BMW e39 за начинаещ шофьор?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Re: BMW e39 за начинаещ шофьор?

Мнение от vicho » 02 Сеп 2010, 15:58

Djelebov написа:Колата ми е произведена когато са се произвеждали и е39-ки.

значи са и сложили от шукариите на е39 ... или си е останало просто е34 :mhihi:

п.с. какви клипчета те гонят? клипа беше от НКАП, който ти сам спомена... :winky:
You said: "Time will change!" What if it changes you?

клавиатурен мунингист
Аватар
Кара: E39 520i 1997
Мечтае да кара: E36 323ti

Мнение от amd » 02 Сеп 2010, 15:58

Интересно, че дизела Е46-цата не гаснеше, там сигурно е на малко по-друг принцип. Пък и дизела нали по-трудно се гаси. Иначе наистина е голям шит ASC-то, особено като се окопаеш на някой паркинг. Иначе за движение е полезно, примерно с 50-60км/ч като дам газ да знам, че няма да се суче колата, точно когато съм в средна лента и от двете ми страни има коли (примерно). Сега харесвам Е39 много. Но като си спомня какъв бях на 18...добре, че не можех да си я позволя :)
BMW only!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vicho » 02 Сеп 2010, 16:02

amd написа:Интересно, че дизела Е46-цата не гаснеше, там сигурно е на малко по-друг принцип. Пък и дизела нали по-трудно се гаси. Иначе наистина е голям шит ASC-то, особено като се окопаеш на някой паркинг. Иначе за движение е полезно, примерно с 50-60км/ч като дам газ да знам, че няма да се суче колата, точно когато съм в средна лента и от двете ми страни има коли (примерно). Сега харесвам Е39 много. Но като си спомня какъв бях на 18...добре, че не можех да си я позволя :)

РАЗГЕЛЕ!

:bowdown:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: малки котета на задната седалка
Мечтае да кара: по-леко
Детайли за колата: Черна скрап

Мнение от deyan-enchev » 02 Сеп 2010, 16:02

и майбах е добре за начинаещ шофьор - въпроса е кой на ква черга се простира
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е46 325ci кабрио - М3 реплика
Мечтае да кара: Mercedes S Class Coupe/Convertible

Мнение от Djelebov » 02 Сеп 2010, 16:15

vicho написа:
Djelebov написа:Колата ми е произведена когато са се произвеждали и е39-ки.

значи са и сложили от шукариите на е39 ... или си е останало просто е34 :mhihi:

п.с. какви клипчета те гонят? клипа беше от НКАП, който ти сам спомена... :winky:
Останало си е просто е34, от нормалните, в които лактите на хората отпред не се блъскат като на кино, от онези с които като мина бързо през бабуна не си блъскам главата в тавана, от онези на които като кача някой отзад не чувам "Дай си седалката напреде!", ,както става с по-ниските класове на марката- Но няма лошо, за това има и по-ниски класове коли.
Кво не разбра за клипчето ти: То уж беше обяснение, за това че е34 била голяма тежка, но несигурна кола от 88, обаче се оказа, че точно това клипче показва обратното, а, тва ли не разбра... ми то не е сложно бе :mhihi:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: 540i E39
Мечтае да кара: това което има вече...
Детайли за колата: М62В44

Мнение от bili1 » 02 Сеп 2010, 16:16

До автора:
На 17г. си взех първата Е39-ка 520i още нямах книжка..както искаш го смятай бях луд на тема БМВ като го взех ходих в Смолян на изпита за кормуване с мойто си БМВ :mhihi: подадох документите за книжката и си затръгвах на светофара му запуших гумите... :lol: не се хваля и не те съветвам да правиш такива рисковани простотии пубертетски,но ЖИВЕЙ НА ШИРОКО не Е39 :nono: аз те съветвам да си вземеш Е38 как има да е V8 буташ седалката докрай пускаш облегалката назаде дърпаш подлакътника напреде пускаш си американски рап (лекичко) вдигаш прозорците пускаш си климатроника и си джиткай бавничко с финес това е КЕФ,после ще те питам "Как се чувстваш" :mhihi: ще заобичаш тая марка до края на живота си... :yes: !!!
Пък колкото до парите и подръжката,погледни колко пари си заделил за баварка....толкова кеф ще си доставиш!!! :wave:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vicho » 02 Сеп 2010, 16:21

Djelebov написа:Останало си е просто е34, от нормалните, в които лактите на хората отпред не се блъскат като на кино, от онези с които като мина бързо през бабуна не си блъскам главата в тавана, от онези на които като кача някой отзад не чувам "Дай си седалката напреде!", ,както става с по-ниските класове на марката- Но няма лошо, за това има и по-ниски класове коли.
Кво не разбра за клипчето ти: То уж беше обяснение, за това че е34 била голяма тежка, но несигурна кола от 88, обаче се оказа, че точно това клипче показва обратното, а, тва ли не разбра... ми то не е сложно бе :mhihi:

не съм сигурен дали не ме мързи да ти отговоря, но на кратко:

Е34 е голяма, тежка и несигурна кола от 88-ма година, на клипа ясно се вижда как се гъне, като пластелин. Толкоз. Засягай се колкото искаш. :winky:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW Z4 2.5 & E39 525
Мечтае да кара: ///M6

Мнение от vanioboy » 02 Сеп 2010, 16:26

:roll: :roll: :roll: Е тук май на коли взехте да се обиждате.

Колкото до младежа,ако се вслуша в предния ми пост няма начин да съжелява.Кабрио е твоя автомобил.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е46 325ci кабрио - М3 реплика
Мечтае да кара: Mercedes S Class Coupe/Convertible

Мнение от Djelebov » 02 Сеп 2010, 16:29

vicho написа:...

не съм сигурен дали не ме мързи да ти отговоря, но на кратко:

Е34 е голяма, тежка и несигурна кола от 88-ма година, на клипа ясно се вижда как се гъне, като пластелин. Толкоз. Засягай се колкото искаш. :winky:

Няма да пиша повече
Bmw520i.jpg
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Изображение

кандидат дрифтър
Аватар
Кара: 535d M-sport
Мечтае да кара: Зад дъщеря си!
Детайли за колата: My BMW does not believe in tears..

Мнение от boksioraE39 » 02 Сеп 2010, 16:41

СМЕШНО е да наречеш Е34 "несигурна" :kuku:
Изображение
https://www.youtube.com/watch?v=scJPUQU5YOo
Има моменти благословени от всевишния,в мъки и беди дори и без насъщния,когато тихо си припяваме в непрогледен мрак,"ДЯКОНЕ СЛЕД 100-ГОДИНИ НАС НИ ИМА ПАК"!!!
СЪРЦЕ,ДУША ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e65

Мнение от Воденичаров » 02 Сеп 2010, 17:31

[quote="vicho
поне си прави колата и не тръби насам-натам, как е дал 2000лв за съединител и още 2000лв за предница :kuku: :mhihi:

/quote]

Не съм писал, че съединителят струва 2000лв, ама както и да е. Ако трябва да съм честен, излъгах за тези ремонти. Съединител и маховик ми се паднаха от снакс, носачите ми ги рециклира един стругар, а дискове и накладки си ги купих втора употреба от форума :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F20 116d / F01 750i xDrive
Мечтае да кара: Колело

Мнение от Sivako » 02 Сеп 2010, 18:03

deyan-enchev написа:и майбах е добре за начинаещ шофьор - въпроса е кой на ква черга се простира

:yes: Така е и аз да имах пари като изкарах книжката през 99та Щях да си взема Е38 колкото и да ме убеждава някой да си взема малка кола, а не да чакам чак до 2004та за Е30 :mhihi:

:OT:
Колеги от къде ги вадите тея данни за краш тестовете??? Искам да си провера Е38`чката
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: G02 ///M40d

Мнение от blacksapphire » 02 Сеп 2010, 18:16

ASC+SNOW= :help: :mhihi: Така хубаво съм се окопавал с 4 зимни гуми, тая кола определено не е предвидена за дълго задържане на снежната покривка. :mhihi: DSC-то е друга бира, шпера само на М5 :mhihi:

BMWPhotographer
Аватар
Кара: F10 530d xdrive LCI
Мечтае да кара: Все по-хубави 5 серии

Мнение от BMWPetar » 02 Сеп 2010, 19:16

Добре, наистина е тъпо да се храните на коли... Особено като става въпрос за Е34... Не е баш кола от 88ма, защото се произвежда до 95-96, и несигурна в сравнение с какво? С някоя доста по-нова и скъпа кола ок, но сравнена с автомобилите от нейния клас не знам дали някой освен 124ката може да я бие на сигурност и издръжливост... Като започнем от двигател и свършим до пластмасите в купето...

Иначе по темата, вземи си колата, която ти е на сърце... Няма смисъл да пускаш теми по форума... Е39 е голям, сигурен и комфортен автомобил, а някой колега с двигател като на blacksapphire примерно ще ти каже, че и никак не е тромава... :mhihi:

Ако мислиш, че ще се справиш с подръжката и те кефи, взимай без да се замисляш... Само търси запазен екземпляр...
"Когато пътят стана мокър, Audi quattro-то беше по-бързо в завоите, но просто някакси усмивката на лицето на шофьора на BMW-то беше доста по-голяма..." Джереми Кларксън, сравнение между Audi RS6 и BMW M5, Top gear

BMW Navi Doctor - ъпдейт на навигационни карти и ремонт на всички видове навигационни системи BMW

****F10 530d+ xdrive M-sport 2014

Gone, but not forgotten:

*E60 525d+ LCI M-sport 2008
*E60 530d+ 2004
*E39 540iA Individual 1998
*E39 523i 1997
*E34 520i M20 1990

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530D F07 530D
Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
Детайли за колата: трошляче някакво :)

Мнение от spacepl » 02 Сеп 2010, 19:34

Ако някой от вас си беше направил труда да прочете упътването на автомобила, щеше с изненада да установи, че от БМВ препоръчват (доста горещо) АСЦ-то да се изключва при маневриране в дълбок сняг.

ПС: Колегата дето му гасне колата от АСЦ-то да иде на диагностика.
ПСПС: RTFM

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата