Интересен въпрос за лайтмодула?

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E90 330D
Мечтае да кара: ///M power
Детайли за колата: BMW - Bought My Wife

Интересен въпрос за лайтмодула?

Мнение от Next » 08 Сеп 2010, 16:25

Така... реших да си сложа халогени и си купих лайтмодул с бутон за халогени. Смених го всичко си работи както трябва (още нямам халогени) но забелязах, че като го смених с моя ми светна една точка на таблото след "km." Ще приложа 2 снимки да видите за какво става въпрос.
моя лайтмодул
Изображение

новия.
Изображение

От какво може да е ?
Изображение

Слави
Аватар

Re: Интересен въпрос за лайтмодула?

Мнение от © » 08 Сеп 2010, 16:36

Е как от какво - сменил си лайтмодула, а вътре е записан твоят VIN номер
Сложи си твоят лайт модул, а от новия вземи само платката с бутоните и няма да имаш проблеми. Лесно се изкарва и е на букса
И не карай много с този модул, че ще объркаш и км. на колата които също са записани в модула, после може да ти дава грешки при диагностика

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Next » 08 Сеп 2010, 16:39

© написа:Е как от какво - сменил си лайтмодула, а вътре е записан твоят VIN номер
Сложи си твоят лайт модул, а от новия вземи само платката с бутоните и няма да имаш проблеми. Лесно се изкарва и е на букса
И не карай много с този модул, че ще объркаш и км. на колата които също са записани в модула, после може да ти дава грешки при диагностика

Мерси Слави велик си :bowdown:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E46 318i 98
Мечтае да кара: Електромобил...

Мнение от vavilon » 08 Сеп 2010, 16:46

Добре дошъл в клуба :wave: Моят пък е сменян, но няма точка. Което е много странно. Колата ми е 98г. и е 165к. А лайт модула е 2003г. и е на 190к. Има ли някой който да го препрограмира? Таблото неможе да се адаптира към този модул и немогат да му се включат екстри, като например-дневни светлини.
п.п. Колега много сори, че в твоята тема. Ама аз си пестя :)

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Next » 08 Сеп 2010, 16:53

Няма проблеми ползвай темата аз си свърших работата за 2 минути ама кой да знае :dummy: :mhihi:
Благодарение на Слави точката вече я няма :bowdown:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vavilon » 08 Сеп 2010, 16:58

Next написа:Няма проблеми ползвай темата аз си свърших работата за 2 минути ама кой да знае :dummy: :mhihi:
Благодарение на Слави точката вече я няма :bowdown:

Дамм, твоята е лесна. Тука при мене и педполагам има и други, които още не са разбрали, че им е сменян или бърникан лайт модула. :(

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Next » 08 Сеп 2010, 17:05

Vavilon а ти как разбра ?
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vavilon » 08 Сеп 2010, 19:28

Next написа:Vavilon а ти как разбра ?

Ами как, наби айрбега грешка, когато лично си прах (наводних) колата :mhihi: . Ало, ало на колегата Оси (Орлинчо) за което :bowdown: :bowdown: :bowdown: . И така направихме пълна диагностика, като изчистихме грешката за бега и още една за абс-а (датчик заден). Гледахме ламбди (понеже съм с резонатор) и темпаратури.Решихме да пуснем дневни светлини и нъцки, даде грешка в лайт модула. Погледнахме на колко км. е колата в лайт модула и даде 2003/190к, км- колата мие 98г. Явно е сменян за нещо не са магарени километрите понеже на таблото показва 165к. За 30к км. не си струва цялата лайнарщина :) А при колегата Оси обратното. На него пък са му сменяли таблото. И пак същият филм, нема връзка с лайт модула. И при него немогат да се пуснат дневни светлини :evil:
Та има ли някой който да се навие и да адаптира:
При мен лайт модул-табло?
При колегата Оси табло-лайт модул?
И двамата търсим човек, който наистина разбира адаптиране и програмиране.
Страното е, че ако искам да си взема настаро както теб лайт модул с копче за халогени и ще ядем дрвцето за дневни светлини само това е ако си с различен лайт модул. Нищо друго немое да стане, опс и разлика в километрите и годината ( не е болка). Търсенето продължава... Лайт модул иначе 400-500лв новичък, тогава и баба ми ще го адаптира :mhihi:

Слави
Аватар

Мнение от © » 08 Сеп 2010, 20:14

"питай патило ..." :mhihi:
някой беше писал, че за дневни светлини освен лайт модул трябвало и някакво реле, но наистина не съм запознат
Само за информация и моят лайт модул не прави връзка с таблото защото съм карал 3000км с друг и сега км. са замръзнали на 185 000, когато съм правил смените. Но дневните светлини си се активират и деактивират без проблем

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW X5, Е60, Е30
Мечтае да кара: с талон
Детайли за колата: БМВ

Мнение от Se7ven » 08 Сеп 2010, 20:25

Ами не ви са препрограмирани като хората модулите. И километрите се оправят и точката се изчиства. Трябва да се използва БМВ Скенер за километрите, ДИС или NCS expert за програмирването и НОУ ХАУ за цялостно изпълнение. :smoke:

Аватар
Кара: Другите да му завиждат.....
Мечтае да кара: Самолет и Петролен танкер
Детайли за колата: MNOGO BARZA

Мнение от milennyc » 08 Сеп 2010, 20:47

vavilon написа:Добре дошъл в клуба :wave: Моят пък е сменян, но няма точка. Което е много странно. Колата ми е 98г. и е 165к. А лайт модула е 2003г. и е на 190к. Има ли някой който да го препрограмира? Таблото неможе да се адаптира към този модул и немогат да му се включат екстри, като например-дневни светлини.
п.п. Колега много сори, че в твоята тема. Ама аз си пестя :)

Аз мога.... имам и скенер за км и ДИС..... и всичко си бачка без точки и с реалните км

Слави
Аватар

Мнение от © » 08 Сеп 2010, 22:22

и двамата сте твърде далече
дайте някакви напътствия какво да правим

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Next » 09 Сеп 2010, 0:17

Как мога да си проверя километрите в лайт модула колко са записани. Аз карах около 2-3 км с точката на таблото. И после го смених.
Изображение

Аватар
Кара: Другите да му завиждат.....
Мечтае да кара: Самолет и Петролен танкер
Детайли за колата: MNOGO BARZA

Мнение от milennyc » 09 Сеп 2010, 8:41

© написа:и двамата сте твърде далече
дайте някакви напътствия какво да правим

Като чете те с ДИС за ВИН-а на IKE, LCM ? Еднакви ли са на колата и таблото, лайт модул? Ако не са може да го направиш с ДИС няма проблем с рекодинг а не с ретрофит :idea: ;) . Другото за км и точката става само със БМВ скенер(прекодират се километрите, таблото се рестартира и няма точка). Ако някой знае как става с НЦС-а да каже....

п.п. Но има пак едно НО :), има IKE което не може да се "въртят" километрите има определен чип. То се поставя на табла след 2002 г. И тук дърво точката си остава, но програмирането на дневни светлини не трябва да е проблем. Но знам че има колеги който се занимават с табла и ключове, та те ги лекуват :smoke:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vavilon » 09 Сеп 2010, 9:39

milennyc написа:Но знам че има колеги който се занимават с табла и ключове, та те ги лекуват :smoke:

Да, ама мне :( . Точно тези колеги не са могли да адаптират таблото на Оси дори и със солидно заплащане. Следователно и аз няма да отида да ми вземат само паричките. Не че мноо мноо съм се забързал да си пускам дневни светлини, но ми писна да плащам фишове Х 20лв. :mhihi: Съжелявам, че се говори от 3-то лице, надявам се колегата Оси да се включи :wave: . Така де на всеки ще му е нужно да знае как и дали е възможно стар лайт модул от друга кола, дали може да се адаптира към табълцето и кой може да го направи с гаранция естествено :?:
Пример: Аз искам да си смена и без друго сменения ми лайт модул с бутон за халогени настаро естествено. Ама как да я направя тая интервенция :paranoid:
Благодаря на всички отзовали се :bowdown:

Следваща

Назад към E46