Въпрос за вътрешно огледало
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
32 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
- vassil_bk
- младши ентусиаст
-
- Кара: купета
Re: Въпрос за вътрешно огледало
Да, за сега преди да вържа сигнала за задната няма проблеми. Въпросът беше дали ще има проблем при така вързано захранване (само към фаровере, а не на контакт), ако вържа и задната, а не работи огледалото. Демек при неработещо огледало, само сигнал от задната дали може да повреди нещо, след като в огледалото няма напрежение от друго място... Гледайки схемата от другата тема, с транзисторите и съпротивленията, ми се вижда да няма проблемации. Все едно е изгърмял бушона примерно...
Почвам обаче да се чудя, дали изобщо има смисъл да връзвам кабела за задната...
- vassil_bk
- младши ентусиаст
-
Искам да отбележа само за протокола - няма никакви грижи с връзването на задната, ако огледалото е вързано към фаровете, както аз го направих. Сигналът от задната просто шунтира всичко друго и кара огледалото да се изчисти. Тъй че, давайте смелоvassil_bk написа:Да, за сега преди да вържа сигнала за задната няма проблеми. Въпросът беше дали ще има проблем при така вързано захранване (само към фаровере, а не на контакт), ако вържа и задната, а не работи огледалото. Демек при неработещо огледало, само сигнал от задната дали може да повреди нещо, след като в огледалото няма напрежение от друго място... Гледайки схемата от другата тема, с транзисторите и съпротивленията, ми се вижда да няма проблемации. Все едно е изгърмял бушона примерно...

- gocho_
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е46 320d 2000г.
ОФФфффф немога да разбера ... вътре на огледалната част нямам "око"/сензор/фоторезистор или там квото е.
Имам лампичка и тя се върти, ама имам и тая "дупка" (сензор) дето е на снимката и нз за какво служи тя
и какво точно ми е огледалото !?

- vassil_bk
- младши ентусиаст
-
Лампичката, като я завъртиш променя ли се ъгъла на огледалото, както е на стандартното огледало без затъмняване?gocho_ написа: ... Имам лампичка и тя се върти, ама имам и тая "дупка" (сензор) дето е на снимката и нз за какво служи тя и какво точно ми е огледалото !?
- gocho_
- младши ентусиаст
-
vassil_bk написа:Лампичката, като я завъртиш променя ли се ъгъла на огледалото, както е на стандартното огледало без затъмняване?gocho_ написа: ... Имам лампичка и тя се върти, ама имам и тая "дупка" (сензор) дето е на снимката и нз за какво служи тя и какво точно ми е огледалото !?
Даааа вдига се огледалото ... аз зтова питам - огледалото е простичко ,само нз тоя сензор от снимката за какво е

- vassil_bk
- младши ентусиаст
-
Еми туй ти е единия от сензорите за автоматичното затъмняване, който получава инфо за външната светлина, пред колата. Защо обаче са го сложили, след като огледалото ти я няма тая екстра...?! Започвам да си мисля, че е отваряно и този кожух ще да е от друго огледало...gocho_ написа: Даааа вдига се огледалото ... аз зтова питам - огледалото е простичко ,само нз тоя сензор от снимката за какво е
П.П. За мен твоето се води "Interior mirror, manual / LED", демек обикновено огледало с вградена лампичка за фабричната аларма:
http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=51&fg=40
- pazokolarov
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320dA 525xd
- gocho_
- младши ентусиаст
-
pazokolarov написа:gocho, Колата ти има ли автоматични фарове?

има ел.реглаж на нивото ,посредством врътка на лайт модула !
обикновенни с рефлектор.

- vassil_bk
- младши ентусиаст
-
Викаш да са набили датчика за автоматичните светлини там ли...?! Аз си мислех, че това е в едно с датчика за автоматичните чистачки, номер 7:pazokolarov написа:gocho, Колата ти има ли автоматични фарове?
http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=61&fg=15
- vassil_bk
- младши ентусиаст
-
Не, въпросът беше дали имаш "Auto" режим на фаровете - демек да се включват автоматично, когато е тъмно навън. Ама имайки предвид, че са рефлекторни е малко вероятно...gocho_ написа:pazokolarov написа:gocho, Колата ти има ли автоматични фарове?не те разбрах ...
има ел.реглаж на нивото ,посредством врътка на лайт модула !
обикновенни с рефлектор.
- katronski_br
- ентусиаст
-
- Кара: с кеф...
- Мечтае да кара: МИГ29
- Детайли за колата: Е90 бензин 129 к.с. 2007.
И аз съм с ''мануал'' огледало с врътка и с дупката отзад
мисля че е за да регулира светлината на таблото
пример: преди да влезна в тунел си пускам фаровете и таблото не се забелязва да свети, след влизане в тунела колата ''знае'' че са пуснати фаровете и ''вижда'' през въпросната дупка в огледалото че има защо да са пуснати защото е тъмно и светлината на таблото става силна и видима, след излизане от тунела не се забелязва някаква светлина по таблото,тоест угасва защото вече се вижда и няма за какво да се осветява, но не съм сигурен, защото пробвах при слънчево време и пуснати фарове да затуля дупката с пръст за да излъжа че е тъмно но таблото не се видя да светва по силно, може би заради силната слънчева светлина или защото аз се бъркам.
пример: преди да влезна в тунел си пускам фаровете и таблото не се забелязва да свети, след влизане в тунела колата ''знае'' че са пуснати фаровете и ''вижда'' през въпросната дупка в огледалото че има защо да са пуснати защото е тъмно и светлината на таблото става силна и видима, след излизане от тунела не се забелязва някаква светлина по таблото,тоест угасва защото вече се вижда и няма за какво да се осветява, но не съм сигурен, защото пробвах при слънчево време и пуснати фарове да затуля дупката с пръст за да излъжа че е тъмно но таблото не се видя да светва по силно, може би заради силната слънчева светлина или защото аз се бъркам.
В началото бе самолетен двигател..... и Господ каза: ''Нека бъде BMW''
- vassil_bk
- младши ентусиаст
-
katronski_br написа:... но таблото не се видя да светва по силно, може би заради силната слънчева светлина или защото аз се бъркам.

- Next
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 330D
- Мечтае да кара: ///M power
- Детайли за колата: BMW - Bought My Wife
katronski_br написа:И аз съм с ''мануал'' огледало с врътка и с дупката отзад
Не е за таблото.
Има си 2 датчика за светлина в колата. Единия е на лайт модула а другия е на оригиналния- касетофон,CD-то и т.н.
Аз съм само с единия датчик който е на лайтмодула и пак си работи както трябва, защото си сложих друго CD.
- vavilon
- старши ентусиаст
-
- Кара: E46 318i 98
- Мечтае да кара: Електромобил...
Next написа:Не е за таблото.
Има си 2 датчика за светлина в колата. Единия е на лайт модула а другия е на оригиналния- касетофон,CD-то и т.н.
Аз съм само с единия датчик който е на лайтмодула и пак си работи както трябва, защото си сложих друго CD.
Същато и при мен

- katronski_br
- ентусиаст
-
- Кара: с кеф...
- Мечтае да кара: МИГ29
- Детайли за колата: Е90 бензин 129 к.с. 2007.
vassil_bk написа:katronski_br написа:... но таблото не се видя да светва по силно, може би заради силната слънчева светлина или защото аз се бъркам.Не го виждаш, че свети заради слънчевата светлина. Таблото и всички копчелаци в колата светват винаги когато си включил габарити или къси. Озадачавам се с тоя датчик на вашите огледала...
не си по озадачен от мен, айде де, за какво е ''аджаба'' тази дупка там???
с ксенон съм и си го включвам аз, не се пуска автоматично. огледалото си го въртя аз. силата на светене на таблото си я глася аз......ами тогава???
В началото бе самолетен двигател..... и Господ каза: ''Нека бъде BMW''
32 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3