BMW e39 за начинаещ шофьор?
Модератор: Общи модератори
- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
Re: BMW e39 за начинаещ шофьор?
Next написа:И аз ти препоръчвам една хубава Е36-ца от последните години с ASC система. Няма да съжаляваш
това ASC, освен да ти гаси колата (през зимата в снега), докато маневрираш за друго НЕ СТАВА ...

You said: "Time will change!" What if it changes you?
NeoPrint написа:Не прочетох цялата тема и с риск да повторя някой преди мен бих предложил на момчето да скочи на Е34 от последните вместо на Е39. В пъти по-изгодни са и по-подходящи за първа кола според мен.
Това Е36 с риск да засегна много хора си е съвременния голф и е каруца сравнено с всяка пета серия (дори и с Е12). Истинската тройка е Е30. Тя обаче е класика и по ред причини не е за младежа.
Ако се мине на вариант тройка то тогава Е46 е колата. Но помисли сериозно за Е34 после мед ще ми носиш
Успех и умната!!!
+1
- Amigo0o
- кандидат ентусиаст
-
- Мечтае да кара: BMW i8
И аз по същата причина не искам да си вземам е36 че станаха много такива (кисели гъзарчета) дето овиснаха по дърветата и минават от голф 3 на е36. Много ми е кофти че пре**ават марката но това е истината и за това в последно време се носи лоша слава към този модел. E30 ката е колата за каране но излиза много скъпо, а с тия 2000 лева за смяна на съединител ме изплашихте и отказахте от 5-ца. Явно остава само като един добър вариант е46-ката.
- hoolie
- Потребител
-
- Кара: служебни кошници
Значи аз като млад шофер от година и малко може да ти кажа няколко съвета. Карах курсовете на ауди 80 доста тромава кола, а и доста разбита... Понеже и аз от малък съм фен на марката и наще в гаража пазеха едно много добро е36 318и бензин, докато взема книжка много му се радвах и го припалвах. Като взех книжката още от КАТ го подкарах и веднага се усети моща на колата, даже малко се уплаших
Според мен не е много добре за първа кола да се качиш на такава, по добре някоя по малка да покараш 5-6 месеца с по малък двигател с 2 врати примерно, защото като се качиш на някоя по бърза и не се усещаш как колата набира скорост. Пък и младите шофери винаги искат да видят дали колата върви и да и продухат буталата
Пък и зимно време с тва задно за млад шофер може би ще ти е малко трудно ама после ше ти хареса
За тва моя съвет е да покараш нещо по-малко за известно време и после да се нарадваш на бавареца.
ПП: забравих да кажа че трябва да разполагаш и с пари да го пълниш, на мен ми излиза горе-долу по 250-300 лева на месец.

ПП: забравих да кажа че трябва да разполагаш и с пари да го пълниш, на мен ми излиза горе-долу по 250-300 лева на месец.
Последна промяна hoolie на 01 Сеп 2010, 23:24, променена общо 1 път

- blacksapphire
- ентусиаст
-
- Кара: G02 ///M40d
hoolie написа:..наще в гаража пазеха едно много добро е36 318и бензин...Като взех книжката още от КАТ го подкарах и веднага се усети моща на колата, даже малко се уплаших![]()

- vicho
- старши ентусиаст
-
blacksapphire написа:hoolie написа:..наще в гаража пазеха едно много добро е36 318и бензин...Като взех книжката още от КАТ го подкарах и веднага се усети моща на колата, даже малко се уплаших![]()
Calculate
11.04 Kg/PS - и аз малко се плаша от мощТа на този автомобил ...

- blacksapphire
- ентусиаст
-
- Кара: G02 ///M40d
remove remove
( мани мани )

- M3 E92
- младши ентусиаст
-
- Кара: го по тъч линията на живота..
vicho написа:blacksapphire написа:hoolie написа:..наще в гаража пазеха едно много добро е36 318и бензин...Като взех книжката още от КАТ го подкарах и веднага се усети моща на колата, даже малко се уплаших![]()
Calculate
11.04 Kg/PS - и аз малко се плаша от мощТа на този автомобил ...
Пак добре, че не е било иС

п.п. На мен Е46 ми е на душата, така че...

- hoolie
- Потребител
-
- Кара: служебни кошници
глей ся как ми се подигравате майна... като се качиш от някое раздрънкано ауди в добро бмв дали нема да усетиш мощТа ? Все едно от наще е36 на бугати да се качиш.

- kemakozeE36
-
-
- Кара: Капак от Е32 на тавана на 34-ката
- Мечтае да кара: ЗиЛ-157; АН-12
- Детайли за колата: Бяла и стара
Малко се отклонихме от темата.Както и да е, щом иска да му вози и да му е сигурно и мааааааааааалко по -евтинко аз лично на негово място бих си взел Е34 по всякакви параметри е по-добро от Е36(мое мнение от моя скромен опит
).Поздрави 

- vicho
- старши ентусиаст
-
kemakozeE36 написа:Малко се отклонихме от темата.Както и да е, щом иска да му вози и да му е сигурно и мааааааааааалко по -евтинко аз лично на негово място бих си взел Е34 по всякакви параметри е по-добро от Е36(мое мнение от моя скромен опит).Поздрави
Каква сигурност 1988-ма година?

http://www.youtube.com/watch?v=GEw28jnpNzw - забележи колонката ...

hoolie написа:глей ся как ми се подигравате майна... като се качиш от някое раздрънкано ауди в добро бмв дали нема да усетиш мощТа ? Все едно от наще е36 на бугати да се качиш.
без лоши чувства

- DanielzZz
- старши ентусиаст
-
- Кара: М4
И к'во стана...изписаха се 1000 тъпотии и отказахте момчето...2000лв бил съединителя,5000 стопа и т.н. Е39 не била за него - що да не е ? Нито е бърза,нито е нестабилна.Зимата било трудно със задно...първата кола на братовчед ми беше със задно и шпер и газеше в снега като БТР...После като му омръзне тромавата 18ка,дето има динамика като на Renault Clio 1.2 и разход като на нисък клас спортна кола от '90те,кво ще прави ? Техните едва ли ще се навият да му купят друга кола.Е30 била със скъпа поддръжка...нищо скъпо не виждам,освен разхода на гориво,но все пак си остава стара кола.Моят съвет е смело към ЗАПАЗЕНА Е39(че са рядкост вече) или посъбери още малко вестници за Е46 купе.
- Djelebov
- младши ентусиаст
-
- Кара: е46 325ci кабрио - М3 реплика
- Мечтае да кара: Mercedes S Class Coupe/Convertible
vicho написа:kemakozeE36 написа:Малко се отклонихме от темата.Както и да е, щом иска да му вози и да му е сигурно и мааааааааааалко по -евтинко аз лично на негово място бих си взел Е34 по всякакви параметри е по-добро от Е36(мое мнение от моя скромен опит).Поздрави
Каква сигурност 1988-ма година?Да, е34 е голяма и тежка кола, но само до там. Гъне се като разтопена "ф"афла. Не, че е36 е много по-различно. Виж е39 е друго, ама за е34 да кажеш, че е сигурна.
http://www.youtube.com/watch?v=GEw28jnpNzw - забележи колонката ...![]()
Колега, дай малко по-сериозно

Те хората изследват куклата и деформацията по колата, ама ти по клипче разбра, че се гъне като фафла. И не си прав, че с е36 не е много по-различно- много по-различно е

Този тест, направен дори без еърбег, беше една от многото причини да предпочета е34 пред е36, като си купувах кола:
Както писах по-горе, препоръчвам е39.
Поздрави.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

- Bavarcho
- Пантерчо
-
- Кара: WBS нов внос
- Мечтае да кара: Е30 от скъпите
blacksapphire написа:remove remove( мани мани )
![]()
Еее не сеички са като тебе да карат супер мега мощни и бързи, и фешън 528ци с карбонов капак и уникални джанти

Тая тема одавна май трябваше Явор да мине с катинара, ако иска момчето ще си купи Е39, ако не иска ще си купи Е36 или квото предлагате и това е, пък това с поддръжката не вярвам родителите му да го оставят сам да си поддържа колата...

- vicho
- старши ентусиаст
-
Djelebov написа:...
прав си! деформации "няма"

Bavarcho написа:...
поне си прави колата и не тръби насам-натам, как е дал 2000лв за съединител и още 2000лв за предница

п.с. преди да питаш, ДА! Аз съм личната му секретарка