Не пръска вода на чистачките?
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
5 мнения
• Страница 1 от 1
- jonybravo_bg
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 318i , 143hp
- Детайли за колата: е46
Не пръска вода на чистачките?
колата е е 46 2002г. седан, има пръскалка на фарове и пръскалка на чистачките разбира се. Днес забелязах че не ми пръска вода на предното стъкло, а на фаровете си пръска. Направих следното:
-Извадих буксата на помпата за предно стъкло и проверих дали идва ток - да идва около 12 волта, не можах да видя точно;
-премерих съпротивлението на двете крачета на помпата- имаше съпротивление, значи веригата не е прекъсната....
-после пуснах ток от акумулатора на помпата- нищо не се чу, само прескочи една искра и спрях "опита"
.
- пуснах ток и на помпата за фаровете- и там изкочи искра, но се чи и изщракване.
След като сглобих всичко проверих да не съм прецакал нещо- не бях, пръскалка за фарове си работеше, а за предното стъкло не
Чудя се дали е изгоряла помпичката? Моля за помощ .
-Извадих буксата на помпата за предно стъкло и проверих дали идва ток - да идва около 12 волта, не можах да видя точно;
-премерих съпротивлението на двете крачета на помпата- имаше съпротивление, значи веригата не е прекъсната....
-после пуснах ток от акумулатора на помпата- нищо не се чу, само прескочи една искра и спрях "опита"

- пуснах ток и на помпата за фаровете- и там изкочи искра, но се чи и изщракване.
След като сглобих всичко проверих да не съм прецакал нещо- не бях, пръскалка за фарове си работеше, а за предното стъкло не

Чудя се дали е изгоряла помпичката? Моля за помощ .
- IMB
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е39 520
Re: Не пръска вода на чистачките?
Може и да не е изгоряла помпичката но явно не работи. Не знам дали може да се разглобява но ако ти се занимава може да опиташ. Ако успееш да я отвориш ще се види какъв и е проблема, почистване и смазване и трябва да тръгне. Другия вариант е смяна.
- Wolfen
- старши ентусиаст
-
- Кара: само по празници
не си играй да я ремонтираш ... помпичката може и да се чува, че работи, но да не изпомпва вода ... имах същия проблем, но с тази за фаровете ... подмених помпичката и всичко заспа. Търси помпичка на MEYLE ... май така се пишеше, същата като оригиналната, но много по-евтина.
- jonybravo_bg
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 318i , 143hp
- Детайли за колата: е46
Проблема е решен, сложих нова и нещата се оправиха. За инфо цените са от 15 лв. до 65 лв. в ДАРУ.
viewtopic.php?f=34&t=213246&hilit=%D0%BF%D1%80%D1%8A%D1%81%D0%BA%D0%B0%D0%BB%D0%BA%D0%B8&start=15
Това е в случай, че моторчето си работи.
Това е в случай, че моторчето си работи.
5 мнения
• Страница 1 от 1