Свързване на не оригинална аларма

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '12 BMW F10
Мечтае да кара: самолет

Свързване на не оригинална аларма

Мнение от oci » 04 Сеп 2010, 12:21

Колеги искам да питам дали някой е слагал не оригинална аларма на е46 защото моята я взех с такава и не са ми вързани левите мигачи и когато заключвам и отключвам мигат само десните и от начало не ме дразнеше, но сега съм решил да направя и другите и странното е че когато пусна кабели и за левите и заключа колата алармата се активира и почва да пищи откала ли ги няма проблем, а съм им сложил по един диод да не връща но пак го има проблема.
Идеята ми е може ли да се свърже директно от лайт модула или от ключа на аварийните /аз се опитвах да го изкарам ама не успях можеби има тънкост или трябва да сваля конзолата с подлакътника?/ за да ми мигат всичките.
Ако някой го е правил да сподели.
Благодаря предварително.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E70

Re: Свързване на не оригинална аларма

Мнение от slitter » 04 Сеп 2010, 16:39

Смени диодите...предполагам нещо в тях е проблема! Или са слаби, или дефектни! аз моята сам съм си я връзвал и нямаше проблем. През лайт модула не ти препоръчвам, щото ще стане обърквация, а и не знам дали въобще има тая възможност за неоригинална аларма. Там всичко минава през елекрониката!!! Ключа за аварийните също! :)

Потребител
Аватар
Кара: e46 318i

Мнение от punisher » 21 Сеп 2010, 22:04

а можете ли да ми кажете как принципно се регулира чувствителността й?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '12 BMW F10
Мечтае да кара: самолет

Мнение от oci » 22 Сеп 2010, 22:17

punisher написа:а можете ли да ми кажете как принципно се регулира чувствителността й?

аз моята я свързах оказа се, че мигачите са свързани на масата на алармата и от там идва объркването, пуснах си маса към алармата и вързах и другите мигачи и сега всичко е тип топ.
А до колегата с чувствителността, има шоков датчик и на него има потенциометъче за регулиране на ляво се намалява на дясно се усилва чувствителността и шоковия датчик трябва да е прилепен към твътд елемент от купето за да може вибрациите било то от шум или от удар да се предадът по купето и той лесно да сработи.
Дано си ме разбрал ако не пиши на ЛС.

Потребител
Аватар

Мнение от kamen » 29 Сеп 2010, 15:46

И аз слагах не оригинална аларма и направо ми се запали главата.
Почна като дам на контакт да не ми гасне лампата за ръчната и за esp но не всеки път го прави това просто не знам какъв е проблема а като я заведа на доктор и там се плаши и не прави проблеми иначе като не се загаси връщам ключа на нулево положение въртя пак и вече си гасне и това го прави само при палене не по време на движение
kamen

Назад към E46