BMW e39 за начинаещ шофьор?
Модератор: Общи модератори
- kalin_peev
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е 39 525 тдс 11.98г
Re: BMW e39 за начинаещ шофьор?
vicho написа:kalin_peev написа:...
това, че ти си се изръсил с една камара пари за TDS, не значи, че и другите трябва да направят същата грешка...
и да е сериозна, сериозна... колко, пък да е сериозна?! кола на 14-15 години
Виж колега, когато аз си купувах моята е39 цените бяха от 7 до 11-12 хиляди лева не си мисли че ти си най големия тарикат, това че досега не си сменял сериозни чаркове не означава че си застрахован от това, всеки сменя това което се поврежда но в тази тема говорим за нещо съвсем друго, дали е39ката е подходяща за колегата който сега ще взема книжка, как си се оттървал да не сменяш маховик и т.н. Така че е хубаво да изкажеш мнение по темата не кой се набутал и кой не, не се обиждай просто сподели опита си да помогнем на новия бъдещ колега с избора на първа кола.
- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
Аз лично препоръчвам някоя Е30-ка с М10 мотор. Просто е факт че младите шофьори колкото и да са уравновесени, и да не се ръчкат и състезават, допускат грешки които могат да им донесат много главоболия, катастрофи и тн. Подобна "скъпа" (Е39, Е46 и тн) кола ако я потроши, автора или който и да било млад шофьор, който е събирал кинти с много труд и тн, ще го е много много много яд после. ( и аз съм го гледал този филм
, но поне имаше хубав край).
От друга страна М10 не върви кой знае колко зле, не изисква много пари за поддръжка и не гори кой знае колко (поне според моите представи де
).
А и си е доказано здрав мотор.
Все пак успех на колегата, и дано направи най-правилния и подходящ избор.

От друга страна М10 не върви кой знае колко зле, не изисква много пари за поддръжка и не гори кой знае колко (поне според моите представи де

А и си е доказано здрав мотор.
Все пак успех на колегата, и дано направи най-правилния и подходящ избор.

- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
kalin_peev написа:Виж колега, когато аз си купувах моята е39 цените бяха от 7 до 11-12 хиляди лева не си мисли че ти си най големия тарикат, това че досега не си сменял сериозни чаркове не означава че си застрахован от това, всеки сменя това което се поврежда но в тази тема говорим за нещо съвсем друго, дали е39ката е подходяща за колегата който сега ще взема книжка, как си се оттървал да не сменяш маховик и т.н. Така че е хубаво да изкажеш мнение по темата не кой се набутал и кой не, не се обиждай просто сподели опита си да помогнем на новия бъдещ колега с избора на първа кола.
Нали помагаме уж, ама колегата иска да му навреди! Няма да стоя и да гледам, как пишете пълни глупости и го шашардисвате с много 0-ли за глупости.
и "да", аз никога не съм сменял сериозни неща по колата си ...

п.с. отказвам се, безсмислено ... давайте по 5к за предница

You said: "Time will change!" What if it changes you?
- Bavarcho
- Пантерчо
-
- Кара: WBS нов внос
- Мечтае да кара: Е30 от скъпите
_65536_kb_sec_ написа:Аз лично препоръчвам някоя Е30-ка с М10 мотор. Просто е факт че младите шофьори колкото и да са уравновесени, и да не се ръчкат и състезават, допускат грешки които могат да им донесат много главоболия, катастрофи и тн..
А така, това за катастрофите, дано на никой не му се случва, но колко по-сигурно е едно Е39 от една Е30ка ...

- spacepl
- старши ентусиаст
-
- Кара: E60 530D F07 530D
- Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
- Детайли за колата: трошляче някакво :)
Е сигурно сигурно, колко пък да е по-сигурно, има-няма 20-25 пъти 

- vanioboy
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW Z4 2.5 & E39 525
- Мечтае да кара: ///M6

- boksioraE39
- кандидат дрифтър
-
- Кара: 535d M-sport
- Мечтае да кара: Зад дъщеря си!
- Детайли за колата: My BMW does not believe in tears..
vanioboy написа::dunno: на 18-се с Е39 ?!? я се съвземи,като поотраснеш какво ще караш Z3 или Е36 кабрио е твоя автомобил![]()
![]()
веднъж си на тея години,не ги пропускай сега е времето да те бие вятъра в косата
Сега е времето да хванеш менингит.

И аз имах кабрио преди не е зле...
Но колко струва хубава Z3ка.. ?

https://www.youtube.com/watch?v=scJPUQU5YOo
Има моменти благословени от всевишния,в мъки и беди дори и без насъщния,когато тихо си припяваме в непрогледен мрак,"ДЯКОНЕ СЛЕД 100-ГОДИНИ НАС НИ ИМА ПАК"!!!
СЪРЦЕ,ДУША ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!
- TsvetanVR
- Dicky Wolf
-
- Кара: Z4M Roadster
Подкрепям колегата! Ако не кабрио, то поне зло купе с шахта към небето :Р За това и аз се размислих да взимам Е60 и ся май ще си търся Z4. Ся имам възможност да карам такава кола, после кога....след като мина 40 и ми пораснат децата ли
И то тогава ще са само електрички примерно и пак няя съм карал истинска кола.
Т'ва е мойта гледна точка. 

- Sivako
- младши ентусиаст
-
- Кара: F20 116d / F01 750i xDrive
- Мечтае да кара: Колело
Пич вземай какво ти е кеф на душата до колкото ти стигат парите и най важното е да е здрава
Това че повечето хора дават луди пари за кола 98ма-99та година не означава че не може да си вземеш същата но доста по евтина, така че вземай някой който е на ти с BMW и бягай да избираш
(И съм сигурен че ако останеш доволен от първото БМВ ще си верен фен на марката още доста време
)
Подръжката на всяко бмв е скъпа ако си купуваш части от дару на безбожни цени, а кола за млад шофъор.... такова нещо не съществува
то човек ако може да кара ще си кара както е39 така и е36-46 а и мисля че с 3ка ще прави по голямо мазало отколкото с 5ца поне при мен беше така 

Подръжката на всяко бмв е скъпа ако си купуваш части от дару на безбожни цени, а кола за млад шофъор.... такова нещо не съществува

- Djelebov
- младши ентусиаст
-
- Кара: е46 325ci кабрио - М3 реплика
- Мечтае да кара: Mercedes S Class Coupe/Convertible
VesoPesa написа:Иначе и аз съм за някоя ИС-ка е36, сравнително икономична(СРАВНИТЕЛНО!), върви достатъчно за млад шофьор за парите на едно избушено е46 или е39 можеш да си вземеш доста наточена колица, пък ако имаш късмет може и някоя с АСЦ да намериш![]()

Далаверата е в обратната посока:
За парите на старо поколение наточена 3-ка с много екстри (базовите за е39 + кожа

- NeoPrint
- бай печатар
-
- Кара: E34 525tds-A
- Мечтае да кара: Е38 728i
Не прочетох цялата тема и с риск да повторя някой преди мен бих предложил на момчето да скочи на Е34 от последните вместо на Е39. В пъти по-изгодни са и по-подходящи за първа кола според мен.
Това Е36 с риск да засегна много хора си е съвременния голф и е каруца сравнено с всяка пета серия (дори и с Е12). Истинската тройка е Е30. Тя обаче е класика и по ред причини не е за младежа.
Ако се мине на вариант тройка то тогава Е46 е колата. Но помисли сериозно за Е34 после мед ще ми носиш
Успех и умната!!!
Това Е36 с риск да засегна много хора си е съвременния голф и е каруца сравнено с всяка пета серия (дори и с Е12). Истинската тройка е Е30. Тя обаче е класика и по ред причини не е за младежа.
Ако се мине на вариант тройка то тогава Е46 е колата. Но помисли сериозно за Е34 после мед ще ми носиш

Успех и умната!!!
- gentata
- старши ентусиаст
-
- Кара: седнал
- Детайли за колата: Правиланта 39-ка
До автора на темата,
Добре дошъл във форума. Като за нов карач изобщо не бих препоръчал голяма и тежка кола - била тя и Е39. Един нов шофьор ако не е връткал някоя друга колица скришом из уличките и поляните едва ли ще добие от едни шофьорски курсове представа за спирачен път, габарити, управляемост на дадената кола и други такива "шукариики". Всички тези работи са необходими за безаварииното управление на един такъв автомобил. Според мен, изказвам просто мнение, за нов шофьор по-дребна и маневрена кола а за сигурност вече 90% от колите след 2001г. имат поне два еърбега (Дано никога не се стигне до употребата им). И на края най-хубавата така да я нарека 'въвеждаща' кола е служебната
че бая брони и калници ще има тук там жулнати
. Поздрави и успех с избора.

Добре дошъл във форума. Като за нов карач изобщо не бих препоръчал голяма и тежка кола - била тя и Е39. Един нов шофьор ако не е връткал някоя друга колица скришом из уличките и поляните едва ли ще добие от едни шофьорски курсове представа за спирачен път, габарити, управляемост на дадената кола и други такива "шукариики". Всички тези работи са необходими за безаварииното управление на един такъв автомобил. Според мен, изказвам просто мнение, за нов шофьор по-дребна и маневрена кола а за сигурност вече 90% от колите след 2001г. имат поне два еърбега (Дано никога не се стигне до употребата им). И на края най-хубавата така да я нарека 'въвеждаща' кола е служебната

- Apassionata
- РазБОЙниКА
-
- Кара: го на тройки
- Мечтае да кара: Е92/3 и 6-та серия
- Детайли за колата: Черна
Хахах, като гледам който каквото кара, това препоръчва
Нормално, тук всеки си е влюбен в колата
И да не съм по-назад - една запазена Е46-ца купе ще ти е перфектна
Аз започнах с Е36, чудесна учебна блъскаща се количка...И верно е много опаснаа
Особено като се учиш да дрифтиш на Витоша
Сега сериозно, много харесвам Е39-ките, но все ми се струва, че ще ти е голяма и тежка... Като каза някой по-назад и едно кабрио Е36 ще ти отива на ЕГН-то
В крайна сметка моя съвет е ... вземи си модела, който най-много ти харесва като дизиайн

И да не съм по-назад - една запазена Е46-ца купе ще ти е перфектна

Аз започнах с Е36, чудесна учебна блъскаща се количка...И верно е много опаснаа

Сега сериозно, много харесвам Е39-ките, но все ми се струва, че ще ти е голяма и тежка... Като каза някой по-назад и едно кабрио Е36 ще ти отива на ЕГН-то

Щом ти харесва голямата петица, взимай я. Но си сметни кое-колко и дали ще можеш. 'Щото едно е да я купиш, друго е да има непредвидени разходи(откъде изскочи тоя стълб...). Аз също нямам книжка, колега. Ако трябва да си взимам първа кола, бих си взел бензиново Е34, двайска, на газ. Хем е що-годе сигурно, хем не харчи много. А наточено не искам. Предполагам си карал Е34, Е36, Е39, че искаш специално него. 'Щото ако не си, има голяма вероятност да се прецакаш. Не върви колкото тройка, не харчи колкото тройка и няма поддръжка колкото тройка. Но пък в сравнение със седмицата... Бе каквото си избереш.
П.П.: И един фиат турбо-бензин можеш да си вземеш, ако търсиш вървеж.
П.П.: И един фиат турбо-бензин можеш да си вземеш, ако търсиш вървеж.
- Next
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 330D
- Мечтае да кара: ///M power
- Детайли за колата: BMW - Bought My Wife
И аз ти препоръчвам една хубава Е36-ца от последните години с ASC система. Няма да съжаляваш