Грешки при Инпа,какво ли означават?

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: E60 , 530i
Мечтае да кара: F10

Грешки при Инпа,какво ли означават?

Мнение от veris » 07 Сеп 2010, 20:16

Здравейте колеги, реших да пусна импата и да видя какво е положеноето с колата ми, от доста време не съм я гледал за грешки и т.н.Колата е 525и М54.При грешките, тези които си се виждат ми излиза само една: 18 NW_A-error.При тези, които са от опцията за шадоу грешките ми излизат 4: ТЕG_UP_1,TEG_DOWN_1,TEG_UP_2,TEG_DOWN2.Не че за момента имам някакъв проблем, но потърсих из форума, но не намерих инфо относно тези грешки.

П.С. С инпата още съм начинаещ,неразбирам много,затова и си питам.Предварително Благодаря на отзовалите се колеги.
Be yourself, no matter what they say....

ентусиаст
Аватар
Кара: F11 530xd

Re: Грешки при Инпа,какво ли означават?

Мнение от badsharki » 08 Сеп 2010, 9:56

veris написа:При грешките, тези които си се виждат ми излиза само една: 18 NW_A-error.

Най-вероятно е за датчика на разпределителния вал.
NW - Nockenwelle - Разпределителен вал

"А" пък посочва кой от двата е, като мисля, че е за вала на изходящите клапани ... но не съм съвсем сигурен, така че нека някой по-запознат да потвърди.

Потребител
Аватар

Мнение от veris » 08 Сеп 2010, 11:11

Благодаря колега за отговора, мисля че си прав, тъй като попаднах чрез Гугъл на тази тема: http://www.justanswer.com/questions/151au-i-have-a-2001-bmw-530i-with-dme-code-18-12-hex-code и доколкото разбрах пича е сменил intake сензора и после пак му се е появила тази грешка 18.NW_A-error и това ме навежда на мисълта, че при мен е за смяна exhaust сензора.Може и да греша разбира се...ако някой има идея нека сподели.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: седнал
Детайли за колата: Правиланта 39-ка

Мнение от gentata » 09 Сеп 2010, 17:43

Ето и от мен малко с помоща на чичо гугъл http://forum.bmw5.co.uk/viewtopic.php?f ... iew=unread

Потребител
Аватар

Мнение от veris » 09 Сеп 2010, 19:58

Здравейте колеги, всичко се оправи.Смених датчика и всичко е ок.Изчезна и лекото придърпване, когато пусна съединитела от първа и минавам на втора.Колата работи идеално.Изчистих грешката после палих, гасих махах компа,покарах малко и после пак влезнах и нямаше грешки.Та така в крайна сметка грешка 18.NW_A-error oзначава проблем в изпусквателния датчик/сензор.Благодаря на отзовалите се.

Назад към E39