BMW e39 за начинаещ шофьор?
Модератор: Общи модератори
- Bavarcho
- Пантерчо
-
- Кара: WBS нов внос
- Мечтае да кара: Е30 от скъпите
Re: BMW e39 за начинаещ шофьор?
vicho написа:поне си прави колата и не тръби насам-натам, как е дал 2000лв за съединител и още 2000лв за предница![]()
![]()
п.с. преди да питаш, ДА! Аз съм личната му секретарка
Ти да не си му секретарка

От както му каза за цените на пича с ТДСката не съм го видял да пише, разби му мечтите

- RossenVlad
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 520i e39
RaDzZ, единственият правилен съвет е "Вземи си колата, която ти харесва, която ще ти доставя удоволствие!" 
И аз взе чувам бмв-то е много скъпо, много харчи. Това е много субективно мнение. Ако се бях вслушал, сега нямаше да карам бмв. Докато си млад, трябва да си гледаш кефа. След това идват др. простотии, които ще ти пречат да направиш сегашния избор.

И аз взе чувам бмв-то е много скъпо, много харчи. Това е много субективно мнение. Ако се бях вслушал, сега нямаше да карам бмв. Докато си млад, трябва да си гледаш кефа. След това идват др. простотии, които ще ти пречат да направиш сегашния избор.

Ами благодаря за всички мнения по въпроса.
Така като гледам май ще се откажа от така желания от мен е39.
Подръжката му явно е много по скъпа от колкото аз мога да си позволя.
Е остават като алтернативи е46 и това е.
Да не се обиждат хората със е36, но просто ми изглежда твърде Old School!
Ами я пак да питам един въпрос.
Ако нямам пари за BMW, дали е добра алтернатива Vw Golf 4 1.9 TDI?
Знам че заради тези мои сатанински слова ще бъде разпънат на кръст, но само питам.
Поздрави на всички!

Така като гледам май ще се откажа от така желания от мен е39.

Подръжката му явно е много по скъпа от колкото аз мога да си позволя.

Е остават като алтернативи е46 и това е.

Да не се обиждат хората със е36, но просто ми изглежда твърде Old School!

Ами я пак да питам един въпрос.

Ако нямам пари за BMW, дали е добра алтернатива Vw Golf 4 1.9 TDI?
Знам че заради тези мои сатанински слова ще бъде разпънат на кръст, но само питам.

Поздрави на всички!

- Azidaha
- младши ентусиаст
-
- Кара: зеленият крокодил Лакоста
vicho написа:това ASC, освен да ти гаси колата (през зимата в снега), докато маневрираш за друго НЕ СТАВА ...
Явно този който не плаща колкото в същност струва ремонта, не може да се наслаждава и на пълното удоволствие от автомобила. Извинявай колега, но или иди си тренирай левият крак, или си обслужи колата. Такава глупост за пръв път чувам...Никога не ми се е случвало, нито на който и да било покрай мен. Да ти изгасне колата, заради ASC-то.
...Това може би е защото сме глупави и пазаруваме резервни части от където трябва, а не от гаража в квартала.
До автора,
На 18 години ще бъдеш когато подкараш автомобила за който в момента тръпнеш. Ще бъдеш в краят на 10ти, средата на 11ти, или 12ти клас, когато това се случи. Предстоящ абитуриент, или настоящ такъв. Еуфорията ще бъде ненадмината. Емоцийте в училище също. Ще ходиш с автомобил на училище. Ще го паркираш там, където до преди няколко години си оставял велосипеда на степенка. По време на учебният процес, ще има "'Ае да направим една градска" или "'Ае на кафенце", било то с приятели или с мацки, ще изпитваш уникално голямо удоволствие, от това как още от входа на училището, цъкваш централното, колата се отключва, товарите се вътре, палите и заминавате. Аз лично го изживяш всичко това преди няколко годинки. Ти ми изглеждаш странен в едно единствено отношение - твърдиш, че не те влекат глупостите на пътя. Добре, да приемем, че е така, въпреки че, според мен това си го написал, защото си готов във всеки един момент, да използваш тази тема като доказателство, че Е39 е удачен автомобил пред родителското тяло...както и да е. Още първите дни, да кажем съучениците ти - Пешо, Гошо и Иван стоят на паркинга пред училище и в този момент се появяваш ти с изисканата Е39ка. Чакаш на мигач, завиваш плавно, паркирваш, гасиш двигателя, вадиш ключа, комфорт модула активира плафоните и излизаш с изтънчена походка, каквато трябва да бъде на всеки с това возило. Отиваш при тях и още преди да си ги поздравил, те вече са те почнали с историйте си, кой къде вчера късал гуми, кой къде дръпнал ръчна, кой в кой завой с колко влязъл, но така и неизлязъл. Пешо с Z3ката, Гошко с 36цата и Иванчо с 30ката. Да кажем, че си коравлия и психически би ги погледнал с пренебрежение, и ще си кажеш...Това не е за мен, това за мен са глупости....ок. Час по-късно бие звънеца, голямото междучасие настъпва, целият клас се товарите по колите и тръгвате към някое по-далечно кафе, защото не че ви се ходи толкова на кафе, а ви се кара (вози). Ванката пали 30ката, тръгва с бесен бърнаут от даскалото, Гошо върти 36цата на малки кръгове и преди да затвори последният излиза от двора, а Пешо през тоя момент си сваля покрива на Z3-ката. Къде си ти с Е39-ката в тази картинка? Това искам да ми отговориш! Способен ли си на това и сигурен ли си, че би издържал психически, да не се отдадеш на уличното хулиганство? Аз лично, никога не съм имал амбиций да бъда примерен, но не вярвах че ще стана и такъв хулиган. Просто в моят случай допринесоха много точно любимите авери от даскало, под формата на други имена и автомобили. Пак казвам, давам ти пример от първо лице, от преди две години и малко. Не вярвам, нещата да са се променили много в училище. Виж, това да го обясняваш на набор 60-70 тук от форума, за него дори ще е неприсъщо да се спре в двора на училище, камо ли да правиш изпълнения там, но това са формалности, които по тяхно време са били строго наказуеми...
Поздрави, успех в правилният избор!
п.с. Според мен, Е39 е добра кола за начинаещ шофьор, но не е удачна кола за млад шофьор

- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
Azidaha написа:vicho написа:това ASC, освен да ти гаси колата (през зимата в снега), докато маневрираш за друго НЕ СТАВА ...
Явно този който не плаща колкото в същност струва ремонта, не може да се наслаждава и на пълното удоволствие от автомобила. Извинявай колега, но или иди си тренирай левият крак, или си обслужи колата. Такава глупост за пръв път чувам...Никога не ми се е случвало, нито на който и да било покрай мен. Да ти изгасне колата, заради ASC-то.
...Това може би е защото сме глупави и пазаруваме резервни части от където трябва, а не от гаража в квартала.
...
Първо - ASC-то ми преди смяната на двигателя работеше и то перфектно (след нея дори нямам желание да го монтирам

Загасването става ПРИ МАНЕВРИРАНЕ (да го окрася ли със светещи неща за да го прочетеш или и така става), явно защото съм неграмотен.

За резервни части и прочее, въобще не искам да ми говориш. От къде пазарувам си е моя работа, но не е от ДАРУ да дам 2к за съединител.

мерси за съветите : отивам да си обслужа колата и да си тренирам левия крак

забравих да ти ОБЯСНЯ гасенето -
ASC (оff) -- > 1-ва - пускаш съединителя и колата стои на едно място (едното от задните колела буксува)
ASC (on) --> 1-ва - пускаш съединителя, колелото тръгва да буксува (ASC-то отчита, че колата не се движи, а колелото превърта и затваря клапата) --> колата гасне
п.с. "тръгни с газ" не ми го говори, че допълнително се окопаваш
Последна промяна vicho на 02 Сеп 2010, 13:29, променена общо 1 път
You said: "Time will change!" What if it changes you?
- bigmurzi
- драфтаджия
-
- Кара: '93 316ix Touring
- Мечтае да кара: далеч
- Детайли за колата: Хубавица =)
- vicho
- старши ентусиаст
-
bigmurzi написа:пали, гаси и да тръгваме
не бе, аз не мога да давам газ

- Сондьора
- ентусиаст
-
- Кара: E36 M52b20 Touring
vicho написа:ASC (on) --> 1-ва - пускаш съединителя, колелото тръгва да буксува (ASC-то отчита, че колата не се движи, а колелото превърта и затваря клапата) --> колата гасне
Гасне твоЙта, моята гази

- EvoBvlgari
- Потребител
-
- Кара: Е39 m52b28tu
- Мечтае да кара: E39 m52b28tu
Е39 не бива да е първи автомобил за автомобилен ентусиаст. Добре е да се започне полека с нещо евтино- Голф, Венто, Сеат Ибиса...и т.н., защото така след 3-4 години ще разбереш какво цениш в един автомобил и ще можеш да се ориентираш за следващата си покупка. Разберете ме правилно, никого не спирам да си купува каквото и да е, но ще илюстрирам това, което имам предвид с един кратък пример: Изкарах книжка малко след като навърших 18 години и в продължение на около година карах на един приятел Голф-а 1.3(55кс.), прекрасна много запазена машина, която в началото ме плашеше е мощта си в сравнение с учебната, която беше същата но скопена на газ. После си купих Венто 1.8(75кс.) и за мен то беше истински самолет(Въртеше гуми на 3-та!!!
), но за лош късмет колата имаше проблем в двигателя...та правих двигател. Още при покупката имах доста проблеми и през първата година на експлоатация, няма да влизам в детайли... после обаче автомобила ми служи 5 години и беше чудесен автомобил, от който научих много и ентусиазмът ми и увлечението по определени марки отмря и беше заместено от удоволствието от експлоатацията на Фолксвагенчето ми. Научи ме, да чувствам двигателя, да чувствам движението, да усещам как се "вдига на пръсти", "ляга", "клати дупето"... Карах и много други автомобили в този период, оцених, положителните и отрицателните им качества. Бях голям фен на Ауди, карах А6 1.8Т и се разочеровах от лекия и недостатъчно чувствителен волан, карах А4 1.9ТДИ и повече ми допадна, но ми беше леко тясна, карах Б3-ка, но тя не е по-добра от Вентото и много носи предница... Мой приятел, изкара книжка година след мен и реши да си купи е36 купе с 1.8ис двигателя, тегли голям заем, като аз го предупреждавах, да не си взима кола със задно, защото все още е начинаещ шофиор. Той обаче си я купи и още първата седмица я блъсна в един стълб, като остатъка от заема отиде, вместо за глезотийките, които си беше намислил, за ремонти. После колата му даде някой класически за Е36 проблеми и ентусиазмът му беше убит от това, че работи само за да изплаща заема и да си поправя колата. В момента търси да си продаде ИС-ката, но вече много им паднаха цените и продажбата й е почти невъзможна за цената, която той й иска.
Та моят съвет е, купи си нещо на което да се научиш да караш, а ентусиазмът ти, ще го превърне в най-върховният автомобил, Е39 е хубав автомобил, но е тежък, тих, равномерен и спокоен автомобил за дълъг път, смачквайки газта на пода на 193-те коня 6-так е недраматично, двигателя "пее" уверено и без да се замисля чак до 6500 оборота, но това не може да се сравни дори с 75коня Ибиса на един приятел, която е в ужасяващо състояние, но давайки газ, вибрациите и свистенето от накрайника създават чувството, че излиташ в космоса. Да точно такива са автомобилите, които са способни да запалят сърцето на един ентусиаст, така, че в един бъдещ момент да е готов за по-финното удоволствие от е39-ката.

Та моят съвет е, купи си нещо на което да се научиш да караш, а ентусиазмът ти, ще го превърне в най-върховният автомобил, Е39 е хубав автомобил, но е тежък, тих, равномерен и спокоен автомобил за дълъг път, смачквайки газта на пода на 193-те коня 6-так е недраматично, двигателя "пее" уверено и без да се замисля чак до 6500 оборота, но това не може да се сравни дори с 75коня Ибиса на един приятел, която е в ужасяващо състояние, но давайки газ, вибрациите и свистенето от накрайника създават чувството, че излиташ в космоса. Да точно такива са автомобилите, които са способни да запалят сърцето на един ентусиаст, така, че в един бъдещ момент да е готов за по-финното удоволствие от е39-ката.
- vicho
- старши ентусиаст
-
Сондьора написа:vicho написа:ASC (on) --> 1-ва - пускаш съединителя, колелото тръгва да буксува (ASC-то отчита, че колата не се движи, а колелото превърта и затваря клапата) --> колата гасне
Гасне твоЙта, моята гази![]()

п.с. твойта е неква мощна

- Сондьора
- ентусиаст
-
- Кара: E36 M52b20 Touring
vicho написа:Сондьора написа:vicho написа:ASC (on) --> 1-ва - пускаш съединителя, колелото тръгва да буксува (ASC-то отчита, че колата не се движи, а колелото превърта и затваря клапата) --> колата гасне
Гасне твоЙта, моята гази![]()
![]()
![]()
![]()
п.с. твойта е неква мощна
Мойта МощТ нема, ма гази

- vicho
- старши ентусиаст
-
Сондьора написа:Мойта МощТ нема, ма гази...и не арчи
всички разбрахме, че е по-икономична от 1.9тди

- Djelebov
- младши ентусиаст
-
- Кара: е46 325ci кабрио - М3 реплика
- Мечтае да кара: Mercedes S Class Coupe/Convertible
Май фабричният проблем с ASC-то не е разпространен извън твоята кола 

- vicho
- старши ентусиаст
-
Djelebov написа:Май фабричният проблем с ASC-то не е разпространен извън твоята кола
а твоята има ли годините за ABS и ASC?

че първите от този вид спират с ... крака през пода на колата

- Djelebov
- младши ентусиаст
-
- Кара: е46 325ci кабрио - М3 реплика
- Мечтае да кара: Mercedes S Class Coupe/Convertible
vicho написа:Djelebov написа:Май фабричният проблем с ASC-то не е разпространен извън твоята кола
а твоята има ли годините за ABS и ASC?
че първите от този вид спират с ... крака през пода на колата
Колата ми е произведена когато са се произвеждали и е39-ки. Толкова си запознат със спирачките й, колкото видяхме, че знаеш за сигурността й