ПОМОЩ!!! Къде да направя реглаж П+З мост??! Цялата история!
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
26 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
ПОМОЩ!!! Къде да направя реглаж П+З мост??! Цялата история!
Помощ! Къде да си направя реглаж П+З мост 1999 Е46 Седан 318и в София.
Колеги, след много ходене по сервизи и след 3 реглажа волана ми е на една страна и колата е с толкова лоша геометрия че онзи ден се завъртях на един завой 360 градуса без да съм давал газ в дъжда. Искам да отбележа че купето на колата е напълно право!
МОЛЯ кажете къде да отида за качествен реглаж..... не само апаратурата да струва 1,000,000 и да има маймуна отзад а някой който разбира как се прави реглаж на е46 и е изпробван.
Ако някой колега също може да ми покаже неговата кола и къде е правена ще бъда много по спокоен и благодарен.
Как започна всичко: Аз виждам че едната от задните гуми се е "разкрачила" доста (камбера и не е в норма) и отивам в Overdrive където момчето казва че проблема е в другата гума и тази кола трябва да е разкрачена и "цитирам" да яде гуми.
ОК.... няма проблеми..... направи "реглаж" на предницата кояти си беше ОК преди това..... изкриви ми волана на дясно. Момчето не успя да направи реглаж на задния мост защото не успя да отвие долния болт на главината. (Дори не се пробва с 3те болта на гредата) Както и да е..... коректен.....взе ми само 30 лв за предницата. Като си тръгнах видях че волана е на една страна и просто не ми се занимаваше да ходя отново.
На другия ден по живо по здраво отивам в Pan Service на околовръстното където ходя от години за да ми правят колите. Качваме колата на стенда..... прави реглаж на предницата но не може да отвие болта отзад отново. Както и да е платих си монтаж/демонтаж на болта и сложихме нов болт с нов тампон. Правиха ми и спирачките и чак на другия ден си взех колата. (Наистина спирачките са ги направили уникални с нови гумички на буталата) На другия ден си взимам колата...... волана на ЛЯВО този път след 2рия реглаж там. Връщам се и тоя ми вика " Аз няма да я кача отново защото няма да стане.... само налучкваме и ще сме тук до утре..... Няма как да ти оправя волана.....карай така!" Аз му казвам......отвии малко от едната страна и завии от другата.....така ще изместиш пръта на рейката и ще оправим волана. Не и не. Тръгнах си бесен след още 60лв за реглаж. Задната ми гума отново не беше с добър камбер видимо. Същата вечер тръгвам за Варна...... на Ботевградско колата започва да тропа жестоко и започва да си "дрифти" брутално. Спирам на ОМВ вече тотално бесен. Вдигам колата на крик......гледам гумата се клати.....пипам долния реглажен болт от дяско....ами той ми остана в ръката.....идиота не го е затегнал. Това е долния болт на главината на задния мост за тези които не знаят. Звъня му....той ми вика...."той се е разтегнал щото е стария.....ние не го сменихме този".....малоумна работа....и още "Не съм го затегнал защото си говорехме и ти ми стоеше на главата"... Тук ми избиха бушоните и след доста каране просто му казах че на другия ден си искам парите обратно. Отивам на другия ден и той ми казва: "Да не съм го затегнал, но това е защото ти ми беше на главата!!!" Аз нали културно му отговарям че и папата да му е на главата трябва да затегне реглажните болтове и го питам какво щеше да стане ако това не беше на моята кола а на някоя жена която няма да спре ако не разбира нищо. Тои стои и ме гледа тъпо. Казах му да си ми даде парите и той ми каза че има 30лв за един апарат които е забравил да включи във сметката ми 451общо и отново се вбесих и си му казах че както е забравил 30лв така и болта и да си ми върне 60лв за реглажа. Даде ми 60лв едва едва и ми каза "Повече да не си стъпил в този сервиз докато аз съм тук" Пича се казва Наско и е там шефче на Pan Service на околовръстното. Ходя при него от 4 години.
Евала бе батка....така се гонят клиенти!
ПОМОЩ!

Колеги, след много ходене по сервизи и след 3 реглажа волана ми е на една страна и колата е с толкова лоша геометрия че онзи ден се завъртях на един завой 360 градуса без да съм давал газ в дъжда. Искам да отбележа че купето на колата е напълно право!
МОЛЯ кажете къде да отида за качествен реглаж..... не само апаратурата да струва 1,000,000 и да има маймуна отзад а някой който разбира как се прави реглаж на е46 и е изпробван.
Ако някой колега също може да ми покаже неговата кола и къде е правена ще бъда много по спокоен и благодарен.
Как започна всичко: Аз виждам че едната от задните гуми се е "разкрачила" доста (камбера и не е в норма) и отивам в Overdrive където момчето казва че проблема е в другата гума и тази кола трябва да е разкрачена и "цитирам" да яде гуми.

На другия ден по живо по здраво отивам в Pan Service на околовръстното където ходя от години за да ми правят колите. Качваме колата на стенда..... прави реглаж на предницата но не може да отвие болта отзад отново. Както и да е платих си монтаж/демонтаж на болта и сложихме нов болт с нов тампон. Правиха ми и спирачките и чак на другия ден си взех колата. (Наистина спирачките са ги направили уникални с нови гумички на буталата) На другия ден си взимам колата...... волана на ЛЯВО този път след 2рия реглаж там. Връщам се и тоя ми вика " Аз няма да я кача отново защото няма да стане.... само налучкваме и ще сме тук до утре..... Няма как да ти оправя волана.....карай така!" Аз му казвам......отвии малко от едната страна и завии от другата.....така ще изместиш пръта на рейката и ще оправим волана. Не и не. Тръгнах си бесен след още 60лв за реглаж. Задната ми гума отново не беше с добър камбер видимо. Същата вечер тръгвам за Варна...... на Ботевградско колата започва да тропа жестоко и започва да си "дрифти" брутално. Спирам на ОМВ вече тотално бесен. Вдигам колата на крик......гледам гумата се клати.....пипам долния реглажен болт от дяско....ами той ми остана в ръката.....идиота не го е затегнал. Това е долния болт на главината на задния мост за тези които не знаят. Звъня му....той ми вика...."той се е разтегнал щото е стария.....ние не го сменихме този".....малоумна работа....и още "Не съм го затегнал защото си говорехме и ти ми стоеше на главата"... Тук ми избиха бушоните и след доста каране просто му казах че на другия ден си искам парите обратно. Отивам на другия ден и той ми казва: "Да не съм го затегнал, но това е защото ти ми беше на главата!!!" Аз нали културно му отговарям че и папата да му е на главата трябва да затегне реглажните болтове и го питам какво щеше да стане ако това не беше на моята кола а на някоя жена която няма да спре ако не разбира нищо. Тои стои и ме гледа тъпо. Казах му да си ми даде парите и той ми каза че има 30лв за един апарат които е забравил да включи във сметката ми 451общо и отново се вбесих и си му казах че както е забравил 30лв така и болта и да си ми върне 60лв за реглажа. Даде ми 60лв едва едва и ми каза "Повече да не си стъпил в този сервиз докато аз съм тук" Пича се казва Наско и е там шефче на Pan Service на околовръстното. Ходя при него от 4 години.

- Wolfen
- старши ентусиаст
-
- Кара: само по празници
Re: ПОМОЩ!!! Къде да направя реглаж П+З мост??! Цялата история!
Аз съм ходил в Дунев сервиз - до картинг пистата в Студентски град и съм доволен.
- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
Аз съм ходил в "Хеед 91" - имат хубав стенд и могат да ти свършат работа.
Si non confectus, non reficiat.
Колеги, волана ви прав ли е след реглаж в тези сервизи?
- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
На мен да.
Si non confectus, non reficiat.
- mistyrain
- младши ентусиаст
-
- Кара: F34 320d
- Мечтае да кара: G32
- Детайли за колата: 320d GT B47
Здравей колега,
Аз ти препоръчвам Лазурит сервиз, ул Иван Хаджиев 2. Това се пада срещу трета градск ( зад кино арена запад). Бг мапс ще ти покаже най-добре. Там ще си ти дадат и документ в който ще видиш каде кое с колко градуса ти е било криво и волан ще си ти направат и сичко. Обясни на хората за кво иде реч и така.
Аз ти препоръчвам Лазурит сервиз, ул Иван Хаджиев 2. Това се пада срещу трета градск ( зад кино арена запад). Бг мапс ще ти покаже най-добре. Там ще си ти дадат и документ в който ще видиш каде кое с колко градуса ти е било криво и волан ще си ти направат и сичко. Обясни на хората за кво иде реч и така.
- gromovich
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46
- Мечтае да кара: T-72 само направо и с пълна газ
Колега, наскоро имах приключения на пътя и ми се наложи да правя реглаж. Препоръчаха ми сервиза на Мотоексперт, който се намира на т-образното кръстовище на Г.М. Димитров и Симеоновско шосе. След реглажа нямам оплаквания. Успех !
- jivko2828
- младши ентусиаст
-
- Кара: G70
- Детайли за колата: 2023 G70 M760e, M Brooklyn Grey, Full Options
Wolfen написа:Аз съм ходил в Дунев сервиз - до картинг пистата в Студентски град и съм доволен.
И аз съм много доволен от там.
- Mitko195
- младши ентусиаст
-
- Кара: 530xi
- Мечтае да кара: S65 Lorinser
gromovich написа:Колега, наскоро имах приключения на пътя и ми се наложи да правя реглаж. Препоръчаха ми сервиза на Мотоексперт, който се намира на т-образното кръстовище на Г.М. Димитров и Симеоновско шосе. След реглажа нямам оплаквания. Успех !
Там НЕ! Правят сходимост на заден мост като гледат как е предницата...това е кола със задно по дяволите

хм, а каква трябва да е сходимостта на задният мост? Предполагам, че и на други сервизи ще правят същото..
Каква е цената на услугата при Дунев?
- Моджо
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 320i мнооо убаво )))
- Мечтае да кара: Еххх...
- Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.
Аз ходя в гуни център "Диана" на Ботевградско. Доволен съм. Добре работят и никога не съм имал проблеми. Като там се обслужват три коли, не само бимата.
Хм,хм...

Насочвам се към някакъв сервиз в Дружба срещу зеленчуковата борса - имаше една тема преди и колегите са били доволни но бил със записване. Някой да има опит с тях наскоро?
- mistyrain
- младши ентусиаст
-
- Кара: F34 320d
- Мечтае да кара: G32
- Детайли за колата: 320d GT B47
Колега, имаш няколко места на които ти беше препоръчано да идеш и готово. Незнам още какво те обърква.
аз ходя на VIP service, в младост 1, едно младо момче прави колите, много е точен и винаги прави волана прав
www.bmwпрофесори-bg.net
26 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2