Въпрос за вътрешно огледало

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: купета

Re: Въпрос за вътрешно огледало

Мнение от vassil_bk » 14 Юни 2010, 22:33

Да, за сега преди да вържа сигнала за задната няма проблеми. Въпросът беше дали ще има проблем при така вързано захранване (само към фаровере, а не на контакт), ако вържа и задната, а не работи огледалото. Демек при неработещо огледало, само сигнал от задната дали може да повреди нещо, след като в огледалото няма напрежение от друго място... Гледайки схемата от другата тема, с транзисторите и съпротивленията, ми се вижда да няма проблемации. Все едно е изгърмял бушона примерно...

Почвам обаче да се чудя, дали изобщо има смисъл да връзвам кабела за задната...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от vassil_bk » 28 Юни 2010, 9:45

vassil_bk написа:Да, за сега преди да вържа сигнала за задната няма проблеми. Въпросът беше дали ще има проблем при така вързано захранване (само към фаровере, а не на контакт), ако вържа и задната, а не работи огледалото. Демек при неработещо огледало, само сигнал от задната дали може да повреди нещо, след като в огледалото няма напрежение от друго място... Гледайки схемата от другата тема, с транзисторите и съпротивленията, ми се вижда да няма проблемации. Все едно е изгърмял бушона примерно...

Почвам обаче да се чудя, дали изобщо има смисъл да връзвам кабела за задната...
Искам да отбележа само за протокола - няма никакви грижи с връзването на задната, ако огледалото е вързано към фаровете, както аз го направих. Сигналът от задната просто шунтира всичко друго и кара огледалото да се изчисти. Тъй че, давайте смело :yes:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 320d 2000г.

Мнение от gocho_ » 30 Авг 2010, 19:03

Изображение

ОФФфффф немога да разбера ... вътре на огледалната част нямам "око"/сензор/фоторезистор или там квото е.
Имам лампичка и тя се върти, ама имам и тая "дупка" (сензор) дето е на снимката и нз за какво служи тя
и какво точно ми е огледалото !?
:duel:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от vassil_bk » 31 Авг 2010, 10:50

gocho_ написа: ... Имам лампичка и тя се върти, ама имам и тая "дупка" (сензор) дето е на снимката и нз за какво служи тя и какво точно ми е огледалото !?
Лампичката, като я завъртиш променя ли се ъгъла на огледалото, както е на стандартното огледало без затъмняване?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от gocho_ » 31 Авг 2010, 15:24

vassil_bk написа:
gocho_ написа: ... Имам лампичка и тя се върти, ама имам и тая "дупка" (сензор) дето е на снимката и нз за какво служи тя и какво точно ми е огледалото !?
Лампичката, като я завъртиш променя ли се ъгъла на огледалото, както е на стандартното огледало без затъмняване?

Даааа вдига се огледалото ... аз зтова питам - огледалото е простичко ,само нз тоя сензор от снимката за какво е :dunno:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от vassil_bk » 31 Авг 2010, 15:44

gocho_ написа: Даааа вдига се огледалото ... аз зтова питам - огледалото е простичко ,само нз тоя сензор от снимката за какво е :dunno:
Еми туй ти е единия от сензорите за автоматичното затъмняване, който получава инфо за външната светлина, пред колата. Защо обаче са го сложили, след като огледалото ти я няма тая екстра...?! Започвам да си мисля, че е отваряно и този кожух ще да е от друго огледало...

П.П. За мен твоето се води "Interior mirror, manual / LED", демек обикновено огледало с вградена лампичка за фабричната аларма:
http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=51&fg=40

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 320dA 525xd

Мнение от pazokolarov » 31 Авг 2010, 16:47

gocho, Колата ти има ли автоматични фарове?
Изображение
ИзображениеИзображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от gocho_ » 31 Авг 2010, 17:27

pazokolarov написа:gocho, Колата ти има ли автоматични фарове?

:shock: не те разбрах ...
има ел.реглаж на нивото ,посредством врътка на лайт модула !
обикновенни с рефлектор.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от vassil_bk » 31 Авг 2010, 17:28

Викаш да са набили датчика за автоматичните светлини там ли...?! Аз си мислех, че това е в едно с датчика за автоматичните чистачки, номер 7:
http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=61&fg=15

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от vassil_bk » 31 Авг 2010, 17:39

gocho_ написа:
:shock: не те разбрах ...
има ел.реглаж на нивото ,посредством врътка на лайт модула !
обикновенни с рефлектор.
Не, въпросът беше дали имаш "Auto" режим на фаровете - демек да се включват автоматично, когато е тъмно навън. Ама имайки предвид, че са рефлекторни е малко вероятно...

ентусиаст
Аватар
Кара: с кеф...
Мечтае да кара: МИГ29
Детайли за колата: Е90 бензин 129 к.с. 2007.

Мнение от katronski_br » 01 Сеп 2010, 3:44

И аз съм с ''мануал'' огледало с врътка и с дупката отзад
мисля че е за да регулира светлината на таблото
пример: преди да влезна в тунел си пускам фаровете и таблото не се забелязва да свети, след влизане в тунела колата ''знае'' че са пуснати фаровете и ''вижда'' през въпросната дупка в огледалото че има защо да са пуснати защото е тъмно и светлината на таблото става силна и видима, след излизане от тунела не се забелязва някаква светлина по таблото,тоест угасва защото вече се вижда и няма за какво да се осветява, но не съм сигурен, защото пробвах при слънчево време и пуснати фарове да затуля дупката с пръст за да излъжа че е тъмно но таблото не се видя да светва по силно, може би заради силната слънчева светлина или защото аз се бъркам.
В началото бе самолетен двигател..... и Господ каза: ''Нека бъде BMW''

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от vassil_bk » 01 Сеп 2010, 9:50

katronski_br написа:... но таблото не се видя да светва по силно, може би заради силната слънчева светлина или защото аз се бъркам.
:yes: Не го виждаш, че свети заради слънчевата светлина. Таблото и всички копчелаци в колата светват винаги когато си включил габарити или къси. Озадачавам се с тоя датчик на вашите огледала...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E90 330D
Мечтае да кара: ///M power
Детайли за колата: BMW - Bought My Wife

Мнение от Next » 01 Сеп 2010, 10:27

katronski_br написа:И аз съм с ''мануал'' огледало с врътка и с дупката отзад
мисля че е за да регулира светлината на таблото

Не е за таблото.
Има си 2 датчика за светлина в колата. Единия е на лайт модула а другия е на оригиналния- касетофон,CD-то и т.н.
Аз съм само с единия датчик който е на лайтмодула и пак си работи както трябва, защото си сложих друго CD.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E46 318i 98
Мечтае да кара: Електромобил...

Мнение от vavilon » 01 Сеп 2010, 13:31

Next написа:Не е за таблото.
Има си 2 датчика за светлина в колата. Единия е на лайт модула а другия е на оригиналния- касетофон,CD-то и т.н.
Аз съм само с единия датчик който е на лайтмодула и пак си работи както трябва, защото си сложих друго CD.

Същато и при мен :yes:

ентусиаст
Аватар
Кара: с кеф...
Мечтае да кара: МИГ29
Детайли за колата: Е90 бензин 129 к.с. 2007.

Мнение от katronski_br » 01 Сеп 2010, 20:02

vassil_bk написа:
katronski_br написа:... но таблото не се видя да светва по силно, може би заради силната слънчева светлина или защото аз се бъркам.
:yes: Не го виждаш, че свети заради слънчевата светлина. Таблото и всички копчелаци в колата светват винаги когато си включил габарити или къси. Озадачавам се с тоя датчик на вашите огледала...

не си по озадачен от мен, айде де, за какво е ''аджаба'' тази дупка там???
с ксенон съм и си го включвам аз, не се пуска автоматично. огледалото си го въртя аз. силата на светене на таблото си я глася аз......ами тогава???
В началото бе самолетен двигател..... и Господ каза: ''Нека бъде BMW''

ПредишнаСледваща

Назад към E46