Amber LED Angel Eyes
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
- vassil_bk
- младши ентусиаст
-
- Кара: купета
Re: Amber LED Angel Eyes
Колеги, проблем!
В релето, което управлява "AngelEyes"-а (моя е LED, но като цяло няма значение дали е LED или CCFL), влизат две жици. Грубо казано едната е за да светят постоянно, а другата е за да светят заедно с централния плафон. И сега проблема: когато плафонът не свети и няма отворена врата, е по тая втората жица има постоянно 3 волта!!
Сигурен съм, че в началото като монтирах нещата не беше така! Дали релето си заминава или ...?!
За сега тая утечка минава през диодите в дръжките на вратите. Консумацията е минимална (~8-10mA) и може да се приеме като ефект, щото остава да свети като заключа
Ама все пак не ми се вижда нормално...
Някой да го е имал тоя проблем и ако да, как сте го решили?
В релето, което управлява "AngelEyes"-а (моя е LED, но като цяло няма значение дали е LED или CCFL), влизат две жици. Грубо казано едната е за да светят постоянно, а другата е за да светят заедно с централния плафон. И сега проблема: когато плафонът не свети и няма отворена врата, е по тая втората жица има постоянно 3 волта!!

За сега тая утечка минава през диодите в дръжките на вратите. Консумацията е минимална (~8-10mA) и може да се приеме като ефект, щото остава да свети като заключа

- Runnaway
-
Е46нтусиаст
-
- Кара: M3 E46
- Мечтае да кара: M3 E46
- Детайли за колата: BMW E46 M3 '03 - Carbon Black & Manual Gearbox
vassil_bk написа:Колеги, проблем!
В релето, което управлява "AngelEyes"-а (моя е LED, но като цяло няма значение дали е LED или CCFL), влизат две жици. Грубо казано едната е за да светят постоянно, а другата е за да светят заедно с централния плафон. И сега проблема: когато плафонът не свети и няма отворена врата, е по тая втората жица има постоянно 3 волта!!Сигурен съм, че в началото като монтирах нещата не беше така! Дали релето си заминава или ...?!
![]()
За сега тая утечка минава през диодите в дръжките на вратите. Консумацията е минимална (~8-10mA) и може да се приеме като ефект, щото остава да свети като заключаАма все пак не ми се вижда нормално...
Сега твоето реле ли?!

- vavilon
- старши ентусиаст
-
- Кара: E46 318i 98
- Мечтае да кара: Електромобил...
vassil_bk написа:Може да се разглоби! Ако имаш оранжеви SMD LED и необходимите инструменти да се запоят на платката, давай да правим едни Amber конкуренция на Umnitza!vavilon написа:... Ако може да се разглоби белият LED Angel Eyes та да му сложим каквито си поискаме LED-диоди...
Колко диода са? Аз диоди нямам, но на пазара има. Няма проблем да ги подменим, ако подлежът на смяна диодите. Давай ги и лепим

- vassil_bk
- младши ентусиаст
-
А де... Май като за 100 лв. не можем да искаме повечеRunnaway написа: Сега твоето реле ли?!

Диодите са с по 2 крачета, ако не се лъжа, за повърхностен монтаж. Всеки ринг е разделен на 2 платки, които се съединяват в долната част на кръга (от към бронята). На всеки кръг трябва да има около 60-65 диода. Доста са на гъсто и не знам с какво може да се лепнат. Ти имаш ли някакви инструменти за повърхностен монтаж? С обикновен поялник забрави, само ще си избодем очите и е почти сигурно, че ще изгорим доста от тях...vavilon написа: Колко диода са? Аз диоди нямам, но на пазара има. Няма проблем да ги подменим, ако подлежът на смяна диодите. Давай ги и лепимПосле ще нагаждаме цвтът...
Относно цвят Amber съм виждал по разни чужди сайтове, не знам дали ще успеем да си докараме в БГ. И вариант остават Комет Електроникс, но при тях трябва много точно да знаем какво искаме и да ги питаме по номер на чарк. Намерих и тези: http://www.k99bg.com/ElC_Catalog.asp?Se ... Groups=151
Някой да е ходил в техния магазин...?
- vavilon
- старши ентусиаст
-
Начи, така като гледам цените на SMD-дитата, малко неоправдано идва според Osram!
http://uk.farnell.com/jsp/search/browse ... allpartial
То затова в БГ са евтини Ангелите с LED-щото са със (смотани) диоди
.
Нашият диод или поне този който искам аз да свети малко по бледо от амбер е:
Warm white PLCC2.
Като се рових, намерих това- http://www.freecarkits.com/angeleyes.htm
Тези диоди, които си дал на линка са много ярки и трябва да ги намаляме с резистор, но като гледам нямаме много голям избор за да се вкараме у цена
http://uk.farnell.com/jsp/search/browse ... allpartial
То затова в БГ са евтини Ангелите с LED-щото са със (смотани) диоди

Нашият диод или поне този който искам аз да свети малко по бледо от амбер е:
Warm white PLCC2.
Като се рових, намерих това- http://www.freecarkits.com/angeleyes.htm

Тези диоди, които си дал на линка са много ярки и трябва да ги намаляме с резистор, но като гледам нямаме много голям избор за да се вкараме у цена

- vassil_bk
- младши ентусиаст
-
vavilon написа:Начи, така като гледам цените на SMD-дитата, малко неоправдано идва според Osram!
http://uk.farnell.com/jsp/search/browse ... lpartial...

Като сложим цената на комплекта от българските, на който трябва да сменим диодите - още 100 лв... Много започваме да се приближаваме до цената на готовите неща от Umnitza...

Туй ти е най-малката грижа. Mоже да сложим потенциометър да си го регулираш, на колкото ти е кефvavilon написа:... Тези диоди, които си дал на линка са много ярки и трябва да ги намаляме с резистор, но като гледам нямаме много голям избор за да се вкараме у цена

- vavilon
- старши ентусиаст
-
Ехх, да се откажем преждивремено
. Ще ни трябва цял ден да лепим 260 диода-за 1 комплект ангели, не че е невъзможно
. Но наистина не си струва операцията за разлика по-малка от 100лв. от сайта на Umnitza.
Вариянти:
1.Намираме по евтини диоди и правим процедурата с подмяна на диодите.
2.Намираме аналог на ангелите на Umnitza.
3.Правим си сами ангели - http://www.freecarkits.com/angeleyes.htm
Всичко останало е труд без покритие

Вариянти:
1.Намираме по евтини диоди и правим процедурата с подмяна на диодите.
2.Намираме аналог на ангелите на Umnitza.
3.Правим си сами ангели - http://www.freecarkits.com/angeleyes.htm
Всичко останало е труд без покритие

- vassil_bk
- младши ентусиаст
-
Ако за около 50-60 лв. успеем да намерим 250-300 диода, това ми се струва най-удачния вариант.vavilon написа:1.Намираме по евтини диоди и правим процедурата с подмяна на диодите.
Я намерим с 50-60 лв. по-евтини, я не...vavilon написа:2.Намираме аналог на ангелите на Umnitza.

С това нещо, колко и добре да го направим, ми се струва, че ще приличаме на Гоуфаджии...vavilon написа:3.Правим си сами ангели - http://www.freecarkits.com/angeleyes.htm

Така ми се струват на мен нещата... Ако пък се намери някой в щатите, който ще се прибира скоро, можем малко от шипинг да спестим, че си е цифра... Най-евтиния е $18, ма му нямам никакво доверие. Останалите почват от $38...
- vavilon
- старши ентусиаст
-
Ангел 38$+100-120лв. диоди е много приемлива цена. Ако се намери някой да достави ангела от мен имаш зелена светлина за изработката на платките

- pazokolarov
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320dA 525xd
Хмм, това ТНТМ дето смятате да го заформите, си е май голяма хамалогия за единични бройки и с подръчни средства ...
А някой случайно да знае какви са вътрешните диаметри на рефлекторите във фейслифтовите фарове с ксенон?

А някой случайно да знае какви са вътрешните диаметри на рефлекторите във фейслифтовите фарове с ксенон?
- vassil_bk
- младши ентусиаст
-
LED, от Babuna. Защо?uCnaHeTcA написа:...На аватара ти, с какъв Angel Eyes си
Е, ако намерим читави ярки диоди за не много пари не е чак толкова зле. Отварям си AgelEyes-а, подменям диодите за някоко часа, сглобявам чаркалаците и айде на колата. Ако имаме платка от оригинален мисля, че ще стане лесно. Въпросът е как да ги запоим без да се омаже нещо... Тия диоди горят като се позагреят малко повече с поялника...pazokolarov написа:Хмм, това ТНТМ дето смятате да го заформите, си е май голяма хамалогия за единични бройки и с подръчни средства ...![]()
А някой някакви идеи по моя проблем с релето...

- pazokolarov
- старши ентусиаст
-
Къде, по дяволите, се свързва кабела за задействане на релето при LED Angel Eyes?
Обикновено е едно бяло кабелче (може и да е друг цвят), което трябва да се включи някъде в кутията на ДДЕ-то с някакъв кабел. По всички снимки и обяснения, които намерих в нета, го свързват към червен кабел с бяла ивица и жълти пръстени. При мен обаче такъв кабел няма!
Свързах го към кабела за габарита на левия фар (черен със зелена ивица), който е в кутията на ДДЕ-то, но от там дава някакви 2 волта и не може да задейства релето. Предполагам, че не съм объркал кабела в кутията, защото даваше директна връзка на буксата на крушката за габаита на фара.
Някой ако е свързвал такива очи, моля да каже към кой кабел точно трябва да се свърже при дизелите?
Обикновено е едно бяло кабелче (може и да е друг цвят), което трябва да се включи някъде в кутията на ДДЕ-то с някакъв кабел. По всички снимки и обяснения, които намерих в нета, го свързват към червен кабел с бяла ивица и жълти пръстени. При мен обаче такъв кабел няма!
Свързах го към кабела за габарита на левия фар (черен със зелена ивица), който е в кутията на ДДЕ-то, но от там дава някакви 2 волта и не може да задейства релето. Предполагам, че не съм объркал кабела в кутията, защото даваше директна връзка на буксата на крушката за габаита на фара.
Някой ако е свързвал такива очи, моля да каже към кой кабел точно трябва да се свърже при дизелите?
- vassil_bk
- младши ентусиаст
-
Малко е кофти на габарита според мен, че нали минават разни импулси за изгоряла крушка. Не знам релето как ще реагира на това нещо...
Според мен трябва да вземеш сигнал от "Terminal R" или контакт. Така ще светят винаги когато си на контакт и/или работи мотора.
При мен тази жица си я имаше:

Виж в същата букса дали някой от другите кабели с друг цвят няма да ти даде 12 волта като си на котакт. Също може да провериш пак в тази букса на точно това място кабела какво дава като си на контакт - може просто цвета на изолацията при теб да е различен.
Ако от там не се получи, можеш да вземеш контакт и от някоя букса под волана. Предполагам вече си видял, че в дъното на тази бяла кутия, която съм дал на снимката, има една дупка, която води точно до нишата зад малката жабка
Пиши какъв е резултата след опитите.
Според мен трябва да вземеш сигнал от "Terminal R" или контакт. Така ще светят винаги когато си на контакт и/или работи мотора.
При мен тази жица си я имаше:

Виж в същата букса дали някой от другите кабели с друг цвят няма да ти даде 12 волта като си на котакт. Също може да провериш пак в тази букса на точно това място кабела какво дава като си на контакт - може просто цвета на изолацията при теб да е различен.
Ако от там не се получи, можеш да вземеш контакт и от някоя букса под волана. Предполагам вече си видял, че в дъното на тази бяла кутия, която съм дал на снимката, има една дупка, която води точно до нишата зад малката жабка

Пиши какъв е резултата след опитите.
- pazokolarov
- старши ентусиаст
-
Тази жица я има само при бензиновите двигатели, за съжаление.
При дизеловите двигатели тази електронна кутия има по-различно съдържание и тези белите розетки (с червен/бяло/жълто кабел) ги няма.
Аз искам гьозовете да си светят когато по принцип светят обикновените габарити.
При дизеловите двигатели тази електронна кутия има по-различно съдържание и тези белите розетки (с червен/бяло/жълто кабел) ги няма.
Аз искам гьозовете да си светят когато по принцип светят обикновените габарити.