват докато запали сигурно ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от steeN » 09 Сеп 2010, 12:26

Zagy написа:...

е, да не издребняваме сега. аз термина съм го срещал предимно като water injection ( http://www.google.com/search?q=water+injection ) ;) :yes:

нафтения
Аватар

Мнение от Zagy » 09 Сеп 2010, 12:46

Да бе, така е, ма знаеш ли колко народ смята, че с това се мята баш чешмяна водица в цилиндрите? :mhihi: :mhihi: :mhihi:

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата