УЖАСНО МНОГО СЕ РАДВАМ - МЕРЦЕДЕС СЕ САМОНАСРАХА !!!

Това е главният форум за дискусия на автомобилите с марка BMW и всичко друго от автомобилния свят, свързано с тях.

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар

УЖАСНО МНОГО СЕ РАДВАМ - МЕРЦЕДЕС СЕ САМОНАСРАХА !!!

Мнение от bravo » 24 Ное 2005, 15:49

Ужасно много се радвам как Мерцедес и Аутобилд най-накрая се самонасраха. Не се е случвало еднократно да прочета пристрастна статия в Билд-а нооооо това вече е върхът.Гледайте видеото , аз немога да спра да го гледам , това е репортаж от миналата седмица , стана скандал , собствениците на С - калса са в паника .
Ще разкажа накратко , защото нямам време да направя субтитри . Нужен е елементарен Немски и моля някой да се погриже за видеото .
Едно от най-известните предавания по RTL StrernTV преди известно време получава писмо от Мерцедес да излъчат тест със новата система за спиране на Мерцедес . Системата е на следния принцип : При мъгла (колата има вградени 1001 радара) когато съответно няма видимост , но отпред поради една или друга причина пътя е блокиран С-класата засича пречката издава три предупредителни сигнала и шофьора трябва да докосне спирачката повреме на "пиукането" , от там нататък , без да има значение дали скача на спирачката или натиска леко колата сама започва да спира и преценява дистанцията и силата на спиране . С една дума е нужно само докосване.
Както ще видите влиза идиота от Аутобилд вътре (първо наблъскват 2-3 скласи старички) театрално му обясняват от Мерцедес , сега ще чуете сигнал и спирате, колата е настроена на максимална скорост от 55 мк/ч и т.н.
Колата е цялата в микрофони и камери....
Газ и баааааам . Нито пиу , нито миу , само гласа на тоя от Аутобилд : - ШАЙСЕ , ШАЙСЕ ......
излиза той от колата ама всичко работи , видео и микро...
Сабират се тези от мерцедес около него и :
- Какво стана , какво стана .И тоя от Билд :
-Абе спирачките бе хора никви ги няма , нямам усещане за педал изобщо , незнам какво стана....
На записа се вижда една летва през която минава колата , съответно той трябва (по инструкций на Мерцедес) да натисне спирачката като минава през летвата . И тоя от Аутобилд вика :
- Абе както преди бе , натиснах спирачката на летвата ама ....
питат го после репортерите как е системата той вика :
- Ооооо функционира идеално , страхотно усещане за спиране и контрол само дето аз натиснах много касно спирачката , една незаменима система .
Искат да покажат пак с друга С-класа и тоя път репортерите от SternTv помолиха да присъстват т.е. техен човек да се вози . Те казват първо ОК няма проблем , но след секунда Аутобилда -джията прошепва :
-... абе как бе нали ще чуят че нищо не пиука вътре :mhihi:
Излиза пак един от мерцедес и казва:
-Съжаляваме но неможем да подложим някой на опасност в случей че системата не профункционира отново .
Тоя път колата спря точно от дъската както си личи от репортажа :mhihi:
и всичко е розово...
Преди да даде газ в най-първия опит звънва тел. на аутобилЕКСПЕРТА и той оговаря заглавието на темата в утрешния брой на АутоБилд , а именно " Радар-спасител" без да е започнал теста дори :evil:
Става въпрос за конспирация между Аутобилд и Мерцедес в партия . Тоя от Аутобилд е уволнен , но Мерцедес продължават да правят " коли " и да лъжат клиентите си :evil:
Приятно гледане . Файлът свалете от ТУК
съжалявам за грешките но съм адски превъзбуден и бързам много .
Боже това е рая , как наблъскаха С-класата :twisted: :mhihi:

П.П. Най-накрая в студиото е друг от Мерцеде който се извини че не са казали че системата в хале не работи ,а само на открито защото имало много метал в халето :roll: :mhihi:

красотааа
Изображение
Последна промяна bravo на 24 Ное 2005, 16:43, променена общо 2 пъти
Най-мразя да съм прав!!!

Малката чичка
Малката чичка
Аватар

Мнение от naskoksan » 24 Ное 2005, 16:42

Дъртия се оправда като ученичка :mhihi:
Много е показателен теста и за
всички капацитети от прехваления
Аутобилд :idea: ;)
Изображение
Stick 'em up PUNK, it's da Fun Lovin' Criminal
Изображение
www.evoksis.bg

Weißwurst-Fresser
Аватар
Кара: F40

Мнение от CheGevara » 24 Ное 2005, 16:55

а снощи главният редактор на Аутобилд съобщи, че журналиста е уволнен. В предното предаване, шефа на системи за сигурност в МБ суобщи, че цялата ситуация е била много "глупава" от което е ясно, че доста хора са си отишли и от МБ ...

Както и да е - едно е ясно на всички: системата функционира или поне в 90% от случайте, но цялата история мирише на лайна и за радост SternTV показаха кураж и го показаха на всички. :yes:

младши ентусиаст

Мнение от OPASNO LUD » 24 Ное 2005, 17:35

Ебати това може да те убие-Мерцедес според мен ще замаже ситуацията,като със СБЦ-масирано привикване в фирмените сервизи иначе е ясно,че там нещата са много зле с корупцията-ще се продължава с валежа от оставки.Иначе не е изключено това предаване и да е поръчка-все пак Мерцедеса тръгна твърде добре и конкуренцията определено имаше повод за притеснение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E90 335d, F30 320d

Мнение от nikinenov » 24 Ное 2005, 17:47

В един от последните епизоди на фифтгиър имаше също тест на с класата и човека тестваще тази система - на аутобан радара засича колата която е пред теб и мерца почва сам да спира да ама не - ясно се видя че ако не се беще намесил мерца щеше да спре ама в другата кола. Също и инфрачервена камера за шофиране на тъмно - сложиха един човек отпред на пътя - на екрана не се виждаше нищо.
Only a month ago, I stepped out of the Ferrari 430 and thought that maybe in 200 years, someone, somewhere, using materials that don't currently exist, will make something better. But in fact, I only had to wait four weeks. The M5 is that good.

Аватар

Мнение от M6 » 24 Ное 2005, 18:34

Тази новата S-Class-а отвън прилича на китаиски боклук,а отвътре ги е добързяло и са я направили като седма серия,само кокпита прилича на предишния модел,......пълна трагедия :twisted: Да фалират по-скоро дано :twisted: :twisted: :twisted:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Хунта » 24 Ное 2005, 19:17

Ай поздрав за всички 'мергели' :twisted:

Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от F-14 » 24 Ное 2005, 19:47

ххахахахахахахахахахахахахахаххахахахахахаха
:1: :1: :1: :1: :1: :1:

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 24 Ное 2005, 19:58

малко сте крайни.. мерцедес просто става жертва на модата напоследък все повече и повече шофьорски длъжности да се изземват от колата... радарни темпомати, завиващи фарове, динамично окачване, система за стабилност и тн. темата на деня е "какво още може да вземеме от шофьора и все пак да му оставиме някакви функции?" всички го правят и всички се цепят по една или друга техническа или чисто човешка причина...

проблема е маркетинг. всяка нова кола трябва да има нещо ново в нея. да се различава. да хваща окото. да има "гвоздей"... особено по-скъпите коли които се продават на хора които искат да имат нещо "изключително", "върха не технологията" и други такива понятия наблъскани на едно място. е, то хубаво ама много нови технологии са гаранция за лоша надежност. просто повече неща има да се строшат. бмв също има "опит" във гафовете.

от там и изцепката във аутбилд е нещо нормално. всички си плащат за да им фалят продуктите. начина по които обаче отреагираха във видеото е непрофесионален. от там и гафа.
Последна промяна alx на 24 Ное 2005, 22:16, променена общо 1 път
алекс
трабант 601с
разни други возила

кандидат ентусиаст
Аватар

Re: УЖАСНО МНОГО СЕ РАДВАМ - МЕРЦЕДЕС СЕ САМОНАСРАХА !!!

Мнение от фен на BMW » 24 Ное 2005, 20:53

bravo написа:П.П. Най-накрая в студиото е друг от Мерцеде който се извини че не са казали че системата в хале не работи ,а само на открито защото имало много метал в халето :roll: :mhihi:

А ако мерцедеса мине в тунел който пак има много метал,пак ли няма да пилка!!! :lol:
Владимир Кирков

Е36 фен
Аватар
Кара: каквото има

Мнение от Niki Lauda » 24 Ное 2005, 21:13

xaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxa
:1: :1: :1: :1: :1: :1: :1: :1: :1: :1:
Niki Lauda

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Wizi » 25 Ное 2005, 1:01

Не знам до колко са крайни колегите, но ми е чудно колко от вас дочуха за Е-класата и нейните проблеми с електрониката и по-спецялно за brake assistance-а!? Имаше няколко отразени случки в Аутобилд на такъв автомобил и резултата е елементарен: спирачката остава без серво! Точно толкова добре може да се спира колкото когато колата не е на контакт. Правиха опит дори с опитен тестов шифьор и обикновен клиент - ами в най-добрия случай мисля успяха да спрат за около 70м :shock:

Майната им на Мерцедес! И без това търсят в момента отговорност от екс-шефа си за загуби над 35 милиона и спад на курса на акцийте им с там не знам колко процента. Определено не им върви в последно време...

А цялата история + думите на alx лично за мен се свежда до поредното доказателство, че последните "истински" автомобили спряха да биват произвеждани около средата на 90те. :(
Градски, халогенна крушка е вид крушка. Също както ксенона е вид крушка.
Та, на онова дето у село му викате ХАЛОГЕНКИ, всъщност се нарича ФАРОВЕ ЗА МЪГЛА. Ае бегай да раздуеш!
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW F30 335I xDrive
Мечтае да кара: M12 nasca, e31 850CSI, e30 M3

Мнение от DEFLEPPARD » 25 Ное 2005, 9:10

тая тема е ужасна ! "Не е важно на мен да ми е добре - важно е на Вуте да му е зле!"
много хубаво няма що.... направо нямам думи....
вместо да се замислите за хората които карат тия автомобили вие злорадствате като малки деца.....
:dummy: :dummy: :dummy: :dummy: :dummy: :dummy: :dummy:

а иначе колкото и оставки да валят според мен това с хваленето на аутобилд си идва от високо ниво - шефовете на мерцедес и аутобил... всички които ще си заминат ще бъдат просто изкупителни жертви и след месец-два нещата ще си продължат по старо му ! а на четящите ще им бъде обяснено че виновниците са изгонени.... да ама не !

много съм съгласен с това което написа АЛХ! просто вече всичко което може да бъде постиггнато е постигнато - не може повече да се работи нито за максимална скорост, нито за ускорение.... автомобилите вече са достигнали своя връх и оттук нататък (даже отпреди поне 5 години насам) това което им остава е да измислят всевъзможни екстри и системи за какво ли не.. защото ако новите автомобили са като старите - ние просто ще си караме старите ;)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: vRS

Мнение от THUNDER » 25 Ное 2005, 12:41

Съгласен съм с alx и Wizi - според мен в бъдеще автопроизводителите още по-осезаемо ще се разделят условно на три типа:

1) Такива, чийто продукти са насочени към масовия, тип "потребител"/"консуматор" шофьор, без особени претенции към качеството, за които колата е средство за придвижване (с ограничени финансови възможности), като ключовите думи тук са цена и достъпност;

2) Втори тип: производител на имиджови/престижни автомобили за шофьорите, за които колата е показател на социален статус, част от имиджа и т.н.; автомобили, характерни с внедрените в тях най-нови системи за сигурност и удобство - ключовите думи тук са сигурност и лукс;

3) Трети тип (където се надявам да остане БМВ ;) ): отново високотехнологични автомобили, но такива, които да носят удоволствие/емоции зад волана си. "Тънката", ще кажете, разлика м/у тези и имиджови-те автомобили ще бъде в тяхното поведение на пътя (по-директно, по-завиващи коли :) ;) ), при които електронните "помощници" ще се активират възможно най-късно, без брутална намеса в управлението.

Темата, която зачекваме е доста интересна и обширна, та можем да я отделим като самостоятелна при желание :) ;)
Live and let Die!

ентусиаст
Аватар

Мнение от bravo » 25 Ное 2005, 17:20

DEFLEPPARD написа:тая тема е ужасна ! "Не е важно на мен да ми е добре - важно е на Вуте да му е зле!"

И с какво е ужасна темата с това че ти не караш С -класа ли ? Ако караше Новата С -класа щеше да псуваш като побъркан по адрес на мерцедес . Не става въпрос за БМВ с/у Мерцедес . Аз уважавам Мерцовете и никога не съм казвал че колите им не стават , казвам че не отговарят на стила ми на каране и на изискванията ми за карана от мен кола . Смешното е че днеска когато има толкова напреднала техника , всичко е толкова публично , абсолютна демокрация и т.н. ставаме свидетели на корупция , конспирация и т.н. и то между две големи корпораций . Та знае ли се те от кога представят такива данни , че знае ли се от кога излиза статията преди теста , че какви са тия от Аутобилд да пуснат статия " радар-спасител " , а ние да говорим за " радар-убиец " , че те тия сарца нямат ли , говорим за кола не за близалка ..... че Даяна не се утрепа с такава ли какво ?
И ние си викаме , аааа да назапад няма такива неща , всичко е топ , тя Германията всичко им е изпипано , всичко е под конец , да ама НЕ .
Ясно е това че всеки иска да изпъкне на пазара , но напоследък се осират , щото с тия системи прекрачват границата в стремежа си да направят продажби , немоиже вместо да спасяват живот те да го излагат на опасност , немогат .
А Билда , Билда без коментар .... шегувам се с приятели дето си копуват билд и познавам почти винаги....казват ми кои три коли са в теста и аз казвам класирането и оценките на автора без да чета.
Голфа винаги печели , мерца също ... ако има бима тя е втора и оценката е , абсолютен хендлинг и удоволствие от шофирането , неповторимо поведение на пътя , за хора с характер , с голям разход и големи данъци и застраховка ;)
Да за спирачките на Е-калсата , така е до ден днешен не са ги оправили .... абе как бе как те спестяват от спирачки за да сложат кожа ли какво немога да разбера :evil:
Глупости вече се оправдават като деца..... ми то имало метал ми то тва ми то дъската крива .... :mhihi:
Абе ако си в тунел....ами на мост..... ами ако колата е спряла в аварийното или ако си вграда и чукнеш спирачката и тя се закове , защото асистента така преценил , ми те скоро ще започнат в затвора компютри да вкарват бместо шофьори и инжинери .
Теста се провежда в Центъра на Мерцедес за тестове....
даската е сложена от преди , тоя от Билд го прави не за първи път..... и пак имало метал.....имало друг път ......
Който го е страх от мечки не ходи в гората , нали така . Като си изпитат системата тогава ще я пуснат и това е .
Сори ама малко се превъзбудих пак .

П.П. Пак казвам мерцедес правят добри коли .
П.П. Е30 Руллз :twisted:
Най-мразя да съм прав!!!

Следваща

Назад към Основен Форум